X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takiego bólu nigdy nie mialam, lekkie ukłucia w te dni, ale tyle, że dawało znać, nie żeby mi to jakkolwiek doskierało.
    Hewa przynajmniej wiesz, że coś się dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długość fazy lutealnej ok 14 dni, a z tym progesteronem sama nie wiem. Zapytam, może w tym cyklu powtórzę. W sumie mam luteinę, bo kiedyś dostałam na wywołanie @ ale nie chcę brać takich rzeczy na własną rękę.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Z progesteronem jest tak, że zazwyczaj każą badać w 21 dc, ale tak naprawdę w 21 dc powinno się mierzyć jeżeli ma się cykle co 28 dni. I progesteron nawet w ciągu jednego dnia może się zmienić, rano może być niski a wieczorem wysoki. JAk ktoś ma rzeczywiście problemy z fazą lutealną, to lekarz może zlecić dwukrotne zbadanie jednego dnia.
    Ja mam 23, dostaje progesteron tak jak pisałam bo dawali to brałam ;) więc widać że im większy progesteron tym lepiej, do zaciążenia.

Dlatego przy moich trochę krótszych cyklach badałam 7dpo, bo wtedy ma być największe stężenie we krwi. I wiem że mogą być różne stężenia w ciągu dnia, dlatego liczę, że jednak trafiłam akurat na ten niższy poziom w tym dniu :D :D :D

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja mam długość fazy lutealnej ok 14 dni, a z tym progesteronem sama nie wiem. Zapytam, może w tym cyklu powtórzę. W sumie mam luteinę, bo kiedyś dostałam na wywołanie @ ale nie chcę brać takich rzeczy na własną rękę.

Ja, odkąd jestem na OF, to wyszło ze moja faza lutealna trwa 13 dni.
    Nigdy nie miałam problemów z @, nie plamiłam przed @, więc nie wiem skąd u mnie taki niski poziom progesteronu.

Ja też na własną rękę bym nie brała, także może zbadaj sobie w tym cyklu i skonsultuj wynik z lekarzem.

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, zrobię, zresztą po raz kolejny. Ja też nigdy nie plamiłam. Oj dlaczego to takie skomplikowane.

Ja lecę spać, bo rano trzeba do pracy, potem na usg. Dobrych snów Wam:*

hewa81 lubi tę wiadomość

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kolorowych snów MAGDZIULLA, spokojnego jutrzejszego dnia i powodzenia na usg :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej nocki wszystkim.
    Magdziulla powodzenia na usg:)

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowych snów Dziewczyny i do jutra :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry:)

Lady czasami nasze organizmy są zagadkowe. Szkoda że nie mamy w domach usg żeby sobie codziennie zajrzeć co tam się dzieje;)

U mnie dzisiaj spadek temppki wiec @ nadchodzi, jak zwykle rozczarowanie chociaż miałam poczekać ze staraniami do stycznia ale tsh ładnie spadło więc próbowałam. Chyba kupię cyclodynom i podstymuluję się tym i inofememem bo przy tych suplementach miałam objawy owu.

Miłego dnia dziewczyny;) będę zaglądać bo wolne;)

f08af289ff.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Lejdis :)

Spokojnego początku tygodnia życzę :)

lady_pink lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni wrote:
    Ewcia ładny wykres :) testujesz jutro?
    ile masz brać luteinę?

Wiesz co, jeszcze nie wiem kiedy zatestować, nie chcę się znów rozczarować i nie chcę być ponownie oszukana. Jakoś tak bardzo lajtowo podeszłam w tym cyklu, tym bardziej, że w sumie mam niższe temperatury jak poprzednio, ale wiem, wiem... mam się nimi nie sugerować.
    A luteinę mam brać przez 12 dni, więc jeszcze do środy i pewnie wtedy pomyślę o teście. Ale tak szczerze to korci mnie jutro bo mój M. ma urodziny, ale byłby prezent :)

Memka lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MONA_M <3

A Ty jak się Kochana czujesz?? Mdłości, zachcianki, rzyganka i te sprawy, czy raczej spokojnie :D :D :D
    Pozdrawiam Cię i ściskam :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Wracam do Was po bardzo leniwym weekendzie ;-) Hewa trzymam kciuki :-*

hewa81, Marleni, lady_pink lubią tę wiadomość

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

26.10.2015 - 1IUI :-(
    17.12.2015 - laparoskopia :-(
    I Procedura- IVF- protokół długi (od 10.03 anty)
    Punkcja- 20.04.2016
    Transfer- 23.04.2016 :(
    II Procedura- walczymy dalej

Czekamy na Ciebie Skarbie. ..
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Cześć :-)
    Wracam do Was po bardzo leniwym weekendzie ;-) Hewa trzymam kciuki :-*

Bardzo Ci dziękuję <3
    Ale tak jak pisałam wcześniej, nie nastawiam się, bo jak się za bardzo nakręcałam to dupa blada była, więc co ma być to będzie ...

Marleni lubi tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marleni dobrze mówi :-P my się nakrecimy a Ty myśl pozytywnie ;-) u mnie jakieś wariactwo już mi owu wyznaczylo jakoś bardzo wcześnie... Podejrzewam ze może to jeszcze ulec zmianie :-P

"Nie ma pośpiechu. Jeśli coś jest nam przeznaczone, wydarzy się, tylko we właściwym czasie."

Punkcja- 20.04.2016

• kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

lady_pink lubi tę wiadomość

961lupjyvic92ect.png
  • kawola Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O No ucięło mi wiadomość.. A tak sie zastanawiałam co narzekacie na telefony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 09:24

961lupjyvic92ect.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka wrote:
    Marleni dobrze mówi :-P my się nakrecimy a Ty myśl pozytywnie ;-) u mnie jakieś wariactwo już mi owu wyznaczylo jakoś bardzo wcześnie... Podejrzewam ze może to jeszcze ulec zmianie :-P

No więc tak jest Kochane - będzie dobrze :)
    Dzięki wielkie <3

Hej Kawola :)

Marleni, Memka lubią tę wiadomość

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • Memka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam ze owu będzie dopiero bo czuje jajnik, pojawił się śluz płodny i mam chcice :-P mój M. ma dzisiaj przejebane ;-)

Marleni, hewa81 lubią tę wiadomość

Punkcja- 20.04.2016

• Memka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady podejrzewam ze się przestawi owu. Chybaze po inseminacji coś sie przesunęło... Mniejsza z tym i tak nie ma co myśleć... Najgorsze ze nie wiem czy będę mogła pójść na laparoskopie bo cykl się skrócił a muszę być przed owu do laparo :-(

Punkcja- 20.04.2016

‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ