Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Alis u mnie też to był trzeci cykl.
Rosalie, wiedzę że nie tylko mnie początek ciąży nie rozpieszcza 😂 u mnie są szalejące mdłości, początkowa jak miałam pusty żołądek teraz niezależnie od tego. Zjem mdli, nie zjem mdli. Wypiłam wode z imbirem to się mdłości pogłębiły 😂 i zaczyna mnie po kolei odrzucać od jedzenia. Kawy już tknąć nie mogę, na mięso (a jestem wielkim mięsożercą) nie moge patrzeć. I co najdziwniejsze, najgorsze mdłości miewam wieczorem -
nulka_23 wrote:Alis u mnie też to był trzeci cykl.
Rosalie, wiedzę że nie tylko mnie początek ciąży nie rozpieszcza 😂 u mnie są szalejące mdłości, początkowa jak miałam pusty żołądek teraz niezależnie od tego. Zjem mdli, nie zjem mdli. Wypiłam wode z imbirem to się mdłości pogłębiły 😂 i zaczyna mnie po kolei odrzucać od jedzenia. Kawy już tknąć nie mogę, na mięso (a jestem wielkim mięsożercą) nie moge patrzeć. I co najdziwniejsze, najgorsze mdłości miewam wieczorem
Jak dobrze, ze nie jestem sama 🤣 mnie nie odrzuca od niczego na szczescie, jeszcze 🤣 a najwieksze mdlosci mam po jedzeniu i jak leze na boku, a tylko jak leze na boku to umiem zasnac no i masz, spac nie moge 😂 nie chce,zeby mnie odrzucilo od kawy, kooocham ja 🥺 i tez jestem miesozerca, ale na razie jeszcze jem. Powoli zaczynaja mi smierdziec rozne rzeczy -
Rosalie wrote:
A jeśli jest 4+0 to liczy się jako rozpoczęty 5 tydz 😉Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Rosalie wrote:No lekka kawe to pije bez zmian, 2 dziennie, a i tak jakos wszystko stanelo, ta noc to byl koszmar jakis... bede musiala pogadac z lekarzem, bo cos czuje, ze bedzie ciezko... ja mam mega dalikatne jelita itp i latwo u mnie o spore problemy. Aczkolwiek, jak tak dogorywalam wczoraj walczac z mdlosciami, zgaga, odbijaniem i pelnym brzuchem, to stwierdzilam, ze ta beta musiala urosnac, bo nie ma zmiluj, ze tak chce mi sie wymiotowac 🙈
Alis96, to byl moj 3 cykl staran, drugi z kubeczkiem i pierwszy z zelem 😉
O jakim kubeczku mówisz?
-
Rosalie wrote:Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂
Oj to życzę żeby Cię od nieczego nie odrzuciło 😂 wczoraj tylko usłyszałam z jakiego mięsa będzie obiad i mnie odrzuciło 😂 -
Marcelq wrote:O jakim kubeczku mówisz?
Zakładanie kubeczka tuż po ❤️ żeby sperma dłużej została - wielu kobietom po długim czasie niepowodzeń udało się właśnie z kubeczkiem 🙂
Jest też specjalny - ja takiego używam i udało się za 1 razem tylko była biochemicznaMarcelq lubi tę wiadomość
-
Marcelq wrote:O jakim kubeczku mówisz?
Są jakieś specjalne kubeczki wspierające zajście, ale ja używałam po prostu menstruacyjnego 😅 wkładałam po stosunku i szłam spać, wstawalam po kilku godzinach i wyciagalam, ma to pomoc zatrzymac sperme w pochwie i niby ulatwic zaplodnienie, nie wiem czy mialo wplyw, ale wszystko mi juz jedno 😂 jest tez inny watek o tym, ja stwierdzilam, ze co mi szkodzi sprobowac 😉Marcelq lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:13
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Mąż ✅
Ja :
Niepłodność idiopatyczna
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
IVF :
I transfer - 5t.💔
2 zarodki ❄️❄️
II transfer - 19.11.2024
testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze) -
Dip88 wrote:Dziś już widać, że ciemnieje 🥰 Trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊
A jeśli jest 4+0 to liczy się jako rozpoczęty 5 tydz 😉 -
Ola_45 wrote:Dziewczyny polecacie bardziej Fertilsafe plus czy Conceive plus?
Ostatnio pisalyscie o tym pierwszym i nie wiem czy go warto czy nie. Nie mam go u siebie dostepnego, musialabym z Polski zamawiac z dostawa za jakies 50zl 🙈 ale mam ten drugi tutaj i mysle czy on ma sens, czy nie. Czy nie bede miala zadnych podraznien itp.
Chce troche zadzialac w tym kierunku bo przyznam ze ostatnio dosc sluchawo u mnie -.-
Jak nie pomoze w zajsciu w ciaze to chociaz bede miala spokojniejsza glowe i bedzie przyjemniej 😉 -
nulka_23 wrote:Zwykle w aplikacjach jest możliwość czy ustawić tydzień bieżący czy ukończony
Oj to życzę żeby Cię od nieczego nie odrzuciło 😂 wczoraj tylko usłyszałam z jakiego mięsa będzie obiad i mnie odrzuciło 😂
Dobrze, ze to ja gotuje, moge sobie wybierac 🤣 a tak powaznie, to kurde, wystarczy mi mdlosci, zaparc, zgag i innych slabych stron od strony przewodu pokarmowego, nie musze jeszcze dostawac wstretu do jedzenia itp 😂 -
Dziewczyny mam pytanie co może być powodem skrócenia się cykli? Dziś 21dc a ja mam brązowe plamienie 😳 to był trzeci cykl z Aromkiem wg. lekarza bezowulacyjnyStarania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
Rosalie wrote:No lekka kawe to pije bez zmian, 2 dziennie, a i tak jakos wszystko stanelo, ta noc to byl koszmar jakis... bede musiala pogadac z lekarzem, bo cos czuje, ze bedzie ciezko... ja mam mega dalikatne jelita itp i latwo u mnie o spore problemy. Aczkolwiek, jak tak dogorywalam wczoraj walczac z mdlosciami, zgaga, odbijaniem i pelnym brzuchem, to stwierdzilam, ze ta beta musiala urosnac, bo nie ma zmiluj, ze tak chce mi sie wymiotowac 🙈
Alis96, to byl moj 3 cykl staran, drugi z kubeczkiem i pierwszy z zelem 😉
Ja też mam problem z delikatnym układem pokarmowym i niestety nie pociesze bo u mnie z dnia na dzień gorzej z mdlosciami. Gin powiedział że można brać spokojnie espumisan na wzdęcia.
Na mdłości u mnie działa jedzenie lodów 😂 mam już cały zapas dzielony z synem 🙈Rosalie lubi tę wiadomość
-
Ariadne002 wrote:Ja też mam problem z delikatnym układem pokarmowym i niestety nie pociesze bo u mnie z dnia na dzień gorzej z mdlosciami. Gin powiedział że można brać spokojnie espumisan na wzdęcia.
Na mdłości u mnie działa jedzenie lodów 😂 mam już cały zapas dzielony z synem 🙈
O kurde, nie pomagasz 🙈 dla mnie to byl troche szok, ze 1 dzien po pozytywnym tescie juz takie mocne objawy wjechaly, ale co zrobic? Ja jestem bardzo podatna na wahania hormonow, wiec i objawy sie szybko pojawily, tylko chlopak chyba nie nadaza za tym wszystkim 🙄 -
Syla87 wrote:Dziewczyny mam pytanie co może być powodem skrócenia się cykli? Dziś 21dc a ja mam brązowe plamienie 😳 to był trzeci cykl z Aromkiem wg. lekarza bezowulacyjny
A może dopiero teraz masz owulację i dlatego masz plamienia?
Faza pierwsza lubi się wydłużać ale lutealna jest stała, możliwe że dopiero masz owulację. W jeśli się rozkręci krwawienie to bym przede wszystkim zbadała proga, czy nie jest za niski, a jeśli jest to do lekarza żeby on przepisał hormon aby wydłużyć fazę lutealną -
nick nieaktualnyRosalie wrote:Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂
4+0 to pierwszy dzień piątego tygodnia 🙂 I dopiero jak na usg będzie można zmierzyć zarodek od czubka główki do pupy, to lekarz poda Ci dokładny wiek ciąży 😊
Co do problemów z zaparciami, to też mnie to męczy Lekkostrawna dieta, dużo warzyw i dużo wody i jest naprawdę lepiej, a i zdrowo ❤️
Widzę, że test ciemnieje, trzymam nadal mocno kciuki, ale na pewno będzie dobrze!Rosalie lubi tę wiadomość
-
Rosalie wrote:Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂
Jeśli jesteś 4+0 to ukończony 4 a zaczęłaś 5 tydzień
Tak samo jak jest poniedziałek to jest koniec poprzedniego tygodnia a początek nowego
Tak jak ja mam np teraz 11+2 to już liczę jako 12 tc ale lekarze posługują się skończonymi tygodniami. Więc lekarz ci powie że jesteś w 4tc nawet jak będzie 4+6 to dla niego to jest 4tcRosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_45 wrote:Dziewczyny polecacie bardziej Fertilsafe plus czy Conceive plus?
Ostatnio pisalyscie o tym pierwszym i nie wiem czy go warto czy nie. Nie mam go u siebie dostepnego, musialabym z Polski zamawiac z dostawa za jakies 50zl 🙈 ale mam ten drugi tutaj i mysle czy on ma sens, czy nie. Czy nie bede miala zadnych podraznien itp.
Chce troche zadzialac w tym kierunku bo przyznam ze ostatnio dosc sluchawo u mnie -.-
Jak nie pomoze w zajsciu w ciaze to chociaz bede miala spokojniejsza glowe i bedzie przyjemniej 😉
W Polsce Conceive jest trudno dostępny, stąd mój wybór padł na FertilSafe, ale o tym pierwszym czytałam lepsze opinie jeśli chodzi właśnie o komfort użytkowania, mi na szczęście po FertilSafe nic nie było, ale jak masz dostęp do Conceive, to bym go kupowała na Twoim miejscu 🙂