Forum Starając się - ogólne MAJOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

MAJOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 17 maja 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    W 7dc czy 7 dpo? bo to różnica, w 7 dc to całkiem fajny ten progesteron, 7dpo to już słabiutki, i bez suplementacji to raczej ciąża by się nie utrzymała. Po prostu niski prog= miesiączka. Jak bierzesz dupka np to po to się go odstawia po 10 dniach przyjmowania, żeby prog spadał a niski prog wywołuje @

    Ja się tak załamałam wynikami męża pierwszymi. I teraz to już żadnych nadziei nie mam, tzn robię testy owu itd, ale bardziej pod kątem przygotowań do IUI.

    A w tym cyklu mam dwa pęcherzyki, jutro się dowiem czy też dwa ciałka żółte. Taaaaka szansa! ;) No cóż! :D Życie bywa przewrotne...

    Oczywiście chodziło mi o 7dpo dziś zakręcona jestem. Lekarz kazał mi brać do terminu @+2dni zrobić test jak negatyw to odstawic jak pozytyw to absolutnie nie odstawiać bo może być poronienie

    Sung trzymam kciuki

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 maja 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie dzisiaj ovulka. Czuje oba jajniki. Estradiol 280, LH 27. Lecę na monitoring.

    Klamka82 lubi tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 17 maja 2018, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nici. Do terminu @ niby jeszcze 6 dni, ale dzis bardzo boli mnie brzuch. Do tego jeszcze chyba infekcja pecherza bo non stop w wc. Ehhhh
    Trzymam za Was kciuki <3


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 maja 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    U mnie chyba nici. Do terminu @ niby jeszcze 6 dni, ale dzis bardzo boli mnie brzuch. Do tego jeszcze chyba infekcja pecherza bo non stop w wc. Ehhhh
    Trzymam za Was kciuki <3
    Mam super przepis z ziół na pęcherz przy nawracających infekcjach. Jeśli chcesz to mogę ci wysłać. Stosuje u syna na pewno jest.lepiej.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Olaa86 Ekspertka
    Postów: 164 83

    Wysłany: 17 maja 2018, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wynik i jak w poniedziałek beta wynosila 20 tak dzisiaj 96 wiec ok a skad te plamienie to nie wiem ale bylo tego malo a teraz tylko na papierze mam lekko rozowe.... jakby jakies naczynko poszlo.... powtorka badan w poniedziałek wiec zobaczymy.... a u mnie 14 dpo

    Pati88, Straciatellaa, kuzmoni1, Klamka82, Iseko, agniecha2101, Annie1981, MałaMi90, pumka1990 lubią tę wiadomość

    Szymon - 07.02.2012
    Mateusz - 02.08.2016
    Mamy to :) trzecia ciąża :)
    Wyniki bety: 11 dpo - 20, 14 dpo - 96, 18 dpo - 475
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 maja 2018, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa brawo :).

    U mnie po wizycie. Endometrium 16 mm. Pęcherzyk dominujący 19 mm, drugi 14 - czyli nie rośnie. W poniedziałek kontrola czy pęka. I działamy :-D

    Marudaruda, Annie1981 lubią tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 17 maja 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    U mnie chyba nici. Do terminu @ niby jeszcze 6 dni, ale dzis bardzo boli mnie brzuch. Do tego jeszcze chyba infekcja pecherza bo non stop w wc. Ehhhh
    Trzymam za Was kciuki <3

    U mnie problemy z pecherzem były w szczęśliwym cyklu :)
    Chodziłam do WC co kilka minut

    Straciatellaa lubi tę wiadomość

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 17 maja 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    U mnie problemy z pecherzem były w szczęśliwym cyklu :)
    Chodziłam do WC co kilka minut
    Właśnie poczytalam trochę i jeszcze mam małą nadzieje ;)

    Isaura81 chętnie! Poprosze o te ziola. Moje corki maja często infekcje pecherza :)


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 17 maja 2018, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Właśnie poczytalam trochę i jeszcze mam małą nadzieje ;)

    Isaura81 chętnie! Poprosze o te ziola. Moje corki maja często infekcje pecherza :)
    Ja brałam żurawina w tabletkach ale polecam owoce :)
    Mi ból pecherza przeszedł szybko ale czeste wizyty w toalecie zostały :)

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 17 maja 2018, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

    Isaura81 chętnie! Poprosze o te ziola. Moje corki maja często infekcje pecherza :)
    Po 500 g:
    Koszyczek rumianku, zieleń połonicznika,
    Po 250 g::
    kłącze perzu, liść mięty, liść pokrzywy
    Całość mieszamy w pojemniku szczelnie zamykanym np słoik . Zaparzamy 1 łyżkę w 200-300 ml wrzątku. Pijemy 2x dziennie.

    U nas stosowane nawet kilka miesięcy u bardzo problematycznego dziecka. Nie wolno stosować jedynie w przypadku zalegania moczu w pęcherzu. To jest dawka dziecięca do max 50 kg.

    Iseko, Straciatellaa lubią tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 17 maja 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura, dzięki za przepis, ja pewnie też skorzystam, bo często mam infekcje niestety :(
    A endo masz mega przykoksowane, ja byłam też dzisiaj i mam pęcherzyk 2,2cm, a endo tylko 8,3mm!

    Ola przyrost super ;)

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRzymajcie kckiuki, żeby się szybko skończyło, bo ja cały czas nie jestem pewna czy cp czy cb. Beta spadła szybko (chyba), bo w 48h z 39 do 12. Ale nadal nie krwawię ani nawet nie plamię.
    Ale to nie ten wątek...

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung, bardzo mi przykro, tulę :*
    Trzymam kciuki, żeby się teraz układało po Twojej myśli.

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 17 maja 2018, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    TRzymajcie kckiuki, żeby się szybko skończyło, bo ja cały czas nie jestem pewna czy cp czy cb. Beta spadła szybko (chyba), bo w 48h z 39 do 12. Ale nadal nie krwawię ani nawet nie plamię.
    Ale to nie ten wątek...
    Bardzo mi przykro :( trzymaj się


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KAL Autorytet
    Postów: 1125 671

    Wysłany: 17 maja 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    TRzymajcie kckiuki, żeby się szybko skończyło, bo ja cały czas nie jestem pewna czy cp czy cb. Beta spadła szybko (chyba), bo w 48h z 39 do 12. Ale nadal nie krwawię ani nawet nie plamię.
    Ale to nie ten wątek...

    Sung przykro mi bardzo. Myślę że to CB ja krwawi zaczęłam po tygodniu od spadku bety. Wierzę że się uda. Kciukam & & &

    2 lata starań
    12.2018 Laparoskopia i Histeroskopia (obydwa jajowody drożne)
    wyłyżeczkowane polipy endometrialne
    Letrox 75 | Glucophage 1000XR | Niedoczynność tarczycy | HASHIMOTO | Insulinooporność | Hiperinsulinemizm
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 17 maja 2018, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech smutne wieści Sung ;(

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 18 maja 2018, 00:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung... przykro mi

    7u229jcgzsq578gy.png
  • ams Autorytet
    Postów: 737 563

    Wysłany: 18 maja 2018, 06:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snug !!!!
    :( :( :(
    Trzymaj sie Kochana !!!!!

    trzymam kciuki za szybkie "zakonczenie" zebys mogla zaczac kolejny cykl.

    Tule !!

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 maja 2018, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung... Tulę mocno !

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 18 maja 2018, 07:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung bardzo mi przykro:/ Trzymaj się jakoś:*

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego