Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede polowac na termin, bo do mojej gin bardzo ciezko sie dostac, od razu omowie to umawianie sie, bo przeciez jak mam robic usg w danym tygodniu ciazy, to jak mam sie tam dopchac? Na pierwsza wizyte do niej czatowalam na apce 2 miesiace...
    Kurde, laski, nie wierze! Przelozylam ta bete na dzisiaj, sprobuje zalatwic skierowanie tez na jutro, zeby zobaczyc przyrost,ale zrobie chlopowi niespodzianke! 😍

Dip88, Magda_Lena lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Też tak uważam 🤷 Ale to chyba jest po to, że jeśli się ciąża zatrzymała i przez to był spadek proga, to pewnie żebym bez sensu nie brała leków, nie wiem sama.

No nic, do następnej wizyty jeszcze tylko jedno kłucie, a jak zobaczę serduszko, to dalej nie badam, zwłaszcza, że później beta mocno zwalnia, to bym chyba na zawał zeszła 😬

Musi byc dobrze!! Ktoras z dziewczyn tu miala piekny opis 'badz dobrej mysli, bo po co byc zlej' i tego sie trzymaj kochana! Zaciskam mocno kciuki za Ciebie i maluszka! 😘

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Bede polowac na termin, bo do mojej gin bardzo ciezko sie dostac, od razu omowie to umawianie sie, bo przeciez jak mam robic usg w danym tygodniu ciazy, to jak mam sie tam dopchac? Na pierwsza wizyte do niej czatowalam na apce 2 miesiace...
    Kurde, laski, nie wierze! Przelozylam ta bete na dzisiaj, sprobuje zalatwic skierowanie tez na jutro, zeby zobaczyc przyrost,ale zrobie chlopowi niespodzianke! 😍
    Skoro tak ciężko z terminami to faktycznie lepiej odrazu mieć zaklepany termin 😉 Teraz niech beta pięknie rośnie 💚

Rosalie lubi tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak mi sie chcialo plakac w dzien mamy 😅
    Najlepsze, ze moja cyfra to 13, bo wtedy mam urodziny i prosze: zaszlam 13 dnia cyklu i dowiedzialam sie o tym 13 dpo 😂 o mamuniu dalej nie wierze!
    Ponoc jak sie zachodzi z seksu w dniu owulacji, to bedzie chlopak i tak sie bede nastawiac chyba 🙈 chociaz w glebi duszy chcialabym dziewczynke ❤

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    O, super, że Ci się udało na dzisiaj przenieść! 🙂 Daj znać, jak będziesz miała wyniki 🤞 A nie wolisz następną zrobić w poniedziałek, żeby zobaczyć, czy się podwaja po 48h?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A tak mi sie chcialo plakac w dzien mamy 😅
    Najlepsze, ze moja cyfra to 13, bo wtedy mam urodziny i prosze: zaszlam 13 dnia cyklu i dowiedzialam sie o tym 13 dpo 😂 o mamuniu dalej nie wierze!
    Ponoc jak sie zachodzi z seksu w dniu owulacji, to bedzie chlopak i tak sie bede nastawiac chyba 🙈 chociaz w glebi duszy chcialabym dziewczynke ❤

Wiesz, szanse w owu są ponoć 55 do 45 procent na korzyść chłopców, więc dziewczynka jest tylko ciut mniej możliwa 😊 Też byśmy chcieli z mężem dziewczynkę ❤️ Już teraz przezywamy mój brzuch "Małą Atencją" 😁

Rosalie, Dip88 lubią tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wiesz, szanse w owu są ponoć 55 do 45 procent na korzyść chłopców, więc dziewczynka jest tylko ciut mniej możliwa 😊 Też byśmy chcieli z mężem dziewczynkę ❤️ Już teraz przezywamy mój brzuch "Małą Atencją" 😁
    Jak pięknie! 😍 ja to smiesznie mam, bo chcialabym miec najstarszego syna, zeby o siostre potem dbal, a z drugiej strony to chcialabym byc w ciazy z dziewczynka 🙈 ale moja przyjaciolka tak czarowala, ze chlopak, chlopak i urodzila core! 😃 a zobaczymy, byle zdrowe!

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    O, super, że Ci się udało na dzisiaj przenieść! 🙂 Daj znać, jak będziesz miała wyniki 🤞 A nie wolisz następną zrobić w poniedziałek, żeby zobaczyć, czy się podwaja po 48h?
    A no moge, zaraz mam teleporade, to wyzebram skierowanie. Beta nie musi byc na czczo, nie?

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A no moge, zaraz mam teleporade, to wyzebram skierowanie. Beta nie musi byc na czczo, nie?
    Nie, nie musi być :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Jak pięknie! 😍 ja to smiesznie mam, bo chcialabym miec najstarszego syna, zeby o siostre potem dbal, a z drugiej strony to chcialabym byc w ciazy z dziewczynka 🙈 ale moja przyjaciolka tak czarowala, ze chlopak, chlopak i urodzila core! 😃 a zobaczymy, byle zdrowe!

Wiesz, żeby jeszcze chciał się zajmować małą siostrą :D

• Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłupiałam już...

Na bete dziś nie poszłam, bo mąż miał rano sprawy do załatwienia i siedziałam z małym, ale zrobiłam test i jest ciemniejszy niż wczoraj... Nie wiem co o tym myśleć...
    Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli.

Jeżeli się wyrobię, to pojadę przed 13 na betę

Magda_Lena lubi tę wiadomość

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie ależ życia i entuzjazmu wprowadziłaś w wątek 😂😂piękna krecha! Trzymam kciuki za bete ale to chyba formalność ✊✊

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Rosalie ależ życia i entuzjazmu wprowadziłaś w wątek 😂😂piękna krecha! Trzymam kciuki za bete ale to chyba formalność ✊✊

No widzisz! Bo nie dowierzam, a chlopakowi to powiem jutro, wiec z kims sie musialam podzielic tym szokiem!

Kasiekkk, nulka_23, Gravity lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:
    Zgłupiałam już...

Na bete dziś nie poszłam, bo mąż miał rano sprawy do załatwienia i siedziałam z małym, ale zrobiłam test i jest ciemniejszy niż wczoraj... Nie wiem co o tym myśleć...
    Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie boli.

Jeżeli się wyrobię, to pojadę przed 13 na betę

Wiesz, te testy się różnie odbarwiają, mnie się zdarzył w późniejszym dniu słabszy, niż na samym początku, mimo że beta rosła prawidłowo. Ale jeśli masz czas, to jasne, zrób badanie! Będę trzymać kcouki!

• Rosalie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wiesz, żeby jeszcze chciał się zajmować małą siostrą :D

Haha, prawda! Mam drugie skierowanie, jak zrobie bete dzis i w poniedzialek, to bedzie okej? Cos jeszcze powinnam ogarnac na dzien dobry? 😃

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No widzisz! Bo nie dowierzam, a chlopakowi to powiem jutro, wiec z kims sie musialam podzielic tym szokiem!
    Wytrzymasz do jutra? Ja specjalnie testowałam w weekend, żeby od razu do swojego pobiec. Tak mi się ręce trzęsły, że test mi wypadł i spadł na śpiącego męża, jak chciałam się nad nim pochylić i go delikatnie obudzić 😂

nulka_23 lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wytrzymasz do jutra? Ja specjalnie testowałam w weekend, żeby od razu do swojego pobiec. Tak mi się ręce trzęsły, że test mi wypadł i spadł na śpiącego męża, jak chciałam się nad nim pochylić i go delikatnie obudzić 😂

Nie wiem, ale w sumie moze wynik bedzie jeszcze dzis, to wtedy powiem dzis 🙈 ale bez wyniku bety nie chce mu mowic, na wszelki wypadek. No ale skoro test wyszedl, to nie moze byc inaczej 😅 no i ciagle czuje ta macice, to sprawie, ze faktycznie ta ciaza jest realna, poza tym czuje sie normalnie... 😃
    Mam juz kupiony bodziak, dokupie jeszcze jakies pudelko czy cos ogarne, ale bedzie szok! 😍

Kasiekkk lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Jotes Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Nie musi :) powodzenia

c55fflw1cmuhfltb.png

AMH 1,5
    MTHFR C677 układ homozygotyczny
    Pai-1 układ heterozygotyczny

05.2021 IUI 🍷
    07.2021 IUI 🍷

Podchodzimy do IVI

15.09.2021 stymulacja start!
    26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
    1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna <3, 7dpt beta 0.4 :(
    Zmiana kliniki i leków.
    25.11 stymulacja start!
    1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
    6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
    11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną <3
    Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
    5dpt ⏸️
    6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
    23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Haha, prawda! Mam drugie skierowanie, jak zrobie bete dzis i w poniedzialek, to bedzie okej? Cos jeszcze powinnam ogarnac na dzien dobry? 😃

Tak, będzie super :) Jeśli miałaś wcześniej problemy z niskim progesteronem, to możesz też przy okazji zbadać, a jeśli nie, to tylko "cierpliwie" czekać na wizytę i pierwsze usg 😍

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badalam raz, w tym cyklu, 7dpo i wynik byl 16, ponic od 10 w gore jest okej, wiec chyba nie trzeba :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ