Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    W sumie to dzięki luteinie ale wcześniejsze wyższe to naturalne... dziękuje:) mam nadzieję ze to dobry znak ale reszta to dziwna po prostu :)

w jakim okresie cyklu bierze się luteinę i w jakim celu?

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miała być ma wywołanie @. ale to czysty progesteron pomoga zagnieździć się fasolce.i podtrzymuje ciążę. gwałtowne odstawienie grozi poronieniem...

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy od kobiety. Na zafasolkowanie bierze. się dwa dni lub trzy po owulce :)albo jak kobiecie grozi poronienie np mają plamienie to dostają żeby aby proge steron nie spadł. zazwyczaj jest to dawka 2x2tabletki czyli 200mg. ja dostałam na wywołanie w poprzednim cyklu tą sama dawkę ale przez sześć dni i gwałtowne odstawienie miało wywołać @
    W ciągu tygodnia. a kobiety w ciąży biorą w pierwszym całym trymestrze:)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jeśli w 11dc miałam pęcherzyk 19mm bez wspomagania to znaczy że w tym cyklu też bd miała dominujący pęcherzyk?? czy to nie jest na 100% pewne??

mam nadzieje ze nie bd złe za takie pytanie bo zdaje sobie z tego sprawę że lekarz to może stwierdzić

ale mam DO DZIŚ WAŻNĄ RECEPTE NA CLO gin mi przepisał w zeszłym cyklu ale nie wziełam i miałam 19mm bez leków!! a nie wiem czy mam brać teraz czy nie?? bo jednak był dominujący

wiecie coś na ten temat bo ja jestem zielona

To nasz 50 cs +10 na luzie <3 Na OVU od 04.2014r.
    26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI :(

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin CLO przepisał mi od tak bo długo się staramy o dziecko i tylko zapytałam o jakiś wspomagacz i dał mi to od razu i dlatego go ostatnio nie brałam bo chciałam żeby zobaczył co się dzieje bez cLO i był i dlatego mam dylemat a nie chce stracić tego miesiąca bo to bd mój 18cs

• szpilka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak masz kasę to wykup, bo może w następnym cyklu być super bez wspomagaczy a może nie być a na wszelki wypadek będziesz mieć opakowanie na zapas
    z drugiej strony może zaciążysz bez wspomagaczy i trzeba będzie to clo potem odsprzedać

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lila84 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba też miałam piękny pęcherzyk bez wspomagania a potem cykl bezowulacyjny także gin od razu zapisał mi Clo i po nim miałam piękne okazy - w tym cyklu to nawet dwa pękły więc czekam na efekty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:00

zonaboba, Daisy, chmurreczkaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość

Lenka <3 35t1d 2522 gramy szczęścia <3

Czekamy na Ciebie córeczko <3
    d76e967a38.png
  • zonaboba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w aptece kosztuje 20zł więc nawet jak by się miało zmarnować to nie ważne ale boje się że nie powinnam brać jak ostatnio miałam pęcherzyk a nie wiem czy jak raz miałam to czy mam je zawsze

w lutym miałam torbiele na jajnikach i okres mi się zatrzymał na 57dni

mam mętlik w głowie

• zonaboba Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila trzymam kciuki za bliźniaki :):*
    ale bezowulacyjny to zaczy że nie było pęcherzyka?? czy nie pękł?

• Daisy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    W ciągu tygodnia. a kobiety w ciąży biorą w pierwszym całym trymestrze:)

Oczywiscie tylko wtedy gdy musialy zaczac brac przy stwierdzneiu ciazy, plamienia itp. Progesteron sie przyjmuje gdy zachodzi taka potrzeba i wtedy do konca pierwszego trymestru :) Jesli organizm wytwarza wystarczajace ilosci prg, to dodatkowe ilosci nie są potrzebne. :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemowle.gif

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski przed chwilą przyszedł mój termometr z allegro. Więc rozpakowałam go żeby sprawdzić czy działa no i z głupa wsadzam go do paszczy ;) czekam na pib pib i temp. wynosi 37.4 C. Wiem, że taki jednorazowy pomiar nic nie znaczny ale chyba jak jest taka wysoka to dobrze ?:)

Dajcie jakaś nadzieję ;)) Zakupiłam dziś test i jutro rano robię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:11

atdc8iikup31msj2.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo dobrze!:) zauwazylam ze w ustach troche nizsza temp wiec jak na usta to super:)

!!!!!!!!!!!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):) Do dziś nie miałam żadnej nadziei a teraz mam może 1 %.:) Nie chce się nakręcać jakoś z dystatnsem podchodzę do tego, prznajmniej tak mi sie wydaję ;) Ja z naury jestem pesymistyka i pewnie dlatego widze wszystko w czarnych barwach.
    Aczkolwiek Słoneczna podniosłaś mnie na duchu ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba wrote:
    Lila trzymam kciuki za bliźniaki :):*
    ale bezowulacyjny to zaczy że nie było pęcherzyka?? czy nie pękł?

Kochana, bezowulacyjny cykl znaczy tyle, ze:
    a) byl pecherzyk, ale nie pekl
    b) by pecherzyk, ale nie dorosl do pekniecia
    c) byl pecherzyk i zapadl sie
    d) nie bylo pecherzyka dominujacego
    e) pcos

Generalnie rzecz ujmujac cykl bezowulacyjny to taki, w ktorym nie doszlo do owulacji, czyli kobieta w danym cyklu byla nieplodna.

Nie wiem co jeszcze tu wpisać..

Ofelaine - tempka mierzona w ciagu dnia nie jest miarodajna, mowisz, jesz, ruszasz sie, cos tam sie dzieje w Twoim organizmie, wiec nie ma to znaczenia czy to dobrze, czy zle. Liczy sie tylko temperatura rano, po min 4/6 h spaniu (w zaleznosci od metody np. tez po 3h), przed wstaniem, piciem, siadaniem, najlepiej od razu po przebudzeniu, bo w niedalekim czasie po tym, zaczyna juz bic mocniej serce, funkcje 'codzienne' sie wlaczaja i tempka sie podnosi.
    Nie mierz tej tempki tylko smigaj rano na becie. Czekamy na cudowne wiesci! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:18

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana, bezowulacyjny cykl znaczy tyle, ze:
    a) byl pecherzyk, ale nie pekl
    b) by pecherzyk, ale nie dorosl do pekniecia
    c) byl pecherzyk i zapadl sie
    d) nie bylo pecherzyka dominujacego
    e) pcos

Generalnie rzecz ujmujac cykl bezowulacyjny to taki, w ktorym nie doszlo do owulacji, czyli kobieta w danym cyklu byla nieplodna.

Nie wiem co jeszcze tu wpisać..

Ofelaine - tempka mierzona w ciagu dnia nie jest miarodajna, mowisz, jesz, ruszasz sie, cos tam sie dzieje w Twoim organizmie, wiec nie ma to znaczenia czy to dobrze, czy zle. Liczy sie tylko temperatura rano, po min 4/6 h spaniu (w zaleznosci od metody np. tez po 3h), przed wstaniem, piciem, siadaniem, najlepiej od razu po przebudzeniu, bo w niedalekim czasie po tym, zaczyna juz bic mocniej serce, funkcje 'codzienne' sie wlaczaja i tempka sie podnosi.
    Nie mierz tej tempki tylko smigaj rano na becie. Czekamy na cudowne wiesci! <3

Jak zwyklę mądra i rzeczowa wypowiedż :) Masz rację z tą tempką, jutro rano okaże się co i jak. :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialam się wymądrzać..Czasem nie umiem inaczej napisac niz na sucho i bez ozdobnikow i potem wychodzi takie wlasnie o, wszechwiedząctwo :D

• Anutka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecna :-)

Daisy lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy - cieszę się z twoich dobrych wyników.

Mam strasznie zapieprz w pracy i chyba nie dam rady jutro rano zrobić progesteronu, żeby sprawdzić jak się zmienił po owu. Myślicie, że powinnam się w ogóle zapisać na USG w tym cyklu? Nie miałam monitoringu robionego, a jedynie badania hormonów, które były w normie. To chroniczne zmęczenie spowodowane pracę ma swoje dobre strony - nie świruję już tak, jak w zeszłym miesiącu. 7 dpo a ja nie zrobiłam jeszcze żadnego testu - sukces :)

Anutka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi. Kupiłam sobie spodnie ciążowe! Nie dopięłam się w moje dźinsy :( Znaczy na siłę to bym je zapięła, bo po praniu były, ale nie chce ściskać brzuszka. Po poronieniu trochę przybrałam na wadze :( i nic z zeszłego roku na mnie nie wchodzi. Mam nadzieje że nie zapeszę! A obiecałam sobie że na razie będę spokojnie czekała i nie robiła żądnych ciążowych planów i zakupów.

fe5375b39e80121093ea4d8bedb55fce.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:55

Anutka, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ