X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3662 2380

    Wysłany: 21 lutego 2018, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala co za różnica czy rozczarujesz się (albo wręcz przeciwnie) dzisiaj czy za dzień czy dwa??? Zrób ten test, albo nie rób, ale nie panikuj i skończ się nad tym zastanawiać.

    PaniEr lubi tę wiadomość

    2794760f8f.png
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 21 lutego 2018, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie dziewczyny rację. Okropna panikara ze mnie...

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 21 lutego 2018, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha nie wiem co mnie podkusilo. Jutro odpuszczę i powtórzę pewnie 23.02 jak oczywiście temperatura nie zacznie spadać lub plamienia nie będzie
    Edit. W cyklu w którym zaszłam w pierwszą ciążę tez spadek był w 10 dpo i jak po wędruje do góry nadzieja mi pozostanie ;)
    Bo jet się wręcz identyczny :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 09:59

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dziewczyny mają rację zrób test i wszystko bedzie jasne albo dla większej pewności udaj się na beta hcg (badanie z krwii) to już da ci stu procentową pewność

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 10:10

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj po południu zaczął boleć lewy jajnik, dzisiaj też go czuję, ale mniej.
    Dobrze, że dzisiaj wizyta u gina, niech popatrzy co się tam dzieje, bo ja już mam milion czarnych scenariuszy w głowie.

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Wczoraj Wam napisałam meeega długi post i się sksował a ,że byłam padnięta nie dałam rady pisać drugi raz .
    Poczytane mam więc wiem co u Was , kibicuję dalej ;* przytulam te , którym się nie udało :<

    Teraz ciut o mnie
    Kiedy najpóźniej mialyscie owulacje po ovitrelle ?
    U mnie chyba cykl stracony :/
    W nd 3 pęcherzyki 17 , 21.5 , 24 mm .
    Dostałam zastrzyk o 19.
    Byłam wczoraj tj.wtorek na monicie też koło 19 i jajka nie pękły ... jedno urosło z 17 na 22 drugie na 22 i kolejne 24 czyli wcale .
    Lekarz mówił że trudno przewidzieć co będzie , bo śluz plodny pokazywał itd.
    Pewnie nic z tego , moim zdaniem zrobia sie torbiele ale pierwszy raz mam sytuację żeby po zastrzyku nic nie pękło co nigdy nie miałam problemu z ow jest mi smutno mam być w piątek zobaczyc co i jak ...
    Co myślicie? Raczej nie mam co liczyć ze peknie któreś co ?
    Czy wgl jest możliwość owulacji żeby samoistnie pękły ?

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala Ty takim zachowaniem i myśleniem się dziewczyno wykończysz. Podczytuje Was czasami i każda z dziewczyn przeżywa każdy cykl na swój sposób ale to co Ty robisz przechodzi moje pojęcie. Który to twój cykl? Drugi, trzeci? Bo chyba nie starasz się długo.Przepraszam, musiałam to napisać mimo, że nikogo absolutnie nie chce obrazić.

    Karmelkova mi pękały po ovi max w 48h zazwyczaj 24h. Ale moim zdaniem jest jeszcze szansa ( mała ale jednak), że naturalnie coś pęknie. To juz zalezy jakiej wielkości zazwyczaj Ci te pęcherzyki pękają.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 10:17

    Karmelkovaa, SMag, Helenka_mała, PaniEr lubią tę wiadomość

  • MP25 Koleżanka
    Postów: 39 39

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Tempka w ogóle się nie martw :-* większość chyba staraczek nie ma tej tempki powyzej 37, ja bym się nie przejmowała tym :-) najważniejsze żeby beta ładnie przyrastala :-)

    W którym cyklu się udało? Serduszkowaliascie codziennie?

    To był nasz 6cs i pierwszy z żelem conceive plus. Jak widać pomógł :) serduszkowalismy dwa dni przed pozytywnym testem owu i jeden dzien po. Moze to głupie ale jak ten jeden dzien nie serduszkowalismy to i tak zaaplikowała sobie dodatkowo ten żel bo pomyślałam, ze skoro plemniki potrzebują dobrego śluzu by przeżyć to jak ja bym nie miała to bedzie troche żelu hehe :) tak czy siak, jest efekt. No i pierwszy raz nie leżałam jak świeca tylko normalnie sobie odpoczywałem w łóżeczku.

    Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300
    thgfvfxmzd0gw75d.png
    65vqxzdvkp09l05u.png
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum nie wiem zazwyczaj miałam naturalne owulacje to był pierwszy cykl na lametta + ovitrelle i coś się popierdzieliło :/
    Czy dostinex może mieć wpływ na to ?

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Natala1906 Ekspertka
    Postów: 434 86

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację. Stwierdziłam, że pora wyluzowac. Będzie okres to będzie i tak i nic z tym nie zrobię.. :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    veritaserum nie wiem zazwyczaj miałam naturalne owulacje to był pierwszy cykl na lametta + ovitrelle i coś się popierdzieliło :/
    Czy dostinex może mieć wpływ na to ?

    Niestety nie pomogę, bo nie brałam nic na prolaktynę nigdy.
    Też byłam stymulowana lamettą (Aromkiem) ale nigdy nie miałam więcej niż 1 pęcherzyka ;) Zobacz za 2- 3 dni jak masz możliwość co się stało z pęcherzykami. Szkoda ich bo ładne.

    Karmelkovaa lubi tę wiadomość

  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 21 lutego 2018, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum mam jechać w piątek na podgląd , bo lekarz trochę zdębiał , że mi nie pekły a ja sama byłam w szoku :< czarno juz to widzę i fakt szkoda też mi bo miałam 7 jajek zostało 3 i teraz nie pękły i piernik wie :/ dziękuję za odp ;*

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • ams Autorytet
    Postów: 744 570

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Kobitki !!
    Dzisiaj lece do Polski !! juz nie moge sie doczekac :)

    W nocy pobolewal mnie brzuc, bardziej niz zazwyczaj, az mi sie przysnilo, ze okres dostalam...

    Ale wszystko ok :) szyjka wysoko, twarda, zamknieta :) do tego zmeczenie ( a spalam prawie 10 h hahaha) no i rano troche zaczelo mnie mdlic.... Ale ze to JUZ?!? szybko moja dzidzia pokazuje charakter hahahah


    Milego dnia Babeczki :*


    1000 daj koniecznie znac!!!! siede i czekam na Twoje wiesci :*

    1000, Marryy, dorot lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Pani doktor powiedziała, ze ten drugi wynik to musiał być błąd labo. Ciąża jest bardzo wczesna, ale widać pęcherzyk w macicy :) Mam pierwsze zdjęcie fasolki ;) Mam się cieszyć ostrożnie, bo wiadomo, ze wszystko może się wydarzyć, ale jak na 4t i 5d ciazy jest wszystko tak jak powinno być :) Matko, co za ulga...

    ams, MałaMi90, SMag, Marryy, MP25, AleksandraW, agniecha2101, Helenka_mała, KAL, Pati88, Megsss, dorot, Tekana, Ewelinaaaa, Diamond92, water, pumka1990, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam jak na szpilkach od rana :-) masakra, jak błąd w laboratorium może wpłynąć na życie... Bardzo się cieszę, że to fasolinka :-* teraz już się nie martw i rosnijcie zdrowo:-* a nie pamiętam, czy po tym złym wyniku miałaś robione badanie ginekologiczne? C

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 11:40

    1000 lubi tę wiadomość

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • ams Autorytet
    Postów: 744 570

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Pani doktor powiedziała, ze ten drugi wynik to musiał być błąd labo. Ciąża jest bardzo wczesna, ale widać pęcherzyk w macicy :) Mam pierwsze zdjęcie fasolki ;) Mam się cieszyć ostrożnie, bo wiadomo, ze wszystko może się wydarzyć, ale jak na 4t i 5d ciazy jest wszystko tak jak powinno być :) Matko, co za ulga...



    Jak sie ciesze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    uwazaj na Was :*

    1000, patkaaxx28 lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje ciesze się razem z tobą :)

    1000 lubi tę wiadomość

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 super :* trzymam kciuki :*

    Ja dziś jadę do gina.. stresuje się..w sumie nie wiem czym. Chyba bardziej sama wizyta bo nie lubię lekarzy i może trochę tym żeby nie było jakiś torbieli.
    Trzymajcie kciuki .

    1000, agniecha2101, Diamond92 lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mogę prosić o interpretację wyników badań z 3dc:
    TSH 1,5416 (0,3500-4,9400)
    FT3 2,47 (1,45-3,48)
    Prolaktyna 3,17 (5,18-26,53)
    FT4 1,03 (0,70-1,48)

    Robione badania w 3 dniu cyklu bezpośrednio w czasie okresu,który przyszedł zaraz po ciąży biochemicznej.Dziękuje!

    zem3anlis7huurhv.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja nie ukrywam, ze moja radość jest nieco przyćmiona przez te przeżycia. Mam powtórzyć betę jeszcze dwa razy i mam serce w gardle na sama mysl o tym badaniu ;)

    Karolcia, nie miałam badania, bo doktor stwierdziła, ze może mi zrobić USG, ale przy becie 230 i tak nic nie będzie widać, wiec sama stwierdziłam, ze to nie ma sensu - chciałam jak najszybciej wrócić do domu. I to był błąd, bo już wtedy wiedziałabym, co i jak, a teraz się tylko przejmuje, ze tymi ogromnymi nerwami w poniedziałek zaszkodziła fasolce :(

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ