X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Czadu na pewno:) ja to twórczo kreatywna jestem, jak nie wiem to zmyślam :P

zobaczymy w przyszłą środę wyniki :)

Grunt to wiedzieć co zrobić, żeby dobrze wyszło :D :D :D

Trzymam kciuki, Ty to zdolna babeczka jesteś, więc na pewno będzie dobrze :)

Marleni lubi tę wiadomość

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ja wypiłam lampkę wina, zapaliłam w kominku i siedzę, bo mam cały wolny wieczór tylko dla siebie :) jak zwykle w głowie kotłowały mi się rzeczy co by tu zrobić ... ale powiedziałam, basta daj na luz babo :)

I tak trzymaj i brawo TY !!!

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam zamiar spędzić wieczór z książką, bo ostatnio ją zaniedbałam, trochę przez Was ;) ;) ;), a jak już ją zapodam do rąk, to mnie śpiączka łapie, więc może dziś mi się więcej uda poczytać :) Ale nie mów hop ... bo może znów sen będzie silniejszy ....

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Miałam badany poziom naturalnego progesteronu i właśnie dlatego, że był za niski to dostałam luteinę.
    I dlatego chciałam sobie zbadać w 7dpo, ażeby sprawdzić czy dawka luteiny jest prawidłowa, czy może powinnam jej więcej łykać? Czy nie o to chodzi?
    Chyba że się mylę.
    Nie konsultowałam tego z lekarzem, tylko tak na chłopski rozum do tego podeszłam.
    I stąd moje pytanie, bo może któraś z Was poruszała ten temat ze swoim doktorem

To łyknij przed badaniem.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    bo przecież tylu tu ciekawych rzeczy możesz się dowiedzieć :)

Co prawda, to prawda <3 <3 <3
    Fajnie, że jesteście :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To łyknij przed badaniem.

No to teraz zdurniałam - Marleni wcześniej pisała, żeby wziąć po badaniu. I bądź tu mądrą ...

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hewa81 wrote:
    Miałam badany poziom naturalnego progesteronu i właśnie dlatego, że był za niski to dostałam luteinę.
    I dlatego chciałam sobie zbadać w 7dpo, ażeby sprawdzić czy dawka luteiny jest prawidłowa, czy może powinnam jej więcej łykać? Czy nie o to chodzi?
    Chyba że się mylę.
    Nie konsultowałam tego z lekarzem, tylko tak na chłopski rozum do tego podeszłam.
    I stąd moje pytanie, bo może któraś z Was poruszała ten temat ze swoim doktorem

JA poruszałam ten problem z moim wcześniejszym gin bardzo dokładnie, przy braniu luteiny dowcipnej 2xdziennie miałam badać progesteron conajmniej po 10 h od wzięcia ostatniej tabletki, a najlepiej 12 h. Czyli w moim przypadku kazał mi tą wieczorną brać ok godz. 19, a badanie robiłam ok 7:30 następnego dnia. MAm nadzieję że pomogłam;)

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    JA poruszałam ten problem z moim wcześniejszym gin bardzo dokładnie, przy braniu luteiny dowcipnej 2xdziennie miałam badać progesteron conajmniej po 10 h od wzięcia ostatniej tabletki, a najlepiej 12 h. Czyli w moim przypadku kazał mi tą wieczorną brać ok godz. 19, a badanie robiłam ok 7:30 następnego dnia. MAm nadzieję że pomogłam;)

Super, dzięki wielkie Kochana <3 <3 <3 Bardzo mi pomogłaś :)
    Miałam zamiar jutro o 7 pójść do luxmedu jeszcze przed pracą, ale dziś jeszcze nie brałam lutki, więc niestety będę musiała zerwać się z roboty i pójść później, no cóż, trudno.

Jeszcze raz DZIĘKUJĘ !!!

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ale pozniej sie poprawilam :)) ze wez normalnie przed badaniem ;)

:-)

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ale pozniej sie poprawilam :)) ze wez normalnie przed badaniem ;)

Jakoś mi to umknęło, sorry, ale dalej nie wiem co zrobić, bo Mirabelka mi pisała, żeby właśnie nie brać przed pobraniem krwi.
    Prześpię się z tym i rano zdecyduję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:29

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tym czasem,

Spokojnych snów Lejdis :) :) :)

Do jutra :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i chyba zamiast dzień dobry powinnam powiedzieć dobranoc;) U mnie dziś dalsza część dramatów i porażek mój m był zatrudniony na agencje a dzisiaj firma rozwiązała porozumienie i cała załoga na agencyjnej umowie poszła na bruk Szukamy więc pracy dalej:/ co za świat. Trzy fakultety i bezrobocie.

„Dotek
    to fakt - nadrobić ciężko Dlatego olej pracę i siedź z nami cały dzień ”
    Ladypink chętnie bym to zrobiła ale moje podróże po necie w pracy są monitorowane a telefonu mieć nie mogę bo bym se ze swojego neta korzystała :D

Marleni, korzystne wyniki, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń…

Memka oby Wam wszystko korzystnie z tą pracą i przeprowadzką wyszło. Mój małżu też będzie rozszerzał poszukiwania na wawe bo na lubelszczyźnie tragedia. W wawie też są możliwości medyczne, jest dobra pani prof. Jerzak która kiedyś w lublinie przyjmowała. Poza tym to niedaleko od lublina. Dacie radę.

Pink mi prof. kazała brać od owulacji więc chyba dobrze że zaczęłaś brać. Może pomóc a nie zaszkodzi.

Co do tych związków na odległość to wierzę że każdemu w takiej sytuacji jest ciężko, przecież sama to przeżywam. Chętnie bym się za mężem zawinęła ale mam za dobrą pracę a on na razie kroczy po niestabilnym gruncie zawodowym więc muszę się trzymać tego co mam na wszelki wypadek dla nas. A teraz znowu został bez pracy i znowu ja tylko pracuję. Nie mogę rzucić i za nim wyjechać. A w moim mieście ciężko coś znaleźć bo to dziura. We wtorek jedziemy do wawy na poszukiwania:.

Hipisiątko przykra sprawa, ale niestety ludzie lubią takie osądy wydawać nie zastanawiając się że kogoś krzywdzą i nie znając istoty problemu.

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, miłego piąteczku.
    Ja przeważnie piszę albo z tel albo z tabletu. No i faktycznie czasami slownik wtrąci coś od siebie, polskich znaków często brak. Ale tak jest wygodniej.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi sie wydaje że masz za mało temp. przed owu i dlatego nie wyznacza;)
    Witam w przemoczonych gaciach;)

• Memka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje Kochane :-*

Wczoraj miałam takiego niechcieja ze szok. Wrocilam po pracy i spędziłam z moim cały wieczór przed tv:-P

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki,

W końcu mogę zasiąść do różowego FB (jak to gdzieś kiedyś któraś napisała).
    Od rana tak z piątku, gdzie już prawie koniec tygodnia, zawalili mnie robotą (jak mogli ;)), ale ogarnęłam i mogę teraz coś wtrącić swojego :)

LADY,
    ja bym jednak poczekała na wyznaczenie ovu przez OF, a jeśli już ręcznie, to raczej na wtorek, bo ciałko żółte powstaje ok. 28-32 godz. po owulacji, a przecież w środę miałaś już widoczne ciałko żółte. A czy masz wykupiony abonament premium, bo ponoś nie liczy dni II fazy, jak się nie ma opłaconego.

DOTEK,
    Przykro mi że mąż stracił pracę, wiem jak ciężko jest wyżyć z jednej pensji. Też kiedyś przez to przechodziliśmy z mężem. Ale głowa do góry :) :) :) , na pewno szybko znajdzie coś nowego i może bardziej satysfakcjonującego :) Trzymam mocno kciuki :)

MONIA,
    Biorę luteinę już 7 dzień (3 cykl), tylko zastanawiałam się czy bezpośrednio przed pobraniem krwi łyknąć czy dopiero po. A miałam przepisaną bo faktycznie miałam słaby wynik (ok 9 w 7dpo), a teraz chciałam sprawdzić czy właściwą dawkę biorę (2x1 pod język).

MARLENKO,
    No i wyszło, że jednak nie brałam lutki przed badaniem, zasugerowałam się trochę wypowiedzią Mirabelki, a trochę zasadą badania poziomu TSH przy zażywaniu Letroxu (tab. łyka się dopiero po pobraniu krwi). A że i to jest hormon i to, dlatego jakoś tak to sobie wydumała :D :D :D

No to się rozpisałam :) raz a porządnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:07

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to faktycznie lutka niby podnosi temperaturę, ale u mnie w tym cyklu jakoś nie bardzo :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hewa nie jestes jedyna mi lutka też nie podwyższala temp. Nawet lekarz się śmiał że u mnie wszystko na opak :-P

hewa81 lubi tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Oj no to wszystko popieprzone jest dla mnie :)
    Odznaczyłam ręczne zaznaczanie owu i czekam aż ten durny program mi sam wyliczy :)
    Nie mam konta premium, więc może to jest przyczyną braku tego liczenia :) Na szczęście ładnie liczę na paluszkach do 14-stu więc jakoś dam radę :)
    Czyli Ty masz to konto premium?

Tak Kochana, odżałowałam i wykupiłam, a niech tam :)
    A wykres pokazuje Ci w czarno-białych kolorach??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:15

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Hewa nie jestes jedyna mi lutka też nie podwyższala temp. Nawet lekarz się śmiał że u mnie wszystko na opak :-P

No właśnie, temperatury w dwóch poprzednich cyklach miałam na poziomie standardowym dla mnie, a ten bieżący to nawet dużo niższe, także nie wiem o co kaman

n59yk6nlzydvnhbr.png
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ