LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
SMag wrote:Dziewczyny ta wizyta to jakieś kpiny !
Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
Kur*a ryczeć mi się zachciało..uwierzcie mi. Co to za centrum medyczne...
A na moją infekcje przepisała jakiś krem dopochwowy i mówi że powinno przejść.
Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..
Oj znam to uczucie poszłam do jednej prywatnie a ze to był początek ciąży to jej o tym powiedziałam. Pytała się na co choruje wiec odpowiadam jej ze na hashimoto a ona z tekstem do mnie ze nie ma usg żebym się umówiła do innego gabinetu gdzie cena wizyty jest wyższa i dodała ze nie powinnam być w ciąży z ta choroba myślałam że jej tam strzelec w tą łepetynkeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 19:38
-
Karolcia27 wrote:Ja już po wizycie u gin i niestety nie mam dobrych wieści a nawet trochę się podlamalam...endometrium takie samo jak dwa tygodnie temu ponad czyli 5mm, czyli dupek w ogóle nie zadzialal gin powiedział, że jutro lub w piątek umawia mnie z jakimś profesorem ginekologiem - endokrynologiem z Krakowa, że to musi być jakaś przyczyna hormonalna i zeby on powiedział co mam dalej zrobić, jakie badania itp. Na wywołanie @ nie chciał mi nic dać jak na razie już, bo być może ta wizyta bedzie szybko i nie chciał żebym była podczas @. Pytałam też o stymulację, ale powiedzial, że na razie nie, że zobaczymy co powie ten prof. Co o tym wszystkim myślicie? Nawet biedaczek nie wziął ode mnie kasy za wizytę, chyba widzial, że zaraz się pobecze chyba. Kurczę, nie rozumiem tych swoich hormonow, a tym bardziej że czuje cały czas kłucie jajników. Napiszcie co myślicie o tym.
Czyli tak jakby jestes cały czas w pierwszej fazie cyklu? Tak na chłopski rozum to stymulacja w takim wypadku byłaby dobrym rozwiązaniem, ale rzeczywiście najpierw powinnaś ustalić co jest nie tak... Super, ze się przejął i Cię odpowiednio chce pokierować, przynajmniej wiesz, ze jesteś w dobrych rękach. Czekaj cierpliwie na wizytę, może się czegoś konkretnego dowiesz. A widzę ze Ovarin bierzesz - długo? Ovarin dobrze wpływa na regulacje cyklu. -
Powiedziałam jej z czym przychodzę, że jestem na clo i chciałabym wiedzieć czy wszystko ok . A ta baba mi mówi że nie ma możliwości zrobienia USG na wizycie i trzeba a się zapisywać osobno.
Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Co za porażka... jak osobno? Przecież usg to jest jedno z podstawowych badań podczas wizyty... Tez bym się wkurzyła strata czasu i pieniędzy -
Karolcia współczuję ;* jestem z Tobą:* trzymaj się :*
-
1000 wrote:Co za porażka... jak osobno? Przecież usg to jest jedno z podstawowych badań podczas wizyty... Tez bym się wkurzyła strata czasu i pieniędzy
Poryczalam się tylko
-
Jeszcze jakbym miała na miejscu to ok, ale muszę dojechać godzinę. Męża wyciągnęłam, paliwo trzeba spalić, stracić czas i nerwy...
-
Nie bede tu wulgarna ale cisna mi się na usta same przekleństwa... Ja pierd*le..ignite -
1000 wrote:Czyli tak jakby jestes cały czas w pierwszej fazie cyklu? Tak na chłopski rozum to stymulacja w takim wypadku byłaby dobrym rozwiązaniem, ale rzeczywiście najpierw powinnaś ustalić co jest nie tak... Super, ze się przejął i Cię odpowiednio chce pokierować, przynajmniej wiesz, ze jesteś w dobrych rękach. Czekaj cierpliwie na wizytę, może się czegoś konkretnego dowiesz. A widzę ze Ovarin bierzesz - długo? Ovarin dobrze wpływa na regulacje cyklu.
No na to wychodzi jakby, a dziś już 35 DC, w tamtym cyklu okres przyszedł w 34, ja już nic z tego nie rozumiem ovarin biorę dopiero 1 cykl. Pokierował mnie do prof. Jachna z Krakowa - ktoras może u niego była? Czytałam na znanym lekarzu, niby przewaga pozytywów, ale jest tez kilka niefajnych opinii mi też się już cisna na myśl same przekleństwa, ale na tą całą sytuację już...4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:No na to wychodzi jakby, a dziś już 35 DC, w tamtym cyklu okres przyszedł w 34, ja już nic z tego nie rozumiem ovarin biorę dopiero 1 cykl. Pokierował mnie do prof. Jachna z Krakowa - ktoras może u niego była? Czytałam na znanym lekarzu, niby przewaga pozytywów, ale jest tez kilka niefajnych opinii mi też się już cisna na myśl same przekleństwa, ale na tą całą sytuację już...
Współczuję, brak okresu jest nienaturalny, zdarzyło mi się kilka razy tygodniowe spóźnienie i czułam się fatalnie. Niestety Kraków to nie moje okolice... Może poszukaj jeszcze na własną rękę jakiegoś endokrynologa skoro co do tego masz obiekcje? Ovarin dobrze, że łykasz. W poważnych problemach hormonalnych pewnie nie pomoże, ale na pewno też nie zaszkodzi. -
Dziewczyny, które miały stymulację i ovitrelle na pęknięcie robiłyście test ciązowy zwykły czy z krwi ? bo ja się ciągle zastanawiam ;p
Dibolek lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
To jest ordynator w szpitalu. Kurczę, sama nie wiem...w moim mieście nie ma żadnego ginekologa - endokrynologa, więc tak czy siak czeka mnie Kraków. Aż boje się, ile będzie kosztowała u niego wizyta, bo pamiętam, że jak kiedyś chciałam się zapisac do jakiegoś profesora w Krakowie ( z innych powodów) to wizyta 270zl. Plus dojazd stówka. Sama już nie wiem co myślec o tym... Może któras z Was miała podobny problem z brakiem okresu i cienkim endo? Mówił, że u mnie na razie nie ma co stymulować, bo to za cienkie Endo żeby zarodek się utrzymal.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
MałaMi90 wrote:Dziewczyny, które miały stymulację i ovitrelle na pęknięcie robiłyście test ciązowy zwykły czy z krwi ? bo ja się ciągle zastanawiam ;p
Taki i taki test z sika ma ten minus, że może jeszcze złapać resztki Ovitrelle, ale jak odczekasz te 14 dni, to powinien być wiarygodny -
1000 będzie 15 dni od podania zastrzyku
1000 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Karolcia27 wrote:To jest ordynator w szpitalu. Kurczę, sama nie wiem...w moim mieście nie ma żadnego ginekologa - endokrynologa, więc tak czy siak czeka mnie Kraków. Aż boje się, ile będzie kosztowała u niego wizyta, bo pamiętam, że jak kiedyś chciałam się zapisac do jakiegoś profesora w Krakowie ( z innych powodów) to wizyta 270zl. Plus dojazd stówka. Sama już nie wiem co myślec o tym... Może któras z Was miała podobny problem z brakiem okresu i cienkim endo? Mówił, że u mnie na razie nie ma co stymulować, bo to za cienkie Endo żeby zarodek się utrzymal.
Trzymaj się jakoś Kochana :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 22:03
-
KlaudyŚ wrote:NiecierpliwaKarolina 22.02
Poprzedni cykl tez mi wysokie temperatury ale ten spadek w 6 dpo mnie zastanawia
DodAj mnie do znajomych to zobaczysz poprzedni cykl
Spadek bardzo ładnie wygląda.... oby zwiastował niespodziankę -
Hej. Polecam zapisanie sie so kliniki leczenia nieplodnosci. Ja tułałam sie po kilku lekarzach i czuje ze dopiero teraz ktos sie mna zajął. Podczytuje was tu troszke i widze ze nie jestem sama ja powinnam miec dzis max jutro @. Póki co bolal mnie brzuch kolo 15. Sluzu brak. Czekam na @
05.03.2018: 202,4;
07.03.2018: 455;
13.03.2018: 3300
20.03.2018
1000 wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie. Pani doktor powiedziała, ze ten drugi wynik to musiał być błąd labo. Ciąża jest bardzo wczesna, ale widać pęcherzyk w macicy Mam pierwsze zdjęcie fasolki Mam się cieszyć ostrożnie, bo wiadomo, ze wszystko może się wydarzyć, ale jak na 4t i 5d ciazy jest wszystko tak jak powinno być Matko, co za ulga...
Fasola trzymaj się mocno!Ola_45 lubi tę wiadomość