LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marleni wrote:Z progesteronem jest tak, że zazwyczaj każą badać w 21 dc, ale tak naprawdę w 21 dc powinno się mierzyć jeżeli ma się cykle co 28 dni. I progesteron nawet w ciągu jednego dnia może się zmienić, rano może być niski a wieczorem wysoki. JAk ktoś ma rzeczywiście problemy z fazą lutealną, to lekarz może zlecić dwukrotne zbadanie jednego dnia.
Ja mam 23, dostaje progesteron tak jak pisałam bo dawali to brałam więc widać że im większy progesteron tym lepiej, do zaciążenia.
Dlatego przy moich trochę krótszych cyklach badałam 7dpo, bo wtedy ma być największe stężenie we krwi. I wiem że mogą być różne stężenia w ciągu dnia, dlatego liczę, że jednak trafiłam akurat na ten niższy poziom w tym dniu -
Magdziulla wrote:Ja mam długość fazy lutealnej ok 14 dni, a z tym progesteronem sama nie wiem. Zapytam, może w tym cyklu powtórzę. W sumie mam luteinę, bo kiedyś dostałam na wywołanie @ ale nie chcę brać takich rzeczy na własną rękę.
Ja, odkąd jestem na OF, to wyszło ze moja faza lutealna trwa 13 dni.
Nigdy nie miałam problemów z @, nie plamiłam przed @, więc nie wiem skąd u mnie taki niski poziom progesteronu.
Ja też na własną rękę bym nie brała, także może zbadaj sobie w tym cyklu i skonsultuj wynik z lekarzem. -
nick nieaktualny
-
Bry:)
Lady czasami nasze organizmy są zagadkowe. Szkoda że nie mamy w domach usg żeby sobie codziennie zajrzeć co tam się dzieje;)
U mnie dzisiaj spadek temppki wiec @ nadchodzi, jak zwykle rozczarowanie chociaż miałam poczekać ze staraniami do stycznia ale tsh ładnie spadło więc próbowałam. Chyba kupię cyclodynom i podstymuluję się tym i inofememem bo przy tych suplementach miałam objawy owu.
Miłego dnia dziewczyny;) będę zaglądać bo wolne;) -
Marleni wrote:Ewcia ładny wykres testujesz jutro?
ile masz brać luteinę?
Wiesz co, jeszcze nie wiem kiedy zatestować, nie chcę się znów rozczarować i nie chcę być ponownie oszukana. Jakoś tak bardzo lajtowo podeszłam w tym cyklu, tym bardziej, że w sumie mam niższe temperatury jak poprzednio, ale wiem, wiem... mam się nimi nie sugerować.
A luteinę mam brać przez 12 dni, więc jeszcze do środy i pewnie wtedy pomyślę o teście. Ale tak szczerze to korci mnie jutro bo mój M. ma urodziny, ale byłby prezentMemka lubi tę wiadomość
-
Dzięki MONA_M
A Ty jak się Kochana czujesz?? Mdłości, zachcianki, rzyganka i te sprawy, czy raczej spokojnie
Pozdrawiam Cię i ściskam -
Cześć
Wracam do Was po bardzo leniwym weekendzie Hewa trzymam kciuki :-*hewa81, Marleni, lady_pink lubią tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
17.12.2015 - laparoskopia
I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
II Procedura- walczymy dalej
Czekamy na Ciebie Skarbie. .. -
Memka wrote:Cześć
Wracam do Was po bardzo leniwym weekendzie Hewa trzymam kciuki :-*
Bardzo Ci dziękuję
Ale tak jak pisałam wcześniej, nie nastawiam się, bo jak się za bardzo nakręcałam to dupa blada była, więc co ma być to będzie ...Marleni lubi tę wiadomość
-
Marleni dobrze mówi my się nakrecimy a Ty myśl pozytywnie u mnie jakieś wariactwo już mi owu wyznaczylo jakoś bardzo wcześnie... Podejrzewam ze może to jeszcze ulec zmianie"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Memka wrote:Marleni dobrze mówi my się nakrecimy a Ty myśl pozytywnie u mnie jakieś wariactwo już mi owu wyznaczylo jakoś bardzo wcześnie... Podejrzewam ze może to jeszcze ulec zmianie
No więc tak jest Kochane - będzie dobrze
Dzięki wielkie
Hej KawolaMarleni, Memka lubią tę wiadomość
-
Ja stawiam ze owu będzie dopiero bo czuje jajnik, pojawił się śluz płodny i mam chcice mój M. ma dzisiaj przejebane
Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość
"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Lady podejrzewam ze się przestawi owu. Chybaze po inseminacji coś sie przesunęło... Mniejsza z tym i tak nie ma co myśleć... Najgorsze ze nie wiem czy będę mogła pójść na laparoskopie bo cykl się skrócił a muszę być przed owu do laparo"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."
26.10.2015 - 1IUI
Punkcja- 20.04.2016
Transfer- 23.04.2016
Czekamy na Ciebie Skarbie. ..