X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas z tego co wiem to takie budzneie sie w nocy nie ma wiekszego wplywu na tempke, według prof. Roeztera w wstawanie wnocy dod ziecka itd nie wpływa znacząco na temperature wiec i nocne wstawanie siusiu tez nie, ja tez czasem w nocyw stawalam tak jak piszesz i nie zauwazylam zeby to mialo jakis wplywna teperature, takze spokojnie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Aga11 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula81 wrote:
    Aga11 wrote:
    Hej, dziewczyny. Termin @ mam na 5 marca, ale mnie pobolewa podbrzusze tak jak bym Tego małpiszona miała dostać już teraz. A piersi to mam takie nabrzmiałe i do tego trochę bolą...Czy TY MALWINKA TEŻ TAK MIAŁAŚ JAK CI SIĘ TERMIN @ ZBLIŻAŁ???????????????????

Ja ostatnio też tak mam przed @. Wcześniej nie mialam tak silnych objawów, a teraz piersi mało mi nie eksplodują już conajmniej na tydzień przed spodziewaną i mam plamienia. Nie wiem dlaczego tak mi się pozmieniało. Okresu powinnam dostac 26-27 luty a dostałam z 23 na 24. Siodmego marca idę go gina, więc postaram sie czegoś dowiedzieć.

To pewnie oznacza że mogę się przenieść na marcowe starania :( :(

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a musze sie wam pochwalic, ze w urodziny mojego M 13 maraca idziemy do ginekologa, to będzie chyba najlpeszy prezent dla niego, jak zobaczymy pierwszy raz nasza kruszynke, nic wiecej nie musze wymyslac :) i chucham tu na was wszystkie co byscie sie do marcowych staranek nie musiały zpaisywac :)

samira, Malvinka, Konwalia, gocha04 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt mi nie odpowie na moje pytanie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2013, 12:41

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja wrote:
    Samira przepraszam - nie chciałam ani Ciebie ani nikogo innego obrazić :)

nie obraziłaś ,tylko troszkę mi się smutno zrobiło ale już spoko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    a musze sie wam pochwalic, ze w urodziny mojego M 13 maraca idziemy do ginekologa, to będzie chyba najlpeszy prezent dla niego, jak zobaczymy pierwszy raz nasza kruszynke, nic wiecej nie musze wymyslac :) i chucham tu na was wszystkie co byscie sie do marcowych staranek nie musiały zpaisywac :)

moja mama ma tego dnia imieniny a 14 urodziny :) fajnie ,na pewno to będzie dla was obojga przeżycie...:)

Amicizia lubi tę wiadomość

• AnMi Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira trzymam kciuki.
    sprawdzam też czy widać mój wykres na forum ;)

samira lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/548e57ee4bfc4ae42b3f722fde94c5b5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Amicizia wrote:

moja mama ma tego dnia imieniny a 14 urodziny :) fajnie ,na pewno to będzie dla was obojga przeżycie...:)

o mojej ciąży dowiedziałam się dwa dni przed ślubem :) ślub mieliśmy 3 dni przed urodzinami P., a na pierwszą wizytę u lekarza z usg poszliśmy w pierwszą rocznicę naszego związku :)

Amicizia, Malvinka, samira, Konwalia lubią tę wiadomość

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Amicizia wrote:

ładnie :) oj na pewno bedzie to przezycie i wychodzi an to ze malenstwo urodzi sie w okolicy urodzin moich i mojej mamy, bo mamam jest z 1 listopada a ja z 7 a według owvu termn jest na 5 listopada, wiec mamam dostanie wnuczka/wnuczke w prezencie a ja dzieciatko :) i pomyslec ze ten cykl na wstepie spisalam an straty i sie nie staralismy a tu taka neispodzianka :)

samira, martula lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja tez fajnie :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:

Ja też mam wizytę 13.03! :) Ale USG mam szybciej, 8.05. Bo u mnie USG nie robi lekarz, tylko skierowanie wystawia i trzeba się osobno umawiać a do gina iść z wynikami :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Smutas z tego co wiem to takie budzneie sie w nocy nie ma wiekszego wplywu na tempke, według prof. Roeztera w wstawanie wnocy dod ziecka itd nie wpływa znacząco na temperature wiec i nocne wstawanie siusiu tez nie, ja tez czasem w nocyw stawalam tak jak piszesz i nie zauwazylam zeby to mialo jakis wplywna teperature, takze spokojnie :)

To dobrze wiedzieć, dzięki za odpowiedź :) ale te wstawanie mnie i tak denerwuje hehe

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, ja przepraszam, że się czepiam, ale czasem mi już łapki opadają. Na pytania takie jak Twoje można znaleźć odpowiedź w ciągu 3 minut samemu. To naprawdę nie trudne.

http://lmgtfy.com/?q=%C5%9Bluz+przed+okresem

• Malvinka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja wrote:
    samira wrote:
    Amicizia wrote:

o mojej ciąży dowiedziałam się dwa dni przed ślubem :) ślub mieliśmy 3 dni przed urodzinami P., a na pierwszą wizytę u lekarza z usg poszliśmy w pierwszą rocznicę naszego związku :)

Mi termin ciąży wypada 27.10. Ja mam urodziny 12.10, a moja siostra 26.10 :)

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    sama_ja wrote:
    samira wrote:
    Amicizia wrote:

ja mam urodziny 28.10 dokładnie w imieniny mojego Taty :)

mi lekarz wyznaczył termin na tydzień po urodzinach, całą ciążę mówiłam, że i tak urodzę 28/10, a w rezultacie urodziłam 15/11 - lekarz nie wziął pod uwagę, że moje cykle trwały 31 dni :) a jednak ma to znaczenie przy ustalaniu daty porodu :)

• Ilona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze pytam. Poprostu kiedyś nawet chyba Ty Malvinko napisałas mi w odpowiedzi na moje pytanie. Cyt. 'W razie jakiś pytań, pytaj' ale masz racje mogłam sama poszukać. Dziękuje za podpowiedź.

Malvinka lubi tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama_ja wrote:
    samira wrote:
    Amicizia wrote:

hehe jakie fajne daty :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvinka wrote:
    sama_ja wrote:
    samira wrote:
    Amicizia wrote:

ja z synem miałam termin na 26.10 a urodziłam 6.10 :P

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam regularne cykle i nigdy poza wybitna choroba nie przekroczyly 29 dni na razie do daty porodu nie przykladam wiekszej wagi ale na pewno w okolicy naszych urodzin sie urodzi. zobaczymy co lekarz powie. Jak byla ostatnio u mojej ginki to mówiła, że wczesniej niz 2 tygodnie po terminie @ nie ma sensu przychidzic, wiec tak sie zpaisalam, u nas lekarz ma aparat do usg w gabincie i od razu takie rzeczy robi na wizycie :) wiec jak pojde to od razu na pewno zobaczy co i jak i jz sie doczekac nei moge :)

Malvinka lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Amicizia wrote:

To dobrze wiedzieć, dzięki za odpowiedź :) ale te wstawanie mnie i tak denerwuje hehe

kogo by nie denerwowało :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ