X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
Odpowiedz

Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja może wszystko Ci sie przesunie. Zobacz jak u mnie, jeszcze teoretycznie nic straconego z owulką. Nie poddawaj sie na zaś i nigdzie nie przepisuj dopuki nie bedzie pewnosci ze cykl stracony. A wszystko może sie dobrze ułożyć :)

Martusia to też sporo juz przeszliscie. Przyro mi, ze pierwsza ciąza tak sie zakonczyła. Ale jak teraz sie udało zaczac z in vitro to myśle że jest z górki i bedzie niedługo piekny wynik na tescie :) powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 19:02

martusia1986 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe słowa :)

Ja również Wam tego życzę :)

kwiatuszek789, Tamka lubią tę wiadomość

• olencja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monifah wrote:
    Olencja to jak męża nie będzie to Ty jedź do męża jak nie daleko :P

martusia 1986, trzymam mocno kciuki, aby się udało jak najszybciej :)
    nie daleko ale tam sie da dotrzec tylko samochodem,a przeciez nie bedziemy tego robic w krzakach :D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze przesunac owulacje na niedziele albo poniedzialek:(( ale jak?!!?

u5cvp2.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    nie daleko ale tam sie da dotrzec tylko samochodem,a przeciez nie bedziemy tego robic w krzakach :D

w krzakach nie bo kleszcze ;) ale może poszaleć w aucie? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 20:04

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    musze przesunac owulacje na niedziele albo poniedzialek:(( ale jak?!!?

siła umysłu :P
    może twój ma żywotnych Spartan i dotrwają do owulacji :) trzymam kciuki!

kasiatoja lubi tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    w krzakach nie bo kleszcze ;) ale może poszaleć w aucie? :P
    wstydzę :D

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    siła umysłu :P
    może twój ma żywotnych Spartan i dotrwają do owulacji :) trzymam kciuki!
    z ostatnich dwoch cykli wynika ze chyba zdychaja w przedbiegach:(((

u5cvp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja nie zagladam bo zrobilismy sobie jutro wolne i jestesmy juz na dzialce nad jeziorkiem. Maz ogarnia ja juz gore ogarnelam i polozylam corcie spac i ogladam gessler.
    Co do mojej wizyty dzis w invikcie to pobieznie opisalam w notatce. Jestem bardzo zadowolona z wizyty dzisiejszej :) Jak sobie puszcze jutro wifi z komorki na laptopa to napisze cos wiecej na ten temat. Buziaki :* Ogrzewam sie przy kominku brrrr pierwsze grzanie po zeszlym roku bo nie chcialo nam sie zima jezdzic przepalac. Do tego nawet rury popekaly w scianach zle byla woda spuszczona..tzn woda dobrze ale facet ktory stawial dom polozyl rury u gory w lazience po poziomie bez spadu no i kafle az odpadly :/ mam nadzieje ze bedzie pieknie cieplo jutro bo poki co to marzne z kapturem i kocem :D

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki i na pierwszy rzut oka chyba jest ok, z wyjątkiem progesteronu, który jest powyżej normy z fazy folikularnej, a wchodzi w widełki normy owulacyjnej. Czy to źle? Badania robione w 10 dniu cyklu. Zerknijcie proszę i pomóżcie zinterpretować. Niestety nie pójdę w tym miesiącu na monitorig, bo nie zgrałam się z dyspozycyjnością gina ...pojechał na majówkę i jego urlop wypada w czasie moich potencjalnych dni płodnych :(

Estradiol 69,31 pg/ml przy normach:
    - f.folikularna 18-147
    - owulacja 93-573
    - f. lutealna 43-214

Progesteron 0,79 ng/ml przy normach:
    - f.folikularna 0,1-0,54
    - owulacja 0,12-6,22
    - f. lutealna 1,5-20

Prolaktyna 12,72 ng/ml przy normie 1,3-25

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle a nie zrobilas fsh zeby obliczyc sobie stosunek lh do fsh? Na moje oko wyniki masz ladne, progesteron swiadczy o tym ze jestes jeszcze przed owu. Estradiol tez. Pecherzyk dojrzaly do pekniecia to E ok. 200. Prl w normie. :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Isabelle a nie zrobilas fsh zeby obliczyc sobie stosunek lh do fsh? Na moje oko wyniki masz ladne, progesteron swiadczy o tym ze jestes jeszcze przed owu. Estradiol tez. Pecherzyk dojrzaly do pekniecia to E ok. 200. Prl w normie. :)

Nie, lekarz zlecił mi tylko zbadanie progesteronu i estradiolu, mimo, że owu w zeszłym miesiącu była bardzo ładna, na monitoringu miałam cienkie endo. Podejrzewał, że coś może być nie tak w tym obszarze.

Co może pokazać stosunek lh do fsh? Powinnam zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:11

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • kasiatoja Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:

To może trzeba tam podjechać, męża uprowadzić na chatę, wykorzystać i odstawić z powrotem niech zarabia na wózek ;)

Monifah lubi tę wiadomość

211042976e.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle stosunek lh do fsh ponizej 1 moze swiadczyc o niewydolnosci przysadki, a powyzej 1.5 moze swiadczyc o pcos. Mysle ze warto to zrobic, 2,3 dc.
    A jakie masz dlugie cykle? Ja mam dlugasne, w 22dc mialam E ok 135 dopiero, a prg 0.7i bylo ok. W 23dc mialam E ok 160 a prg 0.9 i wszystko bylo ok. Endo w 19dc mialam 7mm i tez niby ok. Miesiaczki mam na bogato. Od dziewczyn z of wiem, ze cienkie endo to slabe @ i na odwrot.
    Zaciskam mocno kciuki zeby owu szybko przyszla i za zielone na koncu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2014, 22:31

isabelle lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niestety dopadło mnie przeziębienie.. Wyobrażacie sobie mieć takiego pecha. Cały rok byłam zdrowa a w 1 cyklu starań - choróbsko. :(
    Los mnie nie oszczędza. Trzymam kciuki za każdą z was, zapełnijcie listę majową <3

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zdrówka życzę żeby szybko minęło :)

Miłego dnia kobietki :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka kochana :-)
    Pecha to te majowki maja bo chyba kazda z nas a to choroba a to brak owulki a to facetow w domu brak.
    Ja dzis od rana zyje nadzieja bo tempka odrobinke wyzsza niz 6 ostatanich. Moze owul bedzie :-)

A dzis piatek, piateczek, piatunio wiec milutkiego przedweekendowego dnia dziewczyny :-)

martusia1986 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Monifah Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:

Jedna z dziewczyn pisała, że jej znajoma zrobiła spontan na masce samochodu i później 2 kreseczki były :D więc sama rozumiesz :P

olencja, kasiatoja, Daisy lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane :)Prędzej czy później i tak zostaniemy mamuśkami :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Isabelle stosunek lh do fsh ponizej 1 moze swiadczyc o niewydolnosci przysadki, a powyzej 1.5 moze swiadczyc o pcos. Mysle ze warto to zrobic, 2,3 dc.
    A jakie masz dlugie cykle? Ja mam dlugasne, w 22dc mialam E ok 135 dopiero, a prg 0.7i bylo ok. W 23dc mialam E ok 160 a prg 0.9 i wszystko bylo ok. Endo w 19dc mialam 7mm i tez niby ok. Miesiaczki mam na bogato. Od dziewczyn z of wiem, ze cienkie endo to slabe @ i na odwrot.
    Zaciskam mocno kciuki zeby owu szybko przyszla i za zielone na koncu <3

Dzień dobry,

Daisy, nie wiedziałam nic o tym, że stosunek lh do fsh jest istotny... mnie w 3 dc wyszło LH 7,47 a FSH 8,28 czyli stosunek wychodzi 0,9 no i teraz nie wiem, co z tym zrobić?

ja mam Hashimoto i niedoczynność więc wiem, że moja przysadka nie pracuje poprawnie ale czy gin powinien jakoś dalej drążyć temat po takich wynikach? a tsh z tego samego dnia badań było 1,09 więc ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 09:37

Daisy lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ