Forum Starając się - ogólne Lutowe Zielone Kropki 2014 :)
Odpowiedz

Lutowe Zielone Kropki 2014 :)

Oceń ten wątek:
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira a robilas usg tarczycy???? mi wyszly guzki ze mam, wiec jak nie robilas to sobie zrob

    samira lubi tę wiadomość

    marta
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    MArta ja robiłam TSH anty tpo i anty tg i mieszczę się równiutko w normie na szczeście
    a wczoraj odebrałam LH i FSH i stosunek jest w okolicy jeden więc też dobrze

    ja prywanie niestety muszę robić badania, kiedyś poszłam do gienka na nfz to mnie wyśmiał że jestem za młoda na badanie hormonów (mam skończone 28 lat) i gdybym nie poszła prywatnie to do dziś bym sobie robiła dzidziusia mając hiperprolaktynemię;/ wieśniak;/


    ja tez kochana tylko prywatnie ogolnie prywatnie chodze tylko do gina bo jako jedyny gdy mialam 17 lat zbadal mnie porzadnie isie okazalo zemoj jeden jajnik jest caly w guzach i juz od dawno nie pracuje, inni lekarze twierdzili ze nic mi nie jest bo za mloda bylam

    marta
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany THS musi być poniżej 2??? ja mam 2,45 ;/
    MARTA szkoda gadać jeśli chodzi o tych lekarzy....
    mam świetnego lekarza od leczenia bezpłodności na NFZ ale on we wakacje powiedział że jak nie zajdę w ciążę to abym przyszła po nowym roku...
    ale oczywiście ja nie wytrzymałam i poszłam prywatnie do gienka który prowadził mi pierwszą ciążę i w sumie przy nim się teraz leczę,a i jeszcze wtedy zahaczyłam o zwykłego na nfz żeby mi dał skierowanie na hormony ale mnie olał;)
    myślę ze jak zakończę kurację wspomagaczami u tego prywatnego to pójdę z czystym sumieniem do tego pierwszego;)

    marta83 lubi tę wiadomość

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    samira a robilas usg tarczycy???? mi wyszly guzki ze mam, wiec jak nie robilas to sobie zrob
    Ja mam guzy na tarczycy a lekarz powiedział że to nic takiego...a dawno tego nie kontrolowałam,....

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    o rany THS musi być poniżej 2??? ja mam 2,45 ;/
    MARTA szkoda gadać jeśli chodzi o tych lekarzy....
    mam świetnego lekarza od leczenia bezpłodności na NFZ ale on we wakacje powiedział że jak nie zajdę w ciążę to abym przyszła po nowym roku...
    ale oczywiście ja nie wytrzymałam i poszłam prywatnie do gienka który prowadził mi pierwszą ciążę i w sumie przy nim się teraz leczę,a i jeszcze wtedy zahaczyłam o zwykłego na nfz żeby mi dał skierowanie na hormony ale mnie olał;)
    myślę ze jak zakończę kurację wspomagaczami u tego prywatnego to pójdę z czystym sumieniem do tego pierwszego;)

    jesli chodzi o tsh mi nic nie powiedzial jest w granicach normy i to jest dla niego najwazniejsze i nie wspomnial mi nic zeby mialo to przeszkadzac w zajsciu w ciaze, gorzej jaby bylo ponad lub ponizej normy. a dlugosie staracie juz ?

    marta
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Ja mam guzy na tarczycy a lekarz powiedział że to nic takiego...a dawno tego nie kontrolowałam,....

    mi tez bo w tym momencie sa malutkie a anty-tpo jakie masz czy nie robilas?

    marta
  • Robotka1 Autorytet
    Postów: 6880 6735

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mi tez nic nie mówi o TSH bo mieści się równo pośrodku normy, natomiast na poprzedniej stronie ktos naspiał że najlepiej jest jak TSH oscyluje poniżej 2....
    a my juz roczek jak się staramy...
    na poczatku było, że jak będzie to będzie, potem mieliśmy duże parcie na szkło ale to było bez sensu bo sex wymuszony chyba obojgu nam nie sprawiał przyjemności...
    natomiast od sierpnia jestem pod opieką lekarzy i leczę się z wysokiej prolaktyny więc tu już inna bajka:)

    qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    samira a robilas usg tarczycy???? mi wyszly guzki ze mam, wiec jak nie robilas to sobie zrob
    Miałam robione usg teraz miałam iść z wynikiem z anty TPO i Anty -TG ale nie byłam ,powód napisałam w notatkach pod wykresem...

    napisze jak miałam w wyniku ale o guzkach nie mówiła żeby były

    USG tarczycy i węzłów chłonnych szyi:
    Tarczyca nieco niejednorodna,hipoechogeniczna.
    PP-18*16*35mm bez zmian ogniskowych
    PL-18*13*32mm ,obszar bezechowy 6*7*4mm,niejednorodna hipoechogeniczna.
    Na szyi obustronnie patologicznych węzłów chłonnych nie stwierdzono.

    a ostatnie wyniki z 16.12
    TSH 4,450 uIU/ml (0,27-4,20)
    anty-TPO 256,6 IU/ml (<35)
    anty-TG 368,30 IU/ml a za tym taka wartość -115,00 H (to drugie to -115 oznacza chyba normy ale nie wiem co z tym minusem chodzi)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 15:13

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedawno oglądałam Porodówkę i podobały mi się dwa powiedzenia

    Jedno Położnej która napisała je na tablicy w ich recepcji
    " KOBIETA JEST JAK HERBATA W TOREBKACH
    NIE WIADOMO JAKA JEST MOCNA
    DOPÓKI NIE ZNAJDZIE SIĘ WE WRZĄTKU"

    Drugie co powiedział Tata nowo narodzonego dziecka (Brazylijczyk,mama Meksykanka):
    " KAŻDY GŁUPIEC MOŻE BYĆ OJCEM
    ALE TYLKO PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA POTRAFI BYĆ TATĄ "

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 15:17

    Iwka, rastafanka lubią tę wiadomość

  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    mi tez bo w tym momencie sa malutkie a anty-tpo jakie masz czy nie robilas?
    Nie robiłam....a powinnam?

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Nie robiłam....a powinnam?

    jak masz podwyzszone anty-tpo to byc moze jest wynikiem guzkow na tarczycy, a coci powiedzial endykronolog na anty-tpo jak zobaczyl wynik?

    marta
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Miałam robione usg teraz miałam iść z wynikiem z anty TPO i Anty -TG ale nie byłam ,powód napisałam w notatkach pod wykresem...

    napisze jak miałam w wyniku ale o guzkach nie mówiła żeby były

    USG tarczycy i węzłów chłonnych szyi:
    Tarczyca nieco niejednorodna,hipoechogeniczna.
    PP-18*16*35mm bez zmian ogniskowych
    PL-18*13*32mm ,obszar bezechowy 6*7*4mm,niejednorodna hipoechogeniczna.
    Na szyi obustronnie patologicznych węzłów chłonnych nie stwierdzono.

    a ostatnie wyniki z 16.12
    TSH 4,450 uIU/ml (0,27-4,20)
    anty-TPO 256,6 IU/ml (<35)
    anty-TG 368,30 IU/ml a za tym taka wartość -115,00 H (to drugie to -115 oznacza chyba normy ale nie wiem co z tym minusem chodzi)

    a nic ci nie powiedzial jak robil usg? widze ze anty tpo tez masz wysokie ale masz tez tsh a mi tshnarazie nie wychodzi, a ze tak zapytam bylas juz wciazy? lub moze poronilas ?

    samira lubi tę wiadomość

    marta
  • Eweloka84 Autorytet
    Postów: 6019 3763

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski orientujecie się co to jest RDW-CV ? w morfologii

    Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Marta mi tez nic nie mówi o TSH bo mieści się równo pośrodku normy, natomiast na poprzedniej stronie ktos naspiał że najlepiej jest jak TSH oscyluje poniżej 2....
    a my juz roczek jak się staramy...
    na poczatku było, że jak będzie to będzie, potem mieliśmy duże parcie na szkło ale to było bez sensu bo sex wymuszony chyba obojgu nam nie sprawiał przyjemności...
    natomiast od sierpnia jestem pod opieką lekarzy i leczę się z wysokiej prolaktyny więc tu już inna bajka:)


    my kochana pierw sie staralismy 4 miesiace udalo sie ale ciaza obumarla i teraz idzie 4 cykl staran zobaczymy jak bedzie, no musisz pierw se wyregulowac wszystko a pozniej bedzie oki i beda upragnione 2 kreseczki :) :)

    marta
  • marta83 Autorytet
    Postów: 344 165

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    laski orientujecie się co to jest RDW-CV ? w morfologii

    RDW jest miarą rozkladu objętosci krwinek czerwonych. odwyzszone RDW swiadczy o duzej roznorodnosci krwinek czerwonych- obserwuje sie w przebiegu infekcjii,kiedy to nastepuje uaktywnienie sie szpiku i produkcja nowych krwinek (moze tez swiadczyc o niedokrwistosci,ale prawidlowe MCV,MCH,MCHC tą opcje wykluczają).

    Eweloka84 lubi tę wiadomość

    marta
  • Eweloka84 Autorytet
    Postów: 6019 3763

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie to tez przeczytałam, właśnie to mam troche podwyzszone 14,6 % ( norma 11,5-14,0)

    Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet
    Postów: 6019 3763

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra reszte wynikó miałam zameldowac to medluje
    LH 3,47 mUl/ml
    FSH 4,83 mUl/ml
    estradiol 33,78 pg/ml

    Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Iwka Autorytet
    Postów: 2702 3400

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do domu jak sprawdzę moje wyniki to od razu napiszę

    Eweloka84, samira lubią tę wiadomość

    f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta83 wrote:
    a nic ci nie powiedział jak robił usg? widzę ze anty tpo tez masz wysokie ale masz tez tsh a mi tsh na razie nie wychodzi, a ze tak zapytam byłaś już w ciąży? lub może poroniłaś ?
    kochana byłam ,mam 18letniego syna :)

    powiedziała mi endo że jest lekko powiększona ale guzków nie ma !! (pytała czy mam gulkę w gardle i tak jest)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 stycznia 2014, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    uciekam do domu jak sprawdzę moje wyniki to od razu napiszę
    tak tak zaraz napisz :)

    Iwka lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego