Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 12 lutego 2018, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki :-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 12 lutego 2018, 07:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina łącze sie z Tobą ;*
    Karolcia27 nie dziekuje ;*<3 oby na szczescie ;*

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 12 lutego 2018, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś, ze zrobiłam chyba z 5 testów ciążowych i wszystkie pozytywne :D ach, jakie to było piękne uczucie :D szkoda, ze te sny nigdy nie okazują się prorocze :p

    Hugolina87 lubi tę wiadomość

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 lutego 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka trzymam kciuki :)
    Ja chyba powinnam zapomnieć o staraniach. :/ coś wszechświata nie sprzyja..

  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 12 lutego 2018, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugolina87 nie trać nadziei nie wolno nam ;*
    pierwszy cs po laparoskomii daj sobie czas ;*

    Hugolina87 lubi tę wiadomość

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 12 lutego 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i u mnie źle :( Dziś 9dpo (ew. 8do) a szyjka nisko i się otwiera. Bóle już jak na @. Nie wiem czy będzie szybciej, ale jak patrze na zeszły cykl w apce ,to dokładnie też 5 dni przed @ mam zaznaczone że szyjka nisko i się otwiera :(

    Postanowiliśmy z mężem, że chyba odpuścimy, postaramy się może o wizę i spełnimy nasze marzenie o tripie po USA.

    Na razie mnie to nie pociesza, ale może to dobry pomysł. Po @ mam iść do swojego lekarza ustalić co dalej jak się nie udało, więc z nim porozmawiam.

    Za resztę trzymam kciuki!

    ❄️
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 12 lutego 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ;* przykro mi ;*
    Ale pomysł macie ekstra ! Trzymam kciuki za jego realizację.

    Malinka trzymam kciuki za bete, daj znać :*

    Hugolina tulę mocno :* nie poddawaj się :*

    1000 przed testowaniem w nocy też miałam sen że na dwóch testach wyszły piękne dwie krechy ... :(
    Tobie oczywiście życzę tego !!!

    Ja chyba też trochę odpuszczę, dziś jeszcze idę na farta do lekarki...może mnie przyjmie. W pracy zapowiada się sajgon przez następne dwa tygodnie, więc nie będzie nawet mowy o zwolnieniu się do lekarza np kolo południa. A ją mam blisko chociaż i usg chętnie robi.
    Ogólnie to szukałam jakiegos lekarza w krk żebym miała na to ubezpieczenie z pracy...to albo odległe terminy, albo same złe opinie. Więc mega lipa.
    Póki co zostanę u tej co jestem, a 7 marca mam wizytę u innego...
    Ale i tak odpuszczę , trzeba sedruszkowac regularnie i zobaczymy czy zaskoczy w tym cyklu..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 09:30

    _Hania lubi tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 12 lutego 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,tak czytam Wasze posty i chyba ja też mam dziś doła.Mojego m już nie ma, a dopiero dziś czuję bóle owulacyjne,więc wątpię żeby się udało(może)Niby testy owu były pozytywne od soboty(może akurat?)nie wiem,zobaczymy.Jestem zła też na pracę mojego m,takie weekendowe serduszkowania są do niczego,najgorzej jak owu wypada w tygodniu(jak w tamtym cyklu).Nie nastawiam się na pozytywny wynik w tym cyklu(najgorsze jest rozczarowanie),chociaż podświadomie myślę może akurat?.Teraz będą najgorsze dwa tygodnie czekania do @ i zastanawiania się(ja z nerwów to już spać nie mogę),chodzę zła podminowana.Czasami mam ochotę rzucić w diabły to mierzenie temp,wykresy i testy owulacyjne.Jeszcze wczoraj, córki mówią że chcą brata lub siostrę( zwłaszcza że w rodzinie w ostatnim czasie,przybyło małych dzieci i te pytania a kiedy u was?). Mój m to już zaczął mówić żeby odpuścić(skoro się nie udaje) że mamy dzieci i takie tam.Ale ja się nie poddam,będę walczyć bo dopóki walczysz to jesteś zwycięzcą.Dobrze że mogę się tutaj wygadać bo nikt bardziej mnie nie zrozumie niż Wy.

    ignite
  • elforia Przyjaciółka
    Postów: 119 46

    Wysłany: 12 lutego 2018, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka powodzenia :)

    Ja też dziś na becie :)

    Malinka23x lubi tę wiadomość

  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 12 lutego 2018, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...odebrałem dzisiaj wynik z progesteronu..
    13.37 czy nie jest on za wysoki??
    Prl 12,45 5.00-35.00
    Żelazo 91,64 33,00-193.00
    Proszę piszcie ;-/

    Dorka
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Hej dziewczyny...odebrałem dzisiaj wynik z progesteronu..
    13.37 czy nie jest on za wysoki??
    Prl 12,45 5.00-35.00
    Żelazo 91,64 33,00-193.00
    Proszę piszcie ;-/

    Progesteron w którym dniu cyklu? Wskazuje na owulację, ale jeżeli robiłaś go ok. tygodnia po owulacji to na pewno nie jest za wysoki, a raczej za niski. Niektórzy mówią, że wystarczy ponad 10, inni, że ponad 20. Ja zawsze miałam ponad 20 a w tym cyklu 17,6 i już wiem, że nic z tego.

    Jeszcze napisz normę dla tego proga, bo on jest podawany w różnych wartościach.

    ❄️
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2046 659

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignite wiem co czujesz my też tylko w weekend się staramy ciężko jest. Odkąd mam stymulację owu wypada w weekend A mimo wszystko się nie udaje. Już tracę nadzieję...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Madame_butterly Ekspertka
    Postów: 191 58

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Widzę, że pesymizm tutaj zagościł - nie traćcie nadziei dziewczyny!
    Ja się na nic nie nastawiam, co ma być to będzie.

    Wkroczyłam już w płodne, serduszkujemy na spokojnie, bez presji.

    Pracą też już się przestałam przejmować, najwyżej się zwolnię. Postanowiłam nie wydawać kasy na głupoty i odkładać jak najwięcej na dziecko żeby ewentualny brak kasy mi nie przeszkodził ;)

    Miłego dnia! Ja dogorywam w pracy po weekendowej imprezie integracyjnej :P Dobrze, że szefowa skacowana i nie przyszła dziś, więc mamy spokój z pracownicami :D

    28 lat
    6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
    W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
    Grudzień 2017 - cytologia (ok)
    Luty 2018 - USG (ok)

    "Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smag dzięki za wsparcie. Dawaj znać jak u Ciebie po lekarzu. :*

    ❄️
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Progesteron w którym dniu cyklu? Wskazuje na owulację, ale jeżeli robiłaś go ok. tygodnia po owulacji to na pewno nie jest za wysoki, a raczej za niski. Niektórzy mówią, że wystarczy ponad 10, inni, że ponad 20. Ja zawsze miałam ponad 20 a w tym cyklu 17,6 i już wiem, że nic z tego.

    Jeszcze napisz normę dla tego proga, bo on jest podawany w różnych wartościach.

    Hania..właśnie nie mam podanego próbę..

    Dorka
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ignite wiem co czujesz my też tylko w weekend się staramy ciężko jest. Odkąd mam stymulację owu wypada w weekend A mimo wszystko się nie udaje. Już tracę nadzieję...

    MałaMi, wydaje mi się, że z Waszym nasieniem może być Wam trudniej (bo dobrze pamiętam, że macie słaby wynik?), więc musisz przygotować się na większą walkę. Wiem, bo mój mąż też miał słaby wynik nasienia i lekarka mowiła nam otwarcie, że nasze szanse są bliskie zeru, że nawet w inseminacji mamy ok 10% szans, ale cuda się zdarzają.

    Zawalczcie o lepsze nasienie, nam się udało je mega poprawić to i Wam się uda, a ja trzymam kciuki!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:43

    ❄️
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madame_butterly wrote:
    Hej!
    Widzę, że pesymizm tutaj zagościł - nie traćcie nadziei dziewczyny!
    Ja się na nic nie nastawiam, co ma być to będzie.

    Wkroczyłam już w płodne, serduszkujemy na spokojnie, bez presji.

    Pracą też już się przestałam przejmować, najwyżej się zwolnię. Postanowiłam nie wydawać kasy na głupoty i odkładać jak najwięcej na dziecko żeby ewentualny brak kasy mi nie przeszkodził ;)

    Miłego dnia! Ja dogorywam w pracy po weekendowej imprezie integracyjnej :P Dobrze, że szefowa skacowana i nie przyszła dziś, więc mamy spokój z pracownicami :D


    Super, że zmienia Ci się nastawienie co do pracy i w ogóle czuję dużo luzu w tej wiadomości, takie podejście szybko przyniesie II kreski :)

    ❄️
  • dorot Ekspertka
    Postów: 294 86

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Hania..właśnie nie mam podanego próbę..

    Nie a tam żadnego proga.. A robiłam w 22 dniu cyklu.. A ja myślałam ze jest za wysoki..to w takim razie u mnie tez nici w tym cyklu :-( ale jak zajade do domu to jeszcze raz zobacze czy tam jest podana norma..dziekuje Hania ;-)

    Dorka
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ide do gina zobaczymy jak te moje wyniki i czy cos mi przepisze moze na owulacje nie wiem.. w9gole u mnie w pracy szefostwo chyba sie domysla ze planuje dzidzie (mam spoko atmosfere z nimi ) i 0ytala wczoraj szefowa czy ja jej nie zostawie a ja ze wie pani kiedy a ona tak to wtedy wychowamy nasia wnusie wnuczka i wrocisz ;) i ze sa na to przygotowani bo jiz raz bylam w ciazy i bez problemu wrocilam.do pracy;)

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • _Hania Autorytet
    Postów: 918 290

    Wysłany: 12 lutego 2018, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Nie a tam żadnego proga.. A robiłam w 22 dniu cyklu.. A ja myślałam ze jest za wysoki..to w takim razie u mnie tez nici w tym cyklu :-( ale jak zajade do domu to jeszcze raz zobacze czy tam jest podana norma..dziekuje Hania ;-)

    Nieprawda, że nici.

    Po pierwsze: 22 dc to był 7 dpo? Bo jak nie to prog (progesteron) dopiero 7-8 dpo osiąga "szczyt".
    Po drugie: Dziewczyny w ciąży tutaj jak wrzucały wyniki bety i prog też potrafiły mieć niewiele ponad 10, a jednak im się udało, ale wtedy warto podciągnąć ten wynik wspomagaczami
    Po trzecie: progesteron potrafi się w ciągu dnia zmienić nawet o 50%, mi lekarka mówiła, że jeden wynik nigdy nie jest 100% rzetelny.

    Wiem, wiem, że przy moim 17,6 biadolę, że nic z tego, ale ja badam prog reguarnie po owulacji i nigdy nie miałam poniżej 20 stąd znam swój organizm.

    Sprawdź dokładnie wartości w domu, na pewno ten wynik o niczym nie przesądza :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:48

    ❄️
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego