Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a kto zrozumie te nasze organizmy ;/ ja endo wczoraj 13,5 mm jajka 3 22,22 i 24 mm i co i się dowiedziałam , że nie pękły po zastrzyku w piątek kontrol weź tutaj cos wymyśl ;/ także świetnie Cię rozumiem , bo też przyjechałam strasznie rozczarowana i smutna ... wiecznie pod górkę ;< ściskam ;*

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
    A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..

    LISTA STARACZEK

  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
    A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..


    Oj znam to uczucie poszłam do jednej prywatnie a ze to był początek ciąży to jej o tym powiedziałam. Pytała się na co choruje wiec odpowiadam jej ze na hashimoto a ona z tekstem do mnie ze nie ma usg żebym się umówiła do innego gabinetu gdzie cena wizyty jest wyższa i dodała ze nie powinnam być w ciąży z ta choroba myślałam że jej tam strzelec w tą łepetynke

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 19:38

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Ja już po wizycie u gin i niestety nie mam dobrych wieści :-( a nawet trochę się podlamalam...endometrium takie samo jak dwa tygodnie temu ponad czyli 5mm, czyli dupek w ogóle nie zadzialal :-( gin powiedział, że jutro lub w piątek umawia mnie z jakimś profesorem ginekologiem - endokrynologiem z Krakowa, że to musi być jakaś przyczyna hormonalna i zeby on powiedział co mam dalej zrobić, jakie badania itp. Na wywołanie @ nie chciał mi nic dać jak na razie już, bo być może ta wizyta bedzie szybko i nie chciał żebym była podczas @. Pytałam też o stymulację, ale powiedzial, że na razie nie, że zobaczymy co powie ten prof. Co o tym wszystkim myślicie? Nawet biedaczek nie wziął ode mnie kasy za wizytę, chyba widzial, że zaraz się pobecze chyba. Kurczę, nie rozumiem tych swoich hormonow, a tym bardziej że czuje cały czas kłucie jajników. Napiszcie co myślicie o tym.

    Czyli tak jakby jestes cały czas w pierwszej fazie cyklu? Tak na chłopski rozum to stymulacja w takim wypadku byłaby dobrym rozwiązaniem, ale rzeczywiście najpierw powinnaś ustalić co jest nie tak... Super, ze się przejął i Cię odpowiednio chce pokierować, przynajmniej wiesz, ze jesteś w dobrych rękach. Czekaj cierpliwie na wizytę, może się czegoś konkretnego dowiesz. A widzę ze Ovarin bierzesz - długo? Ovarin dobrze wpływa na regulacje cyklu.

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
    A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..
    Niestety czasem tak jest. Ja chodzę do Luxmedu i na zwykłej wizycie robi usg ale tak przelotnie że tak powiem. Jak byłam w ciąży to na takie konkretne usg musiałam się umawiać osobno. Np wizyte miałam na 11, a usg na 11 20 u tego samego lekarza.

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
    A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..

    Co za porażka... jak osobno? Przecież usg to jest jedno z podstawowych badań podczas wizyty... Tez bym się wkurzyła :/ strata czasu i pieniędzy :/

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia współczuję ;* jestem z Tobą:* trzymaj się :*

    LISTA STARACZEK

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Co za porażka... jak osobno? Przecież usg to jest jedno z podstawowych badań podczas wizyty... Tez bym się wkurzyła :/ strata czasu i pieniędzy :/
    Całe szczęście z ubezpieczenia... Ale kur*a mam dość.. w ogóle taka nieprzyjemna baba że masakra...
    Poryczalam się tylko :(:(:(

    LISTA STARACZEK

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jakbym miała na miejscu to ok, ale muszę dojechać godzinę. Męża wyciągnęłam, paliwo trzeba spalić, stracić czas i nerwy... :(

    LISTA STARACZEK

  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 21 lutego 2018, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
    Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
    Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
    A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
    Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..
    Mogli Cię wcześniej uprzedzić że nie robią i trzeba się umawiac.Olała Cię,a myślałam że kobieta to kobietę bardziej zrozumie.

    ignite
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Czyli tak jakby jestes cały czas w pierwszej fazie cyklu? Tak na chłopski rozum to stymulacja w takim wypadku byłaby dobrym rozwiązaniem, ale rzeczywiście najpierw powinnaś ustalić co jest nie tak... Super, ze się przejął i Cię odpowiednio chce pokierować, przynajmniej wiesz, ze jesteś w dobrych rękach. Czekaj cierpliwie na wizytę, może się czegoś konkretnego dowiesz. A widzę ze Ovarin bierzesz - długo? Ovarin dobrze wpływa na regulacje cyklu.

    No na to wychodzi jakby, a dziś już 35 DC, w tamtym cyklu okres przyszedł w 34, ja już nic z tego nie rozumiem :-( ovarin biorę dopiero 1 cykl. Pokierował mnie do prof. Jachna z Krakowa - ktoras może u niego była? Czytałam na znanym lekarzu, niby przewaga pozytywów, ale jest tez kilka niefajnych opinii :-( mi też się już cisna na myśl same przekleństwa, ale na tą całą sytuację już...

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    No na to wychodzi jakby, a dziś już 35 DC, w tamtym cyklu okres przyszedł w 34, ja już nic z tego nie rozumiem :-( ovarin biorę dopiero 1 cykl. Pokierował mnie do prof. Jachna z Krakowa - ktoras może u niego była? Czytałam na znanym lekarzu, niby przewaga pozytywów, ale jest tez kilka niefajnych opinii :-( mi też się już cisna na myśl same przekleństwa, ale na tą całą sytuację już...

    Współczuję, brak okresu jest nienaturalny, zdarzyło mi się kilka razy tygodniowe spóźnienie i czułam się fatalnie. Niestety Kraków to nie moje okolice... Może poszukaj jeszcze na własną rękę jakiegoś endokrynologa skoro co do tego masz obiekcje? Ovarin dobrze, że łykasz. W poważnych problemach hormonalnych pewnie nie pomoże, ale na pewno też nie zaszkodzi.

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały stymulację i ovitrelle na pęknięcie robiłyście test ciązowy zwykły czy z krwi ? bo ja się ciągle zastanawiam ;p

    Dibolek lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest ordynator w szpitalu. Kurczę, sama nie wiem...w moim mieście nie ma żadnego ginekologa - endokrynologa, więc tak czy siak czeka mnie Kraków. Aż boje się, ile będzie kosztowała u niego wizyta, bo pamiętam, że jak kiedyś chciałam się zapisac do jakiegoś profesora w Krakowie ( z innych powodów) to wizyta 270zl. Plus dojazd stówka. Sama już nie wiem co myślec o tym... Może któras z Was miała podobny problem z brakiem okresu i cienkim endo? Mówił, że u mnie na razie nie ma co stymulować, bo to za cienkie Endo żeby zarodek się utrzymal.

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny, które miały stymulację i ovitrelle na pęknięcie robiłyście test ciązowy zwykły czy z krwi ? bo ja się ciągle zastanawiam ;p

    Taki i taki :) test z sika ma ten minus, że może jeszcze złapać resztki Ovitrelle, ale jak odczekasz te 14 dni, to powinien być wiarygodny :)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 będzie 15 dni od podania zastrzyku ;)

    1000 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 21 lutego 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    1000 będzie 15 dni od podania zastrzyku ;)

    Zatem nie powinno być śladu po nim :)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 21 lutego 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    To jest ordynator w szpitalu. Kurczę, sama nie wiem...w moim mieście nie ma żadnego ginekologa - endokrynologa, więc tak czy siak czeka mnie Kraków. Aż boje się, ile będzie kosztowała u niego wizyta, bo pamiętam, że jak kiedyś chciałam się zapisac do jakiegoś profesora w Krakowie ( z innych powodów) to wizyta 270zl. Plus dojazd stówka. Sama już nie wiem co myślec o tym... Może któras z Was miała podobny problem z brakiem okresu i cienkim endo? Mówił, że u mnie na razie nie ma co stymulować, bo to za cienkie Endo żeby zarodek się utrzymal.
    Karolcia kurcze nie wiem co Ci poradzić...masakra. z jednej strony kasy szkoda-wiadomo, nie wiadomo też czy gość weźmie to na poważnie, czy tylko poświęci Ci 5min i powie żeby czekać na @. No ale z drugiej jak nie pojedziesz to się nie dowiesz, bedziesz się zamartiwac i stresować :/
    Trzymaj się jakoś Kochana :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 22:03

    LISTA STARACZEK

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 21 lutego 2018, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    NiecierpliwaKarolina 22.02 :)
    Poprzedni cykl tez mi wysokie temperatury ale ten spadek w 6 dpo mnie zastanawia :)
    DodAj mnie do znajomych to zobaczysz poprzedni cykl
    Faktycznie gorąca dziewczyna :-P
    Spadek bardzo ładnie wygląda.... oby zwiastował niespodziankę :-)

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • AleksandraW Autorytet
    Postów: 551 159

    Wysłany: 21 lutego 2018, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Polecam zapisanie sie so kliniki leczenia nieplodnosci. Ja tułałam sie po kilku lekarzach i czuje ze dopiero teraz ktos sie mna zajął. Podczytuje was tu troszke i widze ze nie jestem sama :) ja powinnam miec dzis max jutro @. Póki co bolal mnie brzuch kolo 15. Sluzu brak. Czekam na @

    xnw4ugpjxa3k91nv.png
    05.03.2018: 202,4;
    07.03.2018: 455;
    13.03.2018: 3300
    <3 20.03.2018
    _____________________________________
    Ig: hazel_eye16
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego