Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • alexis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo ale Wy mi gratulujecie, a ja sobie myślę "a co będzie jak jednak miesiączki dostanę"...może za wcześnie ten test zrobiłam...ależ mam mętlik w głowie...dziś idąc do pracy sobie kupiłam magnez i tran, tak na wszelki wypadek...tak sobie teraz myślę, że jak zrobię betę i będzie właściwy przyrost hcg i jak miesiączki nie dostanę to już mi troszkę ulży...już się będę czuła lepiej...jak narazie mimo pozytywnych testów to jest dla mnie wieeelka niewiadoma...

Karoam ja też bym zignorowała- chociaż możesz jeszcze jutro zobaczyć jaką będziesz miała temp...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 07:13

km5shdges7mhg8ze.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis gratulacje. Będzie dobrze, zrób bete będziesz spokojniejsza :) Trzymam kciuki!

alexis, AnMi lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • alexis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatro a Ty już w 10 tygodniu...suuuper!!! :) zdrówka Ci życzę i wszystkiego dobrego :)

Kleopatra, maia1991 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • 2 kreski Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Dziękuję Wam bardzo ale Wy mi gratulujecie, a ja sobie myślę "a co będzie jak jednak miesiączki dostanę"...może za wcześnie ten test zrobiłam...ależ mam mętlik w głowie...dziś idąc do pracy sobie kupiłam magnez i tran, tak na wszelki wypadek...tak sobie teraz myślę, że jak zrobię betę i będzie właściwy przyrost hcg i jak miesiączki nie dostanę to już mi troszkę ulży...już się będę czuła lepiej...jak narazie mimo pozytywnych testów to jest dla mnie wieeelka niewiadoma...

Karoam ja też bym zignorowała- chociaż możesz jeszcze jutro zobaczyć jaką będziesz miała temp...

ooo gratulacje, tersy robione dwa dni pod rzad i oba pozytywne to moze swiadczyc tylko o tym ze JESTES W CIAAAAAZYYY:):)

alexis lubi tę wiadomość

06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Dzięki dziewczyny!!! Mam nadzieję, że to wszystko prawda, że test mnie nie oszukał, z ginekologiem swoim sie umówiłam, ze jak w ciążę zajdę to mam się zgłosić do niego w 6-7 tyg ciąży, żeby już na usg było coś widać...także cały marzec niepewności będzie...czy dobrze umiejscowiła się fasoleczka, czy wszystko okej...no nic- narazie tylko betę będę robić co jakiś czas...no i piersi mnie zaczęły boleć :)

6-7 tydzień? co ten gin ma za usg?
    pamietam moja pierwsza ciazejak lekarz potwierdzil na usg 3-tyg ciaze a w 5 tygodniu pokazał mi bijace serduszko:)

• AnMi Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość ginekologów nie założy karty przed 6 tygodniem od miesiączki.
    Alexis zrobiłaś test więc przestań się zamartwiać będzie dobrze!

alexis lubi tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/548e57ee4bfc4ae42b3f722fde94c5b5
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski to twój ma dobry sprzęt. Ja byłam w 6 i był zarodek a w 8 bijące serduszko :) I dziewczyny na wątku w ciązy piszą że najwcześniej w 7 tyg zobaczyły serduszko. Chyba że liczysz od zapłodnienia a nie od ostatniej @ wtedy by się zgadzało :)
    Alexis dzięki, zobaczysz jak czas leci :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Yvone Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w 5 tygodniu nie widziałam jeszcze serduszka i dopiero za 2 tygodnie miałam usg i dopiero było widać.

• 2 kreski Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    2 kreski to twój ma dobry sprzęt. Ja byłam w 6 i był zarodek a w 8 bijące serduszko :) I dziewczyny na wątku w ciązy piszą że najwcześniej w 7 tyg zobaczyły serduszko. Chyba że liczysz od zapłodnienia a nie od ostatniej @ wtedy by się zgadzało :)
    Alexis dzięki, zobaczysz jak czas leci :)

nie kochana to było od dnia miesiaczki i sama osobiście i widziałam w 5 tyg taka czarna mała pulsujaca kropeczke w wielkosci małego paznokcia pecherzyku.

A karty zakładac nie musi mi tez w 3 tyg nie załozył ale nie zmienia to faktu ze powtiwrdził bardzo wczesna ciaze:))
    a było to 11 lat temu ( o rany ale ten czas leci:)))

• maia1991 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczynki a ja jeszcz 2 dni i zobacze czy bd mogla testowac czy zobacze 2grube kreski :) termin @ 7.03. ale mysle ze w nastepnym roku hehe mysle ze moze sie udalo ale nie nakrecam sie zza bardzo trzymam kciuki za dziewczyny ktore juz niedlugo takze bd testowac powodzenia :*

nicol lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 kreski wrote:
    alexis wrote:
    Dzięki dziewczyny!!! Mam nadzieję, że to wszystko prawda, że test mnie nie oszukał, z ginekologiem swoim sie umówiłam, ze jak w ciążę zajdę to mam się zgłosić do niego w 6-7 tyg ciąży, żeby już na usg było coś widać...także cały marzec niepewności będzie...czy dobrze umiejscowiła się fasoleczka, czy wszystko okej...no nic- narazie tylko betę będę robić co jakiś czas...no i piersi mnie zaczęły boleć :)

pamietam moja pierwsza ciazejak lekarz potwierdzil na usg 3-tyg ciaze a w 5 tygodniu pokazał mi bijace serduszko:)

2 kreski- jestem teraz od ostatniej miesiączki licząc w 4 tym tygodniu- jestem jeszcze 3-4 przed spodziewaną @ więc wątpię, że coś by gin na usg zobaczył...w tym tygodniu dochodzi zazwyczaj dopiero do zagnieżdżania zarodka...chyba rzeczywiście chodzi Ci o czas od zapłodnienia... :)

km5shdges7mhg8ze.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis- zycze aby wszystkie testy wyszly pomyslnie! I jedna mala rada- przestan myslec ;) Wylacz sie kompletnie, nie mysl o ciazy, o miesiaczce, testach- po prostu poczekaj co bedzie :) Ja wiem, ze to latwo powiedziec a trudniej zrobic, ale wez pod uwage, ze Twoje zamartwianie moze tylko zaszkodzic. Jeszcze raz zycze powodzenia i spokoju ducha :)

alexis, AnMi, kotek27 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sprawdziło się to, o czym myślałam na początku tego miesiąca- jak wszystko dobrze pójdzie, to termin porodu będę miała (a może już mam) na 14 listopada- czyli na dzień moich urodzin :) będę chodziła w ciąży tak samo jak moja mamusia ze mną :)

Dziękuje Wam za wszystkie dobre słowa :) fajne jesteście!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 07:47

karoam, kotek27 lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • AnMi Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Alexis- zycze aby wszystkie testy wyszly pomyslnie! I jedna mala rada- przestan myslec ;) Wylacz sie kompletnie, nie mysl o ciazy, o miesiaczce, testach- po prostu poczekaj co bedzie :) Ja wiem, ze to latwo powiedziec a trudniej zrobic, ale wez pod uwage, ze Twoje zamartwianie moze tylko zaszkodzic. Jeszcze raz zycze powodzenia i spokoju ducha :)

RACJA!!!!!!

karoam lubi tę wiadomość

• maia1991 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:

gratulacje:*

alexis lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • 2 kreski Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    2 kreski wrote:
    alexis wrote:

2 kreski- jestem teraz od ostatniej miesiączki licząc w 4 tym tygodniu- jestem jeszcze 3-4 przed spodziewaną @ więc wątpię, że coś by gin na usg zobaczył...w tym tygodniu dochodzi zazwyczaj dopiero do zagnieżdżania zarodka...chyba rzeczywiście chodzi Ci o czas od zapłodnienia... :)

chyba czas zapłodnienia ma tu dosyc spore znaczenie:) pamietam ze test zrobiłam w dzisn spodziewanej @ i wyszedl pozytywnie a wizyte miałam po 2 dniach od zrobienia testu i stwiedził bardzo wszczesna 3 tyg ciaze, mi taka informacja bardzo pasowała:))
    tak wiec roznie chyba z tym bywa, moja siostra zrobiła test na 5 dni przed @ i wyszedł pozytywny wiec my chyba do konca nie ogarniemy:)

alexis lubi tę wiadomość

• agula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane dziewczyny :) mi sie dzisiaj snilo, ze ujrzalam dwie kreseczki na tescie :) oh jakbym chciala, zeby ten sen sie sprawdzil :D

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!

Alexis - gratulacje! I trzymam kciuki za betę! Łatwo powiedzieć "przestań czytać i myśleć", sama coś o tym wiem ;)
    Ja się cały czas zastanawiam, czy tak naprawdę to nie powinni już jedna w piątek w szpitalu zobaczyć zarodka... To był 5t+5d, a kobitka znalazła tylko pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy 3.5 mm. Mam nadzieję, że w piątek się wszystko wyjaśni i będzie widać już wszystko co trzeba ;)

Póki co dostałam od lekarza zwolnienie aż do wizyty u gina - czyli do 13.03. A więc się lenie!!! :)

• alexis Autorytet

Wysłany: 4 marca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Malvinko- to przez te Twoje ciążowe fluidki :) może teraz sobie je wzajemnie wysyłajmy i jakoś dotrwamy w zdrowiu do końca tego 9 miesiąca :) trzymam kciuki za Ciebie &&

Malvinka lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • AnMi Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba będę spadać na marcowe starania, choć szczerze to nie mam już siły . idę do lekarza niech mi powie jakie badania mam zrobić.

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ