Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
Odpowiedz

Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochammisia :) widze, ze bedziesz kolejna mama lutowej sniezynki :) my tu sie staramy by nikt nie wyszedl bez dwoch kresek wiec dobrze trafilas ;)

Daisy, Daisy, zabcia2806, odrobinacheci lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    my tu sie staramy by nikt nie wyszedl bez dwoch kresek wiec dobrze trafilas ;)
    Nie może być inaczej :D

atdc3e5e035kp155.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Czesc kochammisia :) widze, ze bedziesz kolejna mama lutowej sniezynki :) my tu sie staramy by nikt nie wyszedl bez dwoch kresek wiec dobrze trafilas ;)

no to dziewczyny zaczarujcie tak by ten rok byl lepszy niz tamten....miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!1

• Evaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 23:15

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Dziewczyny, działacie? :P

atdc3e5e035kp155.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie owulka przyjdzie chyba wczensiej niż myślałam i chyba się okaze że testowanko bedzie jeszcze w styczniu :) ale jeszcze się nie przepisuję :)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki wpadam Wam zyczyc powodzenia w miesiacu milosci!!! <3 <3 <3

Fatim, Evaa, november123 lubią tę wiadomość

• Justine M Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze parę dni do owulacji, powinnam temperature mierzyć, ale powiem Wam szczerze że jakoś w tym miesiącu chyba mam trochę luźne podejście. Chyba dam sobie spokój z tym mierzeniem, wypatrywaniem, czkeaniem, martwieniem, nadziejami i ciągłym myśleniu o tym i tylko tym.
    Temperatura nic i tka nie mówi, szczerze powiedziawyszy, raz owulacja tuż przed spadkiem, raz w dniu spadku, raz dzien po spadku. Mniej więcej że owulacja ma być 3dni -+ to i ja wiem bez jakichkolwiek pomiarów...
    Nie wiem może źle mierze, może zły termometr mam itd itd. Nieważne...
    Testy owulacyjne też, raz wyjdą raz nie. A to nie ta pora, a to za dużo sie napijesz a to coś tam. A nawet jak wyjdzie dobrze to dalej nie wiadomo owulacja może być zaraz a moze być za 3 dni.
    Tak więc mimo wszystkich obserwacji i tak nigdy do końca nie wiadomo, można tylko ustalić mniej więcej te 2-3dni kiedy może/mogło to nastąpić. A TYLE TO JA BEZ WYKRESÓW SRESÓW WIEM :)

W tym miesiącu zdaje się na obserwacje samej siebie, tzn śluzu, samopoczucia, kłuć, zaparć i innych objawów jakie uważam że dotyczą 'tych' dni.

Nie gniewajcie się na mnie, to nie o to chodzi że podważam ovufriend czy cokolwiek. Nie odbierzcie tego źle z mojej strony. Wiem ze wiele z Was dobrze mierzy, obserwuje i naprawde te wykresy mówią prawdę itd. Chodzi mi też o zostawieniu siebie w nieświadomości żeby w sumie nie martwić się na zapas. Nie chce nerwowo mierzyć temp i załamywać się spadkiami po owu, łudzić, doszukiwać. Nie bede mierzyć, sprawdzać, niepotrzebnie nakręcać się.
    NIe zamierzam też stresować męża, nie bede mu mowic kiedy jakie dni i go zajeżdzać jak dawce bo ma teraz zrobić bo dzidzi. TO też nie pomaga. TE nerwy, ciśnienie, nie służy nam.
    Także LUTY LIGHT. Na spokojnie, bez spiny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:23

Molcia lubi tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Mandi :) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeszcze trochę do owulacji,ale nie wiarze żadnych nadziei z lutym :-( wszystko się okaże po kolejnej wizycie u pani ginekolog.

• Justine M Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całe szczęście że ja nie poszłam do ginekologa przed 1 ciążą bo pewnie liste problemów by mi dał/dała, leków, nawmawiał cudów niewidów. Im więcej tu czytam ile konowałów jest to tym bardizej się w tym utwierdzam.
    Moja znajomą też ginekolog chciała na tarczyce leczyć leki już jej wciskała. Poszła zrobiła badania jeszcze raz gdzie indziej wszystko w porządku. Miesiąc później w ciąży była. Strach pomyśleć jakby zaczela brac te leki na tarczyce, dopeiro by jej rozregulowało wszystko...

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to im tak wierze, że chyba do 3 bym chodziła i dopiero wtedy jakieś wypośrodkowane informacje uznawała za prawdopodobne ;P

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja teraz tez mam zamiar pójść jeszcze do drugiego lekarza i się zbadać. Powiem wam szczerze,że w tym miesiącu juz jest mi wszystko jedno. Tylko mierze temperaturę a tak to nie prowadzę żadnych innych obserwacji bo Jeszcze bardziej mnie to stresuje

• zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, trzymam za Was wszystkie kciuki i będę pamiętać w modlitwie. Dziś mąż odbiera mój wynik prolaktyny, trochę się stresuje, tak bym chciała żeby było wszystko dobrze.

Mandi :) lubi tę wiadomość

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png

Wysłany: 16 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robić na prolaktyne w poniedziałek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza Wam się dziewczyny, że dostajecie kilkudniowych bólów głowy po @? Ja zauważyłam, że zawsze jak się kończy dostaje migrenę, która trwa ok 3 dni :(

• roletka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odrobinacheci mnie czasem dopada migrena i trzyma pare dni właśnie ale nigdy tego nie powiązałam z @ hmmm... może będę musiała się bardziej przyglądać

a ja dziś dostałam @ :D z czego się bardzo cieszę bo od jutra zaczynam stymulacje :) już się umówiłam na usg na 22.01 żeby podejrzeć pęcherzyki :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prolaktyna to 513,6 norma 127-637. Jest w normie ale chyba za wysoka co?

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabcia, przy tych samych normach mam 561,4... Odbierając wyniki się ucieszyłam, że ok, ale potem zaczęłam szukać w necie i oczywiście się doszukałam, że niekoniecznie.
    W tym cyklu wreszcie odwiedzę lekarzy i mam zamiar wszystko wyjaśnić, żeby wiedzieć, na czym stoję.

zabcia2806 lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • zabcia2806 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna, ja w tym cyklu mam zrobić jeszcze progesteron, testosteron i androstendion i w następnym cyklu zgłosić się do endo-gina na monitoring cyklu.

o1483e5etckudhmf.png

3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    U mnie jeszcze parę dni do owulacji, powinnam temperature mierzyć, ale powiem Wam szczerze że jakoś w tym miesiącu chyba mam trochę luźne podejście. Chyba dam sobie spokój z tym mierzeniem, wypatrywaniem, czkeaniem, martwieniem, nadziejami i ciągłym myśleniu o tym i tylko tym.
    Temperatura nic i tka nie mówi, szczerze powiedziawyszy, raz owulacja tuż przed spadkiem, raz w dniu spadku, raz dzien po spadku. Mniej więcej że owulacja ma być 3dni -+ to i ja wiem bez jakichkolwiek pomiarów...
    Nie wiem może źle mierze, może zły termometr mam itd itd. Nieważne...
    Testy owulacyjne też, raz wyjdą raz nie. A to nie ta pora, a to za dużo sie napijesz a to coś tam. A nawet jak wyjdzie dobrze to dalej nie wiadomo owulacja może być zaraz a moze być za 3 dni.
    Tak więc mimo wszystkich obserwacji i tak nigdy do końca nie wiadomo, można tylko ustalić mniej więcej te 2-3dni kiedy może/mogło to nastąpić. A TYLE TO JA BEZ WYKRESÓW SRESÓW WIEM :)

W tym miesiącu zdaje się na obserwacje samej siebie, tzn śluzu, samopoczucia, kłuć, zaparć i innych objawów jakie uważam że dotyczą 'tych' dni.

Nie gniewajcie się na mnie, to nie o to chodzi że podważam ovufriend czy cokolwiek. Nie odbierzcie tego źle z mojej strony. Wiem ze wiele z Was dobrze mierzy, obserwuje i naprawde te wykresy mówią prawdę itd. Chodzi mi też o zostawieniu siebie w nieświadomości żeby w sumie nie martwić się na zapas. Nie chce nerwowo mierzyć temp i załamywać się spadkiami po owu, łudzić, doszukiwać. Nie bede mierzyć, sprawdzać, niepotrzebnie nakręcać się.
    NIe zamierzam też stresować męża, nie bede mu mowic kiedy jakie dni i go zajeżdzać jak dawce bo ma teraz zrobić bo dzidzi. TO też nie pomaga. TE nerwy, ciśnienie, nie służy nam.
    Także LUTY LIGHT. Na spokojnie, bez spiny.

W pełni sie zgadzam :) to mierzenie tempki i wypatrywnaie objawów niepotrzebnie tylko stresuje i nakręca. Wszystkie moje znajome zaszły akurat w cyklu w którym sobie wszystko totalnie odpuściły ;) Ja tez nie podważam ovufriend bo uwazam ze to super rozwiązanie ale trzeba tez sobie dac na luz i zaufac swojemu organizowi ze stanie na wysokosci zadania :)

Emilia77, Molcia, Justine M lubią tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ