X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lutowe Zielone Kropki 2014 :)
Odpowiedz

Lutowe Zielone Kropki 2014 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    mi kochanie gin po poronieniu jak zobaczyl anty-tpo kazal brac acard i mam go brac caly czas a jesli na tescie wyjda mi dwie kreski ten acard mam brac dalej przez 2 miechy i odrazu tel do niego i da mi cos na podtrzymanie, nawet mam nie czekac do czasu miesiaczki tylko robic testy tak z 5,4 dni przed
    a czemu acard on jest przeciw zawałom i zakrzepom ale co to ma wspólnego z tarczycą bo nie wiem ;) (proszę o wytłumaczenie)

ja mam podejrzenie hashimoto i dlatego robiłam anty TPO i TG

ale z tego co mi mówił gin nowy w piątek to jest właśnie hashimoto i powiedział że trzeba uregulować tarczyce bo ona właśnie często jest winna długim cyklom ,plamieniom śród cyklicznym,brakiem owulacji,przybieraniu na wadze,braku śluzu płodnego itp...a w rezultacie braku ciąży

no i jeszcze kwestia nasienia G które nie jest za dobre,zalecił urologa ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 20:11

• oliwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    oliwia a kiedy testujesz w lutym ?? ;)
    Tak patrze Samira wedlug tego ze owulka moze być juuto lub pojutrze lub pojutrze hrhe :) to bym sie zalapala na koniec stycznia ale nie wpisuje sie nigdzie bo mnie zawsze wredna zaskakuje ze nawet nie zdążę zrobic testa :) tak próbuje włączyć na luz bez stresu:)

samira lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SAmira własnie póki nie zrobisz monitoringu to nie mozesz być pewna czy dochodzi do owulacji moje znajome tez czuły wszystko na owulke testy wychodziły a ciazy brak okazało sie ze pecherzyki rosły rosły a na koniec sie wchlanialy:/ Wiec polecam jak masz możliwość to idz w jakimś cyklu na monitoring :)

samira lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia przytulam mocno. Nawet nie jestem w stanie wyobrazic sobie tego.

bedzie dobrze:*:*

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia85 wrote:
    SAmira własnie póki nie zrobisz monitoringu to nie mozesz być pewna czy dochodzi do owulacji moje znajome tez czuły wszystko na owulke testy wychodziły a ciazy brak okazało sie ze pecherzyki rosły rosły a na koniec sie wchlanialy:/ Wiec polecam jak masz możliwość to idz w jakimś cyklu na monitoring :)
    ostatnio jak byłam na monitoringu u ginki starej okazało się że pęcherzyk nie pękną teraz mam nowego gina i na razie nie pójdę do niego na moni bo chodzę prywatnie ale w piątek byłam na wizycie i robił usg i nie ma śladu po tym nie pękniętym czyli się wchłonął ...teraz pójdę do niego ok. kwietnia i jak nie zajdę to właśnie wtedy zacznie stymulację ale biorę pod uwagę ten cykl i ze pójdę w lutym ale zobaczyć zarodek i serduszko :D

• oliwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam SAmira taka nadzieje :)musi wkoncu sie udać!!

samira lubi tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia85 wrote:
    Ja tez mam SAmira taka nadzieje :)musi wkoncu sie udać!!
    no nie ma innej opcji :)

• marta83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a czemu acard on jest przeciw zawałom i zakrzepom ale co to ma wspólnego z tarczycą bo nie wiem ;) (proszę o wytłumaczenie)

ja mam podejrzenie hashimoto i dlatego robiłam anty TPO i TG

ale z tego co mi mówił gin nowy w piątek to jest właśnie hashimoto i powiedział że trzeba uregulować tarczyce bo ona właśnie często jest winna długim cyklom ,plamieniom śród cyklicznym,brakiem owulacji,przybieraniu na wadze,braku śluzu płodnego itp...a w rezultacie braku ciąży

no i jeszcze kwestia nasienia G które nie jest za dobre,zalecił urologa ...

szczerze to niewiem czemu gdzies kiedys na forum czytalam ze jakas dziewczyna tez tak miala i tez jej kazal brac i udalo jej sie zajsc ten lek ma jakies takie dzialanie ja mam dodatkowo wade serca tez.hashimoto napewno niemam cykle mam normalne jestem za chuda hehe i plamien w srodku cyklu niemam, zobaczymy chyba tez pojde na monitoring zobaczyc co z tym pecherzem

samira lubi tę wiadomość

marta
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a na monitoring to kiedy najlepiej isc ??????

samira lubi tę wiadomość

marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    ja byłam w 12dc i najlepiej między 10-12dc iść (chyba ze ma się bardzo wczesną owulację) potem byłam zobaczyć czy pękł tak ok 18dc ale chyba powinno się iść trzy razy

marta83 lubi tę wiadomość

• marta83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja byłam w 12dc i najlepiej między 10-12dc iść (chyba ze ma się bardzo wczesną owulację) potem byłam zobaczyć czy pękł tak ok 18dc ale chyba powinno się iść trzy razy

w tamtym miesiacu testy owulacyjne wyszly mi w 11 i 12 dc a koszt wizyty taki sam jak normalny czy to inaczej licza

samira lubi tę wiadomość

marta
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    w tamtym miesiacu testy owulacyjne wyszly mi w 11 i 12 dc a koszt wizyty taki sam jak normalny czy to inaczej licza
    niestety tego nie wiem bo byłam u starej ginki na NFZ ale myślę ze ok.50-60zł za 1 moni.

co do testów nowy gin mówił żeby zakupić i robić dwa razy dziennie rano ok. 8-10 i po południu ok.17 żeby nie przegapić i mówił ze owulka wtedy może być nawet w dniu pozytywnego testu owu ...

marta83 lubi tę wiadomość

• marta83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    niestety tego nie wiem bo byłam u starej ginki na NFZ ale myślę ze ok.50-60zł za 1 moni.

co do testów nowy gin mówił żeby zakupić i robić dwa razy dziennie rano ok. 8-10 i po południu ok.17 żeby nie przegapić i mówił ze owulka wtedy może być nawet w dniu pozytywnego testu owu ...

mi wtedy w 11 dc wieczorem wyszly ale chwile musialam poczekac a w 12dc robilamdwa razy popoludniu i wyszly odrazu a wieczorem juz tez musialam chwile poczekac to teraz niewiem moze pojde w 11 i 12 musze jutro zadzwonic i sie go zapytac

marta
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!! Ja już po owulacji i teraz czekam na testowanie:) Po proszę o zapisanie mnie na 1 lutego. Chyba, że @ przyjdzie. Trzymam kciuki za wszystkie, żeby się udało :):)

samira, czekaja, Iwka lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki Staranek styczeń-luty 2014 <3

1 - dorocia2324
    2 -
    3 - czekaja
    4 -
    5 - samira ,mycha28 ,Robotka1 ,Eweloka84
    6 - wirbażka
    7 -
    8 - rastafanka
    9 -
    10 - Iwka
    11 -
    12 -
    13 -
    14 - yojiona, aniulkab86
    15 -
    16 -
    17 -
    18 -
    19 -
    20 -
    21 -
    22 -
    23 -
    24 -
    25 -
    26 - Ania1986
    27 - marta83
    28 - Karmelek, Miśkaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 22:00

• oliwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    Kochana zależy ile dniowe masz cykle ja np mAn 28 do 31 dnia i ide zawsze 12 lub 13 dzien najlepiej być wogle blisko owulki bo wtedy juz pecherzyk jedt większy i mozr ginekolog ocenić kiedy moze pęknac i wtedy na potwierdzenie trzeba iść:) za szybko nie ma sensu bo nic nie zobaczysz jak pecherzyki bede malutkie a ilu dniowe masz cykle ?

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

A widzisz a moj gin mówił ze najlepiej robić południu i tylko raz do pozytywnego testu i na 2mastepne dni sie starać .kazdy ginekolog ma swoją filozofię :)

marta83, samira lubią tę wiadomość

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba pojde w 11 dc bo ostatnio w tym dniu mi wyszedl pierwszy pozytywny

oliwia85, samira lubią tę wiadomość

marta
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wpisanie :) Widzę, że na razie jak coś to rozpoczynam testowanie :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • oliwia85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    to chyba pojde w 11 dc bo ostatnio w tym dniu mi wyszedl pierwszy pozytywny
    Tak najlepiej bo akurat pecherzyk powinien być przed owulka wtedy :)

w4sq3e3ky3ds3xdy.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ