Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiekkk wrote:Nie martw się, ginekolog u której byłam na cytologii też olała wykres twierdząc, że to najmniej dokładna metoda.
A może zrobiła Ci się torbiel i stąd te zaburzenia? Nie wiem, czy to ma do końca sens, bo moje torbiele kompletnie nic nie zaburzały. Miałaś robione usg jajników?
Miałam USG jajników i macicy, i wszystko okej wg pani dr.Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Alis96 wrote:Kupilam slupokowy jeszcze nie używałam go
Teraz dzisiaj robiłam pink -
Rosalie wrote:Tak sie zorientowalam teraz, ze zrobilam o czulosci 0,25, wiec nic dziwnego, ze nic nie wyszlo 😅 mialam tez pierwsza drzemke od wiekow, wiec jeszcze jakas nadzieja dogorywa 🥰
Ja mialam 10, ale mam nadzieję jeszcze chyba teraz będę testować dopiero 27 maja 😊 -
Magda_Lena wrote:Miałam USG jajników i macicy, i wszystko okej wg pani dr.
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Już po wizycie!
6mm pęcherzyk ❤️ Dostałam duphaston 2x1 i następna wizyta za 3 tygodnie z nadzieją na bijące serduszko 🤞Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:Super ❤️ i dobrze, że dostałaś duphaston. Przynajmniej teraz spokojniejsza będziesz. Teraz jedynie będzie się czas dłużył do kolejnej wizyty 😅
Oj tak, odetchnęłam z ulgą! Ale zupełnie inne podejście miała ta moja gin, niż tamta baba od telefonicznej wizyty. Tutaj jeszcze przed usg powiedziała, że jeśli mam zwykle niski progesteron, to że trzeba pomóc się rozkręcić tej ciąży i bardzo łagodnie do mnie podeszła 😊
Szczerze, to jakoś bardzo się nie obawiam o ten wolno upływający czas, bo ja teraz przesypiam większość dnia i całe noce 😂
Eve lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:To może umów się kontrolnie do innego gina żeby zobaczyć co na to powie. Wg mnie takie plamienia mają raczej podłoże hormonalne i warto byłoby zbadać hormony.
Zrobiłam na własną rękę wszystkie badania w 3dc i progesteron w 8dpo i wszystko jest w normie, wg przedziałów, wydaje mi się...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2021, 07:24
Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Kasiekkk wrote:Już po wizycie!
6mm pęcherzyk ❤️ Dostałam duphaston 2x1 i następna wizyta za 3 tygodnie z nadzieją na bijące serduszko 🤞
Mnie tak korci żeby wcześniej iść na wizytę,ale zawsze byłam za wcześnie i musiałam czekać i tak na ❤️Miasa lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Kasiekkk wrote:Oj tak, odetchnęłam z ulgą! Ale zupełnie inne podejście miała ta moja gin, niż tamta baba od telefonicznej wizyty. Tutaj jeszcze przed usg powiedziała, że jeśli mam zwykle niski progesteron, to że trzeba pomóc się rozkręcić tej ciąży i bardzo łagodnie do mnie podeszła 😊
Szczerze, to jakoś bardzo się nie obawiam o ten wolno upływający czas, bo ja teraz przesypiam większość dnia i całe noce 😂
Dobrze, że trafiłaś na taką ogarniętą i miłą gin 😊 -
Hmmm... wg mnie wyniki są ok. Jedyne co to masz podwyższony stosunek LH do FSH, bo wychodzi 1,34, a powinien być blisko 1.
Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
Witajcie, to znowu ja 😊 byłam dziś na 1 wizycie, jak zwykle za wcześnie. Co prawda to 6+1, ale liczyłam że zobaczę coś więcej, pęcherzyk jest, więc jest dobrze.... Jednak liczyłam na więcej i oczywiście mózg już na wysokim obrotach i doszukuje się nie wiem czego....
Blondyna.B, Ariadne002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEve wrote:Super! Gratulacje! Który to jest tydzień i dzień u Ciebie?
Mnie tak korci żeby wcześniej iść na wizytę,ale zawsze byłam za wcześnie i musiałam czekać i tak na ❤️
4 tygodnie i 3 dzień 😊 Ale też na początku babeczka niezbyt chętnie do tematu podeszła i mówiła, że za wcześnie i dopiero jak jej powiedziałam, że mam niski progesteron i że endokrynolog kazał jak najszybciej iść do gina, to ogarnęła po co przychodzę i wtedy mi pomogła.
Myślę, że gdyby nie ten progesteron, to też kazałaby jeszcze poczekać z usgDip88, Eve lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDip88 wrote:To zazdroszczę 😅 Ja z 2,5 latkiem w domu mogę zapomnieć o spaniu 🙈 Jedynie jak mój wróci wcześniej z pracy to robię sobie drzemkę, o ile mi się chce, bo zazwyczaj koło południa mnie od kilku dni spanie łapie 😂 W ogóle właśnie przed chwilą albo dostałam pierwszych mdłości albo za dużo na kolacje zjadłam 🤦🏼♀️
Dobrze, że trafiłaś na taką ogarniętą i miłą gin 😊
Samo życie 😁 uhuhu, a który masz dzień i tydzień? Ja tak wypatruję tych nudności, ale moja mama mówiła, że w żadnej ciąży nie miała, tylko że właśnie bardzo senna była, więc może mam to po niej 🤔Dip88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_911202 wrote:Witajcie, to znowu ja 😊 byłam dziś na 1 wizycie, jak zwykle za wcześnie. Co prawda to 6+1, ale liczyłam że zobaczę coś więcej, pęcherzyk jest, więc jest dobrze.... Jednak liczyłam na więcej i oczywiście mózg już na wysokim obrotach i doszukuje się nie wiem czego....
Odetchnij głęboko, policz do 10 i zajmij się czymś innym i nie czytaj internetów na ten temat! 😂 Dzieciątku stres nie służy (ani Tobie), a ciąża to nie wyścig, każda rozwija się w swoim własnym tempie, więc jeśli lekarz nie uznał, że to za późno na sam pęcherzyk, to naprawdę - głową do góry i ciesz się prawidłowo zlokalizowaną ciążą. Będzie dobrze! ❤️Dip88 lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Samo życie 😁 uhuhu, a który masz dzień i tydzień? Ja tak wypatruję tych nudności, ale moja mama mówiła, że w żadnej ciąży nie miała, tylko że właśnie bardzo senna była, więc może mam to po niej 🤔
Kasiekkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dip88 wrote:Nas dzieli chyba 1 dzień różnicy, bo u mnie 4 tydzień i 4 dzień 😉 Ja we wcześniejszych ciążach miałam tylko lekkie mdłości, jak coś przegryzłam to przechodziły, nie wymiotowałam 🤷🏻♀️ Za to spanie w pierwszej połowie ciąży, a bezsenność w drugiej połowie 🙈😂😂 A póki co to jak narazie mam tylko obolałe piersi przy dotyku i nic pozatym, ale to jeszcze wcześnie jest i przyjdzie czas na objawy 😅
Kasiekkk, Dip88 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️