Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nulka_23 wrote:Alis, nie trać nadziei. Póki nie ma @ wszystko się może wydarzyć. A pink jest słabym testem więc szanse jak najbardzisj są.
Dziękuję za słowo wsparcia ♥️ nie tracę nadzieii wierzę , że będzie wszystko dobrze. Teraz będę testować codziennie. Mocno wierzę , że może 15 dnia wyjdzie pozytywny. Nie podaję się 💪 chociaż ta biel to okropny widok.
Jeśli się nie uda w tym cyklu mąż idzie na badania , bo u mnie wszystkie badania ok. Chociaż szczerze wolałabym , żeby to u mnie było coś nie tak. Odpukac. -
Alis, u mnie 12dpo wyszła tak blada kreska, że mąż nie wierzył że tam coś jest. Robiłam pink super czuły. Jeszcze 14dpo był bladzioch a beta wyszła tego dnia 104 więc wybarwienie nikłe.
Jutro mam pierwsze usg. Bardzo się stresuje😟😟Gosiak123 lubi tę wiadomość
-
nulka_23 wrote:Alis, u mnie 12dpo wyszła tak blada kreska, że mąż nie wierzył że tam coś jest. Robiłam pink super czuły. Jeszcze 14dpo był bladzioch a beta wyszła tego dnia 104 więc wybarwienie nikłe.
Jutro mam pierwsze usg. Bardzo się stresuje😟😟
Nie stresuj się kochana wszystko na pewno będzie w porządku, daj znać jutro co i jak
Dajesz mi tym nadzieję , że 12po dopiero będzie kreska ewentualnie 15dpo. Bo dzisiaj 10 dpo taki baladzioch, że aż serduszko pęka. Dzisiaj zamówiłam test facelle z rossmanna dziewczyny polecały, na czwartek trzymam elektroniczny clearblue. -
nulka_23 wrote:Alis, u mnie 12dpo wyszła tak blada kreska, że mąż nie wierzył że tam coś jest. Robiłam pink super czuły. Jeszcze 14dpo był bladzioch a beta wyszła tego dnia 104 więc wybarwienie nikłe.
Jutro mam pierwsze usg. Bardzo się stresuje😟😟 -
Alis96 wrote:Z dzisiaj 10 dpo.
https://naforum.zapodaj.net/c167298d0bc9.jpg.html
Biel aż razi 😭
Czy jest nadzieja że w środę - piątek coś pokaże jeszcze ? Cykle mam 31 dni owu potwierdzona 14 maja. -
Na pewno dam znać co i jak. Dip mi też czas się strasznie dłużył a dziś to już czuje że nie wiem jak wytrwam do końca dnia. Życie uczy cierpliwości... Boje się że coś będzie nie tak. Panikuje już nawet bo piersi przestały boleć...
Tez polecam facelle, odbarwiała się o wiele lepiej niż pink.Alis96 lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:U mnie niestety biel... niby mialam za 2 dni testowac, ale nie wytrzymalam 😅 powtorze za kilka dni moze, bo niby jeszcze tydzien do okresu, cos za dlugo 🤔
-
Alis96 wrote:Dziękuję za słowo wsparcia ♥️ nie tracę nadzieii wierzę , że będzie wszystko dobrze. Teraz będę testować codziennie. Mocno wierzę , że może 15 dnia wyjdzie pozytywny. Nie podaję się 💪 chociaż ta biel to okropny widok.
Jeśli się nie uda w tym cyklu mąż idzie na badania , bo u mnie wszystkie badania ok. Chociaż szczerze wolałabym , żeby to u mnie było coś nie tak. Odpukac.Alis96 lubi tę wiadomość
-
Mam kilka pytań odnośnie nasienia
1. czy zmniejszona objętość może wynikać ze stresu? I czy da się ją jakoś "podrajcować"?
2. Zwiększona lepkość - czytam, że może być po prostu jakiś stan zapalny? To dużo utrudnia?
3. Obniżona morfologia - tu rozumiem, że też da się jakoś poprawić ale z czego może wyniknąć?
4. I wreszcie teratozoospermia - czy miałyście styczność / macie? Mamy podwyższoną liczbę komórek okrągłych, w tym leukocytów.
A najważniejsze z jakim specjalistą konsultować wyniki?♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Mam kilka pytań odnośnie nasienia
1. czy zmniejszona objętość może wynikać ze stresu? I czy da się ją jakoś "podrajcować"?
2. Zwiększona lepkość - czytam, że może być po prostu jakiś stan zapalny? To dużo utrudnia?
3. Obniżona morfologia - tu rozumiem, że też da się jakoś poprawić ale z czego może wyniknąć?
4. I wreszcie teratozoospermia - czy miałyście styczność / macie? Mamy podwyższoną liczbę komórek okrągłych, w tym leukocytów.
A najważniejsze z jakim specjalistą konsultować wyniki?
1 tak może wynikać ze stresu oraz tym jak partner był „nakręcony” przed badaniem wiadomo ze w warunkach labu to może różnie wyjść. Mój mąż w pierwszym badaniu miał 5,2ml a w drugim 3ml. Roznica był stres (pierwsze wyniki kiepskie i co teraz) oraz to ze pierwsze badanie wypadało w dni płodne a drugie w czasie okresu wiec przy pierwszym ogólnie miał ochotę na seks
2 lepkość może wynikać z infekcji lub tez zwykłego odwodnienia. Jak u Was z piciem wody?
3 na morfologię może wpływać wiele, przegrzewanie, stany zapalne, siedzący tryb życia, choroby z wysoka i/lub długa gorączka. Sam fakt brania jakiś antybiotyków. Do konsultacji u androloga
4 mamy i nadal walczymy. Tu tez koniecznie lekarz, usg, niech wykluczy żylaki. U nas było to bezobjawowe przewlekłe zapalenie gruczołu krokowego. Po kuracji antybiotykiem brak leukocytów i morfologia trochę w górę ale żywotności i ruchliwość ostro poleciały. W tym tygodniu mąż ma badania hormonów i zobaczymy co dalejIzi lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:Zatestowałam dzisiaj i pojawił się znowu ten cień ale do @ jeszcze 5 dni więc cierpliwie czekam 😊
https://zapodaj.net/f4f31785b5c7f.jpg.htmlLaura25 lubi tę wiadomość
-
Laura25 wrote:Zatestowałam dzisiaj i pojawił się znowu ten cień ale do @ jeszcze 5 dni więc cierpliwie czekam 😊
https://zapodaj.net/f4f31785b5c7f.jpg.htmlLaura25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:11
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Ola_45 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za testy ❤️
U mnie juz plamienie się e rozkreca takze okres. W czerwcu nie wiem czego sie spodziewac wiec jak juz bedzie watek czerwcowy to może dam znac co i jak:)
Ale zapraszamy w czerwcu