Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Olencja może wszystko Ci sie przesunie. Zobacz jak u mnie, jeszcze teoretycznie nic straconego z owulką. Nie poddawaj sie na zaś i nigdzie nie przepisuj dopuki nie bedzie pewnosci ze cykl stracony. A wszystko może sie dobrze ułożyć
Martusia to też sporo juz przeszliscie. Przyro mi, ze pierwsza ciąza tak sie zakonczyła. Ale jak teraz sie udało zaczac z in vitro to myśle że jest z górki i bedzie niedługo piekny wynik na tescie powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:02
martusia1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
olencja wrote:nie daleko ale tam sie da dotrzec tylko samochodem,a przeciez nie bedziemy tego robic w krzakach
w krzakach nie bo kleszcze ale może poszaleć w aucie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 20:04
-
olencja wrote:musze przesunac owulacje na niedziele albo poniedzialek:(( ale jak?!!?
siła umysłu
może twój ma żywotnych Spartan i dotrwają do owulacji trzymam kciuki!
kasiatoja lubi tę wiadomość
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
Kochane ja nie zagladam bo zrobilismy sobie jutro wolne i jestesmy juz na dzialce nad jeziorkiem. Maz ogarnia ja juz gore ogarnelam i polozylam corcie spac i ogladam gessler.
Co do mojej wizyty dzis w invikcie to pobieznie opisalam w notatce. Jestem bardzo zadowolona z wizyty dzisiejszej Jak sobie puszcze jutro wifi z komorki na laptopa to napisze cos wiecej na ten temat. Buziaki :* Ogrzewam sie przy kominku brrrr pierwsze grzanie po zeszlym roku bo nie chcialo nam sie zima jezdzic przepalac. Do tego nawet rury popekaly w scianach zle byla woda spuszczona..tzn woda dobrze ale facet ktory stawial dom polozyl rury u gory w lazience po poziomie bez spadu no i kafle az odpadly mam nadzieje ze bedzie pieknie cieplo jutro bo poki co to marzne z kapturem i kocem -
Cześć Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki i na pierwszy rzut oka chyba jest ok, z wyjątkiem progesteronu, który jest powyżej normy z fazy folikularnej, a wchodzi w widełki normy owulacyjnej. Czy to źle? Badania robione w 10 dniu cyklu. Zerknijcie proszę i pomóżcie zinterpretować. Niestety nie pójdę w tym miesiącu na monitorig, bo nie zgrałam się z dyspozycyjnością gina ...pojechał na majówkę i jego urlop wypada w czasie moich potencjalnych dni płodnych
Estradiol 69,31 pg/ml przy normach:
- f.folikularna 18-147
- owulacja 93-573
- f. lutealna 43-214
Progesteron 0,79 ng/ml przy normach:
- f.folikularna 0,1-0,54
- owulacja 0,12-6,22
- f. lutealna 1,5-20
Prolaktyna 12,72 ng/ml przy normie 1,3-25 -
Daisy wrote:Isabelle a nie zrobilas fsh zeby obliczyc sobie stosunek lh do fsh? Na moje oko wyniki masz ladne, progesteron swiadczy o tym ze jestes jeszcze przed owu. Estradiol tez. Pecherzyk dojrzaly do pekniecia to E ok. 200. Prl w normie.
Nie, lekarz zlecił mi tylko zbadanie progesteronu i estradiolu, mimo, że owu w zeszłym miesiącu była bardzo ładna, na monitoringu miałam cienkie endo. Podejrzewał, że coś może być nie tak w tym obszarze.
Co może pokazać stosunek lh do fsh? Powinnam zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:11
-
olencja wrote:nie daleko ale tam sie da dotrzec tylko samochodem,a przeciez nie bedziemy tego robic w krzakach
To może trzeba tam podjechać, męża uprowadzić na chatę, wykorzystać i odstawić z powrotem niech zarabia na wózekMonifah lubi tę wiadomość
-
Isabelle stosunek lh do fsh ponizej 1 moze swiadczyc o niewydolnosci przysadki, a powyzej 1.5 moze swiadczyc o pcos. Mysle ze warto to zrobic, 2,3 dc.
A jakie masz dlugie cykle? Ja mam dlugasne, w 22dc mialam E ok 135 dopiero, a prg 0.7i bylo ok. W 23dc mialam E ok 160 a prg 0.9 i wszystko bylo ok. Endo w 19dc mialam 7mm i tez niby ok. Miesiaczki mam na bogato. Od dziewczyn z of wiem, ze cienkie endo to slabe @ i na odwrot.
Zaciskam mocno kciuki zeby owu szybko przyszla i za zielone na koncuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:31
isabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zdrowka kochana
Pecha to te majowki maja bo chyba kazda z nas a to choroba a to brak owulki a to facetow w domu brak.
Ja dzis od rana zyje nadzieja bo tempka odrobinke wyzsza niz 6 ostatanich. Moze owul bedzie
A dzis piatek, piateczek, piatunio wiec milutkiego przedweekendowego dnia dziewczynymartusia1986 lubi tę wiadomość
-
Jedna z dziewczyn pisała, że jej znajoma zrobiła spontan na masce samochodu i później 2 kreseczki były więc sama rozumieszolencja, kasiatoja, Daisy lubią tę wiadomość
-
Daisy wrote:Isabelle stosunek lh do fsh ponizej 1 moze swiadczyc o niewydolnosci przysadki, a powyzej 1.5 moze swiadczyc o pcos. Mysle ze warto to zrobic, 2,3 dc.
A jakie masz dlugie cykle? Ja mam dlugasne, w 22dc mialam E ok 135 dopiero, a prg 0.7i bylo ok. W 23dc mialam E ok 160 a prg 0.9 i wszystko bylo ok. Endo w 19dc mialam 7mm i tez niby ok. Miesiaczki mam na bogato. Od dziewczyn z of wiem, ze cienkie endo to slabe @ i na odwrot.
Zaciskam mocno kciuki zeby owu szybko przyszla i za zielone na koncu
Dzień dobry,
Daisy, nie wiedziałam nic o tym, że stosunek lh do fsh jest istotny... mnie w 3 dc wyszło LH 7,47 a FSH 8,28 czyli stosunek wychodzi 0,9 no i teraz nie wiem, co z tym zrobić?
ja mam Hashimoto i niedoczynność więc wiem, że moja przysadka nie pracuje poprawnie ale czy gin powinien jakoś dalej drążyć temat po takich wynikach? a tsh z tego samego dnia badań było 1,09 więc okWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 09:37
Daisy lubi tę wiadomość