Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Ffilpiek Przyjaciółka
    Postów: 95 52

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 i chyba tak zrobię, bo dziś wieczorem chyba nie ma sensu co ? :)

    Modlitwa!
    3cs o pierwszego dzidziusia.
    PCOS stymulacja z clo + estrofem (suplementacja witamina D, olej z wiesiołka, witamina B12 i Inofem. On: Salfazin, kwas foliowy i witamina C)
    Insuliooporność - metformax SR 500
    Hiperprolaktynemia - bromergon
    Starania od lipiec 2017 (od grudnia ze wspomagaczami)
  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1103 660

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Karolcia27 i chyba tak zrobię, bo dziś wieczorem chyba nie ma sensu co ? :)

    Poczekaj jeszcze chwile, pośpiech tu może Cię tylko rozczarować :)

    ex2b73sb82yeq2e0.png


  • Ffilpiek Przyjaciółka
    Postów: 95 52

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powstrzymam się w takim razie i może zrobię dopiero w sobotę rano, bo gdyby coś było nie po mojej myśli to zawsze będę mogła popłakać w domu, a nie w pracy. :(

    Modlitwa!
    3cs o pierwszego dzidziusia.
    PCOS stymulacja z clo + estrofem (suplementacja witamina D, olej z wiesiołka, witamina B12 i Inofem. On: Salfazin, kwas foliowy i witamina C)
    Insuliooporność - metformax SR 500
    Hiperprolaktynemia - bromergon
    Starania od lipiec 2017 (od grudnia ze wspomagaczami)
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Karolcia27 i chyba tak zrobię, bo dziś wieczorem chyba nie ma sensu co ? :)

    Nie, wieczorem nie ma sensu robić testu :-)

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Moje gratulacje! Ja mam 28 dc, o 20 wyniki bety, mam nadzieje ze rodzimy razem!
    No jasne! Nie ma innej opcji ;-)

    Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Zuzia gratulacje!!! Ściskam, niech teraz się zdrowo rozwija.

    A ja potrzebuję od was porady: 15 dc (23 styczeń) byłam u gin, gdzie potwierdził owulację bo było widać ciałko żółte, w związku z tym jutro będzie 10dpo i 25dc. Niby odczuwam jakieś dolegliwości (ból w pobrzuszu) i ogólnie przeczucie. Zastanawiam się czy jutro zrobić bobo test czy wstrzymać się jeszcze trochę?

    Możesz zrobić, ale na spokojnie jak nic nie zobaczysz, bo to bardzo wcześnie :-)

    Polecam test Facelle z Rossmanna.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1103 660

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Powstrzymam się w takim razie i może zrobię dopiero w sobotę rano, bo gdyby coś było nie po mojej myśli to zawsze będę mogła popłakać w domu, a nie w pracy. :(

    Jesteśmy z Tobą, nowy cykl nowe nadzieje! Wiem ze to co powiem może być głupią radą, ale czasami warto lekko odpuscic choć trochę bo stres jest najgorszym pomocnikiem..

    ex2b73sb82yeq2e0.png


  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1103 660

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ffilpiek wrote:
    Zuzia gratulacje!!! Ściskam, niech teraz się zdrowo rozwija.

    A ja potrzebuję od was porady: 15 dc (23 styczeń) byłam u gin, gdzie potwierdził owulację bo było widać ciałko żółte, w związku z tym jutro będzie 10dpo i 25dc. Niby odczuwam jakieś dolegliwości (ból w pobrzuszu) i ogólnie przeczucie. Zastanawiam się czy jutro zrobić bobo test czy wstrzymać się jeszcze trochę?

    A jakiej czułości jest ten bobo test? Nie przypadkiem 25? Jeśli chcesz zrobić go w sobotę to lepiej z czułości 10. Ja używałam PINK super czuły z Rosmana.

    ex2b73sb82yeq2e0.png


  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2150 706

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na wizycie... nie mam owulacji bez stymulacji... 14 dzien cyklu i nie ma pecherzyków dostałam zastrzyki na porost pęcherzyków i mam przyjść za tydzień, a odnośnie tarczycy przerwałam leczenie z winy innej Pani dr, i musimy zaczac od najnizszej dawki, może brak owulacji tylko spowodowany jest za wysokim TSH?


    a i mowie ze mąż zaczął wyjezdzać w delegacje powiedziala ze sprawa utrudniona... jak trafi owu na weekend to ok a jak nie to ciezko, że można pomyśleć o zamrożeniu nasienia i inseminacji .. co o tym sądzicie?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2150 706

    Wysłany: 1 lutego 2018, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa tu jakies staraczki z mezami w delegacji? które już mają bobaska? bo trochę się podłamałam

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyszłam do domu i odrazu w ryk... Mąż mnie pociesza ale dziś zapowiada się kiepski wieczór pod względem mojego humoru. Smutno mi...

    LISTA STARACZEK

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Ja przyszłam do domu i odrazu w ryk... Mąż mnie pociesza ale dziś zapowiada się kiepski wieczór pod względem mojego humoru. Smutno mi...

    Mi też trochę :-( napisałam wcześniej post z relacją z wizyty u gina, ale jeszcze nikt nie odpowiedział :-(


    Ja dziś też się dowiedzialam, ze koleżanka z pracy w ciazy, ale już od jutra jej nie ma bo ma chyba zagrożena albo źle się czuje :-( nie wiem... Miałyśmy wesele trzy w 2106 i tylko ja jeszcze zostałam niezafasoklowana :-(

    A mój mężu jeszcze mi oświadczył, że ma dziś jakąś kolację sluzbową, dobrze, że mam w domu jakieś %%% .

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mi też trochę :-( napisałam wcześniej post z relacją z wizyty u gina, ale jeszcze nikt nie odpowiedział :-(


    Ja dziś też się dowiedzialam, ze koleżanka z pracy w ciazy, ale już od jutra jej nie ma bo ma chyba zagrożena albo źle się czuje :-( nie wiem... Miałyśmy wesele trzy w 2106 i tylko ja jeszcze zostałam niezafasoklowana :-(

    A mój mężu jeszcze mi oświadczył, że ma dziś jakąś kolację sluzbową, dobrze, że mam w domu jakieś %%% .


    Trzymajcie sie Kobitki !!

    U mnie tez juz wszystkie najblizsze kolazanki z dziecmi, a ja nic...

    Moj Maz polecial do Rodzicow, takze sama jestem. Karolcia - chyba wypijemy razem drinka :)

    Mi tez jest smutno, bo wczoraj serduszkowalismy, mam 18dc i nadal testy owulacyjne nie pokazuja owulacji.

    Troche tempka dzis skoczyla i liczylam, ze bedzie ok i , ze zolnierzyki z wczoraj przetrwaja i bedzie super. A tu nic z tego....

    Teraz to bym chciala, zeby owu przyszla dopiero za dwa dni jak Maz wroci...

    Pokrecone to wszystko :(

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • _Hania Autorytet
    Postów: 958 308

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Czesc wszystkim w lutowym testowaniu :-)

    Zuzia pięknie :-D gratulacje :-)

    Ja jestem już po wizycie u gina i mam złe i dobre wiadomości. Zła jest taka, że to 15 dc a pecherzyk jest tylko na 11 mm :-( a dobra, że na lewym jajniku, co znaczy że też działa :-) bo ostatnio ciągle tylko prawy czułam i na nim były pęcherzyki. Gin zmartwił się tym niskim estradiolem, kazał przyjść we wtorek i powiedział że albo pęcherzyk urośnie albo cykl bezowulacyjny :-(

    Powiedział też, że był na jakimś sympozjum gdzie dowiedział się, że odchodzi się w ogóle od badania prolaktyny,bo że większość kobiet ma podwyższona, kazał mi odstawić bromergon, bo powiedział że to on mógł mi tak zaniżyć estradiol. Mam tutaj mieszane uczucia, co myślicie na ten temat? Boje się, że jak odstawie to szybko podskoczy do góry :-(

    Mówił, że jak się nie uda to żeby w maju maz zbadal nasienie, a potem hcg. Mam dalej brać ovarin i D3.

    Kurczę, tak bym chciała żeby ten pęcherzyk urósł :-( chyba od jutra będziemy serduszkowac codziennie. Według aplikacji owulka też dopiero ma być za kilka dni przy tych moich długich cyklach... Nie wiem już co myśleć...


    Karolcia, ja odisuję już!

    Ja miałam w 11 dc 11 mm i lekarz uważał, że ok, że owulacja koło 15-16 dc, więc może u Ciebie owu będzie po prostu koło 19-20 dc? Nie poddawajcie się :)
    Dobrze, że jajnik się ocknął! Tak jak mój :)

    Co do prolaktyny - nie mam pojęcia. Ja miałam badaną tą z obciążeniem też i podobno niepotrzebnie, bo się od tego odchodzi, ale wyydaje i się, że za wysoka prolaktyna może powodować blokadę owu. Zawsze warto skonsultować z innym lekarzem. Nie wiem, czy zbijanie prolaktyny ma wpływ na estradiol, ale widocznie tak...

    Trzymam kciuki za Twój pęcherzyk. Ja niebawem zobaczę swój. Najgorzej, że po wizycie jedziemy na kolację z mojego męża siostrą, więc nie iwem czy uda mi się napisać po. Ale dam znać, jak będę mogła, czy mi coś urosło :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka .Byłam dzis u endokrynologa noi wynik niedoczynność tarczycy i guz. Super rewelacja. Noi na jedno dobrze że w tym cyklu odpuszczam. Dopóki się nie wyleczę to dupa z bycia mamą. To byłoby na tyle. Kocham was kobietki i liczę na to że wszystkie będziecie mamusiami w tym miesiacu lub roku. Pozdrawiam

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Karolcia, ja odisuję już!

    Ja miałam w 11 dc 11 mm i lekarz uważał, że ok, że owulacja koło 15-16 dc, więc może u Ciebie owu będzie po prostu koło 19-20 dc? Nie poddawajcie się :)
    Dobrze, że jajnik się ocknął! Tak jak mój :)

    Co do prolaktyny - nie mam pojęcia. Ja miałam badaną tą z obciążeniem też i podobno niepotrzebnie, bo się od tego odchodzi, ale wyydaje i się, że za wysoka prolaktyna może powodować blokadę owu. Zawsze warto skonsultować z innym lekarzem. Nie wiem, czy zbijanie prolaktyny ma wpływ na estradiol, ale widocznie tak...

    Trzymam kciuki za Twój pęcherzyk. Ja niebawem zobaczę swój. Najgorzej, że po wizycie jedziemy na kolację z mojego męża siostrą, więc nie iwem czy uda mi się napisać po. Ale dam znać, jak będę mogła, czy mi coś urosło :)


    Dzięki Haniu :-* napisz koniecznie, nawet jak masz tylko napisać jaki ten pecherzyk :-) nie wiem, może masz rację, mam nadzieję że urośnie i owulka będzie, a od jutra chyba zaczniemy codziennie serduszkowac z żelem Conceive do tego wtorku:-) gin zainteresował się tym trochę za wysokim żelazem, powiedział żebym zbadała ferratyne, ale to już w przyszłym miesiącu zrobię :-)

    Mąż zaraz wychodzi, a ja odpalę może jakiś film i zrobię drinka albo mam Sheridana :-)

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ktoś tu wie czy bromek może obniżać estradiol? Chyba jednak wolałabym go dalej brać. Gin kazał odstawić już dziś, chociaż biorę tylko 1/4 tabletki, znowu zbadać estradiol w 3dc i zobaczymy czy to wina Bromka. Nie wiem też w sumie czemu nie dał mi żadnych leków na ten estradiol.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 17:50

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mi też trochę :-( napisałam wcześniej post z relacją z wizyty u gina, ale jeszcze nikt nie odpowiedział :-(


    Ja dziś też się dowiedzialam, ze koleżanka z pracy w ciazy, ale już od jutra jej nie ma bo ma chyba zagrożena albo źle się czuje :-( nie wiem... Miałyśmy wesele trzy w 2106 i tylko ja jeszcze zostałam niezafasoklowana :-(

    A mój mężu jeszcze mi oświadczył, że ma dziś jakąś kolację sluzbową, dobrze, że mam w domu jakieś %%% .

    Karolcia ja chętnie bym odpisała ale nie znam się na prolaktyne .
    Co do pęcherzyka to może owulacja się przesunie.
    A nie lepiej wcześniej zrobić badanie nasienia a nie czekać to maja ? No chyba że chodzi o to że był chory i miał to oko ??

    Oj też najchętniej strzelilabym sobie drinka.. ale zamiast drinka pije herbatke z pokrzywy. Siedze w wannie z maseczka na buzi i zaraz wskakuje do łóżka z książką.
    Brzuch mnie dziwnie boli...tak niby okresowo ale lżej..

    LISTA STARACZEK

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 1 lutego 2018, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikulinka29 wrote:
    Hejka .Byłam dzis u endokrynologa noi wynik niedoczynność tarczycy i guz. Super rewelacja. Noi na jedno dobrze że w tym cyklu odpuszczam. Dopóki się nie wyleczę to dupa z bycia mamą. To byłoby na tyle. Kocham was kobietki i liczę na to że wszystkie będziecie mamusiami w tym miesiacu lub roku. Pozdrawiam
    Tulę mocno :* bardzo mi przykro. Trzymaj się jakoś Kochana :* :* :*

    Ikulinka29 lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 1103 660

    Wysłany: 1 lutego 2018, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Sa tu jakies staraczki z mezami w delegacji? które już mają bobaska? bo trochę się podłamałam

    Moj mąż dopasowywał swoje wyjazdy do mojego cyklu przez dwa miesiące, ja raz byłam u niego.
    Dacie radę! Nie martw się na zapas! :)

    ex2b73sb82yeq2e0.png


‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego