Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
To zależy od kobiety. Na zafasolkowanie bierze. się dwa dni lub trzy po owulce :)albo jak kobiecie grozi poronienie np mają plamienie to dostają żeby aby proge steron nie spadł. zazwyczaj jest to dawka 2x2tabletki czyli 200mg. ja dostałam na wywołanie w poprzednim cyklu tą sama dawkę ale przez sześć dni i gwałtowne odstawienie miało wywołać @
W ciągu tygodnia. a kobiety w ciąży biorą w pierwszym całym trymestrze:) -
to jeśli w 11dc miałam pęcherzyk 19mm bez wspomagania to znaczy że w tym cyklu też bd miała dominujący pęcherzyk?? czy to nie jest na 100% pewne??
mam nadzieje ze nie bd złe za takie pytanie bo zdaje sobie z tego sprawę że lekarz to może stwierdzić
ale mam DO DZIŚ WAŻNĄ RECEPTE NA CLO gin mi przepisał w zeszłym cyklu ale nie wziełam i miałam 19mm bez leków!! a nie wiem czy mam brać teraz czy nie?? bo jednak był dominujący
wiecie coś na ten temat bo ja jestem zielonaTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
gin CLO przepisał mi od tak bo długo się staramy o dziecko i tylko zapytałam o jakiś wspomagacz i dał mi to od razu i dlatego go ostatnio nie brałam bo chciałam żeby zobaczył co się dzieje bez cLO i był i dlatego mam dylemat a nie chce stracić tego miesiąca bo to bd mój 18csTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
jak masz kasę to wykup, bo może w następnym cyklu być super bez wspomagaczy a może nie być a na wszelki wypadek będziesz mieć opakowanie na zapas
z drugiej strony może zaciążysz bez wspomagaczy i trzeba będzie to clo potem odsprzedać
-
zonaboba też miałam piękny pęcherzyk bez wspomagania a potem cykl bezowulacyjny także gin od razu zapisał mi Clo i po nim miałam piękne okazy - w tym cyklu to nawet dwa pękły więc czekam na efekty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 16:00
zonaboba, Daisy, chmurreczkaa, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
u mnie w aptece kosztuje 20zł więc nawet jak by się miało zmarnować to nie ważne ale boje się że nie powinnam brać jak ostatnio miałam pęcherzyk a nie wiem czy jak raz miałam to czy mam je zawsze
w lutym miałam torbiele na jajnikach i okres mi się zatrzymał na 57dni
mam mętlik w głowieTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
-
mizzelka wrote:W ciągu tygodnia. a kobiety w ciąży biorą w pierwszym całym trymestrze:)
Oczywiscie tylko wtedy gdy musialy zaczac brac przy stwierdzneiu ciazy, plamienia itp. Progesteron sie przyjmuje gdy zachodzi taka potrzeba i wtedy do konca pierwszego trymestru Jesli organizm wytwarza wystarczajace ilosci prg, to dodatkowe ilosci nie są potrzebne.
-
Laski przed chwilą przyszedł mój termometr z allegro. Więc rozpakowałam go żeby sprawdzić czy działa no i z głupa wsadzam go do paszczy czekam na pib pib i temp. wynosi 37.4 C. Wiem, że taki jednorazowy pomiar nic nie znaczny ale chyba jak jest taka wysoka to dobrze ?
Dajcie jakaś nadzieję ) Zakupiłam dziś test i jutro rano robię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:11
-
Do dziś nie miałam żadnej nadziei a teraz mam może 1 %. Nie chce się nakręcać jakoś z dystatnsem podchodzę do tego, prznajmniej tak mi sie wydaję Ja z naury jestem pesymistyka i pewnie dlatego widze wszystko w czarnych barwach.
Aczkolwiek Słoneczna podniosłaś mnie na duchu -
zonaboba wrote:Lila trzymam kciuki za bliźniaki :*
ale bezowulacyjny to zaczy że nie było pęcherzyka?? czy nie pękł?
Kochana, bezowulacyjny cykl znaczy tyle, ze:
a) byl pecherzyk, ale nie pekl
b) by pecherzyk, ale nie dorosl do pekniecia
c) byl pecherzyk i zapadl sie
d) nie bylo pecherzyka dominujacego
e) pcos
Generalnie rzecz ujmujac cykl bezowulacyjny to taki, w ktorym nie doszlo do owulacji, czyli kobieta w danym cyklu byla nieplodna.
Nie wiem co jeszcze tu wpisać..
Ofelaine - tempka mierzona w ciagu dnia nie jest miarodajna, mowisz, jesz, ruszasz sie, cos tam sie dzieje w Twoim organizmie, wiec nie ma to znaczenia czy to dobrze, czy zle. Liczy sie tylko temperatura rano, po min 4/6 h spaniu (w zaleznosci od metody np. tez po 3h), przed wstaniem, piciem, siadaniem, najlepiej od razu po przebudzeniu, bo w niedalekim czasie po tym, zaczyna juz bic mocniej serce, funkcje 'codzienne' sie wlaczaja i tempka sie podnosi.
Nie mierz tej tempki tylko smigaj rano na becie. Czekamy na cudowne wiesci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:18
-
Daisy wrote:Kochana, bezowulacyjny cykl znaczy tyle, ze:
a) byl pecherzyk, ale nie pekl
b) by pecherzyk, ale nie dorosl do pekniecia
c) byl pecherzyk i zapadl sie
d) nie bylo pecherzyka dominujacego
e) pcos
Generalnie rzecz ujmujac cykl bezowulacyjny to taki, w ktorym nie doszlo do owulacji, czyli kobieta w danym cyklu byla nieplodna.
Nie wiem co jeszcze tu wpisać..
Ofelaine - tempka mierzona w ciagu dnia nie jest miarodajna, mowisz, jesz, ruszasz sie, cos tam sie dzieje w Twoim organizmie, wiec nie ma to znaczenia czy to dobrze, czy zle. Liczy sie tylko temperatura rano, po min 4/6 h spaniu (w zaleznosci od metody np. tez po 3h), przed wstaniem, piciem, siadaniem, najlepiej od razu po przebudzeniu, bo w niedalekim czasie po tym, zaczyna juz bic mocniej serce, funkcje 'codzienne' sie wlaczaja i tempka sie podnosi.
Nie mierz tej tempki tylko smigaj rano na becie. Czekamy na cudowne wiesci!
Jak zwyklę mądra i rzeczowa wypowiedż Masz rację z tą tempką, jutro rano okaże się co i jak.
-
@Daisy - cieszę się z twoich dobrych wyników.
Mam strasznie zapieprz w pracy i chyba nie dam rady jutro rano zrobić progesteronu, żeby sprawdzić jak się zmienił po owu. Myślicie, że powinnam się w ogóle zapisać na USG w tym cyklu? Nie miałam monitoringu robionego, a jedynie badania hormonów, które były w normie. To chroniczne zmęczenie spowodowane pracę ma swoje dobre strony - nie świruję już tak, jak w zeszłym miesiącu. 7 dpo a ja nie zrobiłam jeszcze żadnego testu - sukcesAnutka lubi tę wiadomość
-
Hihi. Kupiłam sobie spodnie ciążowe! Nie dopięłam się w moje dźinsy Znaczy na siłę to bym je zapięła, bo po praniu były, ale nie chce ściskać brzuszka. Po poronieniu trochę przybrałam na wadze i nic z zeszłego roku na mnie nie wchodzi. Mam nadzieje że nie zapeszę! A obiecałam sobie że na razie będę spokojnie czekała i nie robiła żądnych ciążowych planów i zakupów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2014, 17:55
Anutka, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017