Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    Kal czekamy na info ;)

    Szimi jak sie czujesz ?
    KAL nie stresujj nas

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SNUG!! TRZYMAM kciuki, zeby betka rosla i zeby wszystko bylo ok!!

    Ja wczoraj spelnilam swoje ogromne marzenie - Paryz zasypany sniegiem... Bardzo mnie to pozytywnie nastawilo... Licze, ze to tylko poczatek spelnionych marzen w lutym.... :)

    Milego dnia Kobietki

    Sung, Diamond92 lubią tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje cykle są średnio 28-29 dniowe, w których dniach najlepiej zrobić monitoring? ginekolog kazał mi przyjść na pierwszy już 7dc ale nie wiem po co, takich usg w 6-7 dc miałam już kilka, w tym ostatnie 2 mies. temu, i zawsze to samo: wszystko ok, endometrium ok na tę fazę cyklu itd.
    Myślę, że lepiej około 13-15dc, bliżej owu, i potem po owu, około 20 dc. Co sądzicie?

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Malinka, może coś z tego będzie jak temperatura poszła w górę ? Trzymam kciuki :*

    Nie wiem jak to jest przy braniu dupka, może @ się dłużej rozkręca czy jak...


    Nie dziekuje. Wiesz ja bralam dupka od 16 do 25 dc w 2 ciazy w celu jej podtrzymania lub lepszego oczyszczenia i 1 raz byla 5 dni po odstawieniu a potem 2 dni. Sluz podbarwiony i beta 137 :>

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dziewczyny, moje cykle są średnio 28-29 dniowe, w których dniach najlepiej zrobić monitoring? ginekolog kazał mi przyjść na pierwszy już 7dc ale nie wiem po co, takich usg w 6-7 dc miałam już kilka, w tym ostatnie 2 mies. temu, i zawsze to samo: wszystko ok, endometrium ok na tę fazę cyklu itd.
    Myślę, że lepiej około 13-15dc, bliżej owu, i potem po owu, około 20 dc. Co sądzicie?


    Dlugo jestes u tego ginka ?
    Nie znam sie na tym. Ale raczeh go sluchaj ^^

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    Nie dziekuje. Wiesz ja bralam dupka od 16 do 25 dc w 2 ciazy w celu jej podtrzymania lub lepszego oczyszczenia i 1 raz byla 5 dni po odstawieniu a potem 2 dni. Sluz podbarwiony i beta 137 :>
    Też mam śluz podbarwiony... Czyli myślisz że na @ mogę nawet czekać kilka dni ? Wczoraj wzięłam 1 dupka, drugiego już nie..

    LISTA STARACZEK

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    SNUG!! TRZYMAM kciuki, zeby betka rosla i zeby wszystko bylo ok!!

    Ja wczoraj spelnilam swoje ogromne marzenie - Paryz zasypany sniegiem... Bardzo mnie to pozytywnie nastawilo... Licze, ze to tylko poczatek spelnionych marzen w lutym.... :)

    Milego dnia Kobietki

    Zazdroszczę !!! :):*
    My byliśmy kilka lat temu we wrześniu, było CU-DO-WNIE ! Zakochałam się wtedy w Paryżu <3 Napewno jeszcze kiedyś tam pojedziemy.

    ams lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Też mam śluz podbarwiony... Czyli myślisz że na @ mogę nawet czekać kilka dni ? Wczoraj wzięłam 1 dupka, drugiego już nie..

    No do 5 dni ale dla pewnosci zatestuj w piatek jak nie przyjdzie bo albo mozesz miec @ albo ciaze jak ja przy 2 dniach plamien

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    No do 5 dni ale dla pewnosci zatestuj w piatek jak nie przyjdzie bo albo mozesz miec @ albo ciaze jak ja przy 2 dniach plamien

    Jak nie dostanę to zrobię napewno. Ale dziwne, że Karolcia dostała dupka na przyspieszenie @ a Ty bo czekałaś .
    A Ty kiedy testujesz ? W niedzielę ?:)

    LISTA STARACZEK

  • Helenka_mała Autorytet
    Postów: 312 146

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    Dlugo jestes u tego ginka ?
    Nie znam sie na tym. Ale raczeh go sluchaj ^^
    Dzięki Malinka, wiem, że powinnam się lekarza słuchać ale wyjezdzam i nie mogę być w 7dc. Chciałabym poznać zdanie dziewczyn, które chodzą na monitoring. HELP :)

    rocznik '85. AMH 1,3. Starania od 06.2017.Czynnik męski. Asthenozoospermia. Morfologia 3%, FDNA 8%. Invicta Gdańsk. Pierwsze ivf: 10.11.2018 - transfer blastki 4AB; 16.11 - bHCG - 46.28; 20.11 - bHCG - 285.81; ❄❄ w zapasie
    30.07.2019 - termin porodu, dziewczynka <3
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio po dupku odstawiajac w czwartek wieczorem w pt juz zaczelam plamic a w sb juz miesiaczka przyszla:)

    KAL trzymam mocno kciuki:) los lubi byc przekorny, wiec cos czuje ze nici z % :D

    Mnie tak wczoraj nawalał najpoerw jajnik a pozniej podbrzusze ze myslalam ze zaraz na sor bede sie zbierac.. taki pulsujacy bol. Dzis na szczescie juz nie boli..

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 7 lutego 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka ja w cyklu stymulowanym mialam monitoring w 7 dc wlasnie, zeby zobazyc ile jest pejerzykow i czy jakis w ogole jest, nastepnie w 12dc, 18 no i 20 zeby potwierdzić przebyta owulacje:)

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag wrote:
    Jak nie dostanę to zrobię napewno. Ale dziwne, że Karolcia dostała dupka na przyspieszenie @ a Ty bo czekałaś .
    A Ty kiedy testujesz ? W niedzielę ?:)

    W niedziele :)
    Jezeli nie ma ciazy duphaston zluszczy endometrium jezeli jest utrzyma ciaze.

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    Szimi jak sie czujesz ?
    KAL nie stresujj nas

    Malinka, generalnie dobrze, dziękuję :) tylko śpiąca jestem i strasznie mi serce wali, trochę mnie to martwi. Zazywam magnez wg zaleceń ginekologa Ale zastanawiam się czy może z potasem mam problem...

    Malinka23x lubi tę wiadomość

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    W niedziele :)
    Jezeli nie ma ciazy duphaston zluszczy endometrium jezeli jest utrzyma ciaze.
    Dzięki za odpowiedź. Lekarka kazała mi go brać właśnie do @...

    Malinka23x lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • Ewelka Elka Ekspertka
    Postów: 175 95

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura niby się jeszcze podniosła, ale chyba nie będę jej brać pod uwagę, bo zmierzyłam ją po wstaniu z łóżka i przejsciu się po schodach z dzieckiem... No i godzinę wcześniej. Czekam do wieczora, jak @ nie przyjdzie to chyba zatestuje;)

    2iq53e5e3yojhi4f.png
    4c3thqvknxkcy7op.png
  • Kaaatik Debiutantka
    Postów: 10 7

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka_mała wrote:
    Dzięki Malinka, wiem, że powinnam się lekarza słuchać ale wyjezdzam i nie mogę być w 7dc. Chciałabym poznać zdanie dziewczyn, które chodzą na monitoring. HELP :)

    Ja drugi raz mam monitoring cyklu. Założenia są takie, że pierwszy robi się miedzy 10-12 dc. aby sprawdzić parametry, i czy jest/są pęcherzyki dominujące. Następny monitoring robi się już po owulacji aby sprawdzić czy pęcherzyk pękł i czy owulacja przebiegła prawidłowo.

    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    Hiperprolaktynemia
    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy
  • MartaBS Ekspertka
    Postów: 212 162

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem wściekła i muszę się wyżalić..

    Byłam w tym msc chora, ale gin kazał działać, i działaliśmy przez cały okres mojej choroby (7 dni) bo tedy powinny być dni płodne. Miałam angine, czułam się okropnie i oczywiście miałam temperaturę. Ale skoro się staramy i gin daje zielone światło to się staramy i już. Dni płodne powinny były mi się skończyć w poniedziałek.

    Wczoraj wieczorem chciałam żebyśmy <3 to mi mąż powiedział że nie da rady bo czuje że będzie chory :/, pomyślałam sobie spoko, i tak owu pewnie już było.
    A tu zonk, wiadomo, przez antybiotyk owu się mogło przesunąć i się przesunęło- wypadło dzisiaj rano... Jajnik boli, śluzu litry.

    Więc mówię do męża rano po wstaniu z łóżka, że może <3 bo mam owulację a dwa dni nie było <3 , to się dowiedziałam że przecież on czuje się chory i nie da rady.

    A ja dałam rade z angina i temperaturą 39? No nie wierze że faceci są tacy beznadziejni. A potem zdziwienie czemu się nie udało...

    irpfp1.png
    26.08- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1822 584

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    A ja jestem wściekła i muszę się wyżalić..

    Byłam w tym msc chora, ale gin kazał działać, i działaliśmy przez cały okres mojej choroby (7 dni) bo tedy powinny być dni płodne. Miałam angine, czułam się okropnie i oczywiście miałam temperaturę. Ale skoro się staramy i gin daje zielone światło to się staramy i już. Dni płodne powinny były mi się skończyć w poniedziałek.

    Wczoraj wieczorem chciałam żebyśmy <3 to mi mąż powiedział że nie da rady bo czuje że będzie chory :/, pomyślałam sobie spoko, i tak owu pewnie już było.
    A tu zonk, wiadomo, przez antybiotyk owu się mogło przesunąć i się przesunęło- wypadło dzisiaj rano... Jajnik boli, śluzu litry.

    Więc mówię do męża rano po wstaniu z łóżka, że może <3 bo mam owulację a dwa dni nie było <3 , to się dowiedziałam że przecież on czuje się chory i nie da rady.

    A ja dałam rade z angina i temperaturą 39? No nie wierze że faceci są tacy beznadziejni. A potem zdziwienie czemu się nie udało...


    No niestety jak facet jest chory to umiera ... a kobieta potrafi wiele rzeczy załatwić z gorączką ...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 7 lutego 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaBS wrote:
    A ja jestem wściekła i muszę się wyżalić..

    Byłam w tym msc chora, ale gin kazał działać, i działaliśmy przez cały okres mojej choroby (7 dni) bo tedy powinny być dni płodne. Miałam angine, czułam się okropnie i oczywiście miałam temperaturę. Ale skoro się staramy i gin daje zielone światło to się staramy i już. Dni płodne powinny były mi się skończyć w poniedziałek.

    Wczoraj wieczorem chciałam żebyśmy <3 to mi mąż powiedział że nie da rady bo czuje że będzie chory :/, pomyślałam sobie spoko, i tak owu pewnie już było.
    A tu zonk, wiadomo, przez antybiotyk owu się mogło przesunąć i się przesunęło- wypadło dzisiaj rano... Jajnik boli, śluzu litry.

    Więc mówię do męża rano po wstaniu z łóżka, że może <3 bo mam owulację a dwa dni nie było <3 , to się dowiedziałam że przecież on czuje się chory i nie da rady.

    A ja dałam rade z angina i temperaturą 39? No nie wierze że faceci są tacy beznadziejni. A potem zdziwienie czemu się nie udało...
    Oni jak chorują to więcej udają chyba żeby koło nich skakać,bo jak my jesteśmy chore to nie ma zmiłuj.A swoją drogą mógłby się trochę poświęcić dla sprawy.Mój m jak był chory to leżał cały czas nawet z łóżka nie wstał,musiałam wszystko mu podawać.

    ignite
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego