Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Malinka23x Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUNG piękna beta, brawo ;* rośnijcie zdrowo ;*

Sung lubi tę wiadomość

4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • missb Debiutantka

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka23x wrote:
    A może implantacyjne ? Badałaś prohesteron ?

Nie brałam, pierwszy raz od jakiegoś roku lub więcej mi się to zdarza... Na implantacyjne chyba za wcześnie... Jutro idę zbadać progesteron... Plamienie tak jak się pojawiło, tak zniknęło. Zobaczymy :-) Będą kolejne cykle :-)

• _Hania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung <3 Pięknie. :) Bardzo się cieszę! Jak zareagował mąż? Ja to czekam na taką swoją radość i możliwość powiedzenia mojemu mężowi :) Oby szybko!

Smag bardzo współczuje. Rzadko mam bolesne miesiączki, raczej biorę leki wtedy bo mam ból głowy nie do zniesienia, ale zdarzają się gorsze okresy i wtedy bym leżała zwinięta w kłębek. Chodzić się nie da. Mi pomagają apapy zwykłe, a jak jest bardzo źle to na zmianę z ibupromem. Nospa może, chociaż słyszałam, że nie każdy ją zaleca na miesiączkę.
    Oby szybko przeszło!

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag, ale jesteś biedna, szkoda mi Cię :* dobrze ze jutro weekend i odpoczniesz :)

Ja właśnie zrobiłam zakupy internetowe w aptece, nakupowalam testów za kilkadziesiąt złotych i termometr owulacyjny :D także jestem gotowa na kolejne cykle, bo choć mój wykres wyglada obiecująco, to się nie nastawiam wcale a wcale. Po prostu czuje, ze się nie udało :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Sung <3 Pięknie. :) Bardzo się cieszę! Jak zareagował mąż? Ja to czekam na taką swoją radość i możliwość powiedzenia mojemu mężowi :) Oby szybko!

Smag bardzo współczuje. Rzadko mam bolesne miesiączki, raczej biorę leki wtedy bo mam ból głowy nie do zniesienia, ale zdarzają się gorsze okresy i wtedy bym leżała zwinięta w kłębek. Chodzić się nie da. Mi pomagają apapy zwykłe, a jak jest bardzo źle to na zmianę z ibupromem. Nospa może, chociaż słyszałam, że nie każdy ją zaleca na miesiączkę.
    Oby szybko przeszło!

Jak no-spy to tylko razem z innymi przeciwbólowymi trzeba brać :-) ja biorę tak zawsze, bo mam bardzo bolesne te pierwsze dwa dni...mam nadzieję, że dupek szybko wywoła @ i będzie podczas ferii:-) dzięki, będę próbowała z tym rumiankiem:-) chociaż zawsze przed badaniem myłam dokładnie ręce itp to chyba jednak musiałam coś przenieść do środka :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:46

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

• яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D

Wieści od lekarza:
    Ciąży brak (bladzioch na teście nie zwiastował nic pozytywnego)
    Torbiel: skierowanie do szpitala, w celu diagnozy i usunięcia
    Skierowanie na badania: mocz, glukoza, morfologia

Dalsze badania i szukanie zaczniemy po wizycie w szpitalu.

Myślę że będzie dobrze :D Coś ruszyło bo pierwszy lekarz zauważył torbiel i torbiel należy usunąć. Jest postęp :d mały kroczek ale do przodu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 09:54

• _Hania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Witam się i ja :D

Wieści od lekarza:
    Ciąży brak (bladzioch na teście nie zwiastował nic pozytywnego)
    Torbiel: skierowanie do szpitala, w celu diagnozy i usunięcia
    Skierowanie na badania: mocz, glukoza, morfologia

Dalsze badania i szukanie zaczniemy po wizycie w szpitalu.

Myślę że będzie dobrze :D Coś ruszyło bo pierwszy lekarz zauważył torbiel i torbiel należy usunąć. Jest postęp :d mały kroczek ale do przodu :D

A jakiego rodzaju torbiel podejrzewają i jakiej jest wielkości, że od razu na usunięcie Cię wysłali?

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz twierdzi że torbiel jest czynnościowa, wielkość ok 4 cm w notatkach zapisana jako duża śliwka xD
    Dlatego tak szybko usunięcie ponieważ to już 3 rok starań o 2 lata za długo i nie ma na co czekać.

• ignite Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung gratuluję.

Sung lubi tę wiadomość

ignite
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Lekarz twierdzi że torbiel jest czynnościowa, wielkość ok 4 cm w notatkach zapisana jako duża śliwka xD
    Dlatego tak szybko usunięcie ponieważ to już 3 rok starań o 2 lata za długo i nie ma na co czekać.

A długo ją masz? Bo jak to torbiel np krwotoczna (a czynnościowa chyba taka może być) to może sama się wchłonąć wraz z miesiączką. Ja jak miałam torbiel krowotoczną kiedyś 6 cm, to kazali mi czekać do okresu i rzeczywiście sama zniknęła ;-)

Zresztą to moje gdybanie, Twój lekarz wie lepiej bo widział i wie co z tym robić :-)

Chyba najważniejsze, żeby nie była enometrialna.

A przy okazji zbadają Ci "podwozie" zapytaj o to , żeby zrobili Ci diagnostykę jak już będą usuwać torbiel :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Smag, ale jesteś biedna, szkoda mi Cię :* dobrze ze jutro weekend i odpoczniesz :)

Ja właśnie zrobiłam zakupy internetowe w aptece, nakupowalam testów za kilkadziesiąt złotych i termometr owulacyjny :D także jestem gotowa na kolejne cykle, bo choć mój wykres wyglada obiecująco, to się nie nastawiam wcale a wcale. Po prostu czuje, ze się nie udało :)
    Dzięki Kochana :)
    Już trochę lepiej, ta herbatka pomogła, zaraz parze następna. Ooo tak, dobrze że weekend :)

Do mnie też dziś paczka z apteki przychodzi. Zamówiłam ovarin, Wit D, mężowi ten Salfazin, probiotyki, ale też nowy szampon i krem pod oczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2018, 10:10

LISTA STARACZEK

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    A długo ją masz? Bo jak to torbiel np krwotoczna (a czynnościowa chyba taka może być) to może sama się wchłonąć wraz z miesiączką. Ja jak miałam torbiel krowotoczną kiedyś 6 cm, to kazali mi czekać do okresu i rzeczywiście sama zniknęła ;-)

Zresztą to moje gdybanie, Twój lekarz wie lepiej bo widział i wie co z tym robić :-)

Chyba najważniejsze, żeby nie była enometrialna.

A przy okazji zbadają Ci "podwozie" zapytaj o to , żeby zrobili Ci diagnostykę jak już będą usuwać torbiel :)

Jak długo jest nie jestem w stanie stwierdzić została wykryta 8 stycznia (od tamtej pory @ jeszcze nie było, ale głównie chodzi o to że będę miała szereg badan z czego ona się wzięła co jest przyczyną jej powstania i usunięcie, żeby nie tracić czasu na tabletki anty i inne przeciwzapalne.

• _Hania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Jak długo jest nie jestem w stanie stwierdzić została wykryta 8 stycznia (od tamtej pory @ jeszcze nie było, ale głównie chodzi o to że będę miała szereg badan z czego ona się wzięła co jest przyczyną jej powstania i usunięcie, żeby nie tracić czasu na tabletki anty i inne przeciwzapalne.

Jeżeli do tego dochodzi diagnostyka (badanie drożności, sprawdzenie endometriozy etc) to warto naprawdę. Bo w USG wbrew pozorom dużo nie wychodzi niestety. Trzymam kciuki :-)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jak już będzie zabieg to przy okazji zostanie sprawdzone tam szczegółowo wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój mąż? Przeżywa że taki stary tata będzie, że kasa, że auto itp ;) chociaż zabroniłam mu jeszcze do usg snuć planów. Mówi o mnie "ty i fasola".

dorot, _Hania, Karolcia27, Sanka lubią tę wiadomość

• dorot Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Malinka testuj jutro rano.
    Kal ty tez?

Sung wielkie gratulacje;-) Życzę powodzenia aby wszystko pomyślnie przeszło :-)

Sung lubi tę wiadomość

Dorka
  • Karolcia27 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Mam nadzieję, że jak już będzie zabieg to przy okazji zostanie sprawdzone tam szczegółowo wszystko :)

Mi też się często robiły torbiele czynnościowe takie właśnie na ponad 4cm, gin kazał czekać do @ i zawsze się wchłaniały, więc też nie wiem skąd pomysł o usuwaniu:-) to przerośnięty pęcherzyk, który nie peknal. Oczywiście, skoro gin tak zlecił i będą dodatkowe badania to tak trzeba zrobić, choć trochę mnie to dziwi, bo mój zawsze mówił że na 4 cm to jeszcze nie ma paniki.

_Hania lubi tę wiadomość

4 cs - 29 marca II kreseczki <3

7v8r9n73wz5zsofj.png

heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Mi też się często robiły torbiele czynnościowe takie właśnie na ponad 4cm, gin kazał czekać do @ i zawsze się wchłaniały, więc też nie wiem skąd pomysł o usuwaniu:-) to przerośnięty pęcherzyk, który nie peknal. Oczywiście, skoro gin tak zlecił i będą dodatkowe badania to tak trzeba zrobić, choć trochę mnie to dziwi, bo mój zawsze mówił że na 4 cm to jeszcze nie ma paniki.
    Jest możliwość że torbiel już chwile jest bo cykl zaczęłam 23 grudnia 8 stycznia na usg jamy brzusznej wyszła torbiel wielkości 3,7cm dzisiaj miała ok 4. Może stąd ten krok że ona rośnie? nie wiem nie mam pojęcia nie znam się na tym.

• Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jest mój koljny wynik! ale się cieszę, teraz tylko modlitwa by wszystko było dobrze <3

07.02 188,73
    08.02 306,26
    09.02 441,20

MałaMi90, 1000, _Hania, Hugolina87, Ola_45, Sung, Ikulinka29, Diamond92, pumka1990, Ewelinaaaa lubią tę wiadomość

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• ignite Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_Ksawusia wrote:
    i jest mój koljny wynik! ale się cieszę, teraz tylko modlitwa by wszystko było dobrze <3

07.02 188,73
    08.02 306,26
    09.02 441,20
    Super.Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.Wiara potrafi zdziałać cuda.

Mamusia_Ksawusia lubi tę wiadomość

ignite
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ