LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Wam bardzo ale Wy mi gratulujecie, a ja sobie myślę "a co będzie jak jednak miesiączki dostanę"...może za wcześnie ten test zrobiłam...ależ mam mętlik w głowie...dziś idąc do pracy sobie kupiłam magnez i tran, tak na wszelki wypadek...tak sobie teraz myślę, że jak zrobię betę i będzie właściwy przyrost hcg i jak miesiączki nie dostanę to już mi troszkę ulży...już się będę czuła lepiej...jak narazie mimo pozytywnych testów to jest dla mnie wieeelka niewiadoma...
Karoam ja też bym zignorowała- chociaż możesz jeszcze jutro zobaczyć jaką będziesz miała temp...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 07:13
-
alexis wrote:Dziękuję Wam bardzo ale Wy mi gratulujecie, a ja sobie myślę "a co będzie jak jednak miesiączki dostanę"...może za wcześnie ten test zrobiłam...ależ mam mętlik w głowie...dziś idąc do pracy sobie kupiłam magnez i tran, tak na wszelki wypadek...tak sobie teraz myślę, że jak zrobię betę i będzie właściwy przyrost hcg i jak miesiączki nie dostanę to już mi troszkę ulży...już się będę czuła lepiej...jak narazie mimo pozytywnych testów to jest dla mnie wieeelka niewiadoma...
Karoam ja też bym zignorowała- chociaż możesz jeszcze jutro zobaczyć jaką będziesz miała temp...
ooo gratulacje, tersy robione dwa dni pod rzad i oba pozytywne to moze swiadczyc tylko o tym ze JESTES W CIAAAAAZYYY:)alexis lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
alexis wrote:Dzięki dziewczyny!!! Mam nadzieję, że to wszystko prawda, że test mnie nie oszukał, z ginekologiem swoim sie umówiłam, ze jak w ciążę zajdę to mam się zgłosić do niego w 6-7 tyg ciąży, żeby już na usg było coś widać...także cały marzec niepewności będzie...czy dobrze umiejscowiła się fasoleczka, czy wszystko okej...no nic- narazie tylko betę będę robić co jakiś czas...no i piersi mnie zaczęły boleć
6-7 tydzień? co ten gin ma za usg?
pamietam moja pierwsza ciazejak lekarz potwierdzil na usg 3-tyg ciaze a w 5 tygodniu pokazał mi bijace serduszko:)06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
Większość ginekologów nie założy karty przed 6 tygodniem od miesiączki.
Alexis zrobiłaś test więc przestań się zamartwiać będzie dobrze!alexis lubi tę wiadomość
-
2 kreski to twój ma dobry sprzęt. Ja byłam w 6 i był zarodek a w 8 bijące serduszko I dziewczyny na wątku w ciązy piszą że najwcześniej w 7 tyg zobaczyły serduszko. Chyba że liczysz od zapłodnienia a nie od ostatniej @ wtedy by się zgadzało
Alexis dzięki, zobaczysz jak czas leci -
Kleopatra wrote:2 kreski to twój ma dobry sprzęt. Ja byłam w 6 i był zarodek a w 8 bijące serduszko I dziewczyny na wątku w ciązy piszą że najwcześniej w 7 tyg zobaczyły serduszko. Chyba że liczysz od zapłodnienia a nie od ostatniej @ wtedy by się zgadzało
Alexis dzięki, zobaczysz jak czas leci
nie kochana to było od dnia miesiaczki i sama osobiście i widziałam w 5 tyg taka czarna mała pulsujaca kropeczke w wielkosci małego paznokcia pecherzyku.
A karty zakładac nie musi mi tez w 3 tyg nie załozył ale nie zmienia to faktu ze powtiwrdził bardzo wczesna ciaze:))
a było to 11 lat temu ( o rany ale ten czas leci:)))06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
hey dziewczynki a ja jeszcz 2 dni i zobacze czy bd mogla testowac czy zobacze 2grube kreski termin @ 7.03. ale mysle ze w nastepnym roku hehe mysle ze moze sie udalo ale nie nakrecam sie zza bardzo trzymam kciuki za dziewczyny ktore juz niedlugo takze bd testowac powodzenia :*
nicol lubi tę wiadomość
-
2 kreski wrote:alexis wrote:Dzięki dziewczyny!!! Mam nadzieję, że to wszystko prawda, że test mnie nie oszukał, z ginekologiem swoim sie umówiłam, ze jak w ciążę zajdę to mam się zgłosić do niego w 6-7 tyg ciąży, żeby już na usg było coś widać...także cały marzec niepewności będzie...czy dobrze umiejscowiła się fasoleczka, czy wszystko okej...no nic- narazie tylko betę będę robić co jakiś czas...no i piersi mnie zaczęły boleć
pamietam moja pierwsza ciazejak lekarz potwierdzil na usg 3-tyg ciaze a w 5 tygodniu pokazał mi bijace serduszko:)
2 kreski- jestem teraz od ostatniej miesiączki licząc w 4 tym tygodniu- jestem jeszcze 3-4 przed spodziewaną @ więc wątpię, że coś by gin na usg zobaczył...w tym tygodniu dochodzi zazwyczaj dopiero do zagnieżdżania zarodka...chyba rzeczywiście chodzi Ci o czas od zapłodnienia... -
Alexis- zycze aby wszystkie testy wyszly pomyslnie! I jedna mala rada- przestan myslec Wylacz sie kompletnie, nie mysl o ciazy, o miesiaczce, testach- po prostu poczekaj co bedzie Ja wiem, ze to latwo powiedziec a trudniej zrobic, ale wez pod uwage, ze Twoje zamartwianie moze tylko zaszkodzic. Jeszcze raz zycze powodzenia i spokoju ducha
alexis, AnMi, kotek27 lubią tę wiadomość
-
No i sprawdziło się to, o czym myślałam na początku tego miesiąca- jak wszystko dobrze pójdzie, to termin porodu będę miała (a może już mam) na 14 listopada- czyli na dzień moich urodzin będę chodziła w ciąży tak samo jak moja mamusia ze mną
Dziękuje Wam za wszystkie dobre słowa fajne jesteście!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2013, 07:47
karoam, kotek27 lubią tę wiadomość
-
karoam wrote:Alexis- zycze aby wszystkie testy wyszly pomyslnie! I jedna mala rada- przestan myslec Wylacz sie kompletnie, nie mysl o ciazy, o miesiaczce, testach- po prostu poczekaj co bedzie Ja wiem, ze to latwo powiedziec a trudniej zrobic, ale wez pod uwage, ze Twoje zamartwianie moze tylko zaszkodzic. Jeszcze raz zycze powodzenia i spokoju ducha
RACJA!!!!!!karoam lubi tę wiadomość
-
alexis wrote:Dziękuję Wam bardzo ale Wy mi gratulujecie, a ja sobie myślę "a co będzie jak jednak miesiączki dostanę"...może za wcześnie ten test zrobiłam...ależ mam mętlik w głowie...dziś idąc do pracy sobie kupiłam magnez i tran, tak na wszelki wypadek...tak sobie teraz myślę, że jak zrobię betę i będzie właściwy przyrost hcg i jak miesiączki nie dostanę to już mi troszkę ulży...już się będę czuła lepiej...jak narazie mimo pozytywnych testów to jest dla mnie wieeelka niewiadoma...
Karoam ja też bym zignorowała- chociaż możesz jeszcze jutro zobaczyć jaką będziesz miała temp...
gratulacje:*alexis lubi tę wiadomość
-
alexis wrote:2 kreski wrote:alexis wrote:Dzięki dziewczyny!!! Mam nadzieję, że to wszystko prawda, że test mnie nie oszukał, z ginekologiem swoim sie umówiłam, ze jak w ciążę zajdę to mam się zgłosić do niego w 6-7 tyg ciąży, żeby już na usg było coś widać...także cały marzec niepewności będzie...czy dobrze umiejscowiła się fasoleczka, czy wszystko okej...no nic- narazie tylko betę będę robić co jakiś czas...no i piersi mnie zaczęły boleć
pamietam moja pierwsza ciazejak lekarz potwierdzil na usg 3-tyg ciaze a w 5 tygodniu pokazał mi bijace serduszko:)
2 kreski- jestem teraz od ostatniej miesiączki licząc w 4 tym tygodniu- jestem jeszcze 3-4 przed spodziewaną @ więc wątpię, że coś by gin na usg zobaczył...w tym tygodniu dochodzi zazwyczaj dopiero do zagnieżdżania zarodka...chyba rzeczywiście chodzi Ci o czas od zapłodnienia...
chyba czas zapłodnienia ma tu dosyc spore znaczenie:) pamietam ze test zrobiłam w dzisn spodziewanej @ i wyszedl pozytywnie a wizyte miałam po 2 dniach od zrobienia testu i stwiedził bardzo wszczesna 3 tyg ciaze, mi taka informacja bardzo pasowała:))
tak wiec roznie chyba z tym bywa, moja siostra zrobiła test na 5 dni przed @ i wyszedł pozytywny wiec my chyba do konca nie ogarniemy:)alexis lubi tę wiadomość
06-11-2013 [*] 9tc mój Aniołek
-
dzien dobry kochane dziewczyny mi sie dzisiaj snilo, ze ujrzalam dwie kreseczki na tescie oh jakbym chciala, zeby ten sen sie sprawdzilEndometrioza IV stopnia
13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
Za 6 miesiecy staranka
-
Dzień dobry dziewczynki!
Alexis - gratulacje! I trzymam kciuki za betę! Łatwo powiedzieć "przestań czytać i myśleć", sama coś o tym wiem
Ja się cały czas zastanawiam, czy tak naprawdę to nie powinni już jedna w piątek w szpitalu zobaczyć zarodka... To był 5t+5d, a kobitka znalazła tylko pęcherzyk ciążowy 10mm i pęcherzyk żółtkowy 3.5 mm. Mam nadzieję, że w piątek się wszystko wyjaśni i będzie widać już wszystko co trzeba
Póki co dostałam od lekarza zwolnienie aż do wizyty u gina - czyli do 13.03. A więc się lenie!!! -
ja chyba będę spadać na marcowe starania, choć szczerze to nie mam już siły . idę do lekarza niech mi powie jakie badania mam zrobić.