Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
    A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..

Oj znam to uczucie poszłam do jednej prywatnie a ze to był początek ciąży to jej o tym powiedziałam. Pytała się na co choruje wiec odpowiadam jej ze na hashimoto a ona z tekstem do mnie ze nie ma usg żebym się umówiła do innego gabinetu gdzie cena wizyty jest wyższa i dodała ze nie powinnam być w ciąży z ta choroba myślałam że jej tam strzelec w tą łepetynke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 19:38

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• 1000 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja już po wizycie u gin i niestety nie mam dobrych wieści :-( a nawet trochę się podlamalam...endometrium takie samo jak dwa tygodnie temu ponad czyli 5mm, czyli dupek w ogóle nie zadzialal :-( gin powiedział, że jutro lub w piątek umawia mnie z jakimś profesorem ginekologiem - endokrynologiem z Krakowa, że to musi być jakaś przyczyna hormonalna i zeby on powiedział co mam dalej zrobić, jakie badania itp. Na wywołanie @ nie chciał mi nic dać jak na razie już, bo być może ta wizyta bedzie szybko i nie chciał żebym była podczas @. Pytałam też o stymulację, ale powiedzial, że na razie nie, że zobaczymy co powie ten prof. Co o tym wszystkim myślicie? Nawet biedaczek nie wziął ode mnie kasy za wizytę, chyba widzial, że zaraz się pobecze chyba. Kurczę, nie rozumiem tych swoich hormonow, a tym bardziej że czuje cały czas kłucie jajników. Napiszcie co myślicie o tym.

Czyli tak jakby jestes cały czas w pierwszej fazie cyklu? Tak na chłopski rozum to stymulacja w takim wypadku byłaby dobrym rozwiązaniem, ale rzeczywiście najpierw powinnaś ustalić co jest nie tak... Super, ze się przejął i Cię odpowiednio chce pokierować, przynajmniej wiesz, ze jesteś w dobrych rękach. Czekaj cierpliwie na wizytę, może się czegoś konkretnego dowiesz. A widzę ze Ovarin bierzesz - długo? Ovarin dobrze wpływa na regulacje cyklu.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..
    Niestety czasem tak jest. Ja chodzę do Luxmedu i na zwykłej wizycie robi usg ale tak przelotnie że tak powiem. Jak byłam w ciąży to na takie konkretne usg musiałam się umawiać osobno. Np wizyte miałam na 11, a usg na 11 20 u tego samego lekarza.

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:

Co za porażka... jak osobno? Przecież usg to jest jedno z podstawowych badań podczas wizyty... Tez bym się wkurzyła :/ strata czasu i pieniędzy :/

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia współczuję ;* jestem z Tobą:* trzymaj się :*

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Co za porażka... jak osobno? Przecież usg to jest jedno z podstawowych badań podczas wizyty... Tez bym się wkurzyła :/ strata czasu i pieniędzy :/
    Całe szczęście z ubezpieczenia... Ale kur*a mam dość.. w ogóle taka nieprzyjemna baba że masakra...
    Poryczalam się tylko :(:(:(

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakbym miała na miejscu to ok, ale muszę dojechać godzinę. Męża wyciągnęłam, paliwo trzeba spalić, stracić czas i nerwy... :(

LISTA STARACZEK

• ignite Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Mogli Cię wcześniej uprzedzić że nie robią i trzeba się umawiac.Olała Cię,a myślałam że kobieta to kobietę bardziej zrozumie.

ignite
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Czyli tak jakby jestes cały czas w pierwszej fazie cyklu? Tak na chłopski rozum to stymulacja w takim wypadku byłaby dobrym rozwiązaniem, ale rzeczywiście najpierw powinnaś ustalić co jest nie tak... Super, ze się przejął i Cię odpowiednio chce pokierować, przynajmniej wiesz, ze jesteś w dobrych rękach. Czekaj cierpliwie na wizytę, może się czegoś konkretnego dowiesz. A widzę ze Ovarin bierzesz - długo? Ovarin dobrze wpływa na regulacje cyklu.

No na to wychodzi jakby, a dziś już 35 DC, w tamtym cyklu okres przyszedł w 34, ja już nic z tego nie rozumiem :-( ovarin biorę dopiero 1 cykl. Pokierował mnie do prof. Jachna z Krakowa - ktoras może u niego była? Czytałam na znanym lekarzu, niby przewaga pozytywów, ale jest tez kilka niefajnych opinii :-( mi też się już cisna na myśl same przekleństwa, ale na tą całą sytuację już...

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• 1000 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    No na to wychodzi jakby, a dziś już 35 DC, w tamtym cyklu okres przyszedł w 34, ja już nic z tego nie rozumiem :-( ovarin biorę dopiero 1 cykl. Pokierował mnie do prof. Jachna z Krakowa - ktoras może u niego była? Czytałam na znanym lekarzu, niby przewaga pozytywów, ale jest tez kilka niefajnych opinii :-( mi też się już cisna na myśl same przekleństwa, ale na tą całą sytuację już...

Współczuję, brak okresu jest nienaturalny, zdarzyło mi się kilka razy tygodniowe spóźnienie i czułam się fatalnie. Niestety Kraków to nie moje okolice... Może poszukaj jeszcze na własną rękę jakiegoś endokrynologa skoro co do tego masz obiekcje? Ovarin dobrze, że łykasz. W poważnych problemach hormonalnych pewnie nie pomoże, ale na pewno też nie zaszkodzi.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały stymulację i ovitrelle na pęknięcie robiłyście test ciązowy zwykły czy z krwi ? bo ja się ciągle zastanawiam ;p

Dibolek lubi tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ordynator w szpitalu. Kurczę, sama nie wiem...w moim mieście nie ma żadnego ginekologa - endokrynologa, więc tak czy siak czeka mnie Kraków. Aż boje się, ile będzie kosztowała u niego wizyta, bo pamiętam, że jak kiedyś chciałam się zapisac do jakiegoś profesora w Krakowie ( z innych powodów) to wizyta 270zl. Plus dojazd stówka. Sama już nie wiem co myślec o tym... Może któras z Was miała podobny problem z brakiem okresu i cienkim endo? Mówił, że u mnie na razie nie ma co stymulować, bo to za cienkie Endo żeby zarodek się utrzymal.

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• 1000 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny, które miały stymulację i ovitrelle na pęknięcie robiłyście test ciązowy zwykły czy z krwi ? bo ja się ciągle zastanawiam ;p

Taki i taki :) test z sika ma ten minus, że może jeszcze złapać resztki Ovitrelle, ale jak odczekasz te 14 dni, to powinien być wiarygodny :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 będzie 15 dni od podania zastrzyku ;)

1000 lubi tę wiadomość

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    1000 będzie 15 dni od podania zastrzyku ;)

Zatem nie powinno być śladu po nim :)

MałaMi90 lubi tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    To jest ordynator w szpitalu. Kurczę, sama nie wiem...w moim mieście nie ma żadnego ginekologa - endokrynologa, więc tak czy siak czeka mnie Kraków. Aż boje się, ile będzie kosztowała u niego wizyta, bo pamiętam, że jak kiedyś chciałam się zapisac do jakiegoś profesora w Krakowie ( z innych powodów) to wizyta 270zl. Plus dojazd stówka. Sama już nie wiem co myślec o tym... Może któras z Was miała podobny problem z brakiem okresu i cienkim endo? Mówił, że u mnie na razie nie ma co stymulować, bo to za cienkie Endo żeby zarodek się utrzymal.
    Karolcia kurcze nie wiem co Ci poradzić...masakra. z jednej strony kasy szkoda-wiadomo, nie wiadomo też czy gość weźmie to na poważnie, czy tylko poświęci Ci 5min i powie żeby czekać na @. No ale z drugiej jak nie pojedziesz to się nie dowiesz, bedziesz się zamartiwac i stresować :/
    Trzymaj się jakoś Kochana :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 22:03

LISTA STARACZEK

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    NiecierpliwaKarolina 22.02 :)
    Poprzedni cykl tez mi wysokie temperatury ale ten spadek w 6 dpo mnie zastanawia :)
    DodAj mnie do znajomych to zobaczysz poprzedni cykl
    Faktycznie gorąca dziewczyna :-P
    Spadek bardzo ładnie wygląda.... oby zwiastował niespodziankę :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • AleksandraW Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Polecam zapisanie sie so kliniki leczenia nieplodnosci. Ja tułałam sie po kilku lekarzach i czuje ze dopiero teraz ktos sie mna zajął. Podczytuje was tu troszke i widze ze nie jestem sama :) ja powinnam miec dzis max jutro @. Póki co bolal mnie brzuch kolo 15. Sluzu brak. Czekam na @

xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018

Wysłany: 21 lutego 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie. Pani doktor powiedziała, ze ten drugi wynik to musiał być błąd labo. Ciąża jest bardzo wczesna, ale widać pęcherzyk w macicy :) Mam pierwsze zdjęcie fasolki ;) Mam się cieszyć ostrożnie, bo wiadomo, ze wszystko może się wydarzyć, ale jak na 4t i 5d ciazy jest wszystko tak jak powinno być :) Matko, co za ulga...
    <3 <3 <3 <3 <3
    Fasola trzymaj się mocno!

Ola_45 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2018, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura powoli spada wiec pewnie idzie wredota. Zróbcie jakieś czary mary aby jej nie było :p

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ