Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    20210530-074952.jpg

Noo, chyba juz lepiej, ciemniej 😃 nawet w sumie zdjecie nie oddaje, ale jest zdecydowanie ciemniejszy 🥰 jutro beta, jak te dni wolno leca... 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 07:52

Dip88, Ola_45, Eve, Kasiekkk lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis u mnie też to był trzeci cykl.

Rosalie, wiedzę że nie tylko mnie początek ciąży nie rozpieszcza 😂 u mnie są szalejące mdłości, początkowa jak miałam pusty żołądek teraz niezależnie od tego. Zjem mdli, nie zjem mdli. Wypiłam wode z imbirem to się mdłości pogłębiły 😂 i zaczyna mnie po kolei odrzucać od jedzenia. Kawy już tknąć nie mogę, na mięso (a jestem wielkim mięsożercą) nie moge patrzeć. I co najdziwniejsze, najgorsze mdłości miewam wieczorem

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Alis u mnie też to był trzeci cykl.

Rosalie, wiedzę że nie tylko mnie początek ciąży nie rozpieszcza 😂 u mnie są szalejące mdłości, początkowa jak miałam pusty żołądek teraz niezależnie od tego. Zjem mdli, nie zjem mdli. Wypiłam wode z imbirem to się mdłości pogłębiły 😂 i zaczyna mnie po kolei odrzucać od jedzenia. Kawy już tknąć nie mogę, na mięso (a jestem wielkim mięsożercą) nie moge patrzeć. I co najdziwniejsze, najgorsze mdłości miewam wieczorem

Jak dobrze, ze nie jestem sama 🤣 mnie nie odrzuca od niczego na szczescie, jeszcze 🤣 a najwieksze mdlosci mam po jedzeniu i jak leze na boku, a tylko jak leze na boku to umiem zasnac no i masz, spac nie moge 😂 nie chce,zeby mnie odrzucilo od kawy, kooocham ja 🥺 i tez jestem miesozerca, ale na razie jeszcze jem. Powoli zaczynaja mi smierdziec rozne rzeczy :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    20210530-074952.jpg

Noo, chyba juz lepiej, ciemniej 😃 nawet w sumie zdjecie nie oddaje, ale jest zdecydowanie ciemniejszy 🥰 jutro beta, jak te dni wolno leca... 😅
    Dziś już widać, że ciemnieje 🥰 Trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊
    A jeśli jest 4+0 to liczy się jako rozpoczęty 5 tydz 😉

Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No lekka kawe to pije bez zmian, 2 dziennie, a i tak jakos wszystko stanelo, ta noc to byl koszmar jakis... bede musiala pogadac z lekarzem, bo cos czuje, ze bedzie ciezko... ja mam mega dalikatne jelita itp i latwo u mnie o spore problemy. Aczkolwiek, jak tak dogorywalam wczoraj walczac z mdlosciami, zgaga, odbijaniem i pelnym brzuchem, to stwierdzilam, ze ta beta musiala urosnac, bo nie ma zmiluj, ze tak chce mi sie wymiotowac 🙈

Alis96, to byl moj 3 cykl staran, drugi z kubeczkiem i pierwszy z zelem 😉

O jakim kubeczku mówisz? :)

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂
    Zwykle w aplikacjach jest możliwość czy ustawić tydzień bieżący czy ukończony :)

Oj to życzę żeby Cię od nieczego nie odrzuciło 😂 wczoraj tylko usłyszałam z jakiego mięsa będzie obiad i mnie odrzuciło 😂

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Jest taki wątek o kubeczku menstruacyjnym przy staraniach ☺️
    Zakładanie kubeczka tuż po ❤️ żeby sperma dłużej została - wielu kobietom po długim czasie niepowodzeń udało się właśnie z kubeczkiem 🙂
    Jest też specjalny - ja takiego używam i udało się za 1 razem tylko była biochemiczna

Marcelq lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:

Są jakieś specjalne kubeczki wspierające zajście, ale ja używałam po prostu menstruacyjnego 😅 wkładałam po stosunku i szłam spać, wstawalam po kilku godzinach i wyciagalam, ma to pomoc zatrzymac sperme w pochwie i niby ulatwic zaplodnienie, nie wiem czy mialo wplyw, ale wszystko mi juz jedno 😂 jest tez inny watek o tym, ja stwierdzilam, ze co mi szkodzi sprobowac 😉

Marcelq lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:13

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziś już widać, że ciemnieje 🥰 Trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊
    A jeśli jest 4+0 to liczy się jako rozpoczęty 5 tydz 😉
    O, dziękuję :D idzie sie pogubic w tych wszystkich informacjach, wlasnie sobie czytam mamy dla mamy, zeby jakos sie w tym odnalezc 😊 ale powiem szczerze, ze miewam lekkie chwile przerazenia, co to bedzie, jak ja sobie w ogole poradze 😱 no ale wszyscy sobie jakos radze, wiec probuje to zniwelowac 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny polecacie bardziej Fertilsafe plus czy Conceive plus?
    Ostatnio pisalyscie o tym pierwszym i nie wiem czy go warto czy nie. Nie mam go u siebie dostepnego, musialabym z Polski zamawiac z dostawa za jakies 50zl 🙈 ale mam ten drugi tutaj i mysle czy on ma sens, czy nie. Czy nie bede miala zadnych podraznien itp.
    Chce troche zadzialac w tym kierunku bo przyznam ze ostatnio dosc sluchawo u mnie -.-
    Jak nie pomoze w zajsciu w ciaze to chociaz bede miala spokojniejsza glowe i bedzie przyjemniej 😉
    Mysle, ze oba sa dobre :) wez taki, ktory jest latwiej dostepny i testuj! 😃 ja tego drugiego nie wzielam ze wzgledu na stosunek ilosci do ceny, po prostu fertil byl wiekszy i tanszy, czy jakos tak ;)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Zwykle w aplikacjach jest możliwość czy ustawić tydzień bieżący czy ukończony :)

Oj to życzę żeby Cię od nieczego nie odrzuciło 😂 wczoraj tylko usłyszałam z jakiego mięsa będzie obiad i mnie odrzuciło 😂

Dobrze, ze to ja gotuje, moge sobie wybierac 🤣 a tak powaznie, to kurde, wystarczy mi mdlosci, zaparc, zgag i innych slabych stron od strony przewodu pokarmowego, nie musze jeszcze dostawac wstretu do jedzenia itp 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co może być powodem skrócenia się cykli? Dziś 21dc a ja mam brązowe plamienie 😳 to był trzeci cykl z Aromkiem wg. lekarza bezowulacyjny

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No lekka kawe to pije bez zmian, 2 dziennie, a i tak jakos wszystko stanelo, ta noc to byl koszmar jakis... bede musiala pogadac z lekarzem, bo cos czuje, ze bedzie ciezko... ja mam mega dalikatne jelita itp i latwo u mnie o spore problemy. Aczkolwiek, jak tak dogorywalam wczoraj walczac z mdlosciami, zgaga, odbijaniem i pelnym brzuchem, to stwierdzilam, ze ta beta musiala urosnac, bo nie ma zmiluj, ze tak chce mi sie wymiotowac 🙈

Alis96, to byl moj 3 cykl staran, drugi z kubeczkiem i pierwszy z zelem 😉

Ja też mam problem z delikatnym układem pokarmowym i niestety nie pociesze bo u mnie z dnia na dzień gorzej z mdlosciami. Gin powiedział że można brać spokojnie espumisan na wzdęcia.
    Na mdłości u mnie działa jedzenie lodów 😂 mam już cały zapas dzielony z synem 🙈

Rosalie lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Ja też mam problem z delikatnym układem pokarmowym i niestety nie pociesze bo u mnie z dnia na dzień gorzej z mdlosciami. Gin powiedział że można brać spokojnie espumisan na wzdęcia.
    Na mdłości u mnie działa jedzenie lodów 😂 mam już cały zapas dzielony z synem 🙈

O kurde, nie pomagasz 🙈 dla mnie to byl troche szok, ze 1 dzien po pozytywnym tescie juz takie mocne objawy wjechaly, ale co zrobic? Ja jestem bardzo podatna na wahania hormonow, wiec i objawy sie szybko pojawily, tylko chlopak chyba nie nadaza za tym wszystkim 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co może być powodem skrócenia się cykli? Dziś 21dc a ja mam brązowe plamienie 😳 to był trzeci cykl z Aromkiem wg. lekarza bezowulacyjny

A może dopiero teraz masz owulację i dlatego masz plamienia?
    Faza pierwsza lubi się wydłużać ale lutealna jest stała, możliwe że dopiero masz owulację. W jeśli się rozkręci krwawienie to bym przede wszystkim zbadała proga, czy nie jest za niski, a jeśli jest to do lekarza żeby on przepisał hormon aby wydłużyć fazę lutealną

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

4+0 to pierwszy dzień piątego tygodnia 🙂 I dopiero jak na usg będzie można zmierzyć zarodek od czubka główki do pupy, to lekarz poda Ci dokładny wiek ciąży 😊

Co do problemów z zaparciami, to też mnie to męczy :/ Lekkostrawna dieta, dużo warzyw i dużo wody i jest naprawdę lepiej, a i zdrowo ❤️

Widzę, że test ciemnieje, trzymam nadal mocno kciuki, ale na pewno będzie dobrze!

Rosalie lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Jeśli jesteś 4+0 to ukończony 4 a zaczęłaś 5 tydzień :)

Tak samo jak jest poniedziałek to jest koniec poprzedniego tygodnia a początek nowego :)

Tak jak ja mam np teraz 11+2 to już liczę jako 12 tc ale lekarze posługują się skończonymi tygodniami. Więc lekarz ci powie że jesteś w 4tc nawet jak będzie 4+6 to dla niego to jest 4tc :)

Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny polecacie bardziej Fertilsafe plus czy Conceive plus?
    Ostatnio pisalyscie o tym pierwszym i nie wiem czy go warto czy nie. Nie mam go u siebie dostepnego, musialabym z Polski zamawiac z dostawa za jakies 50zl 🙈 ale mam ten drugi tutaj i mysle czy on ma sens, czy nie. Czy nie bede miala zadnych podraznien itp.
    Chce troche zadzialac w tym kierunku bo przyznam ze ostatnio dosc sluchawo u mnie -.-
    Jak nie pomoze w zajsciu w ciaze to chociaz bede miala spokojniejsza glowe i bedzie przyjemniej 😉

W Polsce Conceive jest trudno dostępny, stąd mój wybór padł na FertilSafe, ale o tym pierwszym czytałam lepsze opinie jeśli chodzi właśnie o komfort użytkowania, mi na szczęście po FertilSafe nic nie było, ale jak masz dostęp do Conceive, to bym go kupowała na Twoim miejscu 🙂

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ