Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Alis u mnie też to był trzeci cykl.

Rosalie, wiedzę że nie tylko mnie początek ciąży nie rozpieszcza 😂 u mnie są szalejące mdłości, początkowa jak miałam pusty żołądek teraz niezależnie od tego. Zjem mdli, nie zjem mdli. Wypiłam wode z imbirem to się mdłości pogłębiły 😂 i zaczyna mnie po kolei odrzucać od jedzenia. Kawy już tknąć nie mogę, na mięso (a jestem wielkim mięsożercą) nie moge patrzeć. I co najdziwniejsze, najgorsze mdłości miewam wieczorem

Jak dobrze, ze nie jestem sama 🤣 mnie nie odrzuca od niczego na szczescie, jeszcze 🤣 a najwieksze mdlosci mam po jedzeniu i jak leze na boku, a tylko jak leze na boku to umiem zasnac no i masz, spac nie moge 😂 nie chce,zeby mnie odrzucilo od kawy, kooocham ja 🥺 i tez jestem miesozerca, ale na razie jeszcze jem. Powoli zaczynaja mi smierdziec rozne rzeczy :D

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Dip88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    20210530-074952.jpg

Noo, chyba juz lepiej, ciemniej 😃 nawet w sumie zdjecie nie oddaje, ale jest zdecydowanie ciemniejszy 🥰 jutro beta, jak te dni wolno leca... 😅
    Dziś już widać, że ciemnieje 🥰 Trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊
    A jeśli jest 4+0 to liczy się jako rozpoczęty 5 tydz 😉

Rosalie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3jgx9jcgaorgom11.png
    Nikodem & Alexander ❤️
    Starania od 11.2019
    12.2019 Poronienie 6tc💔
    04.2021 Ciąża biochemiczna💔
    💗13.05.2021⏸ NIFTY ✅ 💙 Antoś 💙

PCOS❗️FSH❗️Testosteron ❗️LH/FSH ❗️
    Styczeń 2021 Klinika w NL 🇳🇱
  • Marcelq Koleżanka

Wysłany: 30 maja 2021, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No lekka kawe to pije bez zmian, 2 dziennie, a i tak jakos wszystko stanelo, ta noc to byl koszmar jakis... bede musiala pogadac z lekarzem, bo cos czuje, ze bedzie ciezko... ja mam mega dalikatne jelita itp i latwo u mnie o spore problemy. Aczkolwiek, jak tak dogorywalam wczoraj walczac z mdlosciami, zgaga, odbijaniem i pelnym brzuchem, to stwierdzilam, ze ta beta musiala urosnac, bo nie ma zmiluj, ze tak chce mi sie wymiotowac 🙈

Alis96, to byl moj 3 cykl staran, drugi z kubeczkiem i pierwszy z zelem 😉

O jakim kubeczku mówisz? :)

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂
    Zwykle w aplikacjach jest możliwość czy ustawić tydzień bieżący czy ukończony :)

Oj to życzę żeby Cię od nieczego nie odrzuciło 😂 wczoraj tylko usłyszałam z jakiego mięsa będzie obiad i mnie odrzuciło 😂

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Jest taki wątek o kubeczku menstruacyjnym przy staraniach ☺️
    Zakładanie kubeczka tuż po ❤️ żeby sperma dłużej została - wielu kobietom po długim czasie niepowodzeń udało się właśnie z kubeczkiem 🙂
    Jest też specjalny - ja takiego używam i udało się za 1 razem tylko była biochemiczna

Marcelq lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:

Są jakieś specjalne kubeczki wspierające zajście, ale ja używałam po prostu menstruacyjnego 😅 wkładałam po stosunku i szłam spać, wstawalam po kilku godzinach i wyciagalam, ma to pomoc zatrzymac sperme w pochwie i niby ulatwic zaplodnienie, nie wiem czy mialo wplyw, ale wszystko mi juz jedno 😂 jest tez inny watek o tym, ja stwierdzilam, ze co mi szkodzi sprobowac 😉

Marcelq lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:13

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️
    17.01.2026 ❤️Zdrowy chłopiec 👶🏻
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dip88 wrote:
    Dziś już widać, że ciemnieje 🥰 Trzymam kciuki i nie puszczam ✊✊
    A jeśli jest 4+0 to liczy się jako rozpoczęty 5 tydz 😉
    O, dziękuję :D idzie sie pogubic w tych wszystkich informacjach, wlasnie sobie czytam mamy dla mamy, zeby jakos sie w tym odnalezc 😊 ale powiem szczerze, ze miewam lekkie chwile przerazenia, co to bedzie, jak ja sobie w ogole poradze 😱 no ale wszyscy sobie jakos radze, wiec probuje to zniwelowac 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny polecacie bardziej Fertilsafe plus czy Conceive plus?
    Ostatnio pisalyscie o tym pierwszym i nie wiem czy go warto czy nie. Nie mam go u siebie dostepnego, musialabym z Polski zamawiac z dostawa za jakies 50zl 🙈 ale mam ten drugi tutaj i mysle czy on ma sens, czy nie. Czy nie bede miala zadnych podraznien itp.
    Chce troche zadzialac w tym kierunku bo przyznam ze ostatnio dosc sluchawo u mnie -.-
    Jak nie pomoze w zajsciu w ciaze to chociaz bede miala spokojniejsza glowe i bedzie przyjemniej 😉
    Mysle, ze oba sa dobre :) wez taki, ktory jest latwiej dostepny i testuj! 😃 ja tego drugiego nie wzielam ze wzgledu na stosunek ilosci do ceny, po prostu fertil byl wiekszy i tanszy, czy jakos tak ;)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nulka_23 wrote:
    Zwykle w aplikacjach jest możliwość czy ustawić tydzień bieżący czy ukończony :)

Oj to życzę żeby Cię od nieczego nie odrzuciło 😂 wczoraj tylko usłyszałam z jakiego mięsa będzie obiad i mnie odrzuciło 😂

Dobrze, ze to ja gotuje, moge sobie wybierac 🤣 a tak powaznie, to kurde, wystarczy mi mdlosci, zaparc, zgag i innych slabych stron od strony przewodu pokarmowego, nie musze jeszcze dostawac wstretu do jedzenia itp 😂

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co może być powodem skrócenia się cykli? Dziś 21dc a ja mam brązowe plamienie 😳 to był trzeci cykl z Aromkiem wg. lekarza bezowulacyjny

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    No lekka kawe to pije bez zmian, 2 dziennie, a i tak jakos wszystko stanelo, ta noc to byl koszmar jakis... bede musiala pogadac z lekarzem, bo cos czuje, ze bedzie ciezko... ja mam mega dalikatne jelita itp i latwo u mnie o spore problemy. Aczkolwiek, jak tak dogorywalam wczoraj walczac z mdlosciami, zgaga, odbijaniem i pelnym brzuchem, to stwierdzilam, ze ta beta musiala urosnac, bo nie ma zmiluj, ze tak chce mi sie wymiotowac 🙈

Alis96, to byl moj 3 cykl staran, drugi z kubeczkiem i pierwszy z zelem 😉

Ja też mam problem z delikatnym układem pokarmowym i niestety nie pociesze bo u mnie z dnia na dzień gorzej z mdlosciami. Gin powiedział że można brać spokojnie espumisan na wzdęcia.
    Na mdłości u mnie działa jedzenie lodów 😂 mam już cały zapas dzielony z synem 🙈

Rosalie lubi tę wiadomość

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Ja też mam problem z delikatnym układem pokarmowym i niestety nie pociesze bo u mnie z dnia na dzień gorzej z mdlosciami. Gin powiedział że można brać spokojnie espumisan na wzdęcia.
    Na mdłości u mnie działa jedzenie lodów 😂 mam już cały zapas dzielony z synem 🙈

O kurde, nie pomagasz 🙈 dla mnie to byl troche szok, ze 1 dzien po pozytywnym tescie juz takie mocne objawy wjechaly, ale co zrobic? Ja jestem bardzo podatna na wahania hormonow, wiec i objawy sie szybko pojawily, tylko chlopak chyba nie nadaza za tym wszystkim 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie co może być powodem skrócenia się cykli? Dziś 21dc a ja mam brązowe plamienie 😳 to był trzeci cykl z Aromkiem wg. lekarza bezowulacyjny

A może dopiero teraz masz owulację i dlatego masz plamienia?
    Faza pierwsza lubi się wydłużać ale lutealna jest stała, możliwe że dopiero masz owulację. W jeśli się rozkręci krwawienie to bym przede wszystkim zbadała proga, czy nie jest za niski, a jeśli jest to do lekarza żeby on przepisał hormon aby wydłużyć fazę lutealną

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Jeszcze mam pytanie o tygodnie, jak to dziadostwo sie liczy? 🤣 teoretycznie mam dzis 4+0, to jest 4 tydzien czy 5? Mam 2 apki i kazda inaczej pokazuje 😂

4+0 to pierwszy dzień piątego tygodnia 🙂 I dopiero jak na usg będzie można zmierzyć zarodek od czubka główki do pupy, to lekarz poda Ci dokładny wiek ciąży 😊

Co do problemów z zaparciami, to też mnie to męczy :/ Lekkostrawna dieta, dużo warzyw i dużo wody i jest naprawdę lepiej, a i zdrowo ❤️

Widzę, że test ciemnieje, trzymam nadal mocno kciuki, ale na pewno będzie dobrze!

Rosalie lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Jeśli jesteś 4+0 to ukończony 4 a zaczęłaś 5 tydzień :)

Tak samo jak jest poniedziałek to jest koniec poprzedniego tygodnia a początek nowego :)

Tak jak ja mam np teraz 11+2 to już liczę jako 12 tc ale lekarze posługują się skończonymi tygodniami. Więc lekarz ci powie że jesteś w 4tc nawet jak będzie 4+6 to dla niego to jest 4tc :)

Rosalie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dziewczyny polecacie bardziej Fertilsafe plus czy Conceive plus?
    Ostatnio pisalyscie o tym pierwszym i nie wiem czy go warto czy nie. Nie mam go u siebie dostepnego, musialabym z Polski zamawiac z dostawa za jakies 50zl 🙈 ale mam ten drugi tutaj i mysle czy on ma sens, czy nie. Czy nie bede miala zadnych podraznien itp.
    Chce troche zadzialac w tym kierunku bo przyznam ze ostatnio dosc sluchawo u mnie -.-
    Jak nie pomoze w zajsciu w ciaze to chociaz bede miala spokojniejsza glowe i bedzie przyjemniej 😉

W Polsce Conceive jest trudno dostępny, stąd mój wybór padł na FertilSafe, ale o tym pierwszym czytałam lepsze opinie jeśli chodzi właśnie o komfort użytkowania, mi na szczęście po FertilSafe nic nie było, ale jak masz dostęp do Conceive, to bym go kupowała na Twoim miejscu 🙂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, od razu sie rozjasnilo w glowie :D mam wstepnie wizyte na 23.06, ale to nie moja lekarka, wiec bede probowala sie dopchac do mojej

Dip88 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:

Wiesz co, nie mam pojęcia, jak to jest u Ciebie, ale u mnie jak zdarza się cykl bezowulacyjny, to jest on właśnie krótszy, niż normalnie.

• Annulla01 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie mam @ i plamienie tez ustało (to były tylko dwa dni i to delikatnie rano). Test dziś zrobilam i biała białość białości...
    Juz chyba wolałabym dostać @ i zbierac siły psychiczne na dalsze próby. A tu dodatkowe stresy tylko 😭

38 lat
    2018 laparotomia mięśniaka macicy
    VI.2021 amh 0.6

IX.2021 - 1 IVF - 1 komórka, 1 zarodek, transfer 3dniowego Kropka, 😔
    X.2021 -2IVF - 1 komórka, zarodek nie dotrwał do transferu 😪
    XI.2021 - 3IVF - 4 komórki, 2 zarodki, transfer dwóch 3dniowych Bombelków, 😔
    XII.2021 - 4IVF - 2 komorki, 1 zarodek, transfer 3dniowca 😔
    VIII.2022 - 5IVF - 4 zarodki, transfer jednego w 4dobie; reszta nie przetrwała do 5doby...
    10dpt - beta 228
    12dpt - beta 544
    15dpt - beta 1661
    23dpt - beta 13773
    30dpt - 0,85cm szczęścia i bijące ❤
    V.2023 Nasz Mały Wielki Cud jest z nami 🥰
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ