Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 a ochłonęłas już troszeczkę po tym wszystkim? :-)
    Almond ale zazdroszczę :-) też bym wygrzala dupkę na słoneczku :-P działajcie oj działajcie na tym wyjeździe :-)

    Ja za 30min mam wizytę u gina no i zobaczymy co tam w trawie piszczy, bo okresu nadal brak, czasami zaboli brzuch tak okresowo, ale bardziej jajniki dają mi w kość :-(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 17:30

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Jestem po wizycie, mam mieszane uczucia.
    Miałam USG - jajniki wyszły ok, endometrium nieco ponad 10 mm, widział płyn w zatoce, więc owulacja była (z lewego jajnika - tak jak czułam :P), potwierdził tyłozgięcie (i zapewnił, że nie utrudnia zajścia).
    Jeśli chodzi o badania z krwi to jeszcze by zaczekał... Mam spokojnie się starać i jeżeli do wakacji się nie uda to wtedy mam przyjść i mi wszystko rozpisze.

    Hmmmm...

    To super, że owulka była :-) trochę mnie zaniepokoiło, że kazał czekać aż do wakacji, ja bym raczej się z tym nie zgodzila, a robiłaś jakieś badania?Może męża trzeba też przebadac?

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za informacje odnośnie szyjki. Według waszych informacji wygląda inaczej niż przed terminem @ ale poczekam jeszcze do tego terminu i się zobaczy :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Jestem po wizycie, mam mieszane uczucia.
    Miałam USG - jajniki wyszły ok, endometrium nieco ponad 10 mm, widział płyn w zatoce, więc owulacja była (z lewego jajnika - tak jak czułam :P), potwierdził tyłozgięcie (i zapewnił, że nie utrudnia zajścia).
    Jeśli chodzi o badania z krwi to jeszcze by zaczekał... Mam spokojnie się starać i jeżeli do wakacji się nie uda to wtedy mam przyjść i mi wszystko rozpisze.

    Hmmmm...
    No to super :) najważniejsze że była owulacja !
    A jakie badania chciałaś porobić ?
    Następnym razem powiedz że nie chcesz dłużej czekać i niech wypisuje badania :)

    LISTA STARACZEK

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    To super, że owulka była :-) trochę mnie zaniepokoiło, że kazał czekać aż do wakacji, ja bym raczej się z tym nie zgodzila, a robiłaś jakieś badania?Może męża trzeba też przebadac?

    Nic jeszcze nie robiłam, miałam nadzieję, że nowy gin mnie jakoś pokieruje. Ech... trafiam na samych "staraj się rok i później zobaczymy" :/
    Jeśli teraz się nie uda to sama się wybiorę na badania ;D

    A ja to w ogóle dupa wołowa jestem - zamiast powiedzieć, że chciałabym się już zacząć badać to tylko przytaknęłam.

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Jestem po wizycie, mam mieszane uczucia.
    Miałam USG - jajniki wyszły ok, endometrium nieco ponad 10 mm, widział płyn w zatoce, więc owulacja była (z lewego jajnika - tak jak czułam :P), potwierdził tyłozgięcie (i zapewnił, że nie utrudnia zajścia).
    Jeśli chodzi o badania z krwi to jeszcze by zaczekał... Mam spokojnie się starać i jeżeli do wakacji się nie uda to wtedy mam przyjść i mi wszystko rozpisze.

    Hmmmm...

    A badania z krwi to znaczy jakie?

    Karolcia27 wrote:
    1000 a ochłonęłas już troszeczkę po tym wszystkim? :-)

    Tak jak piszesz - troszeczkę. Jutro jeszcze zrobię betę i zobaczymy czy rośnie. Aż mi niedobrze na samą myśl o sprawdzaniu wyników... :) Potem 2 marca idę do lekarza znów, także będę do tego czasu siedzieć jak na szpilkach. Daj znać co u gina :)

    Madame_butterly lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyszedł pozytywny (chyba) test owulacyjny . Zobaczymy co u lekarza wyjdzie. Właśnie się zbieram, odezwę się później.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 17:41

    LISTA STARACZEK

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    No to super :) najważniejsze że była owulacja !
    A jakie badania chciałaś porobić ?
    Następnym razem powiedz że nie chcesz dłużej czekać i niech wypisuje badania :)

    Takie podstawowe, które tutaj wymieniacie ;D Gdzieś sobie zapisałam nazwy i dzień cyklu, w którym trzeba je zrobić ;)

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Nic jeszcze nie robiłam, miałam nadzieję, że nowy gin mnie jakoś pokieruje. Ech... trafiam na samych "staraj się rok i później zobaczymy" :/
    Jeśli teraz się nie uda to sama się wybiorę na badania ;D

    A ja to w ogóle dupa wołowa jestem - zamiast powiedzieć, że chciałabym się już zacząć badać to tylko przytaknęłam.


    Gdzieś czytałam że czasami trzeba nagiąć rzeczywistość i powiedzieć gin że np staracie sie już 10 miesiecy , ja za drugim razem trawiłam na ginkę i powiedziałam że staramy się 9 miesiecy to nawet nie musialam prosic o badania od razu mi wypisala jak działamy.
    Po swoim doświadczeniu wiem, ze ja bym nie czekała :) bo dopiero w styczniu 2018 bym zaczela diagnoze, a okazalo się ze jajnik wyglada jak pco, lekka insulinoodpornosc, duza tarczyca, juz mialam 4 stymulacje bo nie mam owulacji, a maz ma kiepskie nasienie! wiec nie czekaj :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Gdzieś czytałam że czasami trzeba nagiąć rzeczywistość i powiedzieć gin że np staracie sie już 10 miesiecy , ja za drugim razem trawiłam na ginkę i powiedziałam że staramy się 9 miesiecy to nawet nie musialam prosic o badania od razu mi wypisala jak działamy.
    Po swoim doświadczeniu wiem, ze ja bym nie czekała :) bo dopiero w styczniu 2018 bym zaczela diagnoze, a okazalo się ze jajnik wyglada jak pco, lekka insulinoodpornosc, duza tarczyca, juz mialam 4 stymulacje bo nie mam owulacji, a maz ma kiepskie nasienie! wiec nie czekaj :)

    Zastanawiałam się właśnie czy ciut nie podkoloryzować cyklu starań, ale mąż się oburzył i stwierdził, że lepiej powiedzieć prawdę.
    Wrócę do niego za 2 miechy najwyżej, jeśli się nie uda. I już się nie dam spławić. I tak chodzę prywatnie, więc powinno być mu na rękę, że się zjawię :-)

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Takie podstawowe, które tutaj wymieniacie ;D Gdzieś sobie zapisałam nazwy i dzień cyklu, w którym trzeba je zrobić ;)

    Takie podstawowe to my Ci tu możemy szybciutko napisać co trzeba :D A tak serio, to nie wiem co dokładnie powiedziałaś lekarzowi, ale ja powiedziałam (poszłam po 5-6 miesiącach starań), że się zwyczajnie stresuje, że nadal nie jestem w ciąży i chciałabym sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Może byłaś za mało spięta na wizycie :D

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak pewnie te badania będziesz musiała zrobic prywatnie, bo pewnie chodzisz prywatnie? Zrób sobie przynajmniej prolaktynę i tsh na początek :-)

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam, że chciałabym skontrolować czy wszystko ok, bo staramy się o dziecko i do tej pory się nie udało. Zapytał od kiedy starania, czy coś się dzieje niepokojącego itp.
    Zbadał mnie na samolocie, zrobił USG dopochwowe, podpowiadał co widzi i wydrukował zdjęcie jajników.

    Napiszcie mi proszę co zrobić na początku, jak nie on to Wy :-D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Zastanawiałam się właśnie czy ciut nie podkoloryzować cyklu starań, ale mąż się oburzył i stwierdził, że lepiej powiedzieć prawdę.
    Wrócę do niego za 2 miechy najwyżej, jeśli się nie uda. I już się nie dam spławić. I tak chodzę prywatnie, więc powinno być mu na rękę, że się zjawię :-)
    To widzę że Twój Mąż jest taki jak mój :D
    Ja podkoloryzowałam i się tego nie wstydzę :D

    LISTA STARACZEK

  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6526 4988

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000, super co za ulga!
    Almond, gdzie jedziesz? Ja w czw za tydzień na fuerte :D Akurat płodne się zaczną :P Chociaż nie wiem czy w obecnej sytuacji, to ma znaczenie :D

    1000 lubi tę wiadomość

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    To widzę że Twój Mąż jest taki jak mój :D
    Ja podkoloryzowałam i się tego nie wstydzę :D

    Żałuję, że go posłuchałam. Jednak kobieta zawsze ma rację :-D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    1000, super co za ulga!
    Almond, gdzie jedziesz? Ja w czw za tydzień na fuerte :D Akurat płodne się zaczną :P Chociaż nie wiem czy w obecnej sytuacji, to ma znaczenie :D

    Lecimy na Madere na tydzien:)! Mloda wyszaleje, my odpoczniemy od tych lekarzy, wizyt i liczenia dni:) tez mi wypadaja plodne wiec licze ze bedzie goracy sex hahah

    Fuerta tez piekna!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 18:42

    Ikulinka29, Magda - mbc lubią tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Żałuję, że go posłuchałam. Jednak kobieta zawsze ma rację :-D

    Mowoac szczerze to ja tez troszke poklamalam u gina, bo za 1szym razem tez mowil ze so roku to spokojnie. ALe na co ja mam czekac skoro owulki samej nie ma no i prolaktyna byla wysoko, a tak to juz mam wszytsko unormowane:) i mozna sie starac

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Lecimy na Madere na tydzien:)! Mloda wyszaleje, my odpoczniemy od tych lekarzy, wizyt i liczenia dni:) tez mi wypadaja plodne wiec licze ze bedzie goracy sex hahah

    Fuerta tez piekna!!!

    Ale super! Bylam i były to moje ulubione wakacje chyba :) W Funchal bedziecie? Macie w planach coś pozwiedzać? :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u gin i niestety nie mam dobrych wieści :-( a nawet trochę się podlamalam...endometrium takie samo jak dwa tygodnie temu ponad czyli 5mm, czyli dupek w ogóle nie zadzialal :-( gin powiedział, że jutro lub w piątek umawia mnie z jakimś profesorem ginekologiem - endokrynologiem z Krakowa, że to musi być jakaś przyczyna hormonalna i zeby on powiedział co mam dalej zrobić, jakie badania itp. Na wywołanie @ nie chciał mi nic dać jak na razie już, bo być może ta wizyta bedzie szybko i nie chciał żebym była podczas @. Pytałam też o stymulację, ale powiedzial, że na razie nie, że zobaczymy co powie ten prof. Co o tym wszystkim myślicie? Nawet biedaczek nie wziął ode mnie kasy za wizytę, chyba widzial, że zaraz się pobecze chyba. Kurczę, nie rozumiem tych swoich hormonow, a tym bardziej że czuje cały czas kłucie jajników. Napiszcie co myślicie o tym.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego