Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Nie zakładaj od razu, że juz nie jesteś. może za 3 dni jeszcze bedzie kreska :)

ja też testowałam dzis w 10 dpo i blado, a jednak nie tracę nadzieii.

Musi się udać wierzę w to mocno <3

Moze udam sie do rossmanna po facelle, bo te horien to mi sie wydaje,ze jakies kopniete sa, owulacyjny ani jeden mi nie wyszedl, ale progesteron potwierdzil prawidlowosc 🤷🏼‍♀️

Kiedy powtarzasz test? Tez trzymam mocno kciuki za Was ❤

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Powiem Wam, ze jest mi przykro... niby nie mialam wielkich nadziei na pozytyw w tym miesiacu, ale jednak ten skok tempy jakos mnie nakrecil...
    Jak nie teraz to uda się w kolejnym cyklu ale jeszcze trzymam kciuki za ten ❤️

Sama się podłamałam ciążą biochemiczną - myślę że mniej by bolała biel. Ale jesteśmy tu wszystkie żeby się wspierać i to dodaje siły ☺️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Moze udam sie do rossmanna po facelle, bo te horien to mi sie wydaje,ze jakies kopniete sa, owulacyjny ani jeden mi nie wyszedl, ale progesteron potwierdzil prawidlowosc 🤷🏼‍♀️

Kiedy powtarzasz test? Tez trzymam mocno kciuki za Was ❤

Teraz to już jutro i codziennie do piątku :D

Właśnie dzisiaj jade odebrać zamówienie z rossmanna po facelle jadę :D

Tak sobie teraz pomyslałam, że od tego czekania to jajko idzie znieść :D :D coraz bardziej rozumiem to powiedzonko :D

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Pierwsza Iskierka była z 1cs 😅🤷🏻‍♀️ Nie ogarniam jak to się stało ze teraz zupełnie nam nie idzie... przed staraniami się bardzo szykowaliśmy, dieta, endokrynolog, suple to fakt ale wtedy walczyłam z tarczyca i nie spodziewałam się sukcesów za szybko.

Teraz jest nam coraz ciężej z każdym miesiacem (pewnie jak każdej parze) i zastanawiamy się czy to COVID tak zepsuł wyniki czy co...

To daje dużo nadziei! :D
    Wydaje mi się, że stres zmienia więcej niż nam się wydaje.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Nie zakładaj od razu, że juz nie jesteś. może za 3 dni jeszcze bedzie kreska :)

ja też testowałam dzis w 10 dpo i blado, a jednak nie tracę nadzieii.

Musi się udać wierzę w to mocno <3
    Wiara czyni cuda ❤️

Ulalala lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktory z facelle polecasz? Albo ktory kupilas? :)

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A ktory z facelle polecasz? Albo ktory kupilas? :)

Kupilam slupokowy jeszcze nie używałam go :)
    Teraz dzisiaj robiłam pink :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiejsza beta: 952U/l ❤️
    Miałam nadzieję, że będzie ciut wyższa, bo dzisiaj mamy wizytę u gina w sprawie niskiego progesteronu i boję się, że zostanę znowu odesłana z kwitkiem, bo za wcześnie na usg, a bez tego nic nie przepiszą...

Czekam jeszcze na wyniki proga, powinny być około 19, to zobaczymy, czy się trochę podniósł w ciągu tego tygodnia i na 20:20 wizyta.

Bardzo proszę o mocne kciuki! 🤞

Alis96, Izi, Dip88, Ariadne002, Iskra444, Eve, Blondyna.B, Marcelq, Morgana, Magda_Lena, Sendi94, Niebieska Gwiazda, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kupilam slupokowy jeszcze nie używałam go :)
    Teraz dzisiaj robiłam pink :)
    Edit kupilam i paskowy 😂

preg.png
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam sobie wolne od forum, od tematu starań, żeby trochę przewietrzyć głowę, całego maja już chyba nie jestem w stanie nadrobić, ale gratuluję wszystkim Wam, które zobaczyły ⏸😍

Ja byłam zapisana na testowanie na 25.05, ale już od kilku cykli nie ma opcji nawet testowania, bo plamienie zaczyna się u mnie już 7/8 dpo i po 4 dniach przekształca w okres...
    Eh, progesteron zrobiony w tym cyklu w 8dpo, wynik około 14, więc wysoki, nie wiem skąd to plamienie.

Biały test to nie jest to czego się oczekuje, ale kurcze, te plamienia kilka dni po owu nie pozwalają mieć żadnej nadziei nawet...

4 dni plamienia, 1-2 dni krwawienia lekkiego, znowu 2 dni plamienia -
    - i to cały okres, nie wiem co jest nie tak...

Proszę o odznaczenie 🙊😤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 16:59

Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.

Badania - Ona - raczej wszystko ok:
    *wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
    *progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
    *cytologia, USG - ok;
    *owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;

Jedynie:
    - plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
    - krótka faza lutealna: 10 dni;
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
    dodatkowo: żylaki.

Supelmenty - Ona:
    Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte

Suplementy - On:
    od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;

Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
    suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Moja dzisiejsza beta: 952U/l ❤️
    Miałam nadzieję, że będzie ciut wyższa, bo dzisiaj mamy wizytę u gina w sprawie niskiego progesteronu i boję się, że zostanę znowu odesłana z kwitkiem, bo za wcześnie na usg, a bez tego nic nie przepiszą...

Czekam jeszcze na wyniki proga, powinny być około 19, to zobaczymy, czy się trochę podniósł w ciągu tego tygodnia i na 20:20 wizyta.

Bardzo proszę o mocne kciuki! 🤞
    Trzymam kciuki za wizytę i za wyniki proga ✊ Daj znać co i jak po wizycie 🙂

Kasiekkk, Alis96 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja po pierwszej wizycie.
    Gin zrobił USG, żeby sprawdzić czy jest poprawnie umiejscowiona ale póki co widoczny tylko pęcherzyk 7mm, za 2 tyg kolejna wizyta i mam nadzieję że już będzie ♥️

Eve, Kasiekkk, Blondyna.B, Alis96, Marcelq, Magda_Lena, Dip88, Axon, Sendi94, Niebieska Gwiazda, Ola_45 lubią tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Myśle ze ok! Moja ginekolog zawsze powtarza, aby pierwsze usg robić nie wcześniej niż 30dpo :)
    Teoria z tym 30dpo ma sens. A jak ona to argumentuje?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam sobie wolne od forum, od tematu starań, żeby trochę przewietrzyć głowę, całego maja już chyba nie jestem w stanie nadrobić, ale gratuluję wszystkim Wam, które zobaczyły ⏸😍

Ja byłam zapisana na testowanie na 25.05, ale już od kilku cykli nie ma opcji nawet testowania, bo plamienie zaczyna się u mnie już 7/8 dpo i po 4 dniach przekształca w okres...
    Eh, progesteron zrobiony w tym cyklu w 8dpo, wynik około 14, więc wysoki, nie wiem skąd to plamienie.

Biały test to nie jest to czego się oczekuje, ale kurcze, te plamienia kilka dni po owu nie pozwalają mieć żadnej nadziei nawet...

4 dni plamienia, 1-2 dni krwawienia lekkiego, znowu 2 dni plamienia -
    - i to cały okres, nie wiem co jest nie tak...

Proszę o odznaczenie 🙊😤
    Skoro prog jest ok to może te plamienia to zaczynający się okres ??🤔 I poprostu faza lutealna jest za krótka ? Kurczę, nie wiem, ale napewno to nie jest ok. A co twój lekarz na to ? Napewno coś trzeba z tym zrobić.

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie jeżeli teraz w tym cyklu nie wyjdzie nam, i nawet cb nie będzie a ♥️ bylo w owulacje i u mnie wszystkie wyniki książkowo ? To jaki mógłby powod być ze nie bylo zapłodnienia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2021, 17:22

preg.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 24 maja 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    A ogólnie jeżeli teraz w tym cyklu nie wyjdzie nam, i nawet cb nie będzie a ♥️ bylo w owulacje i u mnie wszystkie wyniki książkowo ? To jaki mógłby powod być ze nie bylo zapłodnienia ?

Nie musi być powodu. Prawdopodobieństwo w każdym cyklu, że się uda wynosi ok 30%

Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Skoro prog jest ok to może te plamienia to zaczynający się okres ??🤔 I poprostu faza lutealna jest za krótka ? Kurczę, nie wiem, ale napewno to nie jest ok. A co twój lekarz na to ? Napewno coś trzeba z tym zrobić.

Nie mam jednego ginekologa, pani u której byłam ostatnio jakoś w sprawie tych plamień jakoś nie przejęła się tematem, ledwie rzuciła okiem na moje wyniki badań, które są w normie wg mnie, powiedziała że jeśli chcę zbadać progesteron pod kątem tych plamień, to może mi wypisać skierowanie, ale ona się nie zajmuje leczeniem niepłodności, więc w sumie nie pomoże.

My się staramy od początku 2021, więc nie jest to jeszcze magiczny rok, powiedziała że po upływie roku trzeba zgłosić się do kliniki leczenia niepłodności, to wszystko.

Chciałam jej pokazać wykres, żeby zobaczyła jak wyglądają te temp., ile trwa faza lutealna, itd, ale trochę mnie zignorowała, powiedziała że ona 'nie wierzy w jakieś wykresy', bo dla niej to jak wróżenie - zdziwiło mnie to, bo to nie wróżenie, tylko nauka...

Zrobiła mi USG, powiedziała że wszystko jest okej, cytologia ok, jajo miało 18mm, endo 0,57 cm
    /czy takie endo jest okej, na jakieś 2-3 dni przed owu/?

Wszędzie piszą, że okres liczy się od krwawienia, nie od plamienia, więc u mnie faza lutealna trwa jakieś 10-11 dni, ale od 7-8 dpo już występują lekkie plamienia, no i nie wiem, co tu zbadać?

*cytologia, USG - ok;

Jedynie:
    - cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.

Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;

Supelmenty - Ona:

Suplementy - On:

suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    Nie mam jednego ginekologa, pani u której byłam ostatnio jakoś w sprawie tych plamień jakoś nie przejęła się tematem, ledwie rzuciła okiem na moje wyniki badań, które są w normie wg mnie, powiedziała że jeśli chcę zbadać progesteron pod kątem tych plamień, to może mi wypisać skierowanie, ale ona się nie zajmuje leczeniem niepłodności, więc w sumie nie pomoże.

My się staramy od początku 2021, więc nie jest to jeszcze magiczny rok, powiedziała że po upływie roku trzeba zgłosić się do kliniki leczenia niepłodności, to wszystko.

Chciałam jej pokazać wykres, żeby zobaczyła jak wyglądają te temp., ile trwa faza lutealna, itd, ale trochę mnie zignorowała, powiedziała że ona 'nie wierzy w jakieś wykresy', bo dla niej to jak wróżenie - zdziwiło mnie to, bo to nie wróżenie, tylko nauka...

Zrobiła mi USG, powiedziała że wszystko jest okej, cytologia ok, jajo miało 18mm, endo 0,57 cm

Wszędzie piszą, że okres liczy się od krwawienia, nie od plamienia, więc u mnie faza lutealna trwa jakieś 10-11 dni, ale od 7-8 dpo już występują lekkie plamienia, no i nie wiem, co tu zbadać?
    a jak progesteron 7 dpo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:

Nie martw się, ginekolog u której byłam na cytologii też olała wykres twierdząc, że to najmniej dokładna metoda.

A może zrobiła Ci się torbiel i stąd te zaburzenia? Nie wiem, czy to ma do końca sens, bo moje torbiele kompletnie nic nie zaburzały. Miałaś robione usg jajników?

• Magda_Lena Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    a jak progesteron 7 dpo ?

Progesteron 50,6 nmol, czyli w przeliczeniu to 14 ng/ml.
    Więc wg norm to chyba okej.

*cytologia, USG - ok;

Jedynie:

Supelmenty - Ona:

Suplementy - On:

‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ