X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe starania
Odpowiedz

Majowe starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    maximka- cieszę się że się podoba,ale serio się przy was tak czuję :D
    Nie wiem czy jestem do końca zdrowa , niby hormony ok i tarczyca tez.
    Ja to wole z moim nie rozmawiać jeszcze o tych jego badaniach ,niech się u mnie wyjaśni do końca.

ja Ci coś powiem ... ja tu dołączyłam w marcu chyba - AMATOR totalny, fajną grupę miałyśmy ... ale jakoś się porozpadała, koleżanka załozyła tez forum i w sumie się duuużo tu nauczyłam ... :) Tak że ekspert też ze mnie żaden :P
    Jeśli o mnie chodzi ponoć wsio u mnie ok ... hormonów nie miałam robionych, ale moja ginekolożka, po badaniu mnie, usg i wywiadzie stwierdziła że wsio u mnie ok - ona to wie :P i powiedziała że jak rok nie idzie to trzeba też faceta zbadać ...
    No a my rok bez parcia się staraliśmy, dopiero tak od marca z tymi wszystkimi dziwacznymi obserwacjami :P Tak wogóle jak powedziałam mojej gince o tych wykresach to stwierdziła :''to już zaszłaś'' :P ona nie bardzo to pochwala, owszem badania, wizyty ok - ale te wykresy nie - stres, stres i jeszcze raz stres - i się nie zajdzie - no np. ja - miałam dziś taką noc że masakra - durne sny o wykresach i termometrze.... paranoja ...

A Ty ile się starasz ? :) ile masz latek ? Ja jak to mówię stara duuuu#$@$ w listopadzie 29 :\

Gośśśka lubi tę wiadomość

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam pierwszy raz u Pani D. w tym miesiącu , zaraz pierwszego dnia pobranie krwi na hormony , usg te od środka w pochwie niby prawy jajnik coś nie tak wyglądał. Dała mi Luteinę tzn.wyczytałam że to Luteina bo tabletki nazywają się Progestan (mieszkam w DE google nic mi nie znalazło). Biorę od 15dc i tak przez 15dni x2 dziennie i mam się zgłosić na wizytę jak @ mi się skończy.
    My staramy się od września 2012, tak to rok brałam anty , pózniej tylko stosunek przerywany a jesteśmy razem od września 2007. Cały życiorys napisałam kurczę :D
    Latek mam 23 ,a z Ciebie jaka tam stara D :)
    Masz racje nie będę się nakręcać jeszcze temperaturami , niech zostanie jak jest.

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz cio ... jeśli masz jakieś problemiki, coś z jajnikiem czy cuś , to w sumie możesz sobie jeden cykl walnąć z termometrem - dla siebie - zobaczysz jak się to wszystko u Ciebie odbywa, czy jest tak jak powinno ... ja z takim podejściem też mierzyłam tepmkę (no do teraz jak mi się już @ zbliża i panikuję :P )

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maximko- w sumie sprawdzę te temperatury ale nie ten kolejny cykl ,mamy wyjazd do PL na urlop więc nie bardzo mi to pasuje.
    Przekonałaś się jak jest z mierzeniem ,skoro dla Ciebie to taki stres to faktycznie lepiej bez.Chociaż może kolejne byłyby już spokojne, bo już wiesz trochę co i jak.
    Idę obiadek przygotuje i pózniej zajrzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 08:50

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć majówki :) widze że każda w maju luzuje już sobie szelki i nie prowadzi wykresu :) i ja też :) tzn. zaznaczę tylko poczatek czyli @ i potem zielona kropke na końcu i tyle :)

maximka84, Konwalia lubią tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza- Ty rówieśniczko moja :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Cześć majówki :) widze że każda w maju luzuje już sobie szelki i nie prowadzi wykresu :) i ja też :) tzn. zaznaczę tylko poczatek czyli @ i potem zielona kropke na końcu i tyle :)

racja :)
    luz
    luz
    luz
    i spokój
    i dzidzia będzie :)

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka- Witam ,witam 90? ja jak zaczęłam ten wykres to wstawiłam tylko pierwszy dzień miesiączki i dopiero jak u was zerknęłam coś tam dopisałam więcej :)
    Maximko dokładnie i już bez głupich snów życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 09:01

maximka84 lubi tę wiadomość

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Emilka- Witam ,witam 90? ja jak zaczęłam ten wykres to wstawiłam tylko pierwszy dzień miesiączki i dopiero jak u was zerknęłam coś tam dopisałam więcej :)

90' :D w czerwcu urodziny...czyli w maju zachodzę i w czerwcu testuję, mam prezent, mąż urodzinkuje w lipcu więc mu wtedy mówię i ma prezent, koniec tematu. Przecież to proste :)

każdy nas tu rozpozna, zobaczy pusty wykres, powie "majówka" :)

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka WSK wrote:
    Koza wrote:

90' :D w czerwcu urodziny...czyli w maju zachodzę i w czerwcu testuję, mam prezent, mąż urodzinkuje w lipcu więc mu wtedy mówię i ma prezent, koniec tematu. Przecież to proste :)

każdy nas tu rozpozna, zobaczy pusty wykres, powie "majówka" :)

:D :D :D
    i tak kuźwa będzie jak piszesz :)

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko oczywiście że na urodziny się uda :) hihi
    Oj to moje są aż w styczniu, Maximko a Twoje kiedy ? Chyba że Emilka nas zarazi wcześniej :D

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Oj to moje są aż w styczniu, Maximko a Twoje kiedy ? Chyba że Emilka nas zarazi wcześniej :D

No przecież , że zarażę :) i od tej choroby Wam taaakie bębenki urosną ;)

Maximka- bo jak mówię - to się dzieje. Mialam babcię z Ukrainy a tam same czarownice są :D

002cf1800b.png

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko ja mam nadzieje na brzuszek od tej choroby , już i tak kurczę mi rośnie na tym jedzeniu i miałam już kilka pytań czy w ciąży jestem-straszne :D Więc czaruj nas.
    Obiadek już mi się robi , posprzątane i co tu robić dalej.

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:
    Emilko ja mam nadzieje na brzuszek od tej choroby , już i tak kurczę mi rośnie na tym jedzeniu i miałam już kilka pytań czy w ciąży jestem-straszne :D Więc czaruj nas.
    Obiadek już mi się robi , posprzątane i co tu robić dalej.

siedzieć z nami :) mój m ma dzis wolne, będzie oporządzał taras :) a ja dopiero co sie wielce zwlekłam z łóżka... wstyd :)

czary-mary, czary-mary....boooom!

ann21, maximka84 lubią tę wiadomość

002cf1800b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koza wrote:

ja w listopadzie , nie chcę aż tyyyyle czekać :P

ann21 lubi tę wiadomość

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko to musisz nadzorować prace męża :D Oj tam ,ja sama wstaje dość pózno w soboty czy niedziele to potrafię o 12... ale to po nocnych seansach filmowych.
    Ruszę raczej te moje 4 litery i wybiorę się na miasto ale muszę pomyśleć za czym.
    Maximka- i tak szybciej niż ja :D Trzeba pomyśleć kto ma wcześniej urodzinki żeby ten prezent wręczyć ale mąż marzec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2013, 09:36

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Koza :D niech sie sam nadzoruje, jest mechanik-jest :)

002cf1800b.png

• Koza Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko- mój jak jak go nie wezmę w obroty to sam to nic nie zrobi ,ale jak Twój pracowity to dobrze :D
    ann21- skrobnij coś ,nie ma co tak ukradkiem.
    Poprawiłyście mi humor kobietki :)

ann21 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wpierdzieliłam loda koktajlowego Koral co reklamuje Koroniewska :P cóż wg. mnie szału nie ma :P najlepsze Big Milk'i :D

Gośśśka lubi tę wiadomość

• Gośśśka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2013, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maximka84 wrote:
    Koza wrote:
    maximka- cieszę się że się podoba,ale serio się przy was tak czuję :D
    Nie wiem czy jestem do końca zdrowa , niby hormony ok i tarczyca tez.
    Ja to wole z moim nie rozmawiać jeszcze o tych jego badaniach ,niech się u mnie wyjaśni do końca.

ja Ci coś powiem ... ja tu dołączyłam w marcu chyba - AMATOR totalny, fajną grupę miałyśmy ... ale jakoś się porozpadała, koleżanka załozyła tez forum i w sumie się duuużo tu nauczyłam ... :) Tak że ekspert też ze mnie żaden :P
    Jeśli o mnie chodzi ponoć wsio u mnie ok ... hormonów nie miałam robionych, ale moja ginekolożka, po badaniu mnie, usg i wywiadzie stwierdziła że wsio u mnie ok - ona to wie :P i powiedziała że jak rok nie idzie to trzeba też faceta zbadać ...
    No a my rok bez parcia się staraliśmy, dopiero tak od marca z tymi wszystkimi dziwacznymi obserwacjami :P Tak wogóle jak powedziałam mojej gince o tych wykresach to stwierdziła :''to już zaszłaś'' :P ona nie bardzo to pochwala, owszem badania, wizyty ok - ale te wykresy nie - stres, stres i jeszcze raz stres - i się nie zajdzie - no np. ja - miałam dziś taką noc że masakra - durne sny o wykresach i termometrze.... paranoja ...

A Ty ile się starasz ? :) ile masz latek ? Ja jak to mówię stara duuuu#$@$ w listopadzie 29 :\

maximka nie pisz stara dupa bo ja teraz w maju kończę 29 hehhehehhe :( masakra :P :P jak lubiłam urodzinki to tak jakoś do tych mi się nie spieszy :P :P :P

relgl6d8fxp9gav7.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ