Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosalie wrote:O siostro, bylam tam. Po 1 cs chcialo mi sie wyc, wmowilam sobie, ze jestem bezplodna i w ogole to koniec swiata juz i nigdy nie bede mama... mysle, ze ta pierwsza porazka jest najgorsza. Zbieraj sily, bo zaczyna sie nowy cykl 😃 trzeba dzialac! Ja od 2 cyklu wprowadzilam kubeczek, a w 3 wprowadzilam specjalny zel, zamiast sliny, bo nie wiedzialam, ze ona moze uniemozliwic zajscie 😲 no i wiadomo, zdrowa dieta, lekki ruch(u mnie rower), ale w tym to juz nawet jakies winko czy piwko wpadlo, bo bylam pewna, ze i tak nic z tego 😅
I o dziwo sie udalo, byleby sie dobrze rozwijalo, a nie bylby to biochem, bo mi serce chyba by peklo 🥺
A jakiego żelu używaliście? Też chcę jakiś kupić i chętnie przyjmę polecenie 😃 -
Ariadne002 wrote:Krwawienie przy biochemię (przynajmniej u mnie) zaczęło się dopiero jak bhcg spadło do 0 ale na prawdę nie ma co panikować bo zagnieżdżanie mogło być późno
Ja w pierwszej ciąży 12dpo miałam bhcg 8,9 a teraz ta niska beta ma 4,5 roku i dom mi roznosiAriadne002, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Ariadne002 wrote:Krwawienie przy biochemię (przynajmniej u mnie) zaczęło się dopiero jak bhcg spadło do 0 ale na prawdę nie ma co panikować bo zagnieżdżanie mogło być późno
Ja w pierwszej ciąży 12dpo miałam bhcg 8,9 a teraz ta niska beta ma 4,5 roku i dom mi roznosi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Fertilsafe plus, bo byl tanszy niz jakis inny, ktory mi wyskoczyl 😅 i w sumie tej duzej tuby nawet nie otworzylam, bo tylko jedna mala ampulke zuzylismy 😂 nie wiem na ile to zasluga tego zelu, ale to juz niewazne
Może coś w tym żelu jest, bo też go używaliśmy 😂Rosalie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosalie wrote:Nie widzialam tego 🙈 dziękuję, to daje mi ogromną nadzieję! Tym bradziej, że chlop nie rozumie w czym problem, jak teraz sie nie uda, to zaraz znowu sie pewnie uda, ten to sie cieszy, ze bezplodny nie jest 🙄 faceci...
Oni też to wszystko przeżywają, tylko trochę inaczej, niż my. Mój też mi mówił, że jak jednak coś pójdzie nie tak, to spróbujemy jeszcze raz. Oni nie wiedzą, że nami już rządzą hormony 😁 -
Kasiekkk wrote:Ja polecam FertilSafe Plus firmy babystart ❤️ Super wydajny, ma bardzo przyjemną konsystencję, żadnego dyskomfortu w stylu pieczenie, uczucie gorąca.
Dzięki, wypróbujemy 😏 -
Kasiekkk wrote:Oni też to wszystko przeżywają, tylko trochę inaczej, niż my. Mój też mi mówił, że jak jednak coś pójdzie nie tak, to spróbujemy jeszcze raz. Oni nie wiedzą, że nami już rządzą hormony 😁
A w ktorym cyklu z zelem Wam sie udalo? -
Tylko w sumie tak się zastanawiam, czy żel to dobry pomysł, bo ostatnio w okolicach owu na suchość nie narzekam🙈 Wręcz przeciwnie 😂 I to w sumie nie ułatwia sprawy, bo mniej czuć 🙈
-
Sparky wrote:Tylko w sumie tak się zastanawiam, czy żel to dobry pomysł, bo ostatnio w okolicach owu na suchość nie narzekam🙈 Wręcz przeciwnie 😂 I to w sumie nie ułatwia sprawy, bo mniej czuć 🙈
-
Rosalie wrote:A jak nie potrzebujecie, to po co? Szkoda kasy moim zdaniem u nas troche bylo potrzebne, dlatego sie zdecydowalam
Bo już szukam wszystkiego, co może pomóc 🤦🏼♀️ Miałam taki tok myślenia, że może coś jest nie tak z moim śluzem, ale tutaj dowalenie żelu chyba nie pomoże 😂 -
Hej, byłam u gina, on mówi , ze to nie okres że endometrium duże. Kazal zrobić badania i powtórzyć bete. A ja mam obfite krawienia jak zazwyczaj na okres i takie same bóle mówił że może nawet odpuścimy ten cykl eh
AMH 1,5
MTHFR C677 układ homozygotyczny
Pai-1 układ heterozygotyczny
05.2021 IUI 🍷
07.2021 IUI 🍷
Podchodzimy do IVI
15.09.2021 stymulacja start!
26.09. 2021 Punkcja! Pobrano 4 komórki. Jedna komórka prawidłowo zapłodniona.
1.10 Transfer! Kropuś 4.1.1 jest już że mna , 7dpt beta 0.4
Zmiana kliniki i leków.
25.11 stymulacja start!
1. 12 podgląd kurnika: 9 pęcherzykow 🍀🍀🍀
6.12 Punkcja! Pobrano 8 komórek 💪 zaplodniono 5.
11.12 transfer! Kropuś 4.1.1 ze mną
Mamy 3 mrozaczki! 2x 3.1.1 1x 3.1. 2 ❤️
5dpt ⏸️
6dpt beta 33, 9dpt 169, 12dpt 880, 16dpt 4688, 20dpt 13 tyś ❤️
23dpt 2mm człowieka i serduszko ❤️ -
Dziewczyny później was nadrobię, bo chwilowo brak czasu 🤪
Rosalie po pierwsze nie stresuj się , a po drugie zerknęłam na twój wykres. Miałaś potwierdzoną owu tak jak masz zaznaczoną na wykresie ?? Ja się super nie znam na wykresach, ale na pierwszy rzut oka to wygląda dla mnie jakbyś miała później owu 🤨 Nie masz dziś dopiero 10dpo, a nie 14 ?? 🤔Rosalie lubi tę wiadomość
-
Dip88 wrote:Dziewczyny później was nadrobię, bo chwilowo brak czasu 🤪
Rosalie po pierwsze nie stresuj się , a po drugie zerknęłam na twój wykres. Miałaś potwierdzoną owu tak jak masz zaznaczoną na wykresie ?? Ja się super nie znam na wykresach, ale na pierwszy rzut oka to wygląda dla mnie jakbyś miała później owu 🤨 Nie masz dziś dopiero 10dpo, a nie 14 ?? 🤔
Nie wydaje mi sie, bo sie skonczyl sluz plodny, ale pewnosci miec nie moge w sumie, bo pozniej juz przestalam robic testy owu, ktore i tak nie wychodzily
Rzygac mi sie chce po jedzeniu, wiec chyba jest ok 😂 -
nick nieaktualnySparky wrote:Tylko w sumie tak się zastanawiam, czy żel to dobry pomysł, bo ostatnio w okolicach owu na suchość nie narzekam🙈 Wręcz przeciwnie 😂 I to w sumie nie ułatwia sprawy, bo mniej czuć 🙈
Myślę, że nie potrzebujecie w takim razie. Śluz płodny ponoć ma inne pH, jest mniej kwaśny, a przez to lepszy dla plemników. U nas po prostu był problem z ilością śluzu i zbliżenia nie były zbyt przyjemne.
Rosalie, u nas był pierwszy cykl starań w ogóle i od razu z tym żelem.Sparky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJotes wrote:Hej, byłam u gina, on mówi , ze to nie okres że endometrium duże. Kazal zrobić badania i powtórzyć bete. A ja mam obfite krawienia jak zazwyczaj na okres i takie same bóle mówił że może nawet odpuścimy ten cykl eh
Przykro mi, że coś niedobrego się dzieje. Ciężko tak, jak nawet niewiadomo o co chodzi -
Kasiekkk wrote:Myślę, że nie potrzebujecie w takim razie. Śluz płodny ponoć ma inne pH, jest mniej kwaśny, a przez to lepszy dla plemników. U nas po prostu był problem z ilością śluzu i zbliżenia nie były zbyt przyjemne.
Rosalie, u nas był pierwszy cykl starań w ogóle i od razu z tym żelem. -
Melduję 11 dpo i biel testowa, ból podbrzusza również melduje jak na okres, za to sluz jak płodny, ale wiadomo płodny nie jest, nawet test owulacyjny zrobilam bo się wystraszyłam ile tego wyleciało dzisiaj ze mnie jakoś dziwnie 🤷♀️ wiec czekam dalej cierpliwie - niecierpliwie 🤣