Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMelduje małpe. Dziewczynki, musze odpoczac od forum, kazda wolna chwile spedzam tutaj, nakrecam aie 1000% wiecej niz bez niego. Kazdej z Was zycze malenstwa pod sercem i spokojnej ciązy. Zycze Wam aby dzidziusie przychodzily do Was naturalnie z uniknięciem in vitro, bez dramatow zamrozonych w cieklym azocie istnien ( ja bym oszalala gdyby z mojego wyboru mialo to dotyczyc ktoregos z moich dzieci). Trzymam kciuki, niech Bóg wam błogosławi.
-
cześć dziwewczyny!
nie wiem co to za czasy, że tak dużo facetów ma słabe nasienie. kiedyś norma przy morfologii była chyba 15%, dziś jest 4% a i tak trudno to osiągnąć mój też nie ma najlepszych wyników, ruchliwość taka sobie, ilość w miarę w normie a morfologia 2%... ale mam już córkę i jedną ciążę biochemiczną zaliczyłam, lekarz powiedział, że wyniku u facetów mogą się bardzo zmieniać co chwilę, także nie łamcie się! za 3 miesiące wyniki mogą wyjść super mój bierze profertil, salfazin, dokupiłam jeszcze mace, lkarnityne, witamine e i c, kwas foliowy i jeszcze chyba dokupię koenzym Q10.
ja miałam wczoraj monitoring 13dc po clo i nic jeden pęcherzyk wygląda na większy od reszty ale i tak ma 11 mm, gdzie mu do pęknięcia... dostałam zastrzyki na 5 dni z pregnylu jeszcze na stymulację i w piątek znowu będę podglądać... ahh ;/
kaka bardzo mi przykro! ale nie łam się dziewczyno! wypłacz wszystko i wykrzycz i wracaj, nie poddawaj się!
wszystkie z @ tulę.agulineczka lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
Hopeless wrote:E ja to wolę nazwy z jajem zrób jakieś waleczne miesiecznice albo staraczki 21 wieku co się będziemy do jednego roku ograniczać
A ze w wątku mają byc i ciężarne i nie to w pierwszym poście możesz napisać w formie powitania
Fuksiary stulecia - tak żeby zaklinac szczęście
Fasolowe pole rośnie wokół mnie - stara jestem i lady punk Lubie
Ahoj przygodo
- jak się któraś zalamie albo wqrwi będzie mogła napisać achoooy z taką przygodą
Happy end - żebyśmy go wszystkie doswiadczyly -
qosia wrote:Ania_84 - czy proponujesz zbadanie jeszcze jakiś hormonów? Mój mąż nienawidzi igieł, więc wolę żeby na pobranie krwi poszedł raz a porządnie
FSH,LH, Testosteron, Estradiol, TSH prolaktyna
jesli chodzi o posiew jesli już robicie dopytaj i za jednym razem ssprawdzcie posiew na bakterie beztlenowe i tlenowe choc widze ze w opisie badana nasienia jest bakterii brak ale warto powtórzyc plus ureoplste, mychoplaste i chlamydie bo to te trzy najbardziej mieszają w nasieniu -
Annie1981 wrote:evve. Przykro mi. Oby przerwa zaowocowała pozytywem
AiCha4811. Też mi się fuksiary stulecia najbardziej podobają i chyba tak zostanie Dziś będę miała więcej czasu to może uda mi się założyć wątek
Annie1981, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
qosia wrote:Pikselka - na pewno zrobimy posiew. Najgorsze, że tych wszystkich badań nie możemy zrobić na miejscu, tylko musimy jeździć dalej. Badanie nasienia robiliśmy w Klinice Bocian i po zastanowieniu chyba powiem mężowie, żebyśmy skorzystali z opieki tamtejszych lekarzy. Znam wile koleżanek, które wydały masę pieniędzy, straciły czas i nerwy u naszych lokalnych specjalistów, a wystarczyło tylko parę wizyt właśnie w Bocianie i przynajmniej wiedziały na czym stoją (często też kończyło się szczęśliwie ciążą).
Mamao - czy mogłabym Ciebie prosić o podanie konkretnych nazw i firm, sposobu dawkowania tych wszystkich specyfików? Chcę zamówić mężowi Profertil ale mam problem z wyborem suplementów z Twojej listy. Skoro mieliście tak dobre wyniki zakończone dodatkowo sukcesem, to chciałabym spróbować z tym wszystkim, co Twój mężczyzna zażywał.
Ania_84 - czy proponujesz zbadanie jeszcze jakiś hormonów? Mój mąż nienawidzi igieł, więc wolę żeby na pobranie krwi poszedł raz a porządnie
Swan - gratulacje Trzymam kciuki.
Powiem szczerze, że teraz w głowie mam tylko taki pomysł by poprawić nasienie męża na tyle by udało się z próbą inseminacji, bo czytając jakie trzeba mieć parametry, to nawet na to się nie kwalifikujemy. Zobaczymy jak będzie. Na dzień dzisiejszy nawet nie wierzę, że uda nam się naturalnie, bo niestety do poprawy nie mamy tylko paru % czy paru ml ...
Profertil-2 kapsułki
Salfazin(Nutro Pharma)-1 kapsułka
Maca(AZ Medica)-1kapsułka
Kwas foliowy(Folik)-1 tabletka
Koenzym Q10 z witamną E-1 kapsułka
Vitaminum B Colfarm-1 tabletka
Witamina A Hasco-1 kapsułka
ovarin-1 tabletka
Vitaminum E Medana-1 kapsułka
Solevitum D3 2000j.m.-1 kapsułka
Witamina C(nie pamiętam jaka konkretnie
olej z wiesiołka-1 kapsułka
Kupiłam też sproszkowaną Macę od Anny Lewandowskiej i dodawałam łyżeczkę do koktajli
Jadł też nasioka chia, np. z jogurtami, to nie stricte na płodność, tylko na żołądek
Czasem, gdy pamiętał, brał tabletkę osłonową na żołądek-Sanprobi
W 11cs udało się !!!
aligoastenoteratozoospermia:(
Teraz już tylko teratozoospermia, ale chłopacy dali radę
-
Fuksiary stulecia super
Swan gratuluje teraz kciuki aby ciemniala krecha:-)
Evve i aciulka tule z powodu @ no i nadal kibicuje.
Annie to teraz juz na usg bedziesz widziala mini czlowieczka skaczacego ja ide 2 marca na usg takze juz malenstwo powinno hasac.aciulka lubi tę wiadomość
-
Fruska wrote:Annie to teraz juz na usg bedziesz widziala mini czlowieczka skaczacego ja ide 2 marca na usg takze juz malenstwo powinno hasac.
Fajnie, że już niedługo będziesz miała USG, koniecznie wrzuć fotkę (już na nowym wątku mam nadzieję).
Fruska, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ok, nowy, świeżutki wątek już jest
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/fuksiary-stulecia,12373.html
Zapraszam do dołączania staraczki i zafasolkowane, szczególnie matkę chrzestną
Tutaj możemy zostać razem do końca bez konieczności rozdzielania się na różne wątki, kiedy jednym uda się szybciej a innym późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:50
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Anulka mialam. Teraz mysle, ze juz bedzie ok. Cykl w miare normalny wiec jest szansa, ze bedzie dobrze. Ale oficjalnie zanotuje to na wykresie dopiero 16 dpo. Zeby jakichs cyrkow nie bylo znowu...
-
qosia wrote:Pikselka - na pewno zrobimy posiew. Najgorsze, że tych wszystkich badań nie możemy zrobić na miejscu, tylko musimy jeździć dalej. Badanie nasienia robiliśmy w Klinice Bocian i po zastanowieniu chyba powiem mężowie, żebyśmy skorzystali z opieki tamtejszych lekarzy. Znam wile koleżanek, które wydały masę pieniędzy, straciły czas i nerwy u naszych lokalnych specjalistów, a wystarczyło tylko parę wizyt właśnie w Bocianie i przynajmniej wiedziały na czym stoją (często też kończyło się szczęśliwie ciążą).
Mamao - czy mogłabym Ciebie prosić o podanie konkretnych nazw i firm, sposobu dawkowania tych wszystkich specyfików? Chcę zamówić mężowi Profertil ale mam problem z wyborem suplementów z Twojej listy. Skoro mieliście tak dobre wyniki zakończone dodatkowo sukcesem, to chciałabym spróbować z tym wszystkim, co Twój mężczyzna zażywał.
Ania_84 - czy proponujesz zbadanie jeszcze jakiś hormonów? Mój mąż nienawidzi igieł, więc wolę żeby na pobranie krwi poszedł raz a porządnie
Swan - gratulacje Trzymam kciuki.
Powiem szczerze, że teraz w głowie mam tylko taki pomysł by poprawić nasienie męża na tyle by udało się z próbą inseminacji, bo czytając jakie trzeba mieć parametry, to nawet na to się nie kwalifikujemy. Zobaczymy jak będzie. Na dzień dzisiejszy nawet nie wierzę, że uda nam się naturalnie, bo niestety do poprawy nie mamy tylko paru % czy paru ml ...
My też się nie kwalifikujemy do inseminacji póki co. Tak naprawdę to wolałabym żebyśmy mieli do poprawy inne parametry niż morfologię, ale cóż...nie mam na to wpływu. Bardzo chciałabym żeby udało się naturalnie, ale jeśli nie będzie nam to dane to nie wiem czy w ogóle będę decydować się na inseminację. Podobno realnie rzecz ujmując zwiększa ona szansę o 5%, nie wiem czy nie odkładać tych pieniędzy na grubsze sprawy
wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r. -
Kaka 470 przykro mi. , ściskam cie .
Swan gratulacje
wątek na belly super sprawa tez bym chętnie dołączyła ale nie wiem czy będzie mi dane. Mój miał morfologie 7 i lekarz mówił z nie za dobra. Jest jakiś sposób żeby choć trochę ja poprawić ? Tylko suplementy ?