X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Pewnie ,że tak ...zwłaszcza,że potem to będą mieli przegrane bo ciężarówki są nieobliczalne jak im hormony szaleją :) Trzeba ich oszczędzać puki się da...

:D huśtawki nastrojów...ja się muszę hamować :)

Asi lubi tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Króliczynka Debiutantka

Wysłany: 18 maja 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staramy się 3 miesiąc, temperaturę mierze 2 miesiąc, miałam robione podstawowe badania ginekologiczne po ostatnim jest ok. Cykl wcześniej nie miałam owulacji i jedna lekarka zasugerowała PCO,stwierdziła to na podstawie badań USG ( co ciekawe chodziłam do niej wcześniej i nigdy nic nie widziała, zawsze było wszystko ok) przestraszyłam się, byłam więc przekonana że w ogóle nie mam owulacji. Zmieniłam lekarza, kobieta mnie strasznie pocieszała i powiedziała, że ma za mało danych by stwierdzić co kolwiek. Kazała przyjść na monitoring ok 11/12 dnia cyklu. Kiedy przyszłam nie mogłam uwierzyć w to co mówi, że pęcherzyka nie ale jest ślad płynu w zatoce i ciałko żółte. Na następny dzień temperatura zaczęła już bardziej wzrastać co potwierdziło to co mówiła. Zaczęłam wierzyć, że jednak może się wszystko udać. Bo rozpacz była straszna po pierwszej diagnozie.

Wysłany: 18 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki że mogę się trochę wygadać, znów mam łzy w oczach

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki, zrobiłam rano test bo mi nie dało, ale wyszedł negatywny :-( nawet nie było bladej kreseczki, także jutro chwila prawdy...bo pewnie jutro przyjdzie @.

• Asi Autorytet

Wysłany: 18 maja 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez. Potem to troche mija ale na początku . Mój mąż to chodzi na palcach i pyta czy nie będę krzyczeć . A on już tydzień temu powiedział, że jak nie jestem w ciązy to on papieżem zostanie, bo jestem jak wariatka.

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • eunika Autorytet

Wysłany: 18 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:
    Dzięki za wszystkie komentarze,trochę mnie uspokoiliście, ale te dni się tak dłużą że hej, chciałabym już wszystko wiedzieć.

każda tak ma na początku, mi dopiero przedwczoraj wyznaczyło owulację a wykres miałam taki dziwny, że bałam się, że w ogóle jej nie było I po co? wystarczy poczekać a nie wymyślać problemy. Na razie u Ciebie jest ładny wykresik, oby się udało i jeśli tego chcesz to wszystkich objawów ciążowych życzę, hihi:)

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:
    Dzięki że mogę się trochę wygadać, znów mam łzy w oczach

Kochana ... spokojnie ... przede wszystkim - 3 miesiące to maleńko ... my zaraz dobijemy 1,5 roku ... :(
    A jeżeli lekarz znów Ci nie pasuje - idź do innego - godnego polecenia. Ile masz latek że tak się już stresujesz tym ... ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    hej Dziewczynki, zrobiłam rano test bo mi nie dało, ale wyszedł negatywny :-( nawet nie było bladej kreseczki, także jutro chwila prawdy...bo pewnie jutro przyjdzie @.

Kochana Ty masz tak krótkie cykle ? Zaczełysmy podobnie i dziwię się że już testujesz ... ja jak już to w okolicach 27go ....

Wysłany: 18 maja 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę latek już mam ;) 28

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:

Prawie rówieśniczki :) ja w listopadzie 29 :)

Króliczynka lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 maja 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Króliczynka wrote:

I już mi się humor poprawił ;)

maximka84, Iwka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Nusia wrote:

Kochana Ty masz tak krótkie cykle ? Zaczełysmy podobnie i dziwię się że już testujesz ... ja jak już to w okolicach 27go ....

wiesz co, no właśnie nie, zawsze miałam 29-30 dniowe, coś mi się ostatnio poprzestawiało...w tym cyklu miałam owulkę bardzo wcześnie, więc dlatego mam już na dniach dostać okres. W tym cyklu zaczęłam brać castagnus, więc to może przez niego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:
    Tylko martwi mnie fakt,że nie mam za bardzo innych wyraźnych objawów tylko ból ty piersi. A piszecie tutaj też o bólach brzucha itp.

a jak dlukie masz cykle skarbie ta owulacja bardzo szybko po okresie??? i jak duze jajeczko bylo na monitoringu??

Wysłany: 18 maja 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi jak duże jajeczko tego właśnie nie wiem. Znalazłam się u lekarza w 12 dniu cyklu z myślą by monitorować swój cykl (zwykle trwał ok 30 dni ale przez 2 miesiące brałam luteine i mi się skrócił, w tym cyklu nie biore już luteiny i nie wiem jak długi będzie)ale zdążyliśmy go zmonitorować bo już w tym 12 dniu był tylko ślad płynu w zatoce i na prawym jajniku ciałko żółte.

Wysłany: 18 maja 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zdążyliśmy go zmonitorować (tam miało być)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:
    maximka84 wrote:
    Króliczynka wrote:

I już mi się humor poprawił ;)

widzisz Kochana :) po to tu jesteśmy ;)
    wszystkie bedziemy MAMAMI i czasem będziemy tęskinić za tym beztroskim czasem ;) więc puki co - korzystajmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    maximka84 wrote:
    Nusia wrote:

wiesz co, no właśnie nie, zawsze miałam 29-30 dniowe, coś mi się ostatnio poprzestawiało...w tym cyklu miałam owulkę bardzo wcześnie, więc dlatego mam już na dniach dostać okres. W tym cyklu zaczęłam brać castagnus, więc to może przez niego...

aha ... ale szok taki krótki cykl ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Króliczynka wrote:
    deJzi jak duże jajeczko tego właśnie nie wiem. Znalazłam się u lekarza w 12 dniu cyklu z myślą by monitorować swój cykl (zwykle trwał ok 30 dni ale przez 2 miesiące brałam luteine i mi się skrócił, w tym cyklu nie biore już luteiny i nie wiem jak długi będzie)ale zdążyliśmy go zmonitorować bo już w tym 12 dniu był tylko ślad płynu w zatoce i na prawym jajniku ciałko żółte.

kurde rozpisalam sie i wcielo mi posta

wiec napisze w skrócie
    mysle ze jajeczko peka wczesniej i jest za male.. ale to takie moje gadanie... jak nie zaciazysz w tym cyklu a zycze cie zebys zaciazyla z calego serduszka... to w nastepnym musisz sie wybrac na obserwacje wczesniej.. wazne co lekarz powie a nie ja :) takie moje domysly :)
    ale wydaje mi sie ze chyba nic z tego bo owilka jakos bardzo szybko dziwnie byla... ale glowa do gory cuda sie zdazaja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i dodam ze dziwna ta ginekolog po peknieciu ez ci moze przeciesz powiedziec jak duze jest jajeczko z ktorej byla ovolka.... NIE DAC SIE ZWODZC LEKARZOM

• eunika Autorytet

Wysłany: 18 maja 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    Króliczynka wrote:

kurde rozpisalam sie i wcielo mi posta

wiec napisze w skrócie
    mysle ze jajeczko peka wczesniej i jest za male.. ale to takie moje gadanie... jak nie zaciazysz w tym cyklu a zycze cie zebys zaciazyla z calego serduszka... to w nastepnym musisz sie wybrac na obserwacje wczesniej.. wazne co lekarz powie a nie ja :) takie moje domysly :)
    ale wydaje mi sie ze chyba nic z tego bo owilka jakos bardzo szybko dziwnie byla... ale glowa do gory cuda sie zdazaja..

chyba że może owu była w 12 dc? bo jest taka możliwość... chociaż u mnie najpierw źle zaznaczyło ale przerywaną a teraz tak jak myślałam już jest... hmmm, trzeba czekać

1ed36c1806ded9898bf633c15336ce49.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ