LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinka23x wrote:A może implantacyjne ? Badałaś prohesteron ?
Nie brałam, pierwszy raz od jakiegoś roku lub więcej mi się to zdarza... Na implantacyjne chyba za wcześnie... Jutro idę zbadać progesteron... Plamienie tak jak się pojawiło, tak zniknęło. Zobaczymy Będą kolejne cykle -
Sung Pięknie. Bardzo się cieszę! Jak zareagował mąż? Ja to czekam na taką swoją radość i możliwość powiedzenia mojemu mężowi Oby szybko!
Smag bardzo współczuje. Rzadko mam bolesne miesiączki, raczej biorę leki wtedy bo mam ból głowy nie do zniesienia, ale zdarzają się gorsze okresy i wtedy bym leżała zwinięta w kłębek. Chodzić się nie da. Mi pomagają apapy zwykłe, a jak jest bardzo źle to na zmianę z ibupromem. Nospa może, chociaż słyszałam, że nie każdy ją zaleca na miesiączkę.
Oby szybko przeszło!
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Smag, ale jesteś biedna, szkoda mi Cię :* dobrze ze jutro weekend i odpoczniesz
Ja właśnie zrobiłam zakupy internetowe w aptece, nakupowalam testów za kilkadziesiąt złotych i termometr owulacyjny także jestem gotowa na kolejne cykle, bo choć mój wykres wyglada obiecująco, to się nie nastawiam wcale a wcale. Po prostu czuje, ze się nie udało -
_Hania wrote:Sung Pięknie. Bardzo się cieszę! Jak zareagował mąż? Ja to czekam na taką swoją radość i możliwość powiedzenia mojemu mężowi Oby szybko!
Smag bardzo współczuje. Rzadko mam bolesne miesiączki, raczej biorę leki wtedy bo mam ból głowy nie do zniesienia, ale zdarzają się gorsze okresy i wtedy bym leżała zwinięta w kłębek. Chodzić się nie da. Mi pomagają apapy zwykłe, a jak jest bardzo źle to na zmianę z ibupromem. Nospa może, chociaż słyszałam, że nie każdy ją zaleca na miesiączkę.
Oby szybko przeszło!
Jak no-spy to tylko razem z innymi przeciwbólowymi trzeba brać ja biorę tak zawsze, bo mam bardzo bolesne te pierwsze dwa dni...mam nadzieję, że dupek szybko wywoła @ i będzie podczas ferii:-) dzięki, będę próbowała z tym rumiankiem:-) chociaż zawsze przed badaniem myłam dokładnie ręce itp to chyba jednak musiałam coś przenieść do środkaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:46
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Witam się i ja
Wieści od lekarza:
Ciąży brak (bladzioch na teście nie zwiastował nic pozytywnego)
Torbiel: skierowanie do szpitala, w celu diagnozy i usunięcia
Skierowanie na badania: mocz, glukoza, morfologia
Dalsze badania i szukanie zaczniemy po wizycie w szpitalu.
Myślę że będzie dobrze Coś ruszyło bo pierwszy lekarz zauważył torbiel i torbiel należy usunąć. Jest postęp :d mały kroczek ale do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:54
-
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Witam się i ja
Wieści od lekarza:
Ciąży brak (bladzioch na teście nie zwiastował nic pozytywnego)
Torbiel: skierowanie do szpitala, w celu diagnozy i usunięcia
Skierowanie na badania: mocz, glukoza, morfologia
Dalsze badania i szukanie zaczniemy po wizycie w szpitalu.
Myślę że będzie dobrze Coś ruszyło bo pierwszy lekarz zauważył torbiel i torbiel należy usunąć. Jest postęp :d mały kroczek ale do przodu
A jakiego rodzaju torbiel podejrzewają i jakiej jest wielkości, że od razu na usunięcie Cię wysłali?
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Lekarz twierdzi że torbiel jest czynnościowa, wielkość ok 4 cm w notatkach zapisana jako duża śliwka xD
Dlatego tak szybko usunięcie ponieważ to już 3 rok starań o 2 lata za długo i nie ma na co czekać.
A długo ją masz? Bo jak to torbiel np krwotoczna (a czynnościowa chyba taka może być) to może sama się wchłonąć wraz z miesiączką. Ja jak miałam torbiel krowotoczną kiedyś 6 cm, to kazali mi czekać do okresu i rzeczywiście sama zniknęła
Zresztą to moje gdybanie, Twój lekarz wie lepiej bo widział i wie co z tym robić
Chyba najważniejsze, żeby nie była enometrialna.
A przy okazji zbadają Ci "podwozie" zapytaj o to , żeby zrobili Ci diagnostykę jak już będą usuwać torbielsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
1000 wrote:Smag, ale jesteś biedna, szkoda mi Cię :* dobrze ze jutro weekend i odpoczniesz
Ja właśnie zrobiłam zakupy internetowe w aptece, nakupowalam testów za kilkadziesiąt złotych i termometr owulacyjny także jestem gotowa na kolejne cykle, bo choć mój wykres wyglada obiecująco, to się nie nastawiam wcale a wcale. Po prostu czuje, ze się nie udało
Już trochę lepiej, ta herbatka pomogła, zaraz parze następna. Ooo tak, dobrze że weekend
Do mnie też dziś paczka z apteki przychodzi. Zamówiłam ovarin, Wit D, mężowi ten Salfazin, probiotyki, ale też nowy szampon i krem pod oczyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:10
-
_Hania wrote:A długo ją masz? Bo jak to torbiel np krwotoczna (a czynnościowa chyba taka może być) to może sama się wchłonąć wraz z miesiączką. Ja jak miałam torbiel krowotoczną kiedyś 6 cm, to kazali mi czekać do okresu i rzeczywiście sama zniknęła
Zresztą to moje gdybanie, Twój lekarz wie lepiej bo widział i wie co z tym robić
Chyba najważniejsze, żeby nie była enometrialna.
A przy okazji zbadają Ci "podwozie" zapytaj o to , żeby zrobili Ci diagnostykę jak już będą usuwać torbiel
Jak długo jest nie jestem w stanie stwierdzić została wykryta 8 stycznia (od tamtej pory @ jeszcze nie było, ale głównie chodzi o to że będę miała szereg badan z czego ona się wzięła co jest przyczyną jej powstania i usunięcie, żeby nie tracić czasu na tabletki anty i inne przeciwzapalne. -
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Jak długo jest nie jestem w stanie stwierdzić została wykryta 8 stycznia (od tamtej pory @ jeszcze nie było, ale głównie chodzi o to że będę miała szereg badan z czego ona się wzięła co jest przyczyną jej powstania i usunięcie, żeby nie tracić czasu na tabletki anty i inne przeciwzapalne.
Jeżeli do tego dochodzi diagnostyka (badanie drożności, sprawdzenie endometriozy etc) to warto naprawdę. Bo w USG wbrew pozorom dużo nie wychodzi niestety. Trzymam kciukisyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
яóżσωє ѕłσń¢є wrote:Mam nadzieję, że jak już będzie zabieg to przy okazji zostanie sprawdzone tam szczegółowo wszystko
Mi też się często robiły torbiele czynnościowe takie właśnie na ponad 4cm, gin kazał czekać do @ i zawsze się wchłaniały, więc też nie wiem skąd pomysł o usuwaniu:-) to przerośnięty pęcherzyk, który nie peknal. Oczywiście, skoro gin tak zlecił i będą dodatkowe badania to tak trzeba zrobić, choć trochę mnie to dziwi, bo mój zawsze mówił że na 4 cm to jeszcze nie ma paniki._Hania lubi tę wiadomość
4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Mi też się często robiły torbiele czynnościowe takie właśnie na ponad 4cm, gin kazał czekać do @ i zawsze się wchłaniały, więc też nie wiem skąd pomysł o usuwaniu:-) to przerośnięty pęcherzyk, który nie peknal. Oczywiście, skoro gin tak zlecił i będą dodatkowe badania to tak trzeba zrobić, choć trochę mnie to dziwi, bo mój zawsze mówił że na 4 cm to jeszcze nie ma paniki.
-
Mamusia_Ksawusia wrote:i jest mój koljny wynik! ale się cieszę, teraz tylko modlitwa by wszystko było dobrze
07.02 188,73
08.02 306,26
09.02 441,20Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość
ignite