LUTOWE TESTOWANIE 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hania wrote:MałaMi, wydaje mi się, że z Waszym nasieniem może być Wam trudniej (bo dobrze pamiętam, że macie słaby wynik?), więc musisz przygotować się na większą walkę. Wiem, bo mój mąż też miał słaby wynik nasienia i lekarka mowiła nam otwarcie, że nasze szanse są bliskie zeru, że nawet w inseminacji mamy ok 10% szans, ale cuda się zdarzają.
Zawalczcie o lepsze nasienie, nam się udało je mega poprawić to i Wam się uda, a ja trzymam kciuki!!
No masz rację... dziękuję że tak wspierasz ale już brakuje mi siły na to wszystko...Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Sung wrote:Dorot prog za niski. Ale żelazo masz piękne!
Malinka kciuki!
Też dziś robiłam betę, bo od soboty nie bolą mnie już piersi...
Sung..to musiałabym iść po giną po jakieś leki?? Czy można jakoś samemu podciągnąć ten progesteron?? A co myślicie o PRL?? Sung i jak wyszła Ci beta?? Trzymam mocno kciukiDorka -
Dziewczyny ja od piątku czekałam na wyniki bety i dziś nareszcie są 141,30... teraz pozostaje mi się tylko modlić żeby ten cud pozostał z nami ❤️
_Hania, MałaMi90, Marryy, ams, pumka1990 lubią tę wiadomość
Wiara czyni cuda, trzeba wierzyć, że się uda!
-
_Hania wrote:Nieprawda, że nici.
Po pierwsze: 22 dc to był 7 dpo? Bo jak nie to prog (progesteron) dopiero 7-8 dpo osiąga "szczyt".
Po drugie: Dziewczyny w ciąży tutaj jak wrzucały wyniki bety i prog też potrafiły mieć niewiele ponad 10, a jednak im się udało, ale wtedy warto podciągnąć ten wynik wspomagaczami
Po trzecie: progesteron potrafi się w ciągu dnia zmienić nawet o 50%, mi lekarka mówiła, że jeden wynik nigdy nie jest 100% rzetelny.
Wiem, wiem, że przy moim 17,6 biadolę, że nic z tego, ale ja badam prog reguarnie po owulacji i nigdy nie miałam poniżej 20 stąd znam swój organizm.
Sprawdź dokładnie wartości w domu, na pewno ten wynik o niczym nie przesądza
Hania chyba to był 9 10 dp..więc chyba za późno..to w przyszłym cyklu zrobię w 8dp chyba będzie bardziej wiarygodny i wtedy porownam wyniki..Dorka -
Dorot to 9 i 10 dpo już mógł trochę opaść, bo progesteron rośnie do 7-8dpo i zaczyna spadać do @. Ale mógłbyć równie dobrze niższy, albo taki sam, trudno powiedzieć.
Jak pisze Sung jest nieco za niski (mimo, że w normie), bo do zafasolkowania przydałby się bliżej 20 (a najlepiej ponad) natomiast niewyklucza to udanego cyklu jak już pisałam. Na pewno jak wspomnisz lekarzowi, że masz dość niski to może dać ci luteinę albo duphaston po owulacji.
Sung nawet mnie nie stresuj, dawaj znać jak beta, piersi różnie zachowują się we wczesnej ciąży!
Blondas, no pięknie, rośnijcie zdrowo :*
MałaMi, niestety musisz uzbroić się w cieprliwość, na mnie wyniki męża spadły jak najgorszy wyrok i wizja samego regenerowania nasienia przez 3 miesiące wpędzało mnie w depresję. ale razem to przetrwaliśmy i nie poddajemy się
Rozważaliście inseminacje, czy nie kwalifikujecie się jeszcze?Blondas_29 lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:Dorot to 9 i 10 dpo już mógł trochę opaść, bo progesteron rośnie do 7-8dpo i zaczyna spadać do @. Ale mógłbyć równie dobrze niższy, albo taki sam, trudno powiedzieć.
Jak pisze Sung jest nieco za niski (mimo, że w normie), bo do zafasolkowania przydałby się bliżej 20 (a najlepiej ponad) natomiast niewyklucza to udanego cyklu jak już pisałam. Na pewno jak wspomnisz lekarzowi, że masz dość niski to może dać ci luteinę albo duphaston po owulacji.
Sung nawet mnie nie stresuj, dawaj znać jak beta, piersi różnie zachowują się we wczesnej ciąży!
MałaMi, niestety musisz uzbroić się w cieprliwość, na mnie wyniki męża spadły jak najgorszy wyrok i wizja samego regenerowania nasienia przez 3 miesiące wpędzało mnie w depresję. ale razem to przetrwaliśmy i nie poddajemy się
Rozważaliście inseminacje, czy nie kwalifikujecie się jeszcze?
niestety nie kwalifikujemy się jeszcze...Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
Malinka a samą betę zrobiłaś, czy prog też? Bo może opóźnienie wynikać z cyklu bezowulacyjnego (tfutfu), chociaż wysoki prog nie przesądza o owulce, ale niski na pewno ją wyklucza.
Trzymam kciuki, żeby to jednak fasolka była przyczyną, dawaj znać po 18!!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
a poza tym chciałabym naturalnie nie myślę jeszcze o takich rzeczach... zobaczymy po kolejnych badaniach i po tych 3 miesiącachPokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
_Hania wrote:Malinka a samą betę zrobiłaś, czy prog też? Bo może opóźnienie wynikać z cyklu bezowulacyjnego (tfutfu), chociaż wysoki prog nie przesądza o owulce, ale niski na pewno ją wyklucza.
Trzymam kciuki, żeby to jednak fasolka była przyczyną, dawaj znać po 18!!
prog też. zaszalałam jak juz dać sie kłóć to na coś a nie na sama zwide ciążową -
Blondas_29 wrote:Dziewczyny ja od piątku czekałam na wyniki bety i dziś nareszcie są 141,30... teraz pozostaje mi się tylko modlić żeby ten cud pozostał z nami ❤️
Blondas_29 lubi tę wiadomość
Księżniczka styczeń 2013
Aniołek [*] luty 2018 - 10t
-
_Hania wrote:Dorot to 9 i 10 dpo już mógł trochę opaść, bo progesteron rośnie do 7-8dpo i zaczyna spadać do @. Ale mógłbyć równie dobrze niższy, albo taki sam, trudno powiedzieć.
Rozważaliście inseminacje, czy nie kwalifikujecie się jeszcze?Dorka -
Malinka23x wrote:który dzien cyklu masz ?
zrób bete...
u mnie wszystkie negatywy a piersi mam jak donice co ja mam rozmiar SS
32dc ja zero objawowo oprócz od 3 dni bolącego trochę brzucha i trochę z tylu krzyża. Plus mam mega duzo śluzu ale takiego przezroczystego. Myśle, ze jak nie pojawi się okres to pójdę w środę na bete. Chociaż ciężko mi się wyrwać z pracy.
A test robiłaś Malinka?Skoro można pomyśleć, że może być lepiej, to znaczy, że już jest lepiej. -
Paulaona wrote:32dc ja zero objawowo oprócz od 3 dni bolącego trochę brzucha i trochę z tylu krzyża. Plus mam mega duzo śluzu ale takiego przezroczystego. Myśle, ze jak nie pojawi się okres to pójdę w środę na bete. Chociaż ciężko mi się wyrwać z pracy.
A test robiłaś Malinka?
8 kochana... 8 sikańców i negatywy ja mam tak :
bóle brzucha
bóle krzyża
ogromne piersi i żylaste
zawroty głowy
niskie ciśnienie
wyostrzony węch
brak apetytu
z czego na @ mam
kłócia w szyjce
bole brzucha
apetyt
puls i cisnienie w normie -
Paulaona wrote:32dc ja zero objawowo oprócz od 3 dni bolącego trochę brzucha i trochę z tylu krzyża. Plus mam mega duzo śluzu ale takiego przezroczystego. Myśle, ze jak nie pojawi się okres to pójdę w środę na bete. Chociaż ciężko mi się wyrwać z pracy.
A test robiłaś Malinka?
ja mam 34 dc... a mam 30-31 dniowe wiec no... niepokoje sie.
bardziej sie boje rozczarowania niz ostatnie 4 miesiace