Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)
Odpowiedz

LUTOWE STARANIA!!!!!!:-)

Oceń ten wątek:
  • karoam Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Miłego dnia!

alexis, kotek27 lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia życzę również! :))
    Mnie brzuch pobolewa jak na okres, ale dziwna sprawa bo od 3 dni mam piekelną zgage, która obudziła mnie w nocy z 4 na 5 marca i trwa do dziś. Nawet nie wiedziałam, że to zgaga bo nigdy w życiu jej nie miałam, sądziłam, że bół gardła na początku... Zobaczymy jutro pojutrze powinna przyjść @, może się nie pojawi :)) Diabeł mnie podkusił i test zrobiłam w 24 dc, wyszedł negatywny, wiem za szybko go zrobiłam. Teraz dopiero zrobie gdy @ sie nie pojawi.
    Pozdrawiam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2013, 07:32

jola23, karoam, samira lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 powtórz test :) ja mam tak samo zawsze niecierpliwa, zeby juz zatestować:) niestety jeszcze nigdy nie zobaczyłam dwóch kreseczek, ale mam nadzieje zobaczyć:)
    zaglądam na ten wątek, choć może już pora zawitać na marcowe starania:)w tym miesiącu wizyta 21.03 także jak teraz się nie uda, to wiosną starania ruszą pełną parą:)
    pozdrawiam :)

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jola23 powtórze zapawne test chyba że @ mnie uprzedzi. Narazie iskierka nadzieji sie tli :)) Gdy pojawi sie za dwa dni wredny okres przeniose się na marcowe starania :))
    Mniejmy nadzieje, że jeśli nie teraz to wiosną będzie nam to dane :))
    pozdrawiam

82dox1hp47sulw8a.png
  • madzianka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki:-)Alexis gratuluje z calego serducha dbaj teraz o siebie i spokojnych 9 miesiecy:-) trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze :-)dziekuje za slowa otuchy wszstkim juz mi troche lepiej przynajmniej w moje urodziny bedziemy mogli poszalec z moim narzczonym bo juz @ nie bedzie bo przyszla o 3 dni wczesniej i zaczac staranka na luzie :-)i w koncu zaczelam mierzyc temperature. milego dnia :-)

kotek27, alexis lubią tę wiadomość

p19us65glzzsn3k4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    jola23 powtórze zapawne test chyba że @ mnie uprzedzi. Narazie iskierka nadzieji sie tli :)) Gdy pojawi sie za dwa dni wredny okres przeniose się na marcowe starania :))
    Mniejmy nadzieje, że jeśli nie teraz to wiosną będzie nam to dane :))
    pozdrawiam

trzymam mocno kciuki :) ja dopiero za tydzień testuje, więc też jeszcze tu przycupłam:) kurcze dziewczyny musimy przegonić te nasze wredne @ !

kotek27 lubi tę wiadomość

• anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry lutowe starania chyba pozytywne :) robiłam rano test i wyszedł pozytywny tylko ta druga keseczka bledsza ! bardzo bledzsa co o tym myślicie ? czy to ciąża ?

alexis, karoam, kotek27, Smutas, darijka, aniczka, martula lubią tę wiadomość

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzianka wrote:
    czesc dziewczynki:-)Alexis gratuluje z calego serducha dbaj teraz o siebie i spokojnych 9 miesiecy:-) trzymam mocno kciuki zeby wszystko bylo dobrze :-)dziekuje za slowa otuchy wszstkim juz mi troche lepiej przynajmniej w moje urodziny bedziemy mogli poszalec z moim narzczonym bo juz @ nie bedzie bo przyszla o 3 dni wczesniej i zaczac staranka na luzie :-)i w koncu zaczelam mierzyc temperature. milego dnia :-)

Madzianko dzięki ale nie wiem czy te miesiące spokojne będą...wczoraj mi szefowa oznajmiła, żebym zaczęła się rozglądać za nową pracą bo chce firmę zamknąć i to już w kwietniu podobno...nie wiem co mam robić...tutaj mam umowę o pracę na pół etatu do końca 2015 roku...nie wiem- zastanawiam się czy jej nie powiedzieć ze w ciąży jestem, może znajdzie dla mnie jakieś rozwiązanie najlepsze, a z tego co tam wyczytałam to i tak nie może mnie teraz zwolnić, więc nic nie tracę...cienko będzie jak robotę stracę, a nie dość że ciężko o nową pracę, to jeszcze nikt raczej mnie nie zatrudni od razu na umowę o pracę...tylko np. na okres próbny 3 miesięcy a nie wiem czy po tym poronieniu jednym nie będę musiała na zwolnienie iść niedługo...nie wiem co postanowi mój ginekolog...ale lipa!!! Od wczoraj cały czas o tym myślę...może Wy macie jakieś pomysły??

km5shdges7mhg8ze.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    dzień dobry lutowe starania chyba pozytywne :) robiłam rano test i wyszedł pozytywny tylko ta druga keseczka bledsza ! bardzo bledzsa co o tym myślicie ? czy to ciąża ?

Gratuluję Anetta28!!! Ja też miałam na początku bladziutka kreseczkę, pod okno musiałam podchodzić żeby ją zobaczyć ;) i jestem w ciąży, także i Tobie gratuluję :) zrób sobie najlepiej jeszcze test z krwi beta HCG- i powtórz go po 48 godzinach- ja za jedno badanie płaciłam w szpitalu 20 zł.

anetta28 lubi tę wiadomość

km5shdges7mhg8ze.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

anetta- cichutkie gratulacje! (zeby nie zapeszyc) powtorz test moze za pare dni, zeby sie upewnic? :)

alexis- faktycznie sytuacja niezbyt ciekawa, ale biorac pod uwage Twoj stan i wczesniejsze problemy, radziabym na razie sie wstrzymac z praca, i upewnic czy nie ma przeciwskazan dla Ciebie. A moze uda Ci sie znalezc cos na pol etatu, lub zdalna- przez internet (nie wiem jakie masz kwalifikacje) Z drugiej strony z praca dla ciezarnej to raczej ciezko. pracodawcy jakby nie bylo unikaja tego jak moga :/

1usaej28ly44zrzp.png
  • a-koczek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    madzianka wrote:

Madzianko dzięki ale nie wiem czy te miesiące spokojne będą...wczoraj mi szefowa oznajmiła, żebym zaczęła się rozglądać za nową pracą bo chce firmę zamknąć i to już w kwietniu podobno...nie wiem co mam robić...tutaj mam umowę o pracę na pół etatu do końca 2015 roku...nie wiem- zastanawiam się czy jej nie powiedzieć ze w ciąży jestem, może znajdzie dla mnie jakieś rozwiązanie najlepsze, a z tego co tam wyczytałam to i tak nie może mnie teraz zwolnić, więc nic nie tracę...cienko będzie jak robotę stracę, a nie dość że ciężko o nową pracę, to jeszcze nikt raczej mnie nie zatrudni od razu na umowę o pracę...tylko np. na okres próbny 3 miesięcy a nie wiem czy po tym poronieniu jednym nie będę musiała na zwolnienie iść niedługo...nie wiem co postanowi mój ginekolog...ale lipa!!! Od wczoraj cały czas o tym myślę...może Wy macie jakieś pomysły??

ALEXIS NORMALNIE IDZ NA ZWOLNIENIE L4 DO KONCA CIĄŻY I MIMO TEGO ZE ZAKŁAD ZLIKWIDUJA TO I TAK BEDZIES DOSTAWAC 100 WYNAGRODZENIA

alexis lubi tę wiadomość

zpbnej28qs8fkan8.png

1usa3e5eq41xekf3.png[/link]
  • alexis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a-koczek wrote:
    alexis wrote:
    madzianka wrote:

ALEXIS NORMALNIE IDZ NA ZWOLNIENIE L4 DO KONCA CIĄŻY I MIMO TEGO ZE ZAKŁAD ZLIKWIDUJA TO I TAK BEDZIES DOSTAWAC 100 WYNAGRODZENIA

Jesteś tego pewna a-koczek?? Bo wiem, że zwolnić mnie może jak likwiduje firmę bez względu na to czy jestem w ciąży i że bym mogla wtedy dostawać jakiś zasiłek w wysokości zasiłku macierzyńskiego- ale pewnie niewielki ten zasiłek...szczególnie jak na pół etatu pracuję ledwo ponad rok...25 idę do ginekologa i mogę go poprosić o zwolnienie L4- myślę że nie będzie problemów jak powiem mu jaka jest sytuacja moja...

km5shdges7mhg8ze.png
  • anetta28 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexis wrote:
    anetta28 wrote:

Gratuluję Anetta28!!! Ja też miałam na początku bladziutka kreseczkę, pod okno musiałam podchodzić żeby ją zobaczyć ;) i jestem w ciąży, także i Tobie gratuluję :) zrób sobie najlepiej jeszcze test z krwi beta HCG- i powtórz go po 48 godzinach- ja za jedno badanie płaciłam w szpitalu 20 zł.

hej alexis :) też podchodzę do okna i nonstop patrzę się na tą drugą kreseczkę bo uwierzyć nie mogę :) chcę sie cieszyć ale też sie boję :(

88c5vfxmn8jvi88i.pnguwo9qqmzdsfh2qsq.pngo148x1hp1do4rowx.png
  • alexis Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    alexis wrote:
    anetta28 wrote:

hej alexis :) też podchodzę do okna i nonstop patrzę się na tą drugą kreseczkę bo uwierzyć nie mogę :) chcę sie cieszyć ale też sie boję :(

Spokojnie- ja też narazie spokojnie do tego wszystkiego podchodzę...bez większych emocji bo już jestem po jednym poronieniu (10tc), takze wiem, że nie zawsze 2 kreseczki oznaczają rzeczywiście 9 miesięcy ciąży i poród...czasem niestety pewne przykre rzeczy się dzieją i niestety nie mamy na to większego wpływu, zrób narazie badania, jutro z rana znów możesz test sikany zrobić- zobaczysz czy kreseczka jest mocniejsza...jak nawet nie będzie mocniejsza to się tez nie przejmuj bo ja miałam bladą non stop przez 4 dni...ale test z krwi potwierdził,że w ciągu 48 godzin beta HCG zwiększył mi się nawet trzykrotnie, powodzenia Ci życzę :)

km5shdges7mhg8ze.png
  • agula Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta gratulacje :)

Endometrioza IV stopnia
    13.05.2014 - laparotomia, usuniecie torbieli i ognisk endometriozy, udroznienie jajowodow, plastyka jajowodow i jajnikow.
    Za 6 miesiecy staranka :)
  • gocha04 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:
    alexis wrote:
    anetta28 wrote:

Anetta super, gratuluję! Najlepiej idź na betę tak jak Alexis radzi i będziesz miała 100% pewności.

👩 '85 👦'82

AMH 1.07
    07.2015 - 1IUI ❌
    08.2015 - 2IUI ❌

01.2022 AMH 0,24
    02.2022 Invicta - IVF z KD ❌
    02.2022 OVIklinika
    03.2022 krótki protokół IVF
    31.03.2022 transfer 3dniowca 8AB
    8dpt cień cienia, 9 dpt ⏸,
    11dpt beta 27,2 13dpt beta 65,5, 15dpt 190,6
    11.2022 w końcu jesteś z nami 👧

01.2023 🦀tarczycy

W DRODZE PO RODZEŃSTWO 🙏
    10.2024 AMH 0,17
    11.2024 krótki protokół IVF
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta28 wrote:

Anetta28 też śle ciche by nie zapeszyć gratulację!! Cieszy mnie taka wiadomość, warto się starać i nie tracić nadzieji!
    A który cykl się staraliście? i test robilas w ktorym dniu cyklu?
    Pozdrowienia i uściski! :)))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2013, 10:32

82dox1hp47sulw8a.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetta gratuluje :)

alexis, moja kumpela tez byla w ciąży, gdy likwidowali miejsce pracy, spółka ogłosiła upadłość i sie likwidowała. Dziewczyna poszła na zwolnienie i normalnie dostawała kase. Później na macierzynskim tez dostawała, oczywiście po macierzynskim nie miala do czego wracac,ale świadczenia dostawała do końca.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutowe starania zakończone klapą!!!:-(

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapewne też jutro bądź pojurze napisze, że dostałam @ i na nowo!!
    ;/
    AGA30 - wiem, że to zbyt mało poscieszające ale nie jesteś sama jest nas wiele!! :))

samira, AGA 30 lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ