X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Cześć dziewczynki ja juz po ovulacji i staraliśmy się bardzo a mysle że znowu nic z tego. A to już będzie 3 cykl za nami.

Myśl pozytywnie kochana- jak już teraz się zaczniesz zadręczać, że nic z tego, to stres, smutek i zniechęcenie tylko Ci zaszkodzą. Nie nastawiaj się, że się udało ale i nie myśl całkowicie negatywnie. Co ma być to będzie :)

Gunia, kotek27 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • AnMi Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Cześć Dziewczynki :) ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test ciążowy- to daltego że mam ich az 10 w szufladzie w łazience hehe i ciężko się powstrzymać...jestem 4-5 dni przed spodziewaną @ no i na teście 1 kreska chociaż oczywiście podeszłam z testem do okna w kuchni i pod światło coś tam widzę...tak jakby 2 kreski były, ale to chyba już zwidy...nawet mój mąż mówi że zwidy mam i tam nic nie ma...ale powtórze test pojutrze- się okaże wtedy czy to fatamorgana czy nie ;) miłego dnia wszystkim życzę :) o i widzę, ze już przyjaciółką Waszą jestem hehehe

Ja też mam od groma tych testów i testuje co dwa dni zobaczymy. Dzisiaj mi spadła trochę temp. Sprawdzam Twój wykres i trzymam kciuki

alexis lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/548e57ee4bfc4ae42b3f722fde94c5b5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie Dziewczyny, ja się przenoszę na marcowe starania ... ;( Życzę żebyście Wy nie musiały tego robić. Niby się nie nastawiałam że coś z tego będzie ale jakoś mi smutno.
    Wczoraj jednorazowo po stosunku śluz brązowy, a dziś śluz z krwią więc @ jest, za wcześnie. Może to i dobrze, szybciej następne staranka będą...
    Pozdrawiam.

• darijka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agula wrote:
    hej dziewczyny mnie dzisiaj cycki bola wlasnie tak po bokach zewnetrznych, szczegolnie lewy, boli przy najmniejszym dotyku :(

mnie bolą identycznie,są ciężkie i bolą tez sutki !!

ja to już nie mogę z bólu tak mnie cycorki bolą lewy bardziej niż prawy, a o sutkach już nie wspomnę. :(

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • alexis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w końcu zobaczył drugą kreskę na teście...ja już ją też dokładniej widzę...ale cały czas mam jakieś wątpliwości, że może ten test z Allegro jakiś trefny albo coś...no nic- jak narazie zaznaczę w wykresie pozytywny test- jutro z rana zrobię drugi- jak będzie + to we wtorek pójdę na Betę :) proszę- trzymajcie kciuki za mnie dziewczynki- jestem już po 1 poronieniu i teraz ta ciąża będzie pewnie pełna obaw...

martula, samira, ewajoanna, Malvinka, kotek27, gocha04 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje alexis i 3mam kciuki żeby rano 2 kreseczka była. :)

alexis lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie zalało...ale śluzem ;) normalnie byłam pewna, że @ dostałam tak się mokro zrobiło. Rano było zwyczajnie (czyt.ubogo) a tu taka niespodziewajka ;) Z tym że tak jak kilka dni temu- białawy i rozciągliwy- coś szaleje ten mój śluzik ;)

Alexis- kciuki trzymamy cały czas :)

alexis, samira, agula lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!!! Mam nadzieję, że to wszystko prawda, że test mnie nie oszukał, z ginekologiem swoim sie umówiłam, ze jak w ciążę zajdę to mam się zgłosić do niego w 6-7 tyg ciąży, żeby już na usg było coś widać...także cały marzec niepewności będzie...czy dobrze umiejscowiła się fasoleczka, czy wszystko okej...no nic- narazie tylko betę będę robić co jakiś czas...no i piersi mnie zaczęły boleć :)

samira, kotek27 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Ilona Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Alexis. Jutro napewno będzie 2 kreseczka bardziej widoczna.
    A ja właśnie zaczęłam plamic, także 10 cykl starań za mną :(

alexis, samira lubią tę wiadomość

Moje skarby Wiki i Marcel :)
  • alexis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ilonko!!! Powodzenia Tobie życzę- oby Ci się udało jak najszybciej zafasolkować- u mnie się sprawdziła metoda- "poduszka pod pupę i nogi na ścianę" hehe leżałam tak jakieś 15 min po każdym stosunku... :) jejku- oby tylko ta kreska którą zobaczyłam była prawdziwa :) i żebym żadnych plamień ani krwawień nie miała, i żeby fasolinka była dobrze umiejscowiona!!! Jutro się odezwę i napiszę czy test poranny pozytywny wyszedł...

agula, samira lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis 3mam kciuki !!! Zycze szczescia

alexis, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,zycze wytrwalosci i szczesci w lutowych starankach ja uciekam na marcowe staranka papatki :*

alexis lubi tę wiadomość

• agula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis gratuluje serdecznie i sciskam kciuki zeby bylo wszystko dobrze :)

alexis lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 marca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis czekamy z niecierpliwością na jutrzejszy teścik- i trzymam kciuki za 2 wyraźne krechy ;)

alexis lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis trzymam kciuki za bardziej wyrażny test :)

alexis lubi tę wiadomość

• alexis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, zrobiłam 2 testy dziś paskowy i płytkowy i na obu jest blada druga kreska, na paskowym bledsza, na płytkowym blada ale można juz ją zobaczyć bez podchodzenia pod okno- także jutro idę na betę a później za 48 godzin żeby zobaczyć czy dobrze hcg wzrasta- takie mam plany :) ale jakoś jeszcze wielkiej radości nie mam- w zasadzie same obawy albo obojętność... :( chyba po ostatnim poronieniu się boję nakręcać, podniecać, żeby później ewentualnie mniej cierpienia było...

samira, karoam, Malvinka, gocha04 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje najserdeczniejsze gratulacje alexis i życzę ci teraz nudnej 9 miesięcznej ciąży i szczęśliwego rozwiązania. :)

alexis lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • martula Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje alexis!

alexis lubi tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dziewczynki, wpisałam dzisiaj nową tempkę- 37,7 i owulacja przesunęła się z 10 na 16 dzień cyklu. Kurczę nie wiem czy nie powinnam zaznaczyć "nie bierz tej temp pod uwagę" tak jak wczoraj- ze wzgędu na to, iż w sobotę miałam wyrywaną ósemkę i mogę mieć stan zapalny, no i biorę antybiotyk- jak myślicie- brać tę tempkę pod uwagę czy nie?

Miłego dnia wszystkim!

1usaej28ly44zrzp.png
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis gratulacje!

karoam ja bym ignorowała tą temperaturę chyba.

alexis, karoam lubią tę wiadomość

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ