Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydobuska wrote:
Miśka jako ksiegowa moge Tobie poradzić program do rozliczania pitow ze strony ministerstwa finansów e-deklaracje. Najbezpieczniejszy i najłatwiejszy. Z pomocą internetu i tego programu dacie radę. :)Musisz mieć tylko swój zeszłoroczny PIT, żeby zweryfikować nowy przed wysłaniem.
A możesz mi wysłąć link, bo zupełnie nie wiem jak tto znaleźć -
Doma90 wrote:Nie mam pojęcia, ale u mnie od czasu zobaczenia pęcherzyka 17 mm, do objawów owulacji i jej oznaczenia na wykresie minęło 8 dni. Co w teorii jest możliwe, jeśli rośnie 1 mm na dobę, to by miał 24-25 mm, czyli wielkość w sam raz do pękania. Jednak czy to w praktyce możliwe, nie wiem. Za mało się na tym znam.
Doma mi też lekarz mówił, że pęcherzyk rosnie ok 1-2 mm na dobę.Chociaż u Ciebie też może mieć on 27 mm w przewidywanym dniu owulacji. Może tak ma właśnie być -zastanawiam się czy on w ogóle pękł. W czwartek mam jechać znowu na USG, aby zobaczyć czy pękł. Ale do czwartku to jeszcze 4 dni. Przeglądałam cykle dziewczyn które brały Pregnyl i sporadycznie bolały jej jajniki może w -3-4 przypadkach. Mogłoby przestać boleć to byłabym spokojniejsza. PozdrawiamCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:czesc dziewczyny pierwszy raz w zyciu snily mi sie pozytywne testy, robilam ich mnostwo w tym snie no i dzis 10 dpo i zatestowalam 25tka paskowa i tam nic hehe no raczej
Susanna masz plan! Do lekarza w lutym i to nie jedynie na monitoring ale mysle ze powinnaś z nim przedyskutować cała swoja historie staran. Masz juz wybranego jakiegoś specjalistę?
Ciekawe to z tym pulsacyjnym wydzielaniem progesteronu... tez juz o tym gdzies czytałam ale moj lekarz nic nie wspominał o tym. Moze sprawdzenie trzech miesiecy pod rząd cos pokaże... -
nick nieaktualnyCarPer wrote:Susanna masz plan! Do lekarza w lutym i to nie jedynie na monitoring ale mysle ze powinnaś z nim przedyskutować cała swoja historie staran. Masz juz wybranego jakiegoś specjalistę?
Ciekawe to z tym pulsacyjnym wydzielaniem progesteronu... tez juz o tym gdzies czytałam ale moj lekarz nic nie wspominał o tym. Moze sprawdzenie trzech miesiecy pod rząd cos pokaże... -
nick nieaktualnyCarPer wrote:Susanna masz plan! Do lekarza w lutym i to nie jedynie na monitoring ale mysle ze powinnaś z nim przedyskutować cała swoja historie staran. Masz juz wybranego jakiegoś specjalistę?
SusannaDean wrote:Nie nie mam, będę musiała wybierać z dostępnych w ośrodkach, które pzu ma na liście, na szczęście sporo tego Teraz to nic z tym nie zrobię jedynie mogę zacząć pozytywnie nowy cyklZosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
Po ponad dwóch latach jesteś
-
nick nieaktualnyMargolciak wrote:Mogłabyś napisać o co chodzi z tym pzu? Bo ja jestem ubezpieczona z mężem u niego w pracy, ale nic mi w zasadzie nie wiadomo o tych sprawach. Są jakieś zniżki w tych ośrodkach o których mówisz? Czy o co chodzi
Margolciak lubi tę wiadomość
-
Anet85 wrote:A mnie dzisiaj bardzo boli prawy jajnik. Nie wiem czy to możliwe zeby pęcherzyk od piątku rana (podanie pregnylu) do dzisiaj jeszcze nie pękł? Dziwny mam ten cykl, tak jeszcze nigdy nie miałam.
Anet85 lubi tę wiadomość
Zosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
-
SusannaDean wrote:ubezpieczenie dodatkowe (oprócz tego chorobowego co dostajesz odszkodowania np), za mnie pobierają 50 zł za męża 20 zł, dostęp do wielu placówek i specjalistów na zasadzie PAKIETU KOMFORTOWEGO, po prostu prywatna opieka medycznna zasadzie luxmed czy medicover, ale tu pzu podpisało umowy z wieloma oddziałami przychodniami i mamy listę gdzie można korzystać infolinia cię na wszystko umawia, bo nie wiem czy jest portal pacjenta jeszcze do logowaniaZosia (TGA) 2014 Aniołek 2016
-
nick nieaktualnydobuska wrote:Miska proszę
http://www.finanse.mf.gov.pl/pp/e-deklaracje/do-pobrania/-/asset_publisher/rG2P/content/aplikacja-e-deklaracje-desktop-umozliwiajaca-osobom-fizycznym-zlozenie-formularzy-elektronicznych-bez-kwalifikowanego-podpisu-elektronicznego?redirect=http%3A%2F%2Fwww.finanse.mf.gov.pl%2Fpp%2Fe-deklaracje%2Fdo-pobrania%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_rG2P%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_count%3D1#p_p_id_101_INSTANCE_rG2P_
Spioch dlaczego masz mieszane uczucia co do objawów u mnie?
Bo objawy są super, coś się na pewno dzieje. To ciągnięcie w brzuchu daje nadzieje i trzymam za to kciuki. Ja po prostu patrze już na objawy bardzo sceptycznie i nie chce pisać "oo to na pewno dzidzia" bo jak się okaże, że nie (tfu tfu tfu) to rozczarowanie jest jeszcze większe. Kurcze mam nadzieje ze dobrze mnie rozumiesz bo nie wiem jak to wytłumaczyć. Ale mocno Ci kibicuje kochana, może źle to troche zabrzmiało. nie miałam tego na celu
przepraszam chyba mam dzisiaj ciężki dzień... -
nick nieaktualnyMargolciak wrote:Dzięki kurczę człowiek płaci i nie wie za co nawet. Jutro musi się mąż dowiedzieć czy też to mamy. Dobrze by było, bo jak nasza walka jeszcze trochę potrwa to można zbankrutować
-
SusannaDean wrote:Jeśli nie macie to warto zapytać czy mają możliwość. Mój mąż płaci 200 zł za to wszystko, bo po 67 zł mamy to ubezpieczenie co wypłacają np za urodzenie maluszka, to pewnie macie Mamy stawkę 1,8 tys zł x2 bo oboje mamy ubezpieczenie A to o czym pisałam to inne, właśnie dostęp do lekarzy i świadczeń medycznych, to jest też nowość jakaś w pzu
-
nick nieaktualny