Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
samira wrote:Gośśśka wrote:Patii22 wrote:Gośśśka wrote:kochane mam pytanie co jest dobre na mndłości ale takie konkretne zjadłam dzisiaj małże i wymiotuje dalej niż widzę a jak tego nie robię to non stop o tym myśle (sorrki za obrzydliwy temat) ale czyję się fatalnie
mnie pomaga odgazowana cola lub pepsi, nawet lekarze w szpitalach po cichu polecają. Małymi łykami ale często
dzięki mąż mi pójdzie bo ja nie jestem w sanie ale się załatwiłam na własne życzenie masakra
a ja radzę dużo pić ale czystej letniej wody przegotowanej ,lepiej to wszystko wypłukać z organizmu i zwrócić a cola na tym etapie może pogarszać i podrażnić żołądek a nie pomóc ...a małże i cola to nie jest dobre połączenie ... to dobre ale przy małych dolegliwościach... no ale twój wybór...życzą zdrówka..
cola leczy i powstrzymuje mdłości, a poza tym trochę znam się na tym.
No i na tym etapie nie podrażni żołądka. Cola i pepsi zawierają pepsynę. Poniżej małe wyjaśnienie.
Pepsyna – enzym należący do endopeptydaz, występuje w soku żołądkowym człowieka i wielu gatunków zwierząt; wydzielany przez błonę śluzową żołądka w postaci nieczynnego proenzymu - pepsynogenu, który w środowisku kwaśnym (pH ok. 2) lub pod wpływem samej pepsyny (tzw. autoaktywacja) przechodzi w aktywną postać, hydrolizującą wiązania peptydowe białka do krótszych polipeptydów i oligopeptydów; pod wpływem bodźców dodatkowych (jak np. obecność pokarmu w żołądku, zakwaszenie błony śluzowej) następuje wzmożenie jej wydzielania; znajduje zastosowanie w leczeniu nieżytu żołądka, niedokwaśności, braku łaknienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 19:14
samira lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnydziewczyny obejrzyjcie ,ku pokrzepieniu serc
laski coś wam wkleję i obejrzyjcie bo wykasuję ,to dzidzia mojej kuzynki ,tej co pisałam ze wczoraj urodziła ,to tyko 1,14 minutki tylko
http://www.youtube.com/watch?v=I7mcs3rX5GY&feature=youtu.beWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 19:25
Iwka lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Gośśśka wrote:Patii22 wrote:Gośśśka wrote:kochane mam pytanie co jest dobre na mndłości ale takie konkretne zjadłam dzisiaj małże i wymiotuje dalej niż widzę a jak tego nie robię to non stop o tym myśle (sorrki za obrzydliwy temat) ale czyję się fatalnie
mnie pomaga odgazowana cola lub pepsi, nawet lekarze w szpitalach po cichu polecają. Małymi łykami ale często
dzięki mąż mi pójdzie bo ja nie jestem w sanie ale się załatwiłam na własne życzenie masakra
a ja radzę dużo pić ale czystej letniej wody przegotowanej ,lepiej to wszystko wypłukać z organizmu i zwrócić a cola na tym etapie może pogarszać i podrażnić żołądek a nie pomóc ...a małże i cola to nie jest dobre połączenie ... to dobre ale przy małych dolegliwościach... no ale twój wybór...życzą zdrówka..
samirka małż już dawno nie ma w moim organizmie wierz mi troche mi lepiejsamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGośśśka wrote:samira wrote:Gośśśka wrote:Patii22 wrote:Gośśśka wrote:kochane mam pytanie co jest dobre na mndłości ale takie konkretne zjadłam dzisiaj małże i wymiotuje dalej niż widzę a jak tego nie robię to non stop o tym myśle (sorrki za obrzydliwy temat) ale czyję się fatalnie
samirka małż już dawno nie ma w moim organizmie wierz mi troche mi lepiej
to dobrze ze już lepiejGośśśka lubi tę wiadomość
-
Gośśśka wrote:czuję się już troszkę lepiej ale co przeżyłam to moje Pati22 bardzo Ci dziękuję wygazowana cola to był to polecam w 100 % plus gorzką herbatę między przerwami
Bardzo proszę mam nadzieję, że ci przejdzie. Tylko pij małymi łyczkami i bez bąbelków aby nie podrażnić dodatkowo żołądka.Gośśśka lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyPatii22 wrote:samira wrote:Gośśśka wrote:Patii22 wrote:Gośśśka wrote:kochane mam pytanie co jest dobre na mndłości ale takie konkretne zjadłam dzisiaj małże i wymiotuje dalej niż widzę a jak tego nie robię to non stop o tym myśle (sorrki za obrzydliwy temat) ale czyję się fatalnie
No i na tym etapie nie podrażni żołądka. Cola i pepsi zawierają pepsynę. Poniżej małe wyjaśnienie.
Pepsyna – enzym należący do endopeptydaz, występuje w soku żołądkowym człowieka i wielu gatunków zwierząt; wydzielany przez błonę śluzową żołądka w postaci nieczynnego proenzymu - pepsynogenu, który w środowisku kwaśnym (pH ok. 2) lub pod wpływem samej pepsyny (tzw. autoaktywacja) przechodzi w aktywną postać, hydrolizującą wiązania peptydowe białka do krótszych polipeptydów i oligopeptydów; pod wpływem bodźców dodatkowych (jak np. obecność pokarmu w żołądku, zakwaszenie błony śluzowej) następuje wzmożenie jej wydzielania; znajduje zastosowanie w leczeniu nieżytu żołądka, niedokwaśności, braku łaknienia.
może i tak zależny co komu dolega
a ja nie powiedziałam ze wogóle nie pomaga ale nikt mi nie powie ze leczy bo to nie lekarstwo ,ja też przyznam ze niekiedy się skusze na cole ale gazowaną a nie powinnam...
a jeśli chodzi o pomocne jej działanie to na takie dolegliwości jak moje czyli refluks i nadkwaśność ,przepuklinę przełykowa i wrzody na jelitach nie powinnam jej pić ...Gośśśka lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Patii22 wrote:samira wrote:Gośśśka wrote:Patii22 wrote:Gośśśka wrote:kochane mam pytanie co jest dobre na mndłości ale takie konkretne zjadłam dzisiaj małże i wymiotuje dalej niż widzę a jak tego nie robię to non stop o tym myśle (sorrki za obrzydliwy temat) ale czyję się fatalnie
może i tak zależny co komu dolega
a ja nie powiedziałam ze wogóle nie pomaga ale nikt mi nie powie ze leczy bo to nie lekarstwo ,ja też przyznam ze niekiedy się skusze na cole ale gazowaną a nie powinnam...
a jeśli chodzi o pomocne jej działanie to na takie dolegliwości jak moje czyli refluks i nadkwaśność ,przepuklinę przełykowa i wrzody na jelitach nie powinnam jej pić ...
no właśnie gazowaną. A odgazowana przy twoich dolegliwościach jest łagodniejsza (małe ilości) tylko, że nie dobra, wiem.samira lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Samirko życzę Ci z całego serca córeczki ;**
a syn w jakim wieku jest ?? fajnie by było brat i młodsza siostrzyczka )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2013, 20:20
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Wieczornie, upiekłam szarlotkę obejrzałam z D. film, przytulał mnie, bo zimno, prysznic zaliczyłam i siadłam Krew leciała- znów, ale zjadłam lody i minęło. Brzuch boli na @, od następnego miesiąca dam brzuszkowi wiesiołka
samira lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny