X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i @ przyszla za wczesnie ale jest :-( juz mnie brzuch boli ze ledwo zyje :-( chyba czas przeniesc sie do marcowych staran. za wszystkie ktore jeszcze beda testowac mocno trzymam kciuki :-)

samira lubi tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i juz chce mi sie plakac czuje sie zalamana

samira lubi tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom!

A Ty madzianka się nie łam, tylko napij się piwka skoro możesz i z optymizmem patrz w przyszłość! W końcu się uda! :)

darijka, samira, nicol lubią tę wiadomość

• martula Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak ja pisze Malvinka. Płacz i stres w niczym nie pomogą, a tylko mogą zaszkodzić:) Um bardziej będziesz przeżywać każda pojawiajaca się @ tym wieksza blokada psychiczna powstanie w Twojej glowie.

• alexis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś test znowu zrobiłam- taki sam jak wczorj i przedwczoraj myśląc że kreska druga będzie wyraźniejsza, ale nietstety- nawet chyba była bledsza niż wczoraj :( tylko że dziś poszłam siusiu nad ranem- nawet nie wiem która godzina była, a test zrobiłam tak jakby z drugiego moczu po 7, może to dlatego- jejku mam nadzieję, że nic się nie dzieje- zobaczymy jak mi ta druga beta jutro wyjdzie...

Madzianko- głowa do góry!!! Jak nie teraz to za miesiąc :) trzymamy kciuki!!!

km5shdges7mhg8ze.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Madzianka nie łam się- następnym razem się uda :)
    Ja dziś tempkę znowu mam 37, więc chyba jednak owulka była 16 dc a nie jak poprzednio wyznaczyło ovu na 10dc. Sama już nie wiem...dziwna ta moja temperaturka coś :/

samira lubi tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Wszystkim zafasolkowanym gratuluje z całego serduszka, ja tez jeszcze jestem z lutowych starań więc jak jutro nie przyjdzie (a pobolewa mnie brzuch na @) to zatestuje i zobaczymy, pełna nadzieji raczej nie jestem, bo wiem ze niektóre z Was próbują przez wiele cykli, a ja dopiero pierwszy mam za sobą. Ale pulsujący lewy jajnik i te pobolewania to chyba @

ja tez miałam i nadal mam bóle na @ więc to też może być objawem ciązy :) ja myslałam, że tu nic , tu taka niespodzianka :)

samira, a-koczek lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • alexis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ten czas jest dla mnie za bardzo stresujący...mogłam poczekać z tym testem do terminu @, teraz siedzę, czytam o jakichś ciążach pozamacicznych, wczesnych poronieniach, pustych pęcherzykach...lipa...i w ogóle cierpliwości nie mam...do gina się zarejestrowałam na 25go marca...martwię się teraz tą bledszą kreską dzisiejszą- że może już hcg spada...do jutra pewnie tu jajko zniosę...

samira lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    Dzień dobry!
    Ja dziś tempkę znowu mam 37, więc chyba jednak owulka była 16 dc a nie jak poprzednio wyznaczyło ovu na 10dc. Sama już nie wiem...dziwna ta moja temperaturka coś :/

mi też wykres przesuwa owulkę ,po dzisiejszej tempce z 24dc na 21dc ;) ale za to czas serduszek z dobrego przeszedł na b.dobry bo były dwa dni przed...:)

karoam lubi tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis nie zamartwiaj sie za wczasu. ja mam do odebrania dzisiaj pierwsza bete i jakoś jestem dobrej mysli bo wiem, że musi być dobrze i u Ciebie też na pewno wszystko jest ok. ja wczoraj zrobiłam test firmy komfort i krecha wyszła aż bordowa, a dzisiaj z rana powtórzyłam i jest krecha jest jaśniejsza. głowa di góry nie ma się czym przejmowac.

alexis lubi tę wiadomość

• a-koczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    Jejku ten czas jest dla mnie za bardzo stresujący...mogłam poczekać z tym testem do terminu @, teraz siedzę, czytam o jakichś ciążach pozamacicznych, wczesnych poronieniach, pustych pęcherzykach...lipa...i w ogóle cierpliwości nie mam...do gina się zarejestrowałam na 25go marca...martwię się teraz tą bledszą kreską dzisiejszą- że może już hcg spada...do jutra pewnie tu jajko zniosę...

ALE TEMP CI NIE SPADA WIEC NIEMA SENSU SIE ZAMARTWIAC TYLKO SIE CIESZYC

alexis lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:

kochana jedna rada -nie czytaj takich artykułów bo to nakręcą i dołuje albo czytaj o ciąży ale ciekawe rzeczy o rozwoju maluszka kup sobie książkę ""Ciężarówką przez 9 miesięcy"" bardzo fajna, fachowa i z humorem :)

alexis, karoam lubią tę wiadomość

• darijka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam do wydania zioła ojca sroki nr.3 na owulację, mi w pierwszym cyklu z nimi się udało, nie wiem czy to zasługa ziół, ale śluzu na pewno było zdecydowanie więcej niż w poprzednich cyklach. mi wiesiołek i siemie nie pomogły na śluzik a ziólka owszem :). mam ich dość sporo jakby jakieś dwie osoby były zainteresowane, to dać znać i jutro wysyłam :)

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, i nie stresować się!!!!!!!!!!!

alexis, samira, darijka lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • alexis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za słowa otuchy :) od razu uśmiech mi się na buzi pokazał :) macie rację- już sobie nie będę głowy zaprzątała jakimiś negatywnymi artykułami itp...pozytywnie trzeba mysleć! Darijka jak odbierzesz wyniki to napisz jak wyszły...

samira, karoam lubią tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • Malvinka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:

Alexis, "pocieszę Cię", że jak się test robi PO terminie @ to niestety artykuły o pustych pęcherzykach i nierozwijających się ciążach nie znikają. I się człowiek tak samo denerwuje :P:P:P Ja też tak miałam. I w końcu po prostu przestałam czytać. Bo ile można :P
    Ale za to potem jest pierwsze USG i człowiek się zaczyna zastanawiać czy wyniki OK (przez to przechodzę teraz). A potem podobno się czeka na drugie. Potem na poród, potem na pójście do przedszkola, do szkoły, pierwszego chłopaka/dziewczynę, studia, pracę i dzieci (a nasze wnuki). I cały czas człowiek się martwi, żeby wszystko było OK. Moja mama twierdzi, że to już nie mija :P

alexis, Gunia, gocha04 lubią tę wiadomość

• karoam Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    karoam wrote:
    Dzień dobry!

mi też wykres przesuwa owulkę ,po dzisiejszej tempce z 24dc na 21dc ;) ale za to czas serduszek z dobrego przeszedł na b.dobry bo były dwa dni przed...:)

No ale zeby az 6 dni przesunal? I to do przodu? Ehh...no w kazdym razie zarowno w 10dc jak i w 16dc czas serduszkowania b.dobry ;) Jakos tak sie wstrzelilismy akurat w dni wyznaczonej owulacji ;)

1usaej28ly44zrzp.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak- masz rację...pewnie nawet jak dobrze beta mi wyjdzie to będe sie bała usg pierwszego i każdego kolejnego, porodu, czasu po narodzinach- czy sobie poradze z takim małym "nieboraczkiem" itp, itd... ;) czas wrzucić na luz!!!

km5shdges7mhg8ze.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze troche i dowiem sie czy zostne najszczesliwsza mama na swiecie.... gratuluje wszystkim nowo zafasolkowanym dziewczynka a wspolzuje tym do ktorych ta wredna @ przyszla trzymam kciuki za marzec :) :D

alexis, karoam, darijka lubią tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
  • maia1991 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    No tak- masz rację...pewnie nawet jak dobrze beta mi wyjdzie to będe sie bała usg pierwszego i każdego kolejnego, porodu, czasu po narodzinach- czy sobie poradze z takim małym "nieboraczkiem" itp, itd... ;) czas wrzucić na luz!!!

dasz rade dzieci sa takie slodkie wczoraj bawilam malego siostry i nie chcialm go puscic taki slodki maluszek ma juz miesiac i lubi jak sie z nim rozmawia :)

alexis lubi tę wiadomość

kjmnio4p9cq8r3f2.png
    67eihicrx39gx9ms.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ