Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mogę prosić o interpretację wyników badań z 3dc:
    TSH 1,5416 (0,3500-4,9400)
    FT3 2,47 (1,45-3,48)
    Prolaktyna 3,17 (5,18-26,53)
    FT4 1,03 (0,70-1,48)

    Robione badania w 3 dniu cyklu bezpośrednio w czasie okresu,który przyszedł zaraz po ciąży biochemicznej.Dziękuje!

    zem3anlis7huurhv.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Ja nie ukrywam, ze moja radość jest nieco przyćmiona przez te przeżycia. Mam powtórzyć betę jeszcze dwa razy i mam serce w gardle na sama mysl o tym badaniu ;)

    Karolcia, nie miałam badania, bo doktor stwierdziła, ze może mi zrobić USG, ale przy becie 230 i tak nic nie będzie widać, wiec sama stwierdziłam, ze to nie ma sensu - chciałam jak najszybciej wrócić do domu. I to był błąd, bo już wtedy wiedziałabym, co i jak, a teraz się tylko przejmuje, ze tymi ogromnymi nerwami w poniedziałek zaszkodziła fasolce :(

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 tak się cieszę że wszystko jest dobrze

    1000 lubi tę wiadomość

    ignite
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    1000 super :* trzymam kciuki :*

    Ja dziś jadę do gina.. stresuje się..w sumie nie wiem czym. Chyba bardziej sama wizyta bo nie lubię lekarzy i może trochę tym żeby nie było jakiś torbieli.
    Trzymajcie kciuki .
    Kciuki zaciśnięte. Daj znać co i jak po wizycie.Będzie dobrze

    SMag, dorot lubią tę wiadomość

    ignite
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 - wspaniała wiadomość! Oby już teraz było tylko dobrze :D Co przeżyłaś z tym błędnym wynikiem to Twoje...
    Hmm, w sumie nasze, bo chyba wszystkie to przeżywałyśmy z Tobą :D

    1000, dorot lubią tę wiadomość

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 cieszę się :) głupi lab...

    1000 lubi tę wiadomość

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:

    Ja dziś jadę do gina.. stresuje się..w sumie nie wiem czym. Chyba bardziej sama wizyta bo nie lubię lekarzy i może trochę tym żeby nie było jakiś torbieli.
    Trzymajcie kciuki .

    SMag ja też mam stresa! Nie wiem co mam powiedzieć zupełnie. Boje się, że gin oleje temat, bo to dopiero 5 cykl starań bla bla bla... A chciałabym żeby mi coś doradził, przede wszystkim zrobił USG i zobaczył co tam się dzieje. Od wczoraj boli mnie jajnik i też się obawiam jakiejś torbieli ;/

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Natalia1984 Autorytet
    Postów: 1437 995

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, widzę, że to dopiero początek Twojej drogi, gdybyś przeżyła w staraniach to, co niektóre dziewczyny tutaj, to nauczyłoby Cię pokory. Przeżywasz jak Żyd okupację ;) Panikujesz jak nastolatka. Gdybyś była w ciąży to na teście widoczna byłaby druga wyraźna kreska, nawet 4-5 dni przed spodziewaną miesiączką. Chcesz zrobić drugi test - rób, nie chcesz, nie rób. Zajdziesz w ciążę i dopiero wtedy zobaczysz, co to jest stres i obawa. Uwierz mi na słowo. Więcej cierpliwości życzę i powodzenia.

    veritaserum, 1000, Marryy, SMag, AleksandraW, agniecha2101, Helenka_mała, PaniEr, pumka1990 lubią tę wiadomość

    klz9df9hvltz8vcc.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tu się troszke z Tobą nie zgodze, bo u niektórych testy pokazywały się dopiero po kilku dniach po terminie @ - u każdej z Nas jest inaczej :-) a jak Ty się czujesz w ogóle moja droga? :-)

    U mnie kobitki nadal brak @,popołudniu mam wizytę u gina to napiszę potem co i jak :-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goniąc marzenia wrote:
    Dziewczynki mogę prosić o interpretację wyników badań z 3dc:
    TSH 1,5416 (0,3500-4,9400)
    FT3 2,47 (1,45-3,48)
    Prolaktyna 3,17 (5,18-26,53)
    FT4 1,03 (0,70-1,48)

    Robione badania w 3 dniu cyklu bezpośrednio w czasie okresu,który przyszedł zaraz po ciąży biochemicznej.Dziękuje!

    Prolaktynę i TSh masz wzorcowe :-) niestety na pozostałych się nie znam :-( to się chyba jakoś obliczało ich stosunek do siebie?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1763 540

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    FT4 42.31% [ wynik 1.03, norma (0.7 - 1.48)]

    FT3 50.25% [ wynik 2.47, norma (1.45 - 3.48)]

    Ale z interpretacją nie pomogę :( Karolcia a ta prolaktyna nie za niska ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000!!! Gratuluje ❤️❤️❤️Super wieści wiedziałam ze tam coś musiało być nie tak i Teoja fosolka jest cała i zdrowa !

    1000 lubi tę wiadomość

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    1000 super :* trzymam kciuki :*

    Ja dziś jadę do gina.. stresuje się..w sumie nie wiem czym. Chyba bardziej sama wizyta bo nie lubię lekarzy i może trochę tym żeby nie było jakiś torbieli.
    Trzymajcie kciuki .

    Smag, a Ty w końcu brałaś Clo? Mam nadzieje ze będą efekty :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    SMag ja też mam stresa! Nie wiem co mam powiedzieć zupełnie. Boje się, że gin oleje temat, bo to dopiero 5 cykl starań bla bla bla... A chciałabym żeby mi coś doradził, przede wszystkim zrobił USG i zobaczył co tam się dzieje. Od wczoraj boli mnie jajnik i też się obawiam jakiejś torbieli ;/
    Ja w sumie tez nie wiem... Ale powiem to po co przyszłam czyli chce monitoring i powiem o infekcji. Nowa lekarka, nie najlepsze opinie, ale nie będę się nastawiać negatywnie.
    Trzymam kciuki za Ciebie :*
    Mnie właśnie już nie bolą jajniki... W 11 DC i trochę wczoraj i nad ranem, a dziś już spokój -13 DC.

    LISTA STARACZEK

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Smag, a Ty w końcu brałaś Clo? Mam nadzieje ze będą efekty :)
    Tak wzięłam clo i też mam nadzieję że efekty będą choć przez tą infekcje cudów się nie spodziewam. Ale zobaczę chociaż jak organizm zareagował na lek.

    I wiecie co ? Mojego Męża ten żel conceive uczula.. :/ tzn piecze go w trakcie. Więc do dupy... :/
    Chyba będę musiała po <3 sobie wstrzykiwać..choć wątpię że wtedy to coś da.

    LISTA STARACZEK

  • Blondas_29 Ekspertka
    Postów: 159 84

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 czekałam aż napiszesz jak tam po wizycie, bardzo mnie cieszy Twoja radosna nowina za którą również trzymałam kciuki. Ja bete robiłam 9 lutego i była na poziomie 141, ale niestety jej nie powtórzyłam bo nie miałam kiedy.... na 28 mam wizytę u gina i wtedy on już zobaczy co tam jesti co się dzieje. Ostatnio na weekend robiłam znowu (dla samej siebie) test ciążowy i wyszły II grube krechy. Czy uważacie że robienie bety po upływie 2 tygodni ma sens?

    w4sqs65gyz0a6r5s.png

    Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że może być. Ja też ostatnio miałam też coś ponad 3 i tutaj dziewczyny pisały, że to dobry wynik :-) Lepszy nizszy niż wysoki :-) u mnie w laboratorium norma była jakoś o 4,może jeszcze ktoś pomoże?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Goniąc marzenia Przyjaciółka
    Postów: 254 45

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze nieocenione:* no mi też się wydaję,żę prolaktynę mam poniżej normy,nawet nie mieści się w normach...?

    zem3anlis7huurhv.png
  • Blondas_29 Ekspertka
    Postów: 159 84

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 czytając Twoje pierwsze objawy mam podobnie, bekam wszystkim i po wszystkim i do tego piersi tak mnie bolą przy dotyku jakbym miała na nich siniak na siniaku...
    Kiedyś czytałam na blogu mamaginekolog że ona sama sprawdzała co jakiś czas poprzez uciskanie piersi czy nadal bolą bo to ważny symptom, teraz sama kilka razy dziennie to robię.

    w4sqs65gyz0a6r5s.png

    Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 21 lutego 2018, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Agniecha nie wiem co mnie podkusilo. Jutro odpuszczę i powtórzę pewnie 23.02 jak oczywiście temperatura nie zacznie spadać lub plamienia nie będzie
    Edit. W cyklu w którym zaszłam w pierwszą ciążę tez spadek był w 10 dpo i jak po wędruje do góry nadzieja mi pozostanie ;)
    Bo jet się wręcz identyczny :)

    Ja też jednak jutro nie testuję, pomyślałam sobie, że skoro wczoraj jedna krecha tylko wyszła, to bez sensu, żebym jutro znów robiła. Poczekam cierpliwie jeszcze parę dni.

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego