Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEve wrote:To ja tez blisko Was,u mnie dziś 5 równo. I właśnie te obolałe piersi,momentami senność,a czasem mi się zdarzy jaka mdłości,generalnie oby tak dalej. Aaaa i sikam czestozale to zawsze na początku tak mam jak widać 😉
Pewnie dopiero najciekawsze się zacznie 😁Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
-
anka wrote:Progesteron robi się 7 dpo po za tym tutaj go nie widzę?
Tak tak, źle napisałam, robiłam go w 8dpo
- progesteron wyszedł mi 50,6 nmol, czyli w przeliczeniu to 14 ng/ml, wg norm to chyba okej.
Badanie robiłam w 8dpo, prog wyszedł wysoki, a wieczorem już zaczęło się plamienie.
Inne wyniki też okej.
I okres trwa raptem 1,5 dni, nie licząc tych plamień, to jest dziwne, kiedyś okres trwał kilka dni i był bardziej obfity...
Czy endo 0,57cm jest okej na 18 dc?
Może krwawienie jest takie skąpe ponieważ endometrium jest za cienkie?Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
nick nieaktualnyMagda_Lena wrote:Tak tak, źle napisałam, robiłam go w 8dpo
- progesteron wyszedł mi 50,6 nmol, czyli w przeliczeniu to 14 ng/ml, wg norm to chyba okej.
Badanie robiłam w 8dpo, prog wyszedł wysoki, a wieczorem już zaczęło się plamienie.
Inne wyniki też okej.
I okres trwa raptem 1,5 dni, nie licząc tych plamień, to jest dziwne, kiedyś okres trwał kilka dni i był bardziej obfity...
Czy endo 0,57cm jest okej na 18 dc?
Może krwawienie jest takie skąpe ponieważ endometrium jest za cienkie? -
Kasiekkk wrote:Pewnie dopiero najciekawsze się zacznie 😁
Dziewczyny w ogóle może założymy inny post dla tych w ciąży i o ciąży, ja coś pisze na fioletowej ale tam jest trochę nie wygodnie, w aplikacji łatwiej 😝 No jak chcecie 🤷🏻♀️ Bo tutaj tak piszemy o jakiś ciążowych sprawach, a dziewczynom tu może być przykro jak to czytają 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 08:20
Alis96, Izi, nulka_23, Eve, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Oj napewno 😅
Dziewczyny w ogóle może założymy inny post dla tych w ciąży i o ciąży, ja coś pisze na fioletowej ale tam jest trochę nie wygodnie, w aplikacji łatwiej 😝 No jak chcecie 🤷🏻♀️ Bo tutaj tak piszemy o jakiś ciążowych sprawach, a dziewczynom tu może być przykro jak to czytają 😞
Też miałam wczoraj takie przemyślenia, myślę, że to dobry pomysł Ja nie lubię fioletowej strony, nieważne jaki wątek przeglądam dotyczący I trymestru to jest tam zaraz coś złego, a to beta za wolno rośnie, a to prog nie taki, a to pęcherzyk za mały itp, można zwariować.
Eve, Ariadne002, Dip88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_911202 wrote:Dzis od rana plamienie🥺 nie jest to jeszcze krew ale blado różowa wydzielina.... Zawsze zaczyna się tak samo 🥺😰😭
Może to nic złego, kurczę bądź dobrej myśli 😘 A jeśli masz możliwość kontaktu z lekarzem to najlepiej idź na wizytę albo mu powiedz, może coś poradzi, trzymam mocno kciuki ! -
Dip88 wrote:Oj napewno 😅
Dziewczyny w ogóle może założymy inny post dla tych w ciąży i o ciąży, ja coś pisze na fioletowej ale tam jest trochę nie wygodnie, w aplikacji łatwiej 😝 No jak chcecie 🤷🏻♀️ Bo tutaj tak piszemy o jakiś ciążowych sprawach, a dziewczynom tu może być przykro jak to czytają 😞Izi, Kasiekkk, Eve, Dip88 lubią tę wiadomość
-
Potrzebuję ojojjania.
@ od wczoraj (cieszę się, że się zjawiła bez opóźnień ale spadek formy i nastroju jest)
ten tydzień przeznaczamy na uzupełnienie badań (dzięki PZU za możliwość czatu i bezproblemowe skierowania na badania ), mam nadzieję, że uda się je porobić przed szczepieniem męża.
Myślę, że ja mam zakażenie bakteryjne i możliwe, że mąż też ma jakąś bakterię, co może pomóc nam w podrasowaniu wyników po wyleczeniu, ale zobaczymy co się okaże.
Zdejmujemy trochę presji z oczekiwania na ciążę bo za dużo pod nią podporządkowaliśmy rzeczy i stwierdziliśmy, że trochę stopujemy z szukaniem działki pod budowę domu, chyba, że coś się nam samo trafi i nie czekamy z moją zmianą pracy dłużej - jeżeli trafi się dobra oferta to zmieniam bo jestem już przemęczona i zniechęcona. Mam nadzieję nie trafić tylko gorzej i znaleźć szybko coś nowego bo z najbliższymi kilkoma cyklami nie wiążę nawet nadziei...Iskra444, Axon lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
nick nieaktualnyIzi wrote:Potrzebuję ojojjania.
@ od wczoraj (cieszę się, że się zjawiła bez opóźnień ale spadek formy i nastroju jest)
ten tydzień przeznaczamy na uzupełnienie badań (dzięki PZU za możliwość czatu i bezproblemowe skierowania na badania ), mam nadzieję, że uda się je porobić przed szczepieniem męża.
Myślę, że ja mam zakażenie bakteryjne i możliwe, że mąż też ma jakąś bakterię, co może pomóc nam w podrasowaniu wyników po wyleczeniu, ale zobaczymy co się okaże.
Zdejmujemy trochę presji z oczekiwania na ciążę bo za dużo pod nią podporządkowaliśmy rzeczy i stwierdziliśmy, że trochę stopujemy z szukaniem działki pod budowę domu, chyba, że coś się nam samo trafi i nie czekamy z moją zmianą pracy dłużej - jeżeli trafi się dobra oferta to zmieniam bo jestem już przemęczona i zniechęcona. Mam nadzieję nie trafić tylko gorzej i znaleźć szybko coś nowego bo z najbliższymi kilkoma cyklami nie wiążę nawet nadziei...
Ojojam i tulam mocno! Ta 🐵 to potrafi popsuć humor... Przykro mi, że Twoje objawy nie potwierdziły się w tym cyklu na teście ciążowym, ale chociaż zaczynasz nowy cykl bez opóźnień 😊
Bardzo się cieszę, że mimo gorszego humoru masz takie dobre podejście, że chcesz zmienić pracę no i że działacie z badaniami ❤️
Trzymam kciuki za kolejne badania i życzę szybkiej poprawy humoru i powrotu do formy 😘Izi lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Oj napewno 😅
Dziewczyny w ogóle może założymy inny post dla tych w ciąży i o ciąży, ja coś pisze na fioletowej ale tam jest trochę nie wygodnie, w aplikacji łatwiej 😝 No jak chcecie 🤷🏻♀️ Bo tutaj tak piszemy o jakiś ciążowych sprawach, a dziewczynom tu może być przykro jak to czytają 😞Ariadne002, Dip88 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Izo ojojam i przytulam! 🙈 to wstrętna małpa, ale będzie dobrze, jeszcze się uda!
Izi lubi tę wiadomość
-
Izi:( przytulam:( jednocześnie dostrzegam u Ciebie plan i chęć działania więc trzymam kciuki!
Też jestem za stworzeniem wątku po tej stronie, kompletnie nie odnajduje się we fiolecie:( podobno fioletowy to kolor psychopatów (na taki tekst poderwał mnie mój obecny małż😂).
Proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę ✊✊Syla87, Izi, Bebu, Vivian, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja tez dziś potrzebuje ojojania a najlepiej historii z cudem na końcu. Czy jest ktoś kogo bolał brzuch na owulacje a w tym samym dniu lekarz stwierdził na usg ze nie widzi owu???? I najlepiej zeby jeszcze z tego była ciąża??? 😩😩 wczorajsze USG pokazało brak owulacji, 15dc w nagrodę dostałam skierowanie do szpitala na laparoskopię. Strasznie się boje tym bardziej jak dowiedziałam się ze to w uśpieniu 😳 przyszły cykl na antykoncepcji przed laparo. Czuje że jestem na dnie a pazurami drapie muł...Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
nick nieaktualnySyla87 wrote:Dziewczyny ja tez dziś potrzebuje ojojania a najlepiej historii z cudem na końcu. Czy jest ktoś kogo bolał brzuch na owulacje a w tym samym dniu lekarz stwierdził na usg ze nie widzi owu???? I najlepiej zeby jeszcze z tego była ciąża??? 😩😩 wczorajsze USG pokazało brak owulacji, 15dc w nagrodę dostałam skierowanie do szpitala na laparoskopię. Strasznie się boje tym bardziej jak dowiedziałam się ze to w uśpieniu 😳 przyszły cykl na antykoncepcji przed laparo. Czuje że jestem na dnie a pazurami drapie muł...
-
anka wrote:Torbiele się zrobiły?
Nie, był w prawym mały pecherzyk ale lekarz stwierdził że za mały na dominujący. Na koniec rzucił ze różnie może być ze może owu dopiero co była i dlatego jej nie widzi ale myśle ze powiedział tak tylko dlatego ze widział smierć w moich oczach 😡 dziwi mnie to ze wczoraj na prawdę miałam mega ból owulacyjny z prawej a ostatnie trzy dni śluz płodny 🤷♀️Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Syla87 wrote:Dziewczyny ja tez dziś potrzebuje ojojania a najlepiej historii z cudem na końcu. Czy jest ktoś kogo bolał brzuch na owulacje a w tym samym dniu lekarz stwierdził na usg ze nie widzi owu???? I najlepiej zeby jeszcze z tego była ciąża??? 😩😩 wczorajsze USG pokazało brak owulacji, 15dc w nagrodę dostałam skierowanie do szpitala na laparoskopię. Strasznie się boje tym bardziej jak dowiedziałam się ze to w uśpieniu 😳 przyszły cykl na antykoncepcji przed laparo. Czuje że jestem na dnie a pazurami drapie muł...
Izi lubi tę wiadomość