Majowe starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Insidia89 wrote:Hej. Dziewczyny mam skromne pytanko?? Moze glupio to zabrzmi..ale Czy mierzac tempke w ustach jest tak samo wiarygodna mierzac tempke w pochwie?? Bo tak sie zastanawiam..czy dobrze robie mierzac w ustach??
tak mierzenie temperatury w ustach jest tak samo wiarygodna ale jeśli zaczynasz ją mierzyć w ten sposób zawsze mierz ją w jednym miejscu czyli jeśli w pierwszy dzień mierzyłaś ją pod językiem z prawej strony to tak samo rób w inne dniInsidia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya ja się nie do końca zgodzę ,najlepiej mierzyć jednak w pochwie a term. wkładamy na ok.4cm wtedy tempka jest najbardziej optymalna i ja trzymam go jeszcze 30sek. po pikaniu ,natomiast w ustach wystarczy przesunąć termometr i już będzie inna ...(chociaż nie każdy chce mierzyć na dole )Ważne zeby w trakcie cyklu nie zmieniać miejsca pomiaru...
-
kochane najważniejsze jest nie popadać w paranoje czy w ustach czy w pochwie tempka i tak skoczy po owulacji ...... że tak powiem gdzie komu wygodniej ja mierzyłam w ustach i okazywało się że owulacje były potwierdzał to za każdym razem ginekolog,ale chyba się troszkę za bardzo w to wkręciłam i nie wychodzi,dlatego nie idźcie za moim przykładem i podejdźcie do tego na luzie
Insidia89, samira lubią tę wiadomość
-
Chyba w końcu można przywiatać się wiosennie witajcie skarby
samira lubi tę wiadomość
Zawsze będziemy Cię kochać !!!
10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy! -
Insidia89 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy ten program pokazuje owu od razu jak wystapi skok tempki czy po fakcie?? Bo niby mam miesieczny premium..
wiesz to zależy od tego jaki śluz zaznaczyłaś, w pierwszym miesiącu sam od siebie tylko orientacyjnie Ci pokaże dni w którym możesz mieć owulacje a po skoku temperatury w górę zaznaczy Ci na podstawie śluzu no i tych skoków czerwoną linią kiedy dokładnie miało to miejsceInsidia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInsidia89 wrote:No niby normalny wiek, ale z tego co zauwazylam to z mojego rocznika malo kto ma dzieci i malo kto jest po slubie:)
No ja jestem rok młodsza i po ślubie o dzidzie staramy się dwa lata i po 2 się udało niestety tylko na chwile od kwietnia staramy się ponownie i życzę wszystkim powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 19:06
Insidia89 lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:Insidia89 wrote:No niby normalny wiek, ale z tego co zauwazylam to z mojego rocznika malo kto ma dzieci i malo kto jest po slubie:)
No ja jestem rok młodsza i po ślubie o dzidzie staramy się dwa lata i po 2 się udało niestety tylko na chwile od kwietnia staramy się ponownie i życzę wszystkim powodzenia
To szybko się staracie..Podziwiam! Ja potrzebuje bynajmniej pol roku zeby sie otrzasnac po stracie..caly miesiac beczalam.. Miedzy I a II poronieniem byla roznica rok i 4miesiace, a teraz jesli sie uda to bedzie roznica 10-11 miesiecy..Przepraszam ze pytam a jaka mialas przyczyne poronienia??
Nam stuknie w tym roku 4 rocznica slubu, zlecialo sie jak nie wiem.. -
nick nieaktualnyprzyczyna nieznana nic wyniki histopatologiczne nie dały no ja też 3 tyg na L4 przepłakałam codziennie do tej pory płacze tylko tak żeby nikt nie widział ale tak jak ty to napisałaś mam nadzieję że moja Lily przyjdzie do nas po prostu w innym terminie porodu ... my cywilny braliśmy w styczniu 2011 a kościelny w sierpniu 2012 bo zaczęłam wierzyć że nie mogę zajść przez to że nie mamy kościelnego jak to teściowa mi mówiła ale nic to nie dało
-
nick nieaktualny
-
Miriam wrote:podziwiam Cię ja raz poroniłam i mi ciężko a co mowa o dwóch ale z tego co czytałam to już masz jedną dzidzię a ty znasz przyczyny twoich poronień ?
Wczesne obumarcie"zarodka" tez z niewiadomych przyczyn..
A ja nawet sie posunelam do tego ze zamowilam od siostr zakonnych pasek sw. Dominika..ma lada dzien przyjsc..moze modlitwa i wiara mi cos dopomoga:)
Tak mam córcie! Udała się nam bez zdnych długich starań..bez zadnych problemow, ciaza perfekcyjnie donoszona i zdrowa..A porod dosyc szybki silami natury:)
U mnie owu jak narazie ani nie widac za bardzo, mam tak malo sluzu ani nie czuc..niby mam @ reguralne, ale w ostatnim miesiacu nie wiem dlaczego w 34 dniu przyszla a cykle mam 28-29 dniowe..Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:Insidia89 wrote:Samira jestes na diecie?? Jak Ci idzie?
a średnio na jeża,najgorzej wyzbyć się chęci na słodkości...
Ja mialam problem schudnac po porodzie, sama nie wierze ze w ogole moglam dopuscic sie do takiego stanu ze nie moglam patrzec w lustro..pelno rozstepow, i w 9 miesiacu waga pokazala 93 kg..a jak urodzilam wazylam 87..tylko 6 kg zgubilam..a gdzie reszta..a wystartowalam z waga 73..teraz jak sie uda nie doprowadze sie nigdy do stanu zeby wazyc wiecej niz 80kg..samira lubi tę wiadomość
-
samira wrote:Insidia89 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy ten program pokazuje owu od razu jak wystapi skok tempki czy po fakcie?? Bo niby mam miesieczny premium..
mi tam jeszcze wogóle nie pokazał heheh ...
W ogóle?? Myslalam ze sprobuje chociaz dzien po owu..