Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*
    Dziś się pewnie w domu rozkleje i mi przejdzie. Ale jak słyszę że ktoś się nie starał, nie liczył ile cykli ale że szybko zaskoczyło to mnie to jeszcze bardziej Dołuje. A człowiek staje na rzęsach, same wiecie...

    Jeszcze moja biedna siostra ma wyrzuty teraz że mi się udało za pierwszym razem a my się dalej staramy.. a nie chciałam jej urazić. Poprostu się jej zwierzam...tak jak wam.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:11

    LISTA STARACZEK

  • Marryy Autorytet
    Postów: 597 293

    Wysłany: 1 lutego 2018, 13:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Marryy a jak lekarz ustalił u Ciebie PCOS? Na jakiej podstawie? Jeśli można wiedzieć :)

    Nadmierne owłosienie, wygląd jajników na usg, do tego przed braniem anty powiększały się, nieregularne @, zaburzenia owulacji, lh/fsh, testosteron, tsh. Brałam przed dłuższy czas anty i trochę się uspokoiło ale po odstawienu już wracaja objawy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 13:39

    Natalia91! lubi tę wiadomość

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 1 lutego 2018, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    Nadmierne owłosienie, wygląd jajników na usg, do tego przed braniem anty powiększały się, nieregularne @, zaburzenia owulacji, lh/fsh, testosteron, tsh. Brałam przed dłuższy czas anty i trochę się uspokoiło ale po odstawienu już wracaja objawy.

    Dzieki za odpowiedz, tak podpytywalam bo balam się ze mnie tez spotkał ten problem ale gin wczoraj mnie trochę uspokoił...

    Marryy lubi tę wiadomość

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 13:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Jaki? :-)

    Co do piersi to spokojnie. Ja też ich za bardzo nie czuję (może chwilami uczucie ciężkości i pełności, ale bólu zero). W pierwszej ciąży też mnie nie bolały. Także nie każda musi to mieć ;-)

    Taki wstydliwy w sumie ;) w ciążach, już od samego początku, znikają wszelkie moje problemy jelitowe wynikające z nietolerancji. Nic mnie, ekhm, nie rusza ;)
    Ale może to przypadek. Muszę się nażreć owoców i się okaże ;)

    A piersi w ostatniej zero... no ale to była pozamaciczna...
    SMag wrote:
    Ja się właśnie dowiedziałam, że koleżanka jest w ciąży... I jakoś mnie to zdolowalo, że wszystkim w około się udaje tylko nie mi...

    Wczoraj się dowiedziałam o 2 ciążach (jedna wpadka, druga nie wiem), w tym jedna bliźniacza... :(

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Wczoraj się dowiedziałam o 2 ciążach (jedna wpadka, druga nie wiem), w tym jedna bliźniacza... :(

    To łącze się w bólu..

    Sung lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • MeggiGirl Autorytet
    Postów: 419 185

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dwoma różnymi, jeden w poniedziałek wieczorem, drugi dzisiaj rano..nie wiem o co moze chodzic. Mi się nigdy okres nie spoznial 4 dni

    010is65gtxk93h3j.png

    Beta HCG:
    23.02. - 32,8 mIU/ml
    25.02 - 121.1 mIU/ml


    starania wspomagane od 08.2020.

    👩 27 l.
    👨 28 l.

    Nasze pierwsze dziecko
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl ja miałam przez rok regularne ok 27-28 dni a poprzedni trwał 32 dni. Czasem się coś przestawi i tyle.

    LISTA STARACZEK

  • Ewelinaaaa Przyjaciółka
    Postów: 89 32

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl nie martw się, ja praktycznie zawsze miałam 28 dni, a jak zaczęliśmy starania to się wszystko poprzestawiało, miałam jakiś czas temu nawet cykl 34 dniowy ;)

    3jgx43r8qbfa8f9b.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie... nie mam owulacji bez stymulacji... 14 dzien cyklu i nie ma pecherzyków dostałam zastrzyki na porost pęcherzyków i mam przyjść za tydzień, a odnośnie tarczycy przerwałam leczenie z winy innej Pani dr, i musimy zaczac od najnizszej dawki, może brak owulacji tylko spowodowany jest za wysokim TSH?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1112 664

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy. Ogólnie dzisiaj jest moj 28dc. 14 dpo. Jestem po poronieniu we wrześniu, wyluzowałam o starania. Nie mierze temp. Nie prowadzę wykresu.
    Dzisiaj o 11 od biedy zrobiłam test o czułości 10ml.

    Wyszło takie nie wiadomo co.
    Potrzebuje Waszej opini ale nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie! Pomocy!

    ex2b73sb82yeq2e0.png

    zpbnvut1l2ii4he1.png

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny potrzebuje Waszej pomocy. Ogólnie dzisiaj jest moj 28dc. 14 dpo. Jestem po poronieniu we wrześniu, wyluzowałam o starania. Nie mierze temp. Nie prowadzę wykresu.
    Dzisiaj o 11 od biedy zrobiłam test o czułości 10ml.

    Wyszło takie nie wiadomo co.
    Potrzebuje Waszej opini ale nie wiem jak wstawić tutaj zdjęcie! Pomocy!


    https://m.fotosik.pl/dodaj-zdjecie

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i mowie ze mąż zaczął wyjezdzać w delegacje powiedziala ze sprawa utrudniona... jak trafi owu na weekend to ok a jak nie to ciezko, że można pomyśleć o zamrożeniu nasienia i inseminacji .. co o tym sądzicie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, mam podobnie w ciąży ;-)

    Trzymam kciuki!!!!

    Sung lubi tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeggiGirl wrote:
    Robiłam dwoma różnymi, jeden w poniedziałek wieczorem, drugi dzisiaj rano..nie wiem o co moze chodzic. Mi się nigdy okres nie spoznial 4 dni

    No to pozostaje Ci beta :-( a jak @ się nie pojawi to lekarz.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1112 664

    Wysłany: 1 lutego 2018, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie same co myślicie..

    https://www.fotosik.pl/zdjecie/8a2e1eea9d0c5688

    Pati88, pumka1990, futuremama, MiSia :) lubią tę wiadomość

    ex2b73sb82yeq2e0.png

    zpbnvut1l2ii4he1.png

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 1 lutego 2018, 15:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Zobaczcie same co myślicie..

    https://www.fotosik.pl/zdjecie/8a2e1eea9d0c5688

    Widać kreseczkę! :)

    NatkaZ lubi tę wiadomość

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Zobaczcie same co myślicie..

    https://www.fotosik.pl/zdjecie/8a2e1eea9d0c5688
    Dla Ciebie to niewiadomo co? Dwie kreski jak byk ! Każda by chciała takie zobaczyć!
    Gratulacje :*

    Zuuziaaaa, Ikulinka29 lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1112 664

    Wysłany: 1 lutego 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ja widzę ale oduczyłam się już popadać w paranoje i tu taka niespodzianka?! W ogóle nie byłam na to przygotowana, bo odpuściliśmy starania, po prostu szliśmy na żywioł. Powinnam zrobić betę?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 15:04

    Marryy lubi tę wiadomość

    ex2b73sb82yeq2e0.png

    zpbnvut1l2ii4he1.png

  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1401 992

    Wysłany: 1 lutego 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa no kreski jak się patrzy! Jakie "nie wiadomo co" :D Zrób betę :)

    Marryy lubi tę wiadomość

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • Marryy Autorytet
    Postów: 597 293

    Wysłany: 1 lutego 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Tez ja widzę ale oduczyłam się już popadać w paranoje i tu taka niespodzianka?! W ogóle nie byłam na to przygotowana, bo odpuściliśmy starania, po prostu szliśmy na żywioł. Powinnam zrobić betę?

    Zuzia krecha jak się patrzy :)

    Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

    xnw43e3k52ngl2j5.png

    Starania od 09.2017
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego