Lutowe Zielone Kropki 2014 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Robotka1 wrote:MArta ja robiłam TSH anty tpo i anty tg i mieszczę się równiutko w normie na szczeście
a wczoraj odebrałam LH i FSH i stosunek jest w okolicy jeden więc też dobrze
ja prywanie niestety muszę robić badania, kiedyś poszłam do gienka na nfz to mnie wyśmiał że jestem za młoda na badanie hormonów (mam skończone 28 lat) i gdybym nie poszła prywatnie to do dziś bym sobie robiła dzidziusia mając hiperprolaktynemię;/ wieśniak;/
ja tez kochana tylko prywatnie ogolnie prywatnie chodze tylko do gina bo jako jedyny gdy mialam 17 lat zbadal mnie porzadnie isie okazalo zemoj jeden jajnik jest caly w guzach i juz od dawno nie pracuje, inni lekarze twierdzili ze nic mi nie jest bo za mloda bylammarta -
o rany THS musi być poniżej 2??? ja mam 2,45 ;/
MARTA szkoda gadać jeśli chodzi o tych lekarzy....
mam świetnego lekarza od leczenia bezpłodności na NFZ ale on we wakacje powiedział że jak nie zajdę w ciążę to abym przyszła po nowym roku...
ale oczywiście ja nie wytrzymałam i poszłam prywatnie do gienka który prowadził mi pierwszą ciążę i w sumie przy nim się teraz leczę,a i jeszcze wtedy zahaczyłam o zwykłego na nfz żeby mi dał skierowanie na hormony ale mnie olał
myślę ze jak zakończę kurację wspomagaczami u tego prywatnego to pójdę z czystym sumieniem do tego pierwszego;)marta83 lubi tę wiadomość
-
marta83 wrote:samira a robilas usg tarczycy???? mi wyszly guzki ze mam, wiec jak nie robilas to sobie zrob
-
Robotka1 wrote:o rany THS musi być poniżej 2??? ja mam 2,45 ;/
MARTA szkoda gadać jeśli chodzi o tych lekarzy....
mam świetnego lekarza od leczenia bezpłodności na NFZ ale on we wakacje powiedział że jak nie zajdę w ciążę to abym przyszła po nowym roku...
ale oczywiście ja nie wytrzymałam i poszłam prywatnie do gienka który prowadził mi pierwszą ciążę i w sumie przy nim się teraz leczę,a i jeszcze wtedy zahaczyłam o zwykłego na nfz żeby mi dał skierowanie na hormony ale mnie olał
myślę ze jak zakończę kurację wspomagaczami u tego prywatnego to pójdę z czystym sumieniem do tego pierwszego;)
jesli chodzi o tsh mi nic nie powiedzial jest w granicach normy i to jest dla niego najwazniejsze i nie wspomnial mi nic zeby mialo to przeszkadzac w zajsciu w ciaze, gorzej jaby bylo ponad lub ponizej normy. a dlugosie staracie juz ?marta -
Marta mi tez nic nie mówi o TSH bo mieści się równo pośrodku normy, natomiast na poprzedniej stronie ktos naspiał że najlepiej jest jak TSH oscyluje poniżej 2....
a my juz roczek jak się staramy...
na poczatku było, że jak będzie to będzie, potem mieliśmy duże parcie na szkło ale to było bez sensu bo sex wymuszony chyba obojgu nam nie sprawiał przyjemności...
natomiast od sierpnia jestem pod opieką lekarzy i leczę się z wysokiej prolaktyny więc tu już inna bajka:) -
nick nieaktualnymarta83 wrote:samira a robilas usg tarczycy???? mi wyszly guzki ze mam, wiec jak nie robilas to sobie zrob
napisze jak miałam w wyniku ale o guzkach nie mówiła żeby były
USG tarczycy i węzłów chłonnych szyi:
Tarczyca nieco niejednorodna,hipoechogeniczna.
PP-18*16*35mm bez zmian ogniskowych
PL-18*13*32mm ,obszar bezechowy 6*7*4mm,niejednorodna hipoechogeniczna.
Na szyi obustronnie patologicznych węzłów chłonnych nie stwierdzono.
a ostatnie wyniki z 16.12
TSH 4,450 uIU/ml (0,27-4,20)
anty-TPO 256,6 IU/ml (<35)
anty-TG 368,30 IU/ml a za tym taka wartość -115,00 H (to drugie to -115 oznacza chyba normy ale nie wiem co z tym minusem chodzi)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 15:13
-
nick nieaktualnyDziewczyny niedawno oglądałam Porodówkę i podobały mi się dwa powiedzenia
Jedno Położnej która napisała je na tablicy w ich recepcji
" KOBIETA JEST JAK HERBATA W TOREBKACH
NIE WIADOMO JAKA JEST MOCNA
DOPÓKI NIE ZNAJDZIE SIĘ WE WRZĄTKU"
Drugie co powiedział Tata nowo narodzonego dziecka (Brazylijczyk,mama Meksykanka):
" KAŻDY GŁUPIEC MOŻE BYĆ OJCEM
ALE TYLKO PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA POTRAFI BYĆ TATĄ "Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 15:17
Iwka, rastafanka lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Miałam robione usg teraz miałam iść z wynikiem z anty TPO i Anty -TG ale nie byłam ,powód napisałam w notatkach pod wykresem...
napisze jak miałam w wyniku ale o guzkach nie mówiła żeby były
USG tarczycy i węzłów chłonnych szyi:
Tarczyca nieco niejednorodna,hipoechogeniczna.
PP-18*16*35mm bez zmian ogniskowych
PL-18*13*32mm ,obszar bezechowy 6*7*4mm,niejednorodna hipoechogeniczna.
Na szyi obustronnie patologicznych węzłów chłonnych nie stwierdzono.
a ostatnie wyniki z 16.12
TSH 4,450 uIU/ml (0,27-4,20)
anty-TPO 256,6 IU/ml (<35)
anty-TG 368,30 IU/ml a za tym taka wartość -115,00 H (to drugie to -115 oznacza chyba normy ale nie wiem co z tym minusem chodzi)
a nic ci nie powiedzial jak robil usg? widze ze anty tpo tez masz wysokie ale masz tez tsh a mi tshnarazie nie wychodzi, a ze tak zapytam bylas juz wciazy? lub moze poronilas ?samira lubi tę wiadomość
marta -
Robotka1 wrote:Marta mi tez nic nie mówi o TSH bo mieści się równo pośrodku normy, natomiast na poprzedniej stronie ktos naspiał że najlepiej jest jak TSH oscyluje poniżej 2....
a my juz roczek jak się staramy...
na poczatku było, że jak będzie to będzie, potem mieliśmy duże parcie na szkło ale to było bez sensu bo sex wymuszony chyba obojgu nam nie sprawiał przyjemności...
natomiast od sierpnia jestem pod opieką lekarzy i leczę się z wysokiej prolaktyny więc tu już inna bajka:)
my kochana pierw sie staralismy 4 miesiace udalo sie ale ciaza obumarla i teraz idzie 4 cykl staran zobaczymy jak bedzie, no musisz pierw se wyregulowac wszystko a pozniej bedzie oki i beda upragnione 2 kreseczkimarta -
Eweloka84 wrote:laski orientujecie się co to jest RDW-CV ? w morfologii
RDW jest miarą rozkladu objętosci krwinek czerwonych. odwyzszone RDW swiadczy o duzej roznorodnosci krwinek czerwonych- obserwuje sie w przebiegu infekcjii,kiedy to nastepuje uaktywnienie sie szpiku i produkcja nowych krwinek (moze tez swiadczyc o niedokrwistosci,ale prawidlowe MCV,MCH,MCHC tą opcje wykluczają).Eweloka84 lubi tę wiadomość
marta -
nick nieaktualnymarta83 wrote:a nic ci nie powiedział jak robił usg? widzę ze anty tpo tez masz wysokie ale masz tez tsh a mi tsh na razie nie wychodzi, a ze tak zapytam byłaś już w ciąży? lub może poroniłaś ?
powiedziała mi endo że jest lekko powiększona ale guzków nie ma !! (pytała czy mam gulkę w gardle i tak jest) -
nick nieaktualny