X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad skutkami ubocznymi Estrofemu.
    Ulotki czytac nie będe żeby się nie sugerować ;)

Ja walczę z @ od jutra CLO + estrofem i zobaczymy czy endo urośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ja się zastanawiam nad skutkami ubocznymi Estrofemu.
    Ulotki czytac nie będe żeby się nie sugerować ;)

Ja walczę z @ od jutra CLO + estrofem i zobaczymy czy endo urośnie.

Walcz, ja tez będę walcZyć od 7 wrzesnia bo ide do prof. Putowskiego. Qrde ja chyba znow nie miałam owulki, bo zawsze jak byla ovu to kilka dni po mialam bole piersi i byly nabrzmiale a teraz znow nic...idetycznie ja miesiac temu, brak bolu piersi równał sie z bardzo dlugim cyklem wiec i owu tez na pewno nie bylo :-\ co to sie porobiło ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja jednak przeczytałam ulotkę i czuję, że migrena mnie zabije :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ech ja jednak przeczytałam ulotkę i czuję, że migrena mnie zabije :/

Ciebie tez nękają migreny?bo mnie też i zawsze 3 dni wyjęte z życia :-\.

Ja tak myślę jeszcze o tym moim hsg z lutego co robił mi S. I wyszlo ze prawy puscil kontrast ale bardzo powoli i z dużym opóźnieniem i taki jajowód to w ogole sie do czegos nadaje?z prawego jajnika mam zawsze owulke a jajowod byle jaki...a lewy od razu puścił kontrast. Ciekawe co prof.powie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Dreams*86 wrote:
    Ciebie tez nękają migreny?bo mnie też i zawsze 3 dni wyjęte z życia :-\.

Ja tak myślę jeszcze o tym moim hsg z lutego co robił mi S. I wyszlo ze prawy puscil kontrast ale bardzo powoli i z dużym opóźnieniem i taki jajowód to w ogole sie do czegos nadaje?z prawego jajnika mam zawsze owulke a jajowod byle jaki...a lewy od razu puścił kontrast. Ciekawe co prof.powie.
    Okropne mam migreny, aż nie da się funkcjonować, ale odkąd biorę wit B6 i 12 jakoś mniej ich mam.

Zawsze masz z prawej strony owulkę?

Mnie też pewnie hsg czeka, ale to już nie w tym roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Okropne mam migreny, aż nie da się funkcjonować, ale odkąd biorę wit B6 i 12 jakoś mniej ich mam.

Zawsze masz z prawej strony owulkę?

Mnie też pewnie hsg czeka, ale to już nie w tym roku.

No zawsze jak mialam usg a bylo ich bardzo duzo to zawsze na prawym byl pecherzyk ;/ na lewym nigdy nie bylo. Moze czasem sie zdarza z lewego ale na usg zawsze byl prawy z pecherzykiem. Moze lewy spi, bo mam torbiele na jajnikach ;(.

Miałaś juz kiedys hsg?

• ewela88 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Czy któraś z was leczyła się w Ab ovo w Lublinie? Jakie macie zdanie na temat tej "kliniki? Ja leczę się w Ovum ale nie jestem zadowolona i zastanawiam się nad zmianą na jakąś inna klinikę, tylko nie wiem czy jest sens tkwić w Lublinie czy stąd uciekać.

Amh 0,9 - marzec 2016
    1 IUI 19.08.2016 :-(
    2 IUI 1.03.2017 :-(
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
    3 IUI 15.05.2017 :-(
    24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela88 wrote:
    Cześć dziewczyny :) Czy któraś z was leczyła się w Ab ovo w Lublinie? Jakie macie zdanie na temat tej "kliniki? Ja leczę się w Ovum ale nie jestem zadowolona i zastanawiam się nad zmianą na jakąś inna klinikę, tylko nie wiem czy jest sens tkwić w Lublinie czy stąd uciekać.

Hej. Ja z ab ovo będę dopiero zaczynać swoją przygodę a dokładnie z prof. P.

Powiedz coś więcej o sobie :-) długo sie staracie? Jaki macie problem?

• ewela88 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreams u nas tylko 1% prawidłowej morfologi nasienia i słaby ruch i ja dwudziestoosmiolatka z amh 0,9 :-(
    Wczoraj mieliśmy pierwsza iui ale z moich obserwacji wynika, że po dwóch dniach od owulacji :-/
    Też zastanawiam się nad dr P w ab ovo. A czy Ty Słyszałaś o nim jakieś dobre opinie?

Amh 0,9 - marzec 2016
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela88 wrote:
    Dreams u nas tylko 1% prawidłowej morfologi nasienia i słaby ruch i ja dwudziestoosmiolatka z amh 0,9 :-(
    Wczoraj mieliśmy pierwsza iui ale z moich obserwacji wynika, że po dwóch dniach od owulacji :-/
    Też zastanawiam się nad dr P w ab ovo. A czy Ty Słyszałaś o nim jakieś dobre opinie?

Ehhg no to nie za wesoło skoro problem z dwóch stron. U mojego męża morfologia wyszla 2% ale wyszla tez bakteria. Wyleczyl ja i skoczylo do 4% ale ma ich bardzo duzo i wszystkie inne parametry tez bardzo dobre. Bierze androvit i salfazin.
    A Twój bierze coś?.

O prof. P jak o kazdym lekarzu opinie sa różne. Wiadomo nie każdemu pomoże ale ja spróbuje swoich sil u niego. Z tego watku Dotek chodziła do niego i zaskoczyla i maluch rośnie w brzuchu :-) podobno nie naciaga na badania i jest ok. Jeśli mi nie pomoże to ide do prof. Jakiela. U mnie to niestety ale torbiele w jajnikach i chyba endometrioza. 3mam kciuki za to aby iui zaowocowało II kreskami na tescie. Myślę ze warto wybrać się na wizyte i posłuchać co on Wam zaproponuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiatko co u Ciebie? Jak żyjesz?

hipisiątko lubi tę wiadomość

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Ja się leczylam w Abovo u dr TW. W ciaze nie zaszłam. A sama klinika malutka. Byłam tam kilka razy potem chodziłam na zana do dr.
    Ile leczylas sie u TW ??mialas u niej inseminacje ???

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez wydaje no sie ze te kliniki powinny byc ogromne nawet dla komfortu psychcznego pacjenta . A nie wszyscy siedza na kupie z recepcja. Ale Nic nie zrobisz

w4sqyx8db6pby0vm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Dziękuję za pamięć ;)
    Trochę luzu mam w tym tyg. Pakuje torbę do szpitala powoli. Strasznie się boje mimo że to mój kolejny raz. A co tam u Ciebie? Sorry za błędy ale pisze z tel który mi się psuje

U mnie po staremu. Ide 7 do prof.P i zobaczę co powie.
    Kiedy kladziesz sie do szpitala? Nie boj sie, bedzie dobrze ! Musi byc ! Daj koniecznie znać jak juz bedziesz po... bede trzymać kciuki aby poszlo gladko. Obstawiam ze i mnie to czeka w niedalekiej przyszlosci :-\ . Pozdrawiam.

• dziewczynazlipca Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdyby któraś miała do odstąpienia jakiś bliski termin do dr TW chętnie przyjmę

• Fiafia Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hipisiątko wrote:
    Dziękuję za pamięć ;)
    Trochę luzu mam w tym tyg. Pakuje torbę do szpitala powoli. Strasznie się boje mimo że to mój kolejny raz. A co tam u Ciebie? Sorry za błędy ale pisze z tel który mi się psuje

Trzymam prze-mocno kciuki :) Będzie dobrze :)

• kotkapc Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny;) wybaczcie ze sie wcinam i to z zupełnie innym tematem ale pilnie potrzebuje informacji o klinice Żagiel i dr Mądro. Moja siostra ma mieć tam operacje i poszukujemy jakichś sprawdzonych informacji na ten temat, a wiem ze wy jesteście z okolic Lublina i wiedzę macie wielka;) wiec jeszcze raz sorry i z góry dzieki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipisiątko - trzymam kciuki i ja ;) Będzie dobrze ;)

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynazlipca wrote:
    gdyby któraś miała do odstąpienia jakiś bliski termin do dr TW chętnie przyjmę
    najdłuzej czaka sie na pierwsza wizyte:) a jak przepisze ci stymulacje to w to odpowiednie dni beda musiały cie wpisac:) takze cierpliwośći

w4sqyx8db6pby0vm.png

• ewela88 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was jest pacjentka prof putowskiego z ab ovo? Może ktoś wie jak długo czeka się na wizytę do niego i w jakie dni/gidziny przyjmuje?
    Wiem, mogę przecież zadzwonić ale pytam was żeby sobie to jakoś zgrać z pracą :-)

Amh 0,9 - marzec 2016
    AMH 0,69 - kwiecień 2017
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ