Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
aria40 wrote:Kaka w normie, ale monitoruj, bierzesz dupka?
Kate88:) przytulam Cię mocno. Nic nie wiedziałam o poronieniu. Myslałam że to zbieżność nicków. Wiem, co czujesz. Trzymam mocno za Ciebie kciuki!!!!! -
kaka470 wrote:Ja już odebrałam ale wydaje mi się że chyba mało przyrosło chociaż sprawdzałam według kalendarza i niby w normie denerwuje się
24.01-12 dp 46,7
26.01-14dp 75,3kaka470 lubi tę wiadomość
-
Doma90 wrote:Teraz mierzę też w ustach, wyczytałam, że to też może być mniej wiarygodne, więc od przyszłego cyklu zacznę mierzyć w pochwie. Zobaczymy czy będzie jakaś różnica.
Pierwszy cykl z mierzeniem temperatury też zaczynałam z mierzeniem w ustach ale wychodziły mi takie esy floresy, że zaczęłam się zastanawiać czy ze mną jest wszystko ok (nawet ovu nie zaznaczył owulacji). Dlatego przerzuciłam się na mierzenie w pochwie i od razu wykres był "normalny".
-
Doma90 wrote:Annie to mój pierwszy cykl z termometrem. Póki co nie stresuje mnie to, tylko dziwi i zastanawia. Na razie będę mierzyć, bo chcę mieć jakiekolwiek porównanie, a w marcu gin i mu te wykresy chcę pokazać właśnie, żeby ewentualnie może coś poradził itp.
A ja polecam mierzenie tempki o stałych porach. Pozwala to lepiej ocenić moment owulacji i poznać swój organizm -
nick nieaktualnykaka470 wrote:Ja już odebrałam ale wydaje mi się że chyba mało przyrosło chociaż sprawdzałam według kalendarza i niby w normie denerwuje się
24.01-12 dp 46,7
26.01-14dp 75,3 -
gosia o widzisz, to jest jakaś nadzieja
aria40 mierzę o stałych porach, wystarczy zerknąć na mój wykres, by to zauważyć
kaka nie denerwuj się, na pewno będzie dobrze :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:17
kaka470 lubi tę wiadomość
-
Doma90 wrote:
aria40 mierzę o stałych porach, wystarczy zerknąć na mój wykres, by to zauważyć
Uups, nie sądziłam, że odczytasz to mój post jako zarzut, że nie mierzysz o stałych porach. Miałam na myśli, że to popieram, tyle w temacie.
Patrzyłam na Twój wykres, a masz zdjęcia testów? Mi te niebieskie z allegro tez nie wyszły, ale domowe lab. dla odmiany pozytywy przez 5 dni, takie z mocniejszą testową. Niby oba o czułości 25. Zwiątpiłam w testy ostatnio. Te różowe z allegro też tydzień dodatnie były. Ktoś kiedyś polecał LH Vitam, chyba zamówię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 15:40
-
Ja mierzę w ustach ale podobno trzeba trzymać termometr w tym samym miejscu np pod językiem i z zamkniętymi ustami, bo w różnej części ust może być inna temperatura. Mi akurat w poprzedniej ciąży ładnie udało się mierzyć w buzi temperatury, nawet mimo tego, że pracowałam w jednym tygodniu na 8 a w drugim na 14 i mierzyłam o różnych porach ale korygowałam pomiar
-
SusannaDean wrote:Jeszcze trzeba by zrobić betę za 48 godzin, zobacz sobie na kalkulatorze na belly jaki masz wzrost, minimum to podobno 66% i tak na oko jest :*
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tyle piszecie że nawet nie będę próbować was nadrabiać
Aria no niestety skonczylo sie tak jak sie skonczylo ale walczymy dalej pełna parą i dziękuję za kciukasy
Kate jest w normie powtórz za 48 godzin i nie świruj bo fasolinka czuje twój stres, myśl pozytywnie i będzie dobrze!! :*kaka470, aria40 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny<a href=https://zapodaj.net/a46f54db03017.jpg.html>IMG_20170126_193753.jpg</a>
https://zapodaj.net/a46f54db03017.jpg.html
Dziewczyny zrobilam właśnie test owu z rossmana z facelle. Nie wiem czy to można uznać za pozytyw czy jeszcze nie?
Nie znam sie na testach, w poprzednim cyklu robilam je pierwszy raz i do tego źle.były z domowe laboratorium ale tam na instrukcji pisało ze jak jest jaśniejsza linia od testowej to negatyw musi być taka sama grubość a tutaj w instrukcji tego nie ma i nie wiem sama...
Ps. Juz znalazłam ze negatywWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 19:53
-
nick nieaktualnySpioch, ale owu blisko, bo się krecha pogrubia
Boziu, mnie tak gardło drapie, że niewyobrażalne, biorę te pastylki dla kobiet w ciąży, bo się boję.. Biorę też cerutin i polopirynę z polecenia lekarza, więc jest bezpiecznie. Ale powiem wam, że ostatnio się tak czułam na kilka dni przed testem gdzie objawy przeziębieniowe mnie wykończyły... Mam nadzieję, że tu będzie podobnie ale nie chcę się nakręcaćspioch, kate88:) lubią tę wiadomość
-
aria40 wrote:Uups, nie sądziłam, że odczytasz to mój post jako zarzut, że nie mierzysz o stałych porach. Miałam na myśli, że to popieram, tyle w temacie.
Patrzyłam na Twój wykres, a masz zdjęcia testów? Mi te niebieskie z allegro tez nie wyszły, ale domowe lab. dla odmiany pozytywy przez 5 dni, takie z mocniejszą testową. Niby oba o czułości 25. Zwiątpiłam w testy ostatnio. Te różowe z allegro też tydzień dodatnie były. Ktoś kiedyś polecał LH Vitam, chyba zamówię.
Mi te niebieskie z allegro też nie zawsze wychodzą.
Kaka - na pewno jest ok!