X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Rozumiem... no czasem tak bywa. a czemu tak nie możesz spać?
    Prawdopodobnie to objaw Hashimoto, a przynajmniej bezsenność jest jednym z objawów tej choroby i myślę, że to może być przez to. Zazwyczaj mam tak w rzutach choroby. Potem jakiś czas spokój i znowu. ;)
    Teraz mierzę też w ustach, wyczytałam, że to też może być mniej wiarygodne, więc od przyszłego cyklu zacznę mierzyć w pochwie. Zobaczymy czy będzie jakaś różnica. :)

• CarPer Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok my z mężem to ustalany teraz szczególnie ze jestem na CLO. Na początku staran przytulanki były bez ustalania anie mówienia kiedy sa dni płodne. Czesto sie denerwowałam ze a to zmęczony, a to juz zasną juz. Ale skąd miał wiedzieć ze mam akurat dni płodne. Po badaniu nasienia i po mojej laparoskopii juz dokładnie wiemy kiedy mamy działać. Pyta mnie kiedy i wtedy daje z siebie wszystko. Także mysle ze najważniejsza jest szczera rozmowa. Bo to plan jest nasz wspolny. Trzeba przedyskutować jak działamy i działać.

dobuska, aria40, Annie1981, Lola83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was zna się na temperaturach na tyle żeby powiedziecoś coś na temat mojego wykresu? Śluz mega płodny, szyjka jak w opisie ale zupełnie tych temperatur nie ogarniam :(
    Proszę...

• CarPer Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Czy któraś z was zna się na temperaturach na tyle żeby powiedziecoś coś na temat mojego wykresu? Śluz mega płodny, szyjka jak w opisie ale zupełnie tych temperatur nie ogarniam :(
    Proszę...

Pokaz ten wykres ;). Ale jesli jestes dopiero w czasie dni płodnych to raczej nikt Ci nie nie wywróży... bo temperatura wzrasta dopiero po owulacji.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Cześć dziewczyny.u mnie chyba płodne sie zaczynają ale no w tym cyklu odpuszczamy. Czy wy też macie wrażenie że te starania męczą waszych partnerów? Mój widać że chodzi jakiś nieswoj i ucieszył się nawet jak zaproponowałam miesiąc przerwy w staraniach. Widzę że jest bardziej zrelaksowany przez to.

oj tak, u mnie R przeżywał to bardziej jak ja, męskie ego mu się odzywało i siedział potem taki smutny, teraz jak robimy drugą dzidzię, owiele więcej mamy luzu do tego, w sumie jak patrzę na R to on uważa, że im póżniej zajdę tym lepiej XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaaa90 wrote:
    Witam wszystkie Staraczka :) mama takie pytanko, jest to mój 4 Cs i teraz jest w w 23 dc i 5 dpo od samej owulacji mam takie dziwne pulsujace skurcze sama nie wiem dokładnie gdzie. Gdzieś może kolo szyjki albo w szyjce a czasami wydaje mi się ze w odbycie :/ teraz są takie delikatne ale na samą owulacja te skurcze które odczuwałam jakby w odbycie to były okrutnie nieprzyjemne ale bardzo krótkie po.kilka sekund. No i od owulki bolą mnie jajniki trochę kłul trochę ciągną.
    Mialyscie kiedyś takie skurcze?

Pozdrawiam Was gorąco <3

ja miałam XD przed samym porodem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Proszę...

Miśka wygląda na to że jesteś przed owulacją, jeśli jutro będzie znaczny wzrost, to znaczy że masz owu, a powiedz mi jeszcze, zawsze masz taki nagły wzrost tempki podczas okresu? Bo jeśli tak to możesz być w tej grupie nielicznych kobiet co owu ma w trakcie okresu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:32

miśka1987 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka kciukasy za bete

kaka470 lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczkowa, coś w tym jest, że starania zabijają spontaniczność. Myślę, że nawet jak staramy się, żeby wyglądało spontanicznie, gdzieś tam z tyłu glowy jest presja. Podziwiam Cię, że potrafisz w jakimś cyklu odpuścić. Ja testuję, nawet jak wiem, że dni płodne ominęliśmy. Mam cos z głową?

Miska dni płodne sie zaczynają

CarPer, mi też się wydawało, że mąż domyśli się, że odczyta sygnały. Ale facetowi trzeba powiedziec wprost. On musi się przygotować i zaplanować.

Doma Luccecita ja przy hashi tez często nie mogę zasnąć. Ogólnie ta choroba daje mnóstwo upierdliwych objawów

U mnie okres powoli sie kończy, pewnie będę plamić trzy dni ale psychicznie mi już lepiej

Kaka kciuki za betę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:30

e.wela, kaka470 lubią tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio temperaturę mierzyłam 5 lat temu jak staraliśmy się o syna... wiec nie mam porównania. Owulacje miałam zwykle 12-14 dc. A teraz jak byłam wczoraj u lekarza stwierdził że czwartek-piątek i mam obserwować temp... a ja zu pełnie nie wiem jak by to miało wyglądać. Słabo mi to wytłumaczyła...
    Dlatego dziękuję Lady <3 że mi to zwyczajnie wytłumaczyłas :* łopatologia hehe jutro wzrost znaczny=owulacja jupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:28

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miśka1987 wrote:
    Ostatnio temperaturę mierzyłam 5 lat temu jak staraliśmy się o syna... wiec nie mam porównania. Owulacje miałam zwykle 12-14 dc. A teraz jak byłam wczoraj u lekarza stwierdził że czwartek-piątek i mam obserwować temp... a ja zu pełnie nie wiem jak by to miało wyglądać. Słabo mi to wytłumaczyła...
    Dlatego dziękuję Lady <3 że mi to zwyczajnie wytłumaczyłas :* łopatologia hehe jutro wzrost znaczny=owulacja jupi

no, ja bym się bzyknęła dzisiaj :P i jutro bo u ciebie coś tam rusza, wg mnie jutro podskoczy ci tempka znacząco, czyli owulka jutro, albo pojutrze.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się rano zarejestrowałam do gina, na cytologię, 13 lutego, i zaraz zobaczymy co w trawie piszczy, troszkę jestem niezadowolona, bo miałam zajebistego ginekologa, ufam jej bezgranicznie, tej kobiecie, i 6 lat mi zaglądała w podwozie XD a tu nagle bach i się wyprowadziła, dzwonie do jej 3 gabientów, ale wszystko prywatnie 150 zł plus 50 zł dojazd pociągiem, no niekalkuluje mi się, zapisałam się do kogoś nowego, trochę sie boję, bo mam złe doświadczenie z ginekologami, miałam 8 ginekologów przed nią, mam nadzieję że teraz długo nie będę szukać kogos kto ma serce do pacjenta a nie traktuje go jak kolejny numerek, czy worek kartofli, gdzie się rękę wkłada szybko, i równie szybko wyciąga, mając w nosie delikatność.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka wzrost może być po owu. Także nie czekajcie z przytulaniem. A testami sie nie przejmuj. Jak robisz te z allegro 25tki, to one mi nigdy nie wychodziły pozytywne

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj czekam tylko jak luby wróci z pracy :D Libido mam do sufitu więc nic mnie nie powstrzyma ;) Testy robie te allegro za 1 zł :/ i fakt maga pozytywu nie miałam nigdy. Teraz zrobiłam i jest niewiele jaśniejszy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 13:42

• e.wela Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:03

aria40, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma. Jezeli cierpisz na bezsennosc to moze odpusc sobie mierzenie temp, bo ona nic Ci nie powie a mozesz tylko niepotrzebnie sie stresowac, co na pewno krzystnie na zajscie nie wplywa.
    Mnie to bardzo stresowalo i w koncu przestalam mierzyc. Polegalam tylko na sluzie i testach owu i sie udalo :)

Spioch. Ja rowniez w realu nie mam z kim pogadac na te tematy. Mieszkam w UK i mam tu tylko siostre. Ona jednak nie czuje instynktu macierzynskiego i dla niej to wszystko to jakas abstrakcja.
    Powiedzialam jej o ciazy, ale jak pochwalilam sie, ze umowilam sie na pierwsze USG to zapytala 'po co?'.
    Przykro mi, ze ona nie dopytuje sie o ciaze ani specjalnie nie chce sluchac. Dlatego ja caly czas bede na forch, bo tu otrzymuje mnostwo wsparcia :)
    Ty tez pisz nam o wszystkim, bo tak latwiej przetrwac ten czas :)

aria40 lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już odebrałam ale wydaje mi się że chyba mało przyrosło chociaż sprawdzałam według kalendarza i niby w normie denerwuje się
    24.01-12 dp 46,7
    26.01-14dp 75,3

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka w normie, ale monitoruj, bierzesz dupka?

Kate88:) przytulam Cię mocno. Nic nie wiedziałam o poronieniu. Myslałam że to zbieżność nicków. Wiem, co czujesz. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!!!!!

kate88:) lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie to mój pierwszy cykl z termometrem. Póki co nie stresuje mnie to, tylko dziwi i zastanawia. Na razie będę mierzyć, bo chcę mieć jakiekolwiek porównanie, a w marcu gin i mu te wykresy chcę pokazać właśnie, żeby ewentualnie może coś poradził itp.

aria40, Annie1981 lubią tę wiadomość

• aria40 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Doma. Jezeli cierpisz na bezsennosc to moze odpusc sobie mierzenie temp, bo ona nic Ci nie powie a mozesz tylko niepotrzebnie sie stresowac, co na pewno krzystnie na zajscie nie wplywa.
    Mnie to bardzo stresowalo i w koncu przestalam mierzyc. Polegalam tylko na sluzie i testach owu i sie udalo :)

Spioch. Ja rowniez w realu nie mam z kim pogadac na te tematy. Mieszkam w UK i mam tu tylko siostre. Ona jednak nie czuje instynktu macierzynskiego i dla niej to wszystko to jakas abstrakcja.
    Powiedzialam jej o ciazy, ale jak pochwalilam sie, ze umowilam sie na pierwsze USG to zapytala 'po co?'.
    Przykro mi, ze ona nie dopytuje sie o ciaze ani specjalnie nie chce sluchac. Dlatego ja caly czas bede na forch, bo tu otrzymuje mnostwo wsparcia :)
    Ty tez pisz nam o wszystkim, bo tak latwiej przetrwac ten czas :)

Annie, Śpioch przytulam!!! Ja pamiętam, że też miałam kosę z siostrą, jak byłam w 1 ciąży. Do tej poy nie wiem czy to był brak jej instynktu wówczas, czy zazdrość wyrażana obojętnością.

Annie1981 lubi tę wiadomość

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ