X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Noo to może być przyczyną że nie masz tych numereczków :)

Ja już nie wykupuje tego premium - bo ten detektor ciąży to mnie tak irytował że ło ho ho !

A to jak nie ma premium to to może nie wyznacza owuu? nie wiem, pytanie bardziej do Was, bo ja miałam zawsze premium :)

No właśnie tego nie wiem, bo tylko parę dni byłam czarno-biała. Ale LADY poczekaj z 2 dni i się przekonasz czy Ci wyznaczy

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Oj pies srał ten program :) Skoro wiem kiedy była owu a cykle mam regularne to bez łaski tego programu sobie łatwo oblicze (baaa a nawet w pamięci dam radę hehe :D )

Otóż to, masz rację a liczyć też umiesz ... do 14 .... jak pisałaś, więc dasz sobie radę :)

Marleni lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Umiem na paluszkach do 10, a kolejne paluszki będę od Was pożyczać :D

A to te 10 paluszków to u rąk czy nóżek, bo ja to łącznie ma 20, a Ty???

lady_pink, Marleni, Memka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Leji Ty dziś na spaSEX jedziesz :)
    aaa powiedz mi opony wymienione, bo w niedziele ma śniegiem poprószyć :P
    Ja to już wiem że nic nie wiem :)

fajny artykuł wczoraj czytałam o owulacji, i to jest tak popieprzone jak lato z radiem :P
    I gdzieś wyszperalam jeszcze, że to że jest ciałko żółte wcale nie świadczy o odbytej owulacji, czasami pęcherzyk przekształca się w ciałko żólte - i mnie jebło, jak to... przecież ... no itp.
    Więc natura jest zawsze o krok przed nami, i przynajmniej moja gonitwa sie zakończyła, będzie co ma być, jak tyle czasu z nią się bawię a i tak wygrywa. Więc postanowiłam, że usiądę i poczekam co ma być to bedzie :))

Tylko nie napisałam tego żeby kogokolwiek demotywować, a pokazać jak ta natura jest pokręcona :)

My sobie nawet nie zdajemy sprawy jak to z tą biologią jest. A to z tym ciałkiem żółtym i niepękniętym pęcherzykiem to niestety też czytałam :( Wtedy chyba torbiel powstaje

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest to:

POWOLUTKU, BYLEBY DO PRZODU <3 <3 <3

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

MARLENI,
    Ty to masz te obrazki zgromadzone, czy taka śmigła jesteś i tak szybciutko znajdujesz na każdą okazję??

Marleni, Memka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, przyjmiecie świeżaka :D?
    Nawet nie wiem od czego zacząć żeby się wam ładnie przedstawić :P.
    Mam 23 lata, od zawsze były problemy z @, no i od 2010r zaczęłam przyjmować tabsy.. i tak przez 5 lat. Pod koniec maja wzięłam ślub, w sierpniu odstawiłam tabsy i już się nie zabezpieczaliśmy( przyszło krwawienie z odstawienia a kolejnej @ nie było przez ponad 50 dni więc zaczęłam się badać). LH/FSH wyszło w okolicach 2+tradzik+nadciśnienie, no i gin orzekła, że mam PCOS. Brałam luteine, dostałam @, kolejny cykl tak samo na luteinie i 3 cykl zaczęłam od brania clo (we wcześniejszych cyklach stwierdzono brak owulacji). Na clo wyprodukowałam jeden mały pęcherzyk który się wchłonął i w 17dc dostałam @ - najgorszej w moim życiu, dostałam zwolnienie na 3 dni.
    Zbadaliśmy M i objętość nasienia wyszła spoko ale 94% plemników o budowie patologicznej.
    Jestem teraz w 4dc, postanowiliśmy zmienić lekarza, doszłam do wniosku że tak szybkie stymulowanie lub stymulowanie clo nie było dla mnie najlepsza opcja. Zbierając nasze choroby (z kupą leków) - czyli moja astma, nadciśnienie i PCOS oraz astma M i 94% patologicznych plemników, zapisaliśmy się do Ab ovo do dr Tkaczuk-Włach.

I tak się przedstawia nasza skrócona historia, ale się rozpisałam :)

hewa81 lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawola wrote:
    Cześć wszystkim, przyjmiecie świeżaka :D?
    Nawet nie wiem od czego zacząć żeby się wam ładnie przedstawić :P.
    Mam 23 lata, od zawsze były problemy z @, no i od 2010r zaczęłam przyjmować tabsy.. i tak przez 5 lat. Pod koniec maja wzięłam ślub, w sierpniu odstawiłam tabsy i już się nie zabezpieczaliśmy( przyszło krwawienie z odstawienia a kolejnej @ nie było przez ponad 50 dni więc zaczęłam się badać). LH/FSH wyszło w okolicach 2+tradzik+nadciśnienie, no i gin orzekła, że mam PCOS. Brałam luteine, dostałam @, kolejny cykl tak samo na luteinie i 3 cykl zaczęłam od brania clo (we wcześniejszych cyklach stwierdzono brak owulacji). Na clo wyprodukowałam jeden mały pęcherzyk który się wchłonął i w 17dc dostałam @ - najgorszej w moim życiu, dostałam zwolnienie na 3 dni.
    Zbadaliśmy M i objętość nasienia wyszła spoko ale 94% plemników o budowie patologicznej.
    Jestem teraz w 4dc, postanowiliśmy zmienić lekarza, doszłam do wniosku że tak szybkie stymulowanie lub stymulowanie clo nie było dla mnie najlepsza opcja. Zbierając nasze choroby (z kupą leków) - czyli moja astma, nadciśnienie i PCOS oraz astma M i 94% patologicznych plemników, zapisaliśmy się do Ab ovo do dr Tkaczuk-Włach.

I tak się przedstawia nasza skrócona historia, ale się rozpisałam :)

Witaj KAWOLA w naszych skromnych progach :) :) :) Ja mam na imię Ewa :)

Myślę że dr Tkaczuk to dobry wybór - wiele TU obecnych dziewczyn do niej chodzi i są bardzo zadowolone, także myślę, że i Ty będziesz.
    Po tabletkach tak się czasami dzieje, że się popiepszy :( ale głowa do góry - zmieniłaś lekarza więc teraz tylko z górki. Życzę Ci cierpliwości i wytrwałości, bo to będzie Ci bardzo potrzebne. No i powodzenia w staraniach :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Lejduś, a ja myślałam, że Ty już w tym SPA się byczysz ;)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Ewciu jeszcze troszkę ;) zanim mój mąż wróci z pracy to my pewnie tam dopiero ma 21 będziemy :) dobrze że jest super mądra :D i zapisałam nas na luksusy na jutro bo dziś to moglibyśmy nie zdążyć :)

To gdybym później nie zdążyła, to życzę Wam udanych tych luksusów :) :) :)

lady_pink lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Oj no to wszystko popieprzone jest dla mnie :)
    Odznaczyłam ręczne zaznaczanie owu i czekam aż ten durny program mi sam wyliczy :)
    Nie mam konta premium, więc może to jest przyczyną braku tego liczenia :) Na szczęście ładnie liczę na paluszkach do 14-stu więc jakoś dam radę :)
    Czyli Ty masz to konto premium?

Cześć dziewczyny, rzeczywiście jest tak, że jak się nie ma konta premium to nie liczy dni po owulacji, ale samą owulację wyznacza.

Udanego odpoczynku Lady :).

lady_pink lubi tę wiadomość

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni chyba i ja będę musiała Twoją metodę wdrożyć w tym cyklu gorącej kąpieli bo okresu coś nie widać a jutro ostatecznie mogę dostać @ żeby się wyrobić z hsg na czwartek;) kij z owulacją w tym miesiącu bo i tak bez starań ma być;)

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanych sexów:P

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Próbuj próbuj mi zadziałało :) i jeszcze sex :P

nogi wymoczyłam w takiej gorącej wodzie że mi prawie odpadły:) a sex.... chłopa osobistego brak, a nie mam takiej desperacji jeszcze żeby się obcego czepić;PPP

• kawola Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Hej hej :) witamy serdecznie :)
    dr tkaczuk to konkretna babeczka więc myślę że pomoże :)
    ale na początku nie licz na cudowne metody dr tkaczuk bo najpierw pewnie przepisze Ci tylko suplementy i każe próbować kilka cykli :) a potem da skierowanie na profil hormonalny :)
    Suple bierzemy oboje już od jakiegoś czasu i tak sobie myślę co tu próbować jak tu owulacji nie ma całkiem :P zobaczymy co powie :). Co do supli to wiecie że brałam teraz wiesiołka i tak mi obniżał ciśnienie że ledwo chodziłam :P, ale to razem z lekami na nadciśnienie - mój małż się śmiał po co ja biorę te leki jak sam wiesiołek tak cudnie działa :P.

Może coś przywieziecie z tego SPA :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:38

961lupjyvic92ect.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni a Twojemu mężowi co się poprawiło? zwiększyła się ilość, czy morfologia poprawiła? Duża poprawa w wynikach była? i co brał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa nadrobiłam. Ja już wdrażam seksy. Także oczekuję na zapłodnienie. I wkrótce zaraz po min Lady zachodzę, potem Marleni itd itd.

Mirabelka mi na wywołanie też seks pomaga.

Lady to spamuj się tam skutecznie, u Ciebie już teraz seks z chęci nie dla prokreacji:)

Witaj Kawola u Nas!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Madziulla patrze na wykresie to Ty masz późniejsze owulacje tak?
    Tak, zwykle 16-18 dc mam dłuższe cykle 31 dni około. I wszystko się ciągnie długo.

Marleni ja ostatnio pokazywałam wyniki mojego męża dr Tkaczuk, generalnie ma bardzo dobre, ale zwróciła uwagę na patologię witki i wstawki - u Twojego też są. Mówiła, że normą jest patologia główki, natomiast resztę warto poprawić, bo od tego zależy czy się plemnior przedostanie i jak szybki będzie. No ale na to kwas foliowy i cynk - Salfazin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest ten castangus na co to działa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to cyclodyne też biorę i zrobił mnie w konia, bo prawie mnie po nim cycole nie bolały przed @. A już pomyślałam, że może może jakoś inaczej;)

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ