Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6624 5023

    Wysłany: 11 lutego 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    яóżσωє ѕłσń¢є wrote:
    Witam dziewczyny :)
    Co to za załamania? Głowy do góry! Zobaczcie jaką piękną zimę mamy, polecam sanki dupoloty i wyszaleć się troszkę :D działa magicznie jak kakałko w dzieciństwie :D Ja wiem że jest ciężko, ale nie możecie się poddawać :) W końcu zostaniemy mamami :)
    Quote:

    hahaha, no u mnie zimy nie ma i nie było w tym roku :P

    atdcl6d8afs9zxzu.png
    p19u3e3kjl2wboie.png
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wczoraj/dzis ale ja jak w zegarku mialam od ostatniego porodu czyli 3 lata co do godziny nawet juz czulam dzien przed ze bedzie a tu sluz jasny malutko

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycie uczy pokory, takie sytuacje pokazuja że jednak nie wszystko konczy się pozytywnie ale trzeba sie pozbierac i nie tracic nadzieji ! Ja juz nie zrobie testu przed terminem @, bo szczerze to wolalabym chyba nie wiedziec..

    Ale koniec jizbtych moich zalow, wyplacze sie dzis i jutro wracam z nowa siła, nowym cyklem o nadziejami :) Obiecałam Mlodej ze bedzie miec rodzenstwo, a ja obietnice dotrzymuje:)

    Dobrze ze za tydzien lecimy na krotkie wakacje, zresetujemy sie:)

    Sciskam Was mocno Kochane :***

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 16:24

    Sung lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy większym stresie przed szpitaLem miałam okres szybciej o 3 dni. W tedy liczyłam w ogóle ze się może uda zajść i nie pójdę do szpitala. Wiec się mega zdziwiłam bo nie miałam nigdy cyklu który trwał 23 dni :/

  • elforia Przyjaciółka
    Postów: 119 46

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal, Almond tulę Was mocno :*

    ja wczoraj miałam taki dzień, że już mężowi nadawałam o bezpłodności

  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie już przy szyjce pojawiło się plamienie więc wieczorem małpa dojedzie... Zrobię krzywą cukrową i insulinową sung doradź co mogę jeszcze... Myślicie by badać coś w 3dc?

    Almond i to się nazywa dobre podejście :) mówią że chłopy mają jaja to co my mamy skoro po takich upadkach wstajemy, otrzyepujemy kolana, poprawiamy koronę, pierś w przód i dalej suniemy naprzód?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 19:01

    Magda - mbc, kasiulka1082 lubią tę wiadomość

    Akceptacja!
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 lutego 2018, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALmond przykro mi :(

    Kal, rozumiem Cie, bo ja też fatalnie znoszę porażki i ustaliłam sama ze sobą, że jeśli tym razem się nie uda, to koniec.

    Jeśli jesteś fighterem to zawalcz jeszcze, ale! zrób koniecznie to:
    https://www.testdna.pl/choroba_zakrzepowo-zatorowa/
    i koniecznie homocysteinę (w labie gdzie robią na miejscu, nie wożą) i pamiętam, ze musi być 6-8, a nie tak jak w normach.

    To, że masz jedno dziecko niestety nie przesądza o Twoim braku problemów. Po ciąży często wywala Ci wszystko co może: niedoczynność, zaburzenia hormonalne, IO no i mutacje.
    Mutacje są wrodzone, ale potrafią się uaktywnić nagle np. po ciążach. KLasyka, to jest kiedy kobieta ma już dzieci, bez problemów i nagle nie może donosić ciąży. I się okazuje, że ma mthfr lub inne mutacje.

    Bo pełen panel tarczycowy i progesteron 7 dpo robiłaś? Krzywe Insulina/glukoza też?

    Te badania to taki klasyk przy poronieniach, a lekarze olewają mutacje.
    Moja znajoma 2 razy poroniła, po pełnej diagnostyce w klinice niepłodności (mthfr również jej zlecili, ale powiedzieli, że to nie ważne) i dopiero na aspirynie i clexanie donosiła zdrowe dziecko.

    Jedna biochemiczna to może być przypadek, ale dwie po sobie oznaczają, że jest jakaś przyczyna.

    Trzymam mocno kciuki!

    KAL lubi tę wiadomość

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 11 lutego 2018, 17:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond Kal tule Was mocno ;* <3

    KAL lubi tę wiadomość

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 11 lutego 2018, 17:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szefowa 2 razy poroniła do 7 tyg, nie powiem co jej było ale brała zastrzyki w brzuch codziennie ok 350 zł miesiecznie i wtedy dopiero była w stanie donosić

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 11 lutego 2018, 17:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond, KAL - przykro mi :( fajnie jednak, ze macie dodatkowy motywator do działania w postaci waszych domagających się rodzeństwa dzieci, jeszcze będzie dobrze :)

    Ja czekam na przesyłkę z testami, pewnie wtorek/środa sikne tak dla zasady... o ile @ nie przylezie wcześniej, bo temperatura ładna była aż do dziś ;) ... objawy ciąży oczywiście mam, jak co miesiąc ;) ;)

    Ku mojej radości zaczynam teraz dlugasny urlop, naukowy co prawda, ale jednak :D pewnie stresów będzie sporo, wiec jakiejś wielkiej szansy na ciąże nie upatruje, ale przynajmniej odpocznę od pracy, której miałam po dziurki w nosie... :)

    KAL lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 11 lutego 2018, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też sprawdzę po @ dokładnie jeszcze mutacje etc. Z podstaw nigdy nie robiłam badań na IO. Ale też nikt mi tego nie zlecał.

    1000 to taki pół-urlop :) ale fajnie, zajmiesz głowę i może wtedy właśnie się uda :)

    Ja jestem tak zmęczona, wczoraj zostaliśmy w domu bo nie miałam siły, dzisiaj też po obiedzie zasnęłam. Czuję jak mi czas ucieka przez palce, ale tak mi się nic nie chce!!! :)

    Szkoda, że jutro nie ma niedzieli, przydałby mi się dodatkowy dzień wolny :)

    ❄️
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 11 lutego 2018, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich..łącze się z Wami w tej niemocy ...to taka bezsilność.. Tak jak piszecie..staramy się.. badania,gin,leczenie partnera,badanie nasienia itd..totalna porażka ;-( po dwóch promieniach i później niezliczona ilość cyklow starań bez powodzenia..można wpaść w depresję ;-( Powiedziałam M że jak do końca marca nic nie wyjdzie..spróbuje inseminacji.. A jeśli to nic nie da...poprostu odpuszczam.. każdej dziewczynie które zafasolkowały... gratuluję i życzę samych superlatyw... ;-)

    Dorka
  • Paulaona Koleżanka
    Postów: 77 1

    Wysłany: 11 lutego 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, często myśle hak to działa że znajoma znajomej która ma teraz 23 lata już w drugiej ciąży, wpadka kolejna... a człowiek robi wszystko co do minuty i d**a.... wiem, ze trzeba wierzyć i ja to robię każdego miesiąca, ale czasem już mam trochę dość, pracuje w żłobku i tak zazdroszczę gdzieś tam wewnętrznie tym kobieta. Tule je wszystkie i tak mi się to marzy...

    Dobra już nie rozczulam się nad sobą ! ;)

    Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • Blondas_29 Ekspertka
    Postów: 159 84

    Wysłany: 11 lutego 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond Kal tule mocno!
    Najważniejsze to nie tracić nadziei, los nie jest dla nas łaskawy ale nie wolno nam się poddawać! ❤️

    w4sqs65gyz0a6r5s.png

    Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda! <3
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 11 lutego 2018, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaona wrote:
    Niestety, często myśle hak to działa że znajoma znajomej która ma teraz 23 lata już w drugiej ciąży, wpadka kolejna... a człowiek robi wszystko co do minuty i d**a.... wiem, ze trzeba wierzyć i ja to robię każdego miesiąca, ale czasem już mam trochę dość, pracuje w żłobku i tak zazdroszczę gdzieś tam wewnętrznie tym kobieta. Tule je wszystkie i tak mi się to marzy...

    Dobra już nie rozczulam się nad sobą ! ;)


    dokladnie...

    Moja znajoma, ktoregos dnia popila z mezem i stwierdzili, 'chodz zrobimy dziecko'... bez zadnych kwasow foliowych przed, monitoringow, zastrzykow i innych cudow...
    Jeden raz i ciaza ..., ktora jak wytrzezwieli nie byla do konca chciana...

    Paulaona lubi tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Paulaona Koleżanka
    Postów: 77 1

    Wysłany: 11 lutego 2018, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze okresu nie ma, ale ja patrzę i mam stan podgorączkowy - chyba coś mnie bierze ehhh:(

    Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej.
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 lutego 2018, 19:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię Muchę, IO i mutacje Sung niestety po pierwszej ciąży wywaliło mi tarczyce, mam hashimoto niestety wykryte późno ale objawy miałam długo przed wykryciem choroby.

    @ się pomału rozkręca więc dokładnie tyle samo co w ostatnim cyklu zobaczymy co lekarka powie ale nim pójdę to zrobię te badania bo chce gadać o konkretach a nie gdybać o możach i chybach...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 19:17

    Sung lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • MP25 Koleżanka
    Postów: 39 39

    Wysłany: 11 lutego 2018, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny!
    Chciałabym się zapisać do lutowego testowania ale nie wiem jak bo lista jest nieedytowalna :)

    Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300
    thgfvfxmzd0gw75d.png
    65vqxzdvkp09l05u.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 11 lutego 2018, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MP25 podaj datę to Coś wpiszę :) możliwość edytowania ma kilka dziewczyn.

    Powodzenia :)

    Akceptacja!
  • MP25 Koleżanka
    Postów: 39 39

    Wysłany: 11 lutego 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) w takim razie 20 luty :) 6 cs
    Nie dziękuje i cierpliwie czekam :)

    Beta: 14 dpo - 189, 16 dpo - 382, 20 dpo - 1830, 24 dpo - 7300
    thgfvfxmzd0gw75d.png
    65vqxzdvkp09l05u.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego