Majowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśka niezłe zapasy:)
Sarra może być za wzceśnie. A progesteron może być zalezny od cyklu konkretnego ( jakości komórki jajowej) a nawet od tego z jakiegojajnika jest owu:)
dupek nie podwyższa bo jest syntetyczny i nie działa na podwzgórze nasze:) luteina podwyższać moze;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 19:05
miśka1987 lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Basik strasznie mi przykro... Ale widzę że twarda babka jesteś i podnosisz się raz dwa, brawo
Karolina przykro mi, że negatyw
Sara tutaj też czekam na wieści!
Monia też myślałam o poście Dąbrowskiej, ale jak czytałam, że cykle się rozregulowują i inne hece mogą się dziać, to wolę jednak nie. Najlepiej podczas starań ograniczyć cukier i gluten, mnie jeden lekarz zalecał. Co do takiego oczyszczania już od kilku lekarzy i profesorów (nawet tu na ovu byl artykuł o tym) słyszałam, że dobrze jest się "odrobaczyc", że często możemy nawet nie wiedzieć o jakichś małych gospodarzach naszego organizmu a one mogą wydzielać szkodliwe toksyny co może mieć znowuż wpływ na płodność. Warto lekarza rodzinnego poprosić o recepte na takie tabletki, ja właśnie będę miała taką kurację03.2015 - początek starań
13.01.17r - laparoskopia ( niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione)
Czekamy na efekty -
nick nieaktualny
-
amarta wrote:Dziewczyny i ja hcg total<2,0
Nie wiem wiec o co z testami chodzilo...
Przy okazji, jaka jest różnica pomiędzy beta hcg a hcg total?
Tule:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2017, 19:42
-
Miśka, ja tam widzę przyszłe 44 kreski, naliczyłam 22 testy, ale pewnie więcej ich tam jest;) niezły zapas:)
Sarrra, ja zazwyczaj też mam progesteron bliżej 10, a w tym cyklu jak nigdy wyskoczył 19,90, nic tylko się cieszyć A duphaston, tak jak pisze Auricomka, nie podwyższa wyników. Luteina podwyższa. U Ciebie na betę mogło być za wcześnie, ładny progesteron to może coś się tam u Ciebie jednak dzieje, trzymam kciuki dalej.
Amarta, ja zawsze robię betę, nie wiem jak się ma total do bety, ale tak na chłopski rozum to beta jest jakąś częścią całkowitej, więc total powinien być większy od bety?miśka1987, Auricomka lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia jak ja Cię rozumiem! jak mam dzień bez słodyczą, to szlag mnie trafia ale niestety...cukier uzależnia i później przy jego braku zachowujemy się jak narkoman na głodzie. Ja już miałam etapy gdzie zrezygnowałam że słodyczy (jadłam od czasu do czasu wafla ryżowego z czekolada ew.kawalek ciasta u rodziców). Trwało to jakieś 3 miesiące i powiem Ci, że czułam się świetnie teraz że względu na te tabletki na pasożyty też muszę to zrobić, żeby ta kuracja miała sens. Także polecam jak się uprzesz, to dasz radę a różnice zauważysz na pewno.
Btw ja też byłam u napro, ale póki co nie kontynuuję tam leczeniamonia10291 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monia10291 wrote:Srebrzysta który stopień endometriozy masz i czy coś z tym robiłaś/ robisz?
chyba 2 stopień bo miałam torbiel-laparoskopia w lipcu 2016, pare ognisk podobno nie dużo jakoś ale jak jest torbiel to daja juz 2. HSG tez przy tym miałam robione, w jednym przeszedł ciężko ale finalnie oba drożne. po tym pól roku zatrzymania mesiączki sztucznej menopauzy-masakra !!!!!( zastrzyki Zoladex i Visanne) teraz od stycznia starania na nowo i bach : Przeciwciała przeciwplemnikowe lecze Enkortonem i /acardem a jak u Ciebie? -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Basik strasznie mi przykro... Ale widzę że twarda babka jesteś i podnosisz się raz dwa, brawo
Karolina przykro mi, że negatyw
Sara tutaj też czekam na wieści!
Monia też myślałam o poście Dąbrowskiej, ale jak czytałam, że cykle się rozregulowują i inne hece mogą się dziać, to wolę jednak nie. Najlepiej podczas starań ograniczyć cukier i gluten, mnie jeden lekarz zalecał. Co do takiego oczyszczania już od kilku lekarzy i profesorów (nawet tu na ovu byl artykuł o tym) słyszałam, że dobrze jest się "odrobaczyc", że często możemy nawet nie wiedzieć o jakichś małych gospodarzach naszego organizmu a one mogą wydzielać szkodliwe toksyny co może mieć znowuż wpływ na płodność. Warto lekarza rodzinnego poprosić o recepte na takie tabletki, ja właśnie będę miała taką kurację
Jak nazywa się lek, który będziesz stosowała?65cs, 30 lat