Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wrote:
    To ja tez blisko Was,u mnie dziś 5 równo. I właśnie te obolałe piersi,momentami senność,a czasem mi się zdarzy jaka mdłości,generalnie oby tak dalej. Aaaa i sikam czestozale to zawsze na początku tak mam jak widać 😉

Pewnie dopiero najciekawsze się zacznie 😁

Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Niech się zaczyna i trwa bez większych perypetii do rozwiązania 😁

Kasiekkk, Izi lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Progesteron robi się 7 dpo :) po za tym tutaj go nie widzę?

Tak tak, źle napisałam, robiłam go w 8dpo
    - progesteron wyszedł mi 50,6 nmol, czyli w przeliczeniu to 14 ng/ml, wg norm to chyba okej.

Badanie robiłam w 8dpo, prog wyszedł wysoki, a wieczorem już zaczęło się plamienie.
    Inne wyniki też okej.

I okres trwa raptem 1,5 dni, nie licząc tych plamień, to jest dziwne, kiedyś okres trwał kilka dni i był bardziej obfity...

Czy endo 0,57cm jest okej na 18 dc?
    Może krwawienie jest takie skąpe ponieważ endometrium jest za cienkie?

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    Tak tak, źle napisałam, robiłam go w 8dpo
    - progesteron wyszedł mi 50,6 nmol, czyli w przeliczeniu to 14 ng/ml, wg norm to chyba okej.

Badanie robiłam w 8dpo, prog wyszedł wysoki, a wieczorem już zaczęło się plamienie.
    Inne wyniki też okej.

I okres trwa raptem 1,5 dni, nie licząc tych plamień, to jest dziwne, kiedyś okres trwał kilka dni i był bardziej obfity...

Czy endo 0,57cm jest okej na 18 dc?
    Może krwawienie jest takie skąpe ponieważ endometrium jest za cienkie?
    Jest za cienkie....

• Ania_911202 Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2021, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis od rana plamienie🥺 nie jest to jeszcze krew ale blado różowa wydzielina.... Zawsze zaczyna się tak samo 🥺😰😭

• Dip88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Oj napewno 😅

Dziewczyny w ogóle może założymy inny post dla tych w ciąży i o ciąży, ja coś pisze na fioletowej ale tam jest trochę nie wygodnie, w aplikacji łatwiej 😝 No jak chcecie 🤷🏻‍♀️ Bo tutaj tak piszemy o jakiś ciążowych sprawach, a dziewczynom tu może być przykro jak to czytają 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 08:20

Alis96, Izi, nulka_23, Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oj napewno 😅

Dziewczyny w ogóle może założymy inny post dla tych w ciąży i o ciąży, ja coś pisze na fioletowej ale tam jest trochę nie wygodnie, w aplikacji łatwiej 😝 No jak chcecie 🤷🏻‍♀️ Bo tutaj tak piszemy o jakiś ciążowych sprawach, a dziewczynom tu może być przykro jak to czytają 😞

Też miałam wczoraj takie przemyślenia, myślę, że to dobry pomysł :) Ja nie lubię fioletowej strony, nieważne jaki wątek przeglądam dotyczący I trymestru to jest tam zaraz coś złego, a to beta za wolno rośnie, a to prog nie taki, a to pęcherzyk za mały itp, można zwariować.

Eve, Ariadne002, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_911202 wrote:
    Dzis od rana plamienie🥺 nie jest to jeszcze krew ale blado różowa wydzielina.... Zawsze zaczyna się tak samo 🥺😰😭

A bierzesz progesteron? Jest szansa ją jeszcze uratować? Może w szpitalu daliby Ci coś na podtrzymanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak Was tu dużo z tymi kreskami, jeszcze raz gratulacje I niech dzidziusie Wam zdrowo rosną❤

Kasiekkk, Eve, Ariadne002, Dip88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_911202 wrote:

Może to nic złego, kurczę bądź dobrej myśli 😘 A jeśli masz możliwość kontaktu z lekarzem to najlepiej idź na wizytę albo mu powiedz, może coś poradzi, trzymam mocno kciuki !

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oj napewno 😅

Ja osobiście nie mam nic przeciwko, wnosicie pozytywne nastawienie i myśl ze się uda a jak soe skonczy maj to możecie sobie śmiało ten wątek kontynuować :)

Izi, Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję ojojjania.
    @ od wczoraj (cieszę się, że się zjawiła bez opóźnień ale spadek formy i nastroju jest)
    ten tydzień przeznaczamy na uzupełnienie badań (dzięki PZU za możliwość czatu i bezproblemowe skierowania na badania :D ), mam nadzieję, że uda się je porobić przed szczepieniem męża.
    Myślę, że ja mam zakażenie bakteryjne i możliwe, że mąż też ma jakąś bakterię, co może pomóc nam w podrasowaniu wyników po wyleczeniu, ale zobaczymy co się okaże.

Zdejmujemy trochę presji z oczekiwania na ciążę bo za dużo pod nią podporządkowaliśmy rzeczy i stwierdziliśmy, że trochę stopujemy z szukaniem działki pod budowę domu, chyba, że coś się nam samo trafi i nie czekamy z moją zmianą pracy dłużej - jeżeli trafi się dobra oferta to zmieniam bo jestem już przemęczona i zniechęcona. Mam nadzieję nie trafić tylko gorzej i znaleźć szybko coś nowego bo z najbliższymi kilkoma cyklami nie wiążę nawet nadziei... :)

Iskra444, Axon lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Potrzebuję ojojjania.
    @ od wczoraj (cieszę się, że się zjawiła bez opóźnień ale spadek formy i nastroju jest)
    ten tydzień przeznaczamy na uzupełnienie badań (dzięki PZU za możliwość czatu i bezproblemowe skierowania na badania :D ), mam nadzieję, że uda się je porobić przed szczepieniem męża.
    Myślę, że ja mam zakażenie bakteryjne i możliwe, że mąż też ma jakąś bakterię, co może pomóc nam w podrasowaniu wyników po wyleczeniu, ale zobaczymy co się okaże.

Zdejmujemy trochę presji z oczekiwania na ciążę bo za dużo pod nią podporządkowaliśmy rzeczy i stwierdziliśmy, że trochę stopujemy z szukaniem działki pod budowę domu, chyba, że coś się nam samo trafi i nie czekamy z moją zmianą pracy dłużej - jeżeli trafi się dobra oferta to zmieniam bo jestem już przemęczona i zniechęcona. Mam nadzieję nie trafić tylko gorzej i znaleźć szybko coś nowego bo z najbliższymi kilkoma cyklami nie wiążę nawet nadziei... :)

Ojojam i tulam mocno! Ta 🐵 to potrafi popsuć humor... Przykro mi, że Twoje objawy nie potwierdziły się w tym cyklu na teście ciążowym, ale chociaż zaczynasz nowy cykl bez opóźnień 😊

Bardzo się cieszę, że mimo gorszego humoru masz takie dobre podejście, że chcesz zmienić pracę no i że działacie z badaniami ❤️

Trzymam kciuki za kolejne badania i życzę szybkiej poprawy humoru i powrotu do formy 😘

Izi lubi tę wiadomość

• Eve Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Oj napewno 😅

Może tak zróbmy tu jest wygodniej niż na fioletowej.

Ariadne002, Dip88 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo ojojam i przytulam! 🙈 to wstrętna małpa, ale będzie dobrze, jeszcze się uda!

Izi lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi:( przytulam:( jednocześnie dostrzegam u Ciebie plan i chęć działania więc trzymam kciuki!

Też jestem za stworzeniem wątku po tej stronie, kompletnie nie odnajduje się we fiolecie:( podobno fioletowy to kolor psychopatów (na taki tekst poderwał mnie mój obecny małż😂).

Proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę ✊✊

Syla87, Izi, Bebu, Vivian, Kasiekkk lubią tę wiadomość

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez dziś potrzebuje ojojania a najlepiej historii z cudem na końcu. Czy jest ktoś kogo bolał brzuch na owulacje a w tym samym dniu lekarz stwierdził na usg ze nie widzi owu???? I najlepiej zeby jeszcze z tego była ciąża??? 😩😩 wczorajsze USG pokazało brak owulacji, 15dc w nagrodę dostałam skierowanie do szpitala na laparoskopię. Strasznie się boje tym bardziej jak dowiedziałam się ze to w uśpieniu 😳 przyszły cykl na antykoncepcji przed laparo. Czuje że jestem na dnie a pazurami drapie muł...

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Dziewczyny ja tez dziś potrzebuje ojojania a najlepiej historii z cudem na końcu. Czy jest ktoś kogo bolał brzuch na owulacje a w tym samym dniu lekarz stwierdził na usg ze nie widzi owu???? I najlepiej zeby jeszcze z tego była ciąża??? 😩😩 wczorajsze USG pokazało brak owulacji, 15dc w nagrodę dostałam skierowanie do szpitala na laparoskopię. Strasznie się boje tym bardziej jak dowiedziałam się ze to w uśpieniu 😳 przyszły cykl na antykoncepcji przed laparo. Czuje że jestem na dnie a pazurami drapie muł...
    Torbiele się zrobiły?

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Torbiele się zrobiły?

Nie, był w prawym mały pecherzyk ale lekarz stwierdził że za mały na dominujący. Na koniec rzucił ze różnie może być ze może owu dopiero co była i dlatego jej nie widzi ale myśle ze powiedział tak tylko dlatego ze widział smierć w moich oczach 😡 dziwi mnie to ze wczoraj na prawdę miałam mega ból owulacyjny z prawej a ostatnie trzy dni śluz płodny 🤷‍♀️

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    To ja w moim 1cs z Iskierką - miałam kłucie na owu w 13dc, ale niby nic tam noe było, testy owu negatywy i wyszły mi dopiero po 16dc, skok tempki 19dc, a potem na usg ginekolog mówi ze z wielkości zarodka wynika ze owu w okolicach 13dc. I bądź tu mądry 🙈😂

Izi lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ