Majowe fasolki, majowe groszki, majowe testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiatoja wrote:Krokodylciu, ale przecież serduszka były
Może jednak?
Tak były ale nie było owulacji w ogóle więc raczej marne szanse.
Prawdę mówiąc to nawet bym wolała żeby nic nie było w tym cyklu bo biorę antybiotyk i w razie fasolki mógł by zaszkodzić. -
Ja dziś zrobiłam test owulacyjny i bardzo blada kreska, więc albo przed albo już po. Dziś mam mega dużo rozciągliwego śluzu. Czy jest szansa, że jeszcze będzie owulka? W tym cyklu nie odżywałam się zbyt zdrowo i martwię się, że to zaważyło i będzie bezowulacyjny Jest 18 dc, miesiąc temu miałam pęknięty pęcherzyk 19 dc, ale teraz nie robiłam monitoringu. Czytałam gdzieś, że owulka jest po szczycie śluzu (który chyba mam dziś) - czy tak może być?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Łatwo to sobie wyobrazić: śluz płodny ma wspomóc zapłodnienie, jest deszczem, który ma przygotować ziemię na zasianie, dlatego występuje przed i w czasie owulacji. Często można zaobserwować drastyczną zmianę śluzu z płodnego na suchy tuż po owulacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 22:41
sylwiaśta159, polkosia lubią tę wiadomość
-
ja przepiszę się z jutrzejszego testowania na 5.05 ponieważ jestem na majówce i nie mam technicznie jak...
ale mam jakieś przeczucia... ból brzucha jak na @ od wczoraj ale @ nie przychodzi.. dzisiaj ryczę z powodu byle czego (zepsułam mężemu majówkę), temperatura utrzymuje się na poziomie 37,2 - wykresu generalnie nie robię i nie prowadzę bo staramy się jak na razie "na luzie" bez mierzenia temp., wyznaczania owulacji,sztucznych wspomagaczy i takich tam... ale to chyba jest jakiś znakWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 22:57
kasiatoja lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:ciekawe jaki wyjdzie CI jutro:) ja dzis mialam cien 2 kreski wiec pewnie jutro bedzie pozytyw:)
-
Kasia79 wrote:Dziewczyny jak myślicie wczoraj byłam na monitoringuo 12:30 11 dzien cyklu pęcherzyk 16mm, wczoraj zrobiłam test owulacyjny był pozytywny, zastrzyk miałam wziąć dziś o 21, jeszcze nie wzięłam, bo dziś zrobiłam test owulacyjny i druga kreska była słabsza. Jak myślicie wziąć ten zastrzyk? Czy nie jest za wcześnie?
Kurcze, za bardzo na zastrzykach się nie znam, ale jak lekarz kazał, to ja bym robiła...
Z tymi testami to różnie bywa. Nie trzeba ich interpretować tak na 100%. Czasami wystarczy, że przed testowaniem spożyjesz więcej płynów niż zwykle i mocz robi się "rzadszy", a co za tym idzie stężenie LH słabsze. -
Tamka wrote:no widzisz, a mnie już 3 dzień wychodzi jasno różowa, jakby coraz ciemniejsza ale jak dla mnie testy na razie są negatywne, a u Ciebie jednego dnia cień krechy, a drugiego pozytyw.. czy to zależy od testów czy poziomu LH?
-
Niestety u Misi79 (@)
A mar tak jak prosiła przenosimy na 5-tego i trzymamy kciuki
01.05 Agnieszka GreenApple (@) A.loth
02.05 Misia79 (-),
03.05 kwiatuszek789, inezka,
04.05 Lenuś
05.05 Iwka, Nenaaa, zizia_a, mar
06.05 katarinka79, zielarka, słoneczna 85
07.05
08.05 Kaśka, Tosia 1981, Lila84, zonaboba
09.05 potforzasta, Przedszkolanka, Cynamonek30
10.05 Gosiacu, Gwiazdeczka27, paaulla84
11.05 Magda_lena88, Olivia89, Tygrysek 89,
12.05 ewelina 27, waszka88, Ofelaine, anka8820
13.05 isabelle, kasiatoja, Betty Boop
14.05 Ewik, Welonisia, Monifah, munirka, Lulu, belldandy,
15.05 slodka100, Brawurka84, sylwiaśta 159, polkosia
16.05 Landryneczka, rastafanka, Ewa99
17.05 M4DZI4, kamciaaaa5, Rubi, olencja
18.05 Anutka, aniulkab86, kierzynka
19.05 Kkarolinaaaa
20.05 ewcia21k, Ania1986
21.05
22.05 Anastazjaaa
23.05 chmurreczkaa, Dariaa, madzianka
24.05 ara
25.05 Japoneczka z Porcelany, rotaszek, kejti91, lemurek, julita
26.05 justta, sara_nar, BATTINKA, Vaniliaa
27.05
28.05
29.05
30.05
31.05 Daisy, aisza, Rybeńkamar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jak robiłam teraz owulacyjny rano z drugiego moczu to 2 czy 3 dni przed pozytywem byla blada krecha potem byly obie rowne sobie apotem testowa ciemniejsza od kontrolnej a dalej juz nie robilam bo wiadomo do pierwszego pozytywu robimy ) ale zmierzam do tego ze rano wielki pozytyw a ok 17 negatyw, wiec nie jest chyba regułą, że trzeba robic wieczorem. )
dziewczynki zapisujac sie na testowanie w maju (15,05)bralam pod uwage ze domniemaną owulkę będę miala jak w tamtym cyklu 19 dc ale teraz temp testy owu sluz i owufriend mowia ze to byl 14 dc wiec chyba się przepiszę, co myslicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2014, 07:37
-
Dziewczynki,czy możecie mi pomóc z wykresem i w ogóle?
Bo już zgłupiałam
W środę,tj.w 13 dc miałam szczyt śluzu-do tego najpewniej późnym wieczorem test owu pozytyw/ewentualnie w nocy (na podstawie badań krwi z lh powyżej 25 z samego rana).W czwartek rano dwie mocne krechy na teście owu,potem po paru godzinach już druga ciut bledsza. Wczoraj od 18 straszny ból jajników,kłucie,i w szyjce macicy. W czwartek byłam wręcz pewna,że to dzień owulacji-bo temperatura spadła w środę,a potem się podniosła o 0,21.Ale nawet jeśli wczoraj była owulacja-przez to kłucie jajników,to dlaczego dziś temperatura znowu spadła? nie mam już od wczoraj rano śluzu płodnego,jedynie szyjkę jeszcze wczoraj wysoko i bardzo otwartą,ale to po owulacji dzień też tak może być?Możliwe,że temperatura jutro pójdzie znowu do góry,ale skąd te spadki po domniemanej owulacji?I w moim przypadku teraz bardziej patrzeć na objawy śluz/szyjka czy temperatura?Chodzi mi o okres okołoowulacyjny
A tak w ogóle to witam Was wszystkie w kolejny majowy dzionek Jak tam majówka?My mieliśmy wczoraj poprawić serduszko...Ale że mój mąż się upił na grillu to wieczorem zasnął...I było mi bardzo przykro,bo myślę,że poprzedniego wieczoru się nie wstrzeliliśmy i tyle -
nick nieaktualny
-
Brawurka ja chyba tez nie pomoge bo sama mam problem z interpretacja swojego wykresu. Niby wskazał, ze owulka byla 10 dnia ale poza sluzem to wczoraj dopiero mialam objawy takie jak ból jajników i piersi. Testy mi negatywne wychodza ale co tam, wczoraj męża do łózka zaciagnełam i ta
Brawurka a robiłas jakos ostatnio monitoring? Aby zobaczyc czy jest pecherzyk i czy peka? Ja tak narawde w poprzednich cyklach kontrolowalam to ale bylam tylko raz przed owulką i pecherzyk dominujacy mial 18 mm wiec po odczekaniu 4 dni poszlam i juz bylo widac ciałko żółte. takze 2 razy tylko usg robilam ale mialam pewnosc. W tym cyklu wlasnie nie poszlam i załuję bo sama nie wiem kiedy co i jakMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
obdzwoniłam z 10 jak nie więcej klinik,dziś nie ma nigdzie miejsc na usg Wszystko przez te wolne dni,akurat tak się u mnie złożyło w tym cyklu ech.
Myślę,że u mnie jest problem naprawdę z owulacją,organizm może i się przymierza,ale do niej nie dochodzi
Trudno,będę szukać lekarza od monitoringu już pełnego,który się zna na leczeniu i w razie co zastosuje jakieś leki-wspomagacze
-
Betty:ja tylko dwa razy miałam monitoring,i to niepełny:bo dwie wizyty w 2 cyklach i pęcherzyk zawsze ładnie rósł,ale czy pękał oto jest pytanie?
Może spróbuję się gdzieś umówić na poniedziałek,ale to już chyba i tak będzie za późno
-
Brawurka, spokojnie. Jest wiele czynników , które mogą mieć wpływ na temperaturę. Wszystko wskazuje na to, że miałaś tą owulację w czwartek. A jak sama dobrze wiesz, najlepiej jest współżyć nie tyle, że w sam dzień owulacji ale np. dzień czy dwa wcześniej. Bo też jest duża szansa na zapłodnienie. Owulacja może nastąpić o 6.00 nad ranem, w nocy albo jak sama widzisz np. wieczorem ( ból owulacyjny i te sprawy) może jeszcze dzisiaj spróbujcie serduszkować ( bo dzien po owulacji jak najbardziej też może dojść do zapłodnienia tym bardziej jak wystąpiła ona pod wieczór) - jest cały czas szansa !
ps. słyszałam, że na kacu doznania są mocniejsze - to tak w kierunku Twojego mężulkasylwiaśta159 lubi tę wiadomość