Lutowe Zielone Kropki 2014 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarta83 wrote:mi kochanie gin po poronieniu jak zobaczyl anty-tpo kazal brac acard i mam go brac caly czas a jesli na tescie wyjda mi dwie kreski ten acard mam brac dalej przez 2 miechy i odrazu tel do niego i da mi cos na podtrzymanie, nawet mam nie czekac do czasu miesiaczki tylko robic testy tak z 5,4 dni przed
ja mam podejrzenie hashimoto i dlatego robiłam anty TPO i TG
ale z tego co mi mówił gin nowy w piątek to jest właśnie hashimoto i powiedział że trzeba uregulować tarczyce bo ona właśnie często jest winna długim cyklom ,plamieniom śród cyklicznym,brakiem owulacji,przybieraniu na wadze,braku śluzu płodnego itp...a w rezultacie braku ciąży
no i jeszcze kwestia nasienia G które nie jest za dobre,zalecił urologa ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 20:11
-
samira wrote:oliwia a kiedy testujesz w lutym ??
samira lubi tę wiadomość
-
SAmira własnie póki nie zrobisz monitoringu to nie mozesz być pewna czy dochodzi do owulacji moje znajome tez czuły wszystko na owulke testy wychodziły a ciazy brak okazało sie ze pecherzyki rosły rosły a na koniec sie wchlanialy:/ Wiec polecam jak masz możliwość to idz w jakimś cyklu na monitoring
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyoliwia85 wrote:SAmira własnie póki nie zrobisz monitoringu to nie mozesz być pewna czy dochodzi do owulacji moje znajome tez czuły wszystko na owulke testy wychodziły a ciazy brak okazało sie ze pecherzyki rosły rosły a na koniec sie wchlanialy:/ Wiec polecam jak masz możliwość to idz w jakimś cyklu na monitoring
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:a czemu acard on jest przeciw zawałom i zakrzepom ale co to ma wspólnego z tarczycą bo nie wiem (proszę o wytłumaczenie)
ja mam podejrzenie hashimoto i dlatego robiłam anty TPO i TG
ale z tego co mi mówił gin nowy w piątek to jest właśnie hashimoto i powiedział że trzeba uregulować tarczyce bo ona właśnie często jest winna długim cyklom ,plamieniom śród cyklicznym,brakiem owulacji,przybieraniu na wadze,braku śluzu płodnego itp...a w rezultacie braku ciąży
no i jeszcze kwestia nasienia G które nie jest za dobre,zalecił urologa ...
szczerze to niewiem czemu gdzies kiedys na forum czytalam ze jakas dziewczyna tez tak miala i tez jej kazal brac i udalo jej sie zajsc ten lek ma jakies takie dzialanie ja mam dodatkowo wade serca tez.hashimoto napewno niemam cykle mam normalne jestem za chuda hehe i plamien w srodku cyklu niemam, zobaczymy chyba tez pojde na monitoring zobaczyc co z tym pecherzemsamira lubi tę wiadomość
marta -
nick nieaktualnymarta83 wrote:kochane a na monitoring to kiedy najlepiej isc ??????
marta83 lubi tę wiadomość
-
samira wrote:ja byłam w 12dc i najlepiej między 10-12dc iść (chyba ze ma się bardzo wczesną owulację) potem byłam zobaczyć czy pękł tak ok 18dc ale chyba powinno się iść trzy razy
w tamtym miesiacu testy owulacyjne wyszly mi w 11 i 12 dc a koszt wizyty taki sam jak normalny czy to inaczej liczasamira lubi tę wiadomość
marta -
nick nieaktualnymarta83 wrote:w tamtym miesiacu testy owulacyjne wyszly mi w 11 i 12 dc a koszt wizyty taki sam jak normalny czy to inaczej licza
co do testów nowy gin mówił żeby zakupić i robić dwa razy dziennie rano ok. 8-10 i po południu ok.17 żeby nie przegapić i mówił ze owulka wtedy może być nawet w dniu pozytywnego testu owu ...marta83 lubi tę wiadomość
-
samira wrote:niestety tego nie wiem bo byłam u starej ginki na NFZ ale myślę ze ok.50-60zł za 1 moni.
co do testów nowy gin mówił żeby zakupić i robić dwa razy dziennie rano ok. 8-10 i po południu ok.17 żeby nie przegapić i mówił ze owulka wtedy może być nawet w dniu pozytywnego testu owu ...
mi wtedy w 11 dc wieczorem wyszly ale chwile musialam poczekac a w 12dc robilamdwa razy popoludniu i wyszly odrazu a wieczorem juz tez musialam chwile poczekac to teraz niewiem moze pojde w 11 i 12 musze jutro zadzwonic i sie go zapytacmarta -
nick nieaktualnyWyniki Staranek styczeń-luty 2014
1 - dorocia2324
2 -
3 - czekaja
4 -
5 - samira ,mycha28 ,Robotka1 ,Eweloka84
6 - wirbażka
7 -
8 - rastafanka
9 -
10 - Iwka
11 -
12 -
13 -
14 - yojiona, aniulkab86
15 -
16 -
17 -
18 -
19 -
20 -
21 -
22 -
23 -
24 -
25 -
26 - Ania1986
27 - marta83
28 - Karmelek, Miśkaa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 22:00
-
marta83 wrote:kochane a na monitoring to kiedy najlepiej isc ??????
-
samira wrote:niestety tego nie wiem bo byłam u starej ginki na NFZ ale myślę ze ok.50-60zł za 1 moni.
co do testów nowy gin mówił żeby zakupić i robić dwa razy dziennie rano ok. 8-10 i po południu ok.17 żeby nie przegapić i mówił ze owulka wtedy może być nawet w dniu pozytywnego testu owu ...
A widzisz a moj gin mówił ze najlepiej robić południu i tylko raz do pozytywnego testu i na 2mastepne dni sie starać .kazdy ginekolog ma swoją filozofięmarta83, samira lubią tę wiadomość