Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
spioch wrote:On tego nie powiedział nakazująco tylko ze przewiduje owulke za 2-3 dni wiec może dzisiaj sobie darować a od jutra podziałac. Z przymruzeniem oka
są tu takie przypadki którym lekarz powiedział że owulki nie ma a są w ciąży, ja bym się bzykała aż do owulki i tak jak Suzanne mowi nawięcej zachodzi przed owulką,
Lola83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Aha mi lekarz nigdy nie mówił kiedy można a kiedy nie Podobno największy % zapłodnień jest z doby przed jajeczkowaniem
Bo niby jest tak, że plemniki potrzebują kilku godzin by się "uzbroić" dojrzeć do zapłodnienia, więc jeśli dojdzie do owulacji to gotowe plemniczki mogą już działać a tak to jajeczko zakończy swoją żywotność nim one zdążą dojrzeć. Jakoś tak mi to ginekolog tłumaczyłAnnie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to gin poleciła mi witaminy Omegamed Optima Start. Wg jej słów co najmniej połowa kobiet ma małą przyswajalność kwasu foliowego a ten preparat pomaga go przyswoić. Swoje kosztuje (ja zapłaciłam w aptece stacjonarnej 60zł drogo jak cholera ale następnym razem zamówię na gemini bo kosztuje połowę taniej a zamierzam brać, w poprzedniej ciąży brałam jakieś tanie witaminy i miałam marne wyniki krwi mały ściągnął ze mnie wszystko) ale podobno warte swojej ceny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:22
-
SusannaDean wrote:Aha mi lekarz nigdy nie mówił kiedy można a kiedy nie Podobno największy % zapłodnień jest z doby przed jajeczkowaniem
spioch. Czyli nie ma co się przejmować progiem poniżej 10
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Wg moich obliczeń to ciąża jest właśnie z przytulania dzień przed owu
spioch. Czyli nie ma co się przejmować progiem poniżej 10
Takie mam Wrażenie. Dodam ze byłam u najlepszego gina w naszym mieście do którego ciężko sie dostać i jest ordynatorem ginekologii. Jeszcze go pytalam czy na ten progesteron cos trzeba działać? On powiedział ze wyniki badan mam ok.
Ale to była moja pierwsza wizyta w ogóle odnośnie starań wiec ja sie nie znam. Jestem trochę zdezorientowana. Strasznie się boje kolejnej porażki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 21:34
-
nick nieaktualnyhej, spioch
faktycznie dziwnie, prog 6 ng jest wg niego dobry ?
ja bym poszla do innego gina
Koniczyka wrote:Bo niby jest tak, że plemniki potrzebują kilku godzin by się "uzbroić" dojrzeć do zapłodnienia, więc jeśli dojdzie do owulacji to gotowe plemniczki mogą już działać a tak to jajeczko zakończy swoją żywotność nim one zdążą dojrzeć. Jakoś tak mi to ginekolog tłumaczył
jak jest śluz płodny to plemniki spokojnie mogą poczekac na jajo kilka dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 07:49
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiem ci luccecita ze sama jestem zmieszana bo tu wszyscy na forum pisza ze musi być powyżej 10ng. Ale on jest bardzo dobrym specjalistą, dalam mu cały komplet badan. Wszystkie hormony w 3dc i 22dc i powiedział ze jest ok na razie nic mi nie da bez wynikow badania nasienia.
Jestem zmieszana bo miałam tyle pytań a końcem końców nie zadalam ani jednego...
Pozostaje działać i liczyć na cud a jak nie wyjdzie to badanie nasienia i juz... Nie wiem tylko czy jestem w stanie znieść kolejna porażkę -
nick nieaktualny
-
kurde kobity nie nadążam za Wami
Życze wszystkim zdrówka i sił na starania.
Śpioch ty już masz takie duże jajco a chyba jestesmy w tym samym dniu cyklu?hmm musze zerknąć na twoj wykres
Dziewczyny zamówiłam 50 testów i termometr microlife więc będe mierzyc temperaturkę grzecznie. We wtorek wizyta u gin
Mój gin mówi że co 2 dzień najlepiej a jak są super wyniki to mozna codzien w okresie ovu -
spioch wrote:Powiem ci luccecita ze sama jestem zmieszana bo tu wszyscy na forum pisza ze musi być powyżej 10ng. Ale on jest bardzo dobrym specjalistą, dalam mu cały komplet badan. Wszystkie hormony w 3dc i 22dc i powiedział ze jest ok na razie nic mi nie da bez wynikow badania nasienia.
Jestem zmieszana bo miałam tyle pytań a końcem końców nie zadalam ani jednego...
Pozostaje działać i liczyć na cud a jak nie wyjdzie to badanie nasienia i juz... Nie wiem tylko czy jestem w stanie znieść kolejna porażkę
Kochana nie zakładaj z góry, że będzie porażka. Życie naprawdę lubi zaskakiwać. Nie zamartwiaj się, bo to napewno w niczym nie pomoże ( wiem łatwo się mówi ). Mówisz, że lekarz z tych lepszych, to może faktycznie zobacz jak podejdzie do Ciebie przy następnej wizycie ( choć trzymam kciuki, że będzie już dwupak ) :*
Głowa do góry i pamiętaj, że fasolki nie lubią zmartwień :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnysrebrzysta wrote:kurde kobity nie nadążam za Wami
Życze wszystkim zdrówka i sił na starania.
Śpioch ty już masz takie duże jajco a chyba jestesmy w tym samym dniu cyklu?hmm musze zerknąć na twoj wykres
Dziewczyny zamówiłam 50 testów i termometr microlife więc będe mierzyc temperaturkę grzecznie. We wtorek wizyta u gin
Mój gin mówi że co 2 dzień najlepiej a jak są super wyniki to mozna codzien w okresie ovu
Sama byłam zdziwiona wczoraj ale to jest mój pierwszy cykl z inofem i czułam cos ze owulka może być szybciej bo śluz mam od 9dc juz a dzisiaj to juz mega rozciągliwy zawsze jednak było trochę pozniej... Nie chce tego na razie przypisywać temu suplementowi bo to dopiero pierwszy cykl w sumie kilka dni go pije więc nie wiem czy na pewno tego zasługa.
Jedna z wielu dziękuje za wspracie. Wiem ze powinnam mieć inne podejście ale jestem mega załamana i nie umiem sie pozbierać. Miałam nadzieję ze ta wizyta obudzi we mnie moc do działania i pozytywne myślenie a czuje tylko pustkę.
Miłego dnia kochane. Dziękuje za wsparcie :* -
nick nieaktualny
-
spioch wrote:Sama byłam zdziwiona wczoraj ale to jest mój pierwszy cykl z inofem i czułam cos ze owulka może być szybciej bo śluz mam od 9dc juz a dzisiaj to juz mega rozciągliwy zawsze jednak było trochę pozniej... Nie chce tego na razie przypisywać temu suplementowi bo to dopiero pierwszy cykl w sumie kilka dni go pije więc nie wiem czy na pewno tego zasługa.
Jedna z wielu dziękuje za wspracie. Wiem ze powinnam mieć inne podejście ale jestem mega załamana i nie umiem sie pozbierać. Miałam nadzieję ze ta wizyta obudzi we mnie moc do działania i pozytywne myślenie a czuje tylko pustkę.
Miłego dnia kochane. Dziękuje za wsparcie :*
To, że czujesz pustkę to nic dziwnego, po paru cyklach nie powodzeń każda ze starających się ma prawo do takiego samopoczucia - wiadomo, że jak idziemy do gin to mamy ogromne nadzieje co do tego cyklu. Nie martw się, ja wierzę naprawdę, że prędzej czy później każda z nas zostanie mamą ( po raz pierwszy, drugi... )
Zobaczysz, że wszystko się ułoży, a to że masz chwilę zwątpienia to nic dziwnego - to emocje jak każde inne. Pamiętaj, że po burzy zawsze tak czy inaczej wychodzi słońce :*
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnyAnnie owulka przede mną. Pęcherzyk mial wczoraj 18mm. Badanie nasienia zrobi jak dostane @ bo nie na sensu robić jak może jakimś cudem uda sie teraz.
Jedna z Wielu dziekuje. Jakos juz mi wszystko jedno ale dziękuje i tak za dobre słowo. Może czulabym sie lepiej gdyby przepisał mi chociaż duphaston czy cos na ten progesteron ale z drugiej strony faszerowac sie lekami. Sama juz nie wiem co myśleć ale nie chce wam tu zaśmiecać forum moimi smutkami :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 09:32