Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1Malinka1 wrote:
    To w takim razie jest 17dpo :)Dziękuję za wyjaśnienie.

    Karolcia27 to nasz pierwszy cs i <3 dosłownie tylko raz w przypuszczalny dzień owulacyjny. Dlatego nie dowierzam.

    34ywby0.jpg

    Piękne kruchy!! Bardzo gratuluję!! Wybierasz się na betę?
    ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Idź koniecznie, może miałaś wcześniej owulkę?

    Ja to bym już chciała dostać @, jutro ostatni dzień z dupkiem na wywołanie, ile po tym powinna pojawić się @? Kurczę tez bym przebadała małża, ale teraz bierze krople i leki że sterydami na te oczy, więc chyba nie ma sensu jak na razie?


    No myślę że jeszcze poczekajcie my zrobiliśmy badania po 3 tygodniach od gorączki i Pani dr powiedziała że może to mieć znaczenie a nie brał żadnych antybiotyków

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Kal a który test robiłaś? Tak sobie myślę, że jak to biochemiczna (bo cień już był) to może problemy z implantacja?

    Dla wszystkich plamiacych: oficjalnie przestałam plamic. Trwało to 8 dni. Nie wiem czy pomogła większa dawka progesteronu czy tak po prostu.
    Aktualnie mam nowe zmartwienie. Tarczyca. I tak pewnie do końca coś...

    Nigdy nie robiłam badań w kierunku mutacji, możne je nabyć czy raczej są wrodzone? Pytam bo córkę mamy z 1 cs.
    W ogóle to powiem wam że ja czuję że to była biochemiczna nie pisałam tu bo nie lubię się jakoś użalać nad sobą ale v testy robiłam od środy codziennie aż do soboty i z każdym dniem ta kreska była jaśniejsza aż w sobotę w ogóle jej nie było... @ nadal brak już spóźnia się 4 dzień... Już mnie to wkurza... Wczoraj z M rozmawialiśmy i zaczynam się mocno zastanawiać czy ja chcę drugie dziecko... On stwierdził że nie za wszelką cenę ale widzi ile mnie to kosztuje...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • 1Malinka1 Autorytet
    Postów: 1000 453

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 no właśnie ze względu na tak częste poronienia chcę do tego podejść na spokojnie. Dobrze, że Wam się udało. :)

    Natalia1984 to na pewno musi być cudowne uczucie. :) Ja się spodziewałam bólu piersi, ale nie chcę sobie wkręcać, że jak nie mam objawów to dzieje się coś nie tak.

    Kasiulka1082 chyba nie, ze względu na pracę, ciężko byłoby mi rano wyjść na badania. Poczekam do 7 tygodnia. Jutro zrobię jeszcze jeden test i będę obserwowała siebie.

    thgfgov3wrur2fp8.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ściskam mocno :*

    Dziewczyny, które ujrzały II kreski gratulację.


    My się mamy dobrze, chociaż dziś dopadły mnie mega mdłości i leżę i nie mogę wstać.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam te same uczucia co Ty... Zapytał już straciłam i chęci... Kuźwa jeszcze teraz okresu nie mam tak to przynajmniej nowej cykl bym zaczęła a tu dupa już mnie te starania nie cieszą nawet powiem wam że badań nie chce mi się robić nic. Jak do końca wiosny się nie uda to odpuszczam chyba... Mam 1 dziecko mam się komu poświęcić a namiary wolnego czasu zużyje na doprowadzenie siebie do ładu wiem że inni latami się starają ale to nie ani nie motywuje ani nie przekonuje mam dość..... Wrrrrr.... Aaaa aaaa... Nie jestem zła o to że mi się w tym cyklu nie udało... Zła jestem że @ nie mam dalej i to teraz takie zawieszenie w czasie...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1malinka1 gratuluję spokojnej ciąży :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 11:55

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 11 lutego 2018, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL ja się już staram 13 o pierwsze, i też mam już dość, mam dość chodzenia po lekażach i <3 na zawołanie... czasami myślę że już nigdy nie zostanę mamą

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bedziecie w ciazy...na pewno. Musicie w to wierzyc. Latwo sie pisze jak w tej ciazy juz sie jest po 1,5 roku leczenia. Ale tez mialam takie dni jak Wy. Uda sie w najmniej spodziewanym momencie.

  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzieckiem z DDA i niestety moje cechy nie godzą się z tym że coś nie jest tak jak ja to zaplanowałam bardzo dużo mnie to kosztuje. Rzadko zdarza mi się nie osiągnąć czegoś co zaplanowałam a tu tyle prób i nic... Dzisiaj będzie zły dzień.... Oj zły...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL jakbym o sobie czytala. Wszystko zawsze bylo jak chcialam , szkola pozniej studia, maz, slub. Starania o dziecko nauczyly mnie cierpliwosci. Ciagle sie ucze. Bo to ze zaszlam w ciaze w koncu wcale mnie nie uspokaja. Szczerze mowiac dopiero teraz mam stres tym bardziej ze od samego poczatku mam problemy. No ale nie bede Was nudzic. Bedzie dobrze !

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1801 566

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo zawsze jak zaplanowałam to miałam.. zaplanowałam ciążę na zeszły rok że w wieku 27 lat urodzę ... i co? i dalej muszę się starać ...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Magda mam te same uczucia co Ty... Zapytał już straciłam i chęci... Kuźwa jeszcze teraz okresu nie mam tak to przynajmniej nowej cykl bym zaczęła a tu dupa już mnie te starania nie cieszą nawet powiem wam że badań nie chce mi się robić nic. Jak do końca wiosny się nie uda to odpuszczam chyba... Mam 1 dziecko mam się komu poświęcić a namiary wolnego czasu zużyje na doprowadzenie siebie do ładu wiem że inni latami się starają ale to nie ani nie motywuje ani nie przekonuje mam dość..... Wrrrrr.... Aaaa aaaa... Nie jestem zła o to że mi się w tym cyklu nie udało... Zła jestem że @ nie mam dalej i to teraz takie zawieszenie w czasie...
    Nooo mamy dokładnie tak samo, mnie to się nawet do gina z tymi wynikami nie chce iść :/

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was pociesze ze u mnie nic nie jest po mojej myśli od dawna a wręcz przeciwnie nawet pod górę i to wielka. Zaczynając się starać myslam ze szybko się uda a tu cały czas coś i juz zaraz będzie półtora roku. Nie raz płakałam ze nawet w tym co się wydaje naturalne są problemy i nie wychodzi juz 19 cykli za nami. A czy będę w drugiej ciąży to nie wiem.
    Ciesze się naprawdę ze mam jedno dziecko.
    Dziewczyny starając się o pierwsze- będziecie w ciąży napewno. Trzeba być cierpliwym. Ciaza przyjdzie sama.

  • Paulaona Koleżanka
    Postów: 77 1

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie wiem czy to dobre miejsce ale od 3 dni spóźnia mi się okres nigdy nie miałam mega co do godziny ale zawsze dostawałam 28-29 dnia. Objawy jakie mam to ból od 3 dni jak na okres może nie z taka siłą, ale coś tak mnie pobolewa. Śluz jest przezroczysty i jest go sporo, temperatury nie mierze codziennie, ale dzis postanowiłam zmierzyć i jest 37,0. Sama już nie wiem, ale takiej sytuacji, ze mi się okres opóźnił nawet dwa dni to nie miałam. Marze o tym by to było TO, ale się już boje nakręcać bo przy każdym siusiu myśle ze będzie okres... więcej innych objawów nie mam. Zastawniam się kiedy testować, boje się tego ronić, ze ta nadzieja gdzieś w środku, która mam pęknie po teście negatywnym...

    Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widze, ze same fatalne wiesci...

    Ta niedziela i u mnie dobrze, sie nie zaczeła.. dostalm krwawienie i pojechalismy na Sor. Zrobili mi bete i wynik jest niski, byl fajny lekarz, wytlumaczyl ze to biochemiczna i ze czesto sie zdarza.. Pytalam czy moze byc po zastrzyku jeszcze cos, ale mowil ze nie. Ze jak robilam w 7dpo i test negatywny to juz zeszlo.. dzis tez mi wyszedl bladzioch, no ale pewnie fasolka juz wyplynela:( ehh

    KAL, Magda łącze sie z Wami w zlosci i bolu:-/ tez juz trace cierpliowosc...

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • bondzik007 Autorytet
    Postów: 1356 980

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wiemy że się boisz. Każda ma takie same odczucia. Najpierw czy przyjdzie miesiączka, po teście czy wszystko TAM W ŚRODKU jest ok, potem czy się rozwija prawidłowo, czy zabije serduszko, czy się utrzyma, czy będzie zdrowe.. ale mimo wszystkich obaw - zatestuj. Ja bym nie wytrzymała nawet gdybym miała ujrzeć biel.. :) powodzenia!:*

    12.04.18 - Dwie kreski!! <3 Beta 232,47 11dpo 3cs
    p19u3e3kqm3ubh3v.png

    [*] Aniołek 9tc+3 16.11.2017 <3 <3 <3 1cs

    Synek <3 cały i zdrowy urodzony 16.12.18 <3

    [*] Aniołek 10tc+5 31.12.19 <3 <3 <3 dziewczynka z trisomią 22 ..

    MTHFR_1298A-C homozygota , obniżone białko S, podwyższone D-dimery
    Folian, b12, b6, wit D, acard, clexane, duphaston
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny widze, ze same fatalne wiesci...

    Ta niedziela i u mnie dobrze, sie nie zaczeła.. dostalm krwawienie i pojechalismy na Sor. Zrobili mi bete i wynik jest niski, byl fajny lekarz, wytlumaczyl ze to biochemiczna i ze czesto sie zdarza.. Pytalam czy moze byc po zastrzyku jeszcze cos, ale mowil ze nie. Ze jak robilam w 7dpo i test negatywny to juz zeszlo.. dzis tez mi wyszedl bladzioch, no ale pewnie fasolka juz wyplynela:( ehh

    KAL, Magda łącze sie z Wami w zlosci i bolu:-/ tez juz trace cierpliowosc...

    :( :( Almond współczuję, ale w to wszystko daje nadzieję, że jeszcze cykl dwa i będzie zdrowa ciąża. Ciąża biochemiczna potwierdza dobrą owulację, zapłodnienie, kwestia, że zagnieżdżenie się nie udało, ale niektóre źródła mówia, że aż 50% zapłodnień kończy się biochemiczną. Ściskam Cię mocno i wierzę, że następny cykl będzie Twój :*

    ❄️
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny widze, ze same fatalne wiesci...

    Ta niedziela i u mnie dobrze, sie nie zaczeła.. dostalm krwawienie i pojechalismy na Sor. Zrobili mi bete i wynik jest niski, byl fajny lekarz, wytlumaczyl ze to biochemiczna i ze czesto sie zdarza.. Pytalam czy moze byc po zastrzyku jeszcze cos, ale mowil ze nie. Ze jak robilam w 7dpo i test negatywny to juz zeszlo.. dzis tez mi wyszedl bladzioch, no ale pewnie fasolka juz wyplynela:( ehh

    KAL, Magda łącze sie z Wami w zlosci i bolu:-/ tez juz trace cierpliowosc...

    Almond, tulam mocno :*

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 11 lutego 2018, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond przykro mi :( ja chyba odpuszczę dwa miesiące kurde sama nie wiem co robić z jednej strony nie chce już tej całej otoczki związanej ze staraniami a z drugiej strony to moje dziecko modlące się rano i wieczór o rodzeństwo doprowadza mnie do łez ja zwariuje niebawem :/ czy na badanie insulny i glukozy 3 puntkowej trzeba mieć skierowanie? Myślę, że zrobię jeszcze te badania i powtórze LH i FSH w 3dc i prolaktynę chociaż skoro dochodzi do zap lodnienia to nie wiem czy jest sens na to kasę wydawać czy nie jakieś kierunkoe robić do gina jestem umówiona na 9 marzec...

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego