X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monia :-) już niedługo pedze do doktorka z tymi wynikami co mam

• mikka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kurde jaka wsciekla jestem i zdezorientowana jednoczesnie...
    22 stycznia rozkrecil sie okres trwal 4 dni potem kilka dni plamien, trzy dni ciszy bez nawet plamien- dzis mam umowione usg (taj jak mówila gin po ok tyg od zakonczenia krawawienia) a tu na dzien dobry rano przywitała mnie zakrwawiona bielizna... No WTF..?!!! Dzwonilam do swojej gin ale kazala mi mimo wszystko jechac na usg, ale czy to nie przeszkadza w zrobieniu usg ginekologicznego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 08:50

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka wrote:
    no kurde jaka wsciekla jestem i zdezorientowana jednoczesnie...
    22 stycznia rozkrecil sie okres trwal 4 dni potem kilka dni plamien, trzy dni ciszy bez nawet plamien- dzis mam umowione usg (taj jak mówila gin po ok tyg od zakonczenia krawawienia) a tu na dzien dobry rano przywitała mnie zakrwawiona bielizna... No WTF..?!!! Dzwonilam do swojej gin ale kazala mi mimo wszystko jechac na usg, ale czy to nie przeszkadza w zrobieniu usg ginekologicznego?

Krwawienie w niczym nie przeszkadza. Wiele razy chodziłam na wizyty z usg w 1-2 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia będziesz miała laparoskopię dokładnie w rocznicę mojej. :-)

• mikka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za odp. Pojadę, zobacze co i jak, ale stresa mam bo jeszcze dodatkowo usg tam gdzie mialam moje ostatnie ciążowe...

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikka wrote:
    dzięki dziewczyny za odp. Pojadę, zobacze co i jak, ale stresa mam bo jeszcze dodatkowo usg tam gdzie mialam moje ostatnie ciążowe...

<3

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKKA,
    Niestety po poronieniu różne dziwne rzeczy się dzieją, u jednej w mniejszym u innej w większym stopniu, ale nigdy nie jest tak jakby to miał być tradycyjny zwykły cykl :( Powodzenia i trzymam kciuki, żeby jak najszybciej się to wszystko unormowało, tak dla własnego komfortu i poczucia spokoju <3 :)

W ogóle to cześć wszystkim Paniom :)

Im bardziej w życiu ma się pod górkę.... tym piękniejsze będą później widoki
    n59yk6nlzydvnhbr.png
    ........................................................................
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    W tym roku majówkę mam z głowy ;) Chyba, że wcześniej zdarzy się cud...

Gdzie robisz?

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Zapisalam się wczoraj do mojej gin. Termin na 7 kwietnia :)
    Nieźle co? Mam do niej komórkę i mogłabym bezpośrednio zadzwonić bo pani rejestratorka obiecywała mi koniec lutego a tu dopiero kwiecień. Ale nie wiem sama.... myślałam że będę musiała na kom dzwonić bo @ się spóźnia i robiłam testy....
    Ale nic jena krecha że aż oczy bolą.....
    I nie ma po co dzwonić.....
    Moja @ chyba zapomniała o mnie......... :(

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka to prywatnie takie kolejki? Czy na nfz?

• Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kamilka to prywatnie takie kolejki? Czy na nfz?
    Prywatnie. Wczoraj były zapisy na marzec i kwiecień. Dziwne bo zadzwoniłam zaraz po otwarciu a na marzec nie ma miejsc. Może dla kobiet w ciąży?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    wiesz, że test nie daje 100% pewności...
    Wiem.
    Ale już coś powinno wyjść. Zobaczymy jaki będzie rozwój sytuacji. Ale takie mam wyimaginowane objawy ciąży że głowa mała...

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Kamilka a długo się @ spóźnia? Może owu była później? To ja jutro rano też zadzwonię i się umówię, akurat będę po wizycie u endo.

Jaktam dziewczyny przed tłustym czwartkiem? Ja upiekłam obważanki i zjadłam 3. Trzeba będzie na rowerku pojeździć.

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Prywatnie. Wczoraj były zapisy na marzec i kwiecień. Dziwne bo zadzwoniłam zaraz po otwarciu a na marzec nie ma miejsc. Może dla kobiet w ciąży?

To nieźle. Strasznie długo trzeba czekać.

Kamilka lubi tę wiadomość

• lena82 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    To nieźle. Strasznie długo trzeba czekać.

Ja tez czekalam na wizyte do pani prof 2 miesiace ale warto bylo!
    Konkretna, zadnego zbednego cukierkowania.

• hewa81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena82 wrote:
    Ja tez czekalam na wizyte do pani prof 2 miesiace ale warto bylo!
    Konkretna, zadnego zbednego cukierkowania.

Hi, i co Ci w koncu prof powiedziała? Jakieś zalecenia po ciąży pozamac.?
    A w ogole to fajnie ze jesteś zadowolona z wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 20:35

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • hewa81 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENA, a jaki wpływ ma gesta krew na ciążę? Coś Ci tłumaczyła więcej? A na jakiej podstawie powiedziała Ci ze masz za gęstą? Z morfologii? Np duża hemoglobina?
    Ja pewnie też najpierw wolałbym mieć pewność ze jajowody są drożne, tym bardziej po takim zabiegu jaki Ty miałaś.
    Kibicuje mocno, żeby wszystko dobrze się ułożyło :)

n59yk6nlzydvnhbr.png
  • mikka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dokladnie nie wiem jak to jest z gęstością krwi, ale tez wiem ze to ma jakis wplyw. Im gęstsza krew tym chyba większe ryzyko zakrzepicy czy cos w tym stylu. Ja np miałam po # robiony cały układ krzepnięcia i d-dimery- na szczęscie wyszlo ok.

hewa81, lena82 lubią tę wiadomość

Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakbym na początku starań wiedziała to co teraz wiem to zaczeła bym od hsg. Badanie krótkie i nieinwazyjne.
    Szkoda czasu na bujnie się w ciemno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tzw. " gęstej" krwi w endometrium mogą się tworzyć mikrozakrzepy, które nie pozwalają na prawidłowe zagnieżdżane zarodka.

hewa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ