Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Asi wrote:Pewnie ,że tak ...zwłaszcza,że potem to będą mieli przegrane bo ciężarówki są nieobliczalne jak im hormony szaleją Trzeba ich oszczędzać puki się da...
huśtawki nastrojów...ja się muszę hamowaćAsi lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
staramy się 3 miesiąc, temperaturę mierze 2 miesiąc, miałam robione podstawowe badania ginekologiczne po ostatnim jest ok. Cykl wcześniej nie miałam owulacji i jedna lekarka zasugerowała PCO,stwierdziła to na podstawie badań USG ( co ciekawe chodziłam do niej wcześniej i nigdy nic nie widziała, zawsze było wszystko ok) przestraszyłam się, byłam więc przekonana że w ogóle nie mam owulacji. Zmieniłam lekarza, kobieta mnie strasznie pocieszała i powiedziała, że ma za mało danych by stwierdzić co kolwiek. Kazała przyjść na monitoring ok 11/12 dnia cyklu. Kiedy przyszłam nie mogłam uwierzyć w to co mówi, że pęcherzyka nie ale jest ślad płynu w zatoce i ciałko żółte. Na następny dzień temperatura zaczęła już bardziej wzrastać co potwierdziło to co mówiła. Zaczęłam wierzyć, że jednak może się wszystko udać. Bo rozpacz była straszna po pierwszej diagnozie.
-
nick nieaktualny
-
Króliczynka wrote:Dzięki za wszystkie komentarze,trochę mnie uspokoiliście, ale te dni się tak dłużą że hej, chciałabym już wszystko wiedzieć.
każda tak ma na początku, mi dopiero przedwczoraj wyznaczyło owulację a wykres miałam taki dziwny, że bałam się, że w ogóle jej nie było I po co? wystarczy poczekać a nie wymyślać problemy. Na razie u Ciebie jest ładny wykresik, oby się udało i jeśli tego chcesz to wszystkich objawów ciążowych życzę, hihi:) -
nick nieaktualnyKróliczynka wrote:Dzięki że mogę się trochę wygadać, znów mam łzy w oczach
Kochana ... spokojnie ... przede wszystkim - 3 miesiące to maleńko ... my zaraz dobijemy 1,5 roku ...
A jeżeli lekarz znów Ci nie pasuje - idź do innego - godnego polecenia. Ile masz latek że tak się już stresujesz tym ... ? -
nick nieaktualnyNusia wrote:hej Dziewczynki, zrobiłam rano test bo mi nie dało, ale wyszedł negatywny nawet nie było bladej kreseczki, także jutro chwila prawdy...bo pewnie jutro przyjdzie @.
Kochana Ty masz tak krótkie cykle ? Zaczełysmy podobnie i dziwię się że już testujesz ... ja jak już to w okolicach 27go .... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:Nusia wrote:hej Dziewczynki, zrobiłam rano test bo mi nie dało, ale wyszedł negatywny nawet nie było bladej kreseczki, także jutro chwila prawdy...bo pewnie jutro przyjdzie @.
Kochana Ty masz tak krótkie cykle ? Zaczełysmy podobnie i dziwię się że już testujesz ... ja jak już to w okolicach 27go ....
wiesz co, no właśnie nie, zawsze miałam 29-30 dniowe, coś mi się ostatnio poprzestawiało...w tym cyklu miałam owulkę bardzo wcześnie, więc dlatego mam już na dniach dostać okres. W tym cyklu zaczęłam brać castagnus, więc to może przez niego... -
nick nieaktualnyKróliczynka wrote:Tylko martwi mnie fakt,że nie mam za bardzo innych wyraźnych objawów tylko ból ty piersi. A piszecie tutaj też o bólach brzucha itp.
a jak dlukie masz cykle skarbie ta owulacja bardzo szybko po okresie??? i jak duze jajeczko bylo na monitoringu?? -
deJzi jak duże jajeczko tego właśnie nie wiem. Znalazłam się u lekarza w 12 dniu cyklu z myślą by monitorować swój cykl (zwykle trwał ok 30 dni ale przez 2 miesiące brałam luteine i mi się skrócił, w tym cyklu nie biore już luteiny i nie wiem jak długi będzie)ale zdążyliśmy go zmonitorować bo już w tym 12 dniu był tylko ślad płynu w zatoce i na prawym jajniku ciałko żółte.
-
nick nieaktualnyKróliczynka wrote:maximka84 wrote:Króliczynka wrote:Trochę latek już mam 28
Prawie rówieśniczki ja w listopadzie 29
I już mi się humor poprawił
widzisz Kochana po to tu jesteśmy
wszystkie bedziemy MAMAMI i czasem będziemy tęskinić za tym beztroskim czasem więc puki co - korzystajmy -
nick nieaktualnyNusia wrote:maximka84 wrote:Nusia wrote:hej Dziewczynki, zrobiłam rano test bo mi nie dało, ale wyszedł negatywny nawet nie było bladej kreseczki, także jutro chwila prawdy...bo pewnie jutro przyjdzie @.
Kochana Ty masz tak krótkie cykle ? Zaczełysmy podobnie i dziwię się że już testujesz ... ja jak już to w okolicach 27go ....
wiesz co, no właśnie nie, zawsze miałam 29-30 dniowe, coś mi się ostatnio poprzestawiało...w tym cyklu miałam owulkę bardzo wcześnie, więc dlatego mam już na dniach dostać okres. W tym cyklu zaczęłam brać castagnus, więc to może przez niego...
aha ... ale szok taki krótki cykl ... -
nick nieaktualnyKróliczynka wrote:deJzi jak duże jajeczko tego właśnie nie wiem. Znalazłam się u lekarza w 12 dniu cyklu z myślą by monitorować swój cykl (zwykle trwał ok 30 dni ale przez 2 miesiące brałam luteine i mi się skrócił, w tym cyklu nie biore już luteiny i nie wiem jak długi będzie)ale zdążyliśmy go zmonitorować bo już w tym 12 dniu był tylko ślad płynu w zatoce i na prawym jajniku ciałko żółte.
kurde rozpisalam sie i wcielo mi posta
wiec napisze w skrócie
mysle ze jajeczko peka wczesniej i jest za male.. ale to takie moje gadanie... jak nie zaciazysz w tym cyklu a zycze cie zebys zaciazyla z calego serduszka... to w nastepnym musisz sie wybrac na obserwacje wczesniej.. wazne co lekarz powie a nie ja takie moje domysly
ale wydaje mi sie ze chyba nic z tego bo owilka jakos bardzo szybko dziwnie byla... ale glowa do gory cuda sie zdazaja.. -
nick nieaktualny
-
deJzi wrote:Króliczynka wrote:deJzi jak duże jajeczko tego właśnie nie wiem. Znalazłam się u lekarza w 12 dniu cyklu z myślą by monitorować swój cykl (zwykle trwał ok 30 dni ale przez 2 miesiące brałam luteine i mi się skrócił, w tym cyklu nie biore już luteiny i nie wiem jak długi będzie)ale zdążyliśmy go zmonitorować bo już w tym 12 dniu był tylko ślad płynu w zatoce i na prawym jajniku ciałko żółte.
kurde rozpisalam sie i wcielo mi posta
wiec napisze w skrócie
mysle ze jajeczko peka wczesniej i jest za male.. ale to takie moje gadanie... jak nie zaciazysz w tym cyklu a zycze cie zebys zaciazyla z calego serduszka... to w nastepnym musisz sie wybrac na obserwacje wczesniej.. wazne co lekarz powie a nie ja takie moje domysly
ale wydaje mi sie ze chyba nic z tego bo owilka jakos bardzo szybko dziwnie byla... ale glowa do gory cuda sie zdazaja..
chyba że może owu była w 12 dc? bo jest taka możliwość... chociaż u mnie najpierw źle zaznaczyło ale przerywaną a teraz tak jak myślałam już jest... hmmm, trzeba czekać