X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już zaczełam kolejny cykl starań i zarazem pierwszy z clo i monitoringiem jak narazie lekki ból głowy i kłucie jajnika pecherzyk w 10 dniu dominujący 13 a endom 7 jutro kolejny monitoring i zobaczymy czy m,ój malec rosnie:)

event.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dwa testy negatywne,więc już na pewno przez ten miesiąc zagoszcze z wami. dzisiaj mija 6 dzień od odstawienia dupka a @ brak mam 32 dzień cyklu, nie wiecie dziewczyny co może być powodem tak długiego czekania na @ po dupku, troche mnie to martwi tymbardziej, że moje okresy od 4 miesięcy wygladają jak 5 dniowe plamienia raz większe raz mniejsze.

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • agaciaz Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do lutowych starań, bo w styczniu się nie udało. Tym razem postanowiłam bardziej na luzie podejść i się nie stresować. Co ma być to będzie.
    Powodzenia dla wszystkich lutowych staraczek.

mindusia, Nina82, Libra lubią tę wiadomość

20121212580114.png
    lcvo2ph.png
  • LucyZ Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam... i też na luzie- odkładam w tym miesiącu termometr i inne gadżety...

mindusia, Nina, Nina82 lubią tę wiadomość

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zrobiłam nerwowa! Martwie się ze lekarz ma zbyt male doświadczenie.. A już myslalam ze jestem zdrowa

• Eavonne Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co czas pokaze.. Za tydz do laryngologa i na testy.. i się okaze czy mam alergie pokarmowa..!

• angela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Też już się witam :) bo coś mi się wydaję, że ten m-c stracony :) Zawsze chciałam zajść w ciąże w lutym, by urodzić ''skorpionka'' i może moje marzenie się spełni :D
    c1c9dce1dd1debeb2d56ab1d8ebed415.png

A dlaczego akurat "skorpionka"?

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to taki nasz ''rodzinny'' znak :) prawie cała moja rodzina to skorpiony włącznie ze mną ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • zaba25 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wlasnie dolaczylam do waszego forum , staramy sie z mezem 9 miesiecy o 2gie dziecko, z pierwszym tez troche nam zeszlo. Zycze wszystkim staraczkom powodzenia w tym miesiacu zakochanych :)

Libra lubi tę wiadomość

Julia 24.02.2010 Dla ciebie zyje
    aniolek [*] 20/06/2012 6tc
    aniolek [*] 02/08/2014 4/5tc
    aniolki [*] 23/10/2014 8tc
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja niestety w tym miesiac d was nie dołączę bo leczenia ciąg daaszy, i pewnie dopiero w marcu będę mogła, ale przyszłam pożyczyć wam szczęścia w tych lutowych starankach :)

mindusia, Malvinka, KaRa, Libra lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaciaz, Lucyz ja tak staram się od tego cyklu. też sobie obiecywałam ze definitywny koniec z pomiarami tempki itp, ale wytrzymałam jak na razie jeden cykl teraz robię w tym cyklu bardziej dla siebie, po to żeby wiedzieć czy owulka w ogóle miała miejsce. Najlepiej jest wrzucić na luz, mimo iż to bardzo trudne ale przynajmniej się tyle nie myśli i się tyle nie nakręca.

Amicizia, kciuki to się zawsze przydadzą. oby nas było jak najwięcej :)

Amicizia lubi tę wiadomość

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny czy to normale że 5 dni po ostatniej tabletce clo tak źle sie czuje kreci mi sie w głowie jest mi słabo i mdli mnie i do tego bola mnie jajniki?

event.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety w tym cyklu już nic nie wywalczę- przeziębienie i gorączka na dzień przed ovu:( No chyba, że ktoś słyszał o jakiś cudach w gorączce? Nadziei brak..

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovu Ci się może przesunąć jeśli masz gorączkę.

• moni_c Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LucyZ wrote:
    I ja dołączam... i też na luzie- odkładam w tym miesiącu termometr i inne gadżety...

ja też :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • annab Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze że na luty dużo staraczek dołączyło...:/ powodzenia dziewczynki!!!
    ja jestem w końcówce cyklu. niebawem powinnam mieć @. ale jak nie będe miała to się wcale nie obrażę;) to czekanie mnie dobija... siedze tylko i wpatruje się w wykres... wydaje mi się że od następnego tyg do was dołączę, choć mam cichą nadzieje że tym razem będzie +

mindusia lubi tę wiadomość

AnnaB
  • annab Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 3 dni boli mnie brzuch, tak jakby mi ktoś od środka wbijał igły. pierwszy raz tak mam:/nie przyjemne uczucie...:/ czy któraś z Was po owulacji też miała takie objawy?i co one mogą oznaczać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2013, 12:59

AnnaB
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na m-c się żegnam z Wami- postanowiłam sobie ''odpocząć'' od mierzenia, czekania, wyliczeń itp.
    Mam nadzieję, że ten m-c będzie dla Was szczęśliwy :)

Nina, Nina82 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annab wrote:
    widze że na luty dużo staraczek dołączyło...:/ powodzenia dziewczynki!!!
    ja jestem w końcówce cyklu. niebawem powinnam mieć @. ale jak nie będe miała to się wcale nie obrażę;) to czekanie mnie dobija... siedze tylko i wpatruje się w wykres... wydaje mi się że od następnego tyg do was dołączę, choć mam cichą nadzieje że tym razem będzie +

annab to zupełnie jakbym o sobie czytała, zwłaszcza z tym wykresem.
    Serce mówi co innego rozum co innego. Nie mniej jednak życzę powodzenia.

moni_c może to i jest jakaś myśl, może ja zrobie podobnie w lutym jak teraz w tym cyklu nic nie wyjdzie. Zobaczymy :)

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • ann2224 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wiele dziewczyn tutaj czeka na dwie krechy a ja czekam na owulke jak narazie tak mnie jajniki napierdzielaja że nawet kichac ani śmiac sie nie moge ledwo z łuzka wstaje:(

event.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ