Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Moze byc cos nie tak? 🥺
    Na takim etapie to beta niska może oznaczać przede wszystkim późne zagnieżdżenie i że się wychwyciło bardzo wczesną ciążę ale tylko przyrost rozwieje wszystkie wątpliwości 😊

Rosalie lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Na takim etapie to beta niska może oznaczać przede wszystkim późne zagnieżdżenie i że się wychwyciło bardzo wczesną ciążę ale tylko przyrost rozwieje wszystkie wątpliwości 😊

Oby tak bylo! W 11 dpo test byl negatywny. Moze owu jednak byla pozniej? Tego nie moge byc nigdy pewna. Jestem juz umowiona na poniedzialek na bete ponownie

Blondyna.B lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • AnnWer Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    A czy stale klucie jest normalne? Ciagle czuje jakies bole w podbrzuszu, nie sa jakies ostre, ale troche upierdoliwe jednak. Z tego co czytalam to niby normalne. Jakie macie doswiadczenia?
    To normalne. Też tak miałam i po tym jeszcze przed testami wiedziałam, że coś jest na rzeczy. Taka ciągłą owulacja - podobne kłucia ale z dwóch stron ;) teraz rzadko, albo jak kichne:)

relgh371eque54k9.png
  • Zosia1111 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Oby tak bylo! W 11 dpo test byl negatywny. Moze owu jednak byla pozniej? Tego nie moge byc nigdy pewna. Jestem juz umowiona na poniedzialek na bete ponownie

Trzymam kciuki, aby beta super rosła ❤️

U mnie o 3 zaczęło się już krwawienie, a teraz nie mogę już spać. Ból straszny, brzuch, jajniki, plecy... Obudziłam sie i już wiedziałam, co się dzieje. wzięłam przeciwbólowe, bo nie dałam rady, powoli przechodzi, ale chyba już nie usnę.

28.08 ⏸️ 10dpo
    30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
    1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
    3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
    21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
    8p3os65gh6w3ylkv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Mam wynik 21,5, nie za malo?
    Tak jak dziewczyny pisały, wynik oznacza ciążę, a czy jest ok, czy nie to będzie wiadomo, jak zrobisz powtórkę i policzysz sobie, jaki jest przyrost w przeliczeniu na 48 godzin. Na fioletowej stronie jest kalkulator przyrostu bety 🙂

Ale naprawdę nie masz póki co żadnych powodów do obaw, po prostu bardzo szybko od pozytywnego testu zrobiłaś badanie z krwi i tyle. Będzie dobrze! 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:

U mnie o 3 zaczęło się już krwawienie, a teraz nie mogę już spać. Ból straszny, brzuch, jajniki, plecy... Obudziłam sie i już wiedziałam, co się dzieje. wzięłam przeciwbólowe, bo nie dałam rady, powoli przechodzi, ale chyba już nie usnę.

Odpoczywaj i jak będziesz mogła, to odeśpij sobie tę słabą noc w ciągu dnia.

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia1111 wrote:

Przykro mi, daj sobie dziś możliwość odpoczynku 😘

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test i znowu taki strasznie blady... boje sie 🥺
    Moglam zrobic dzisiaj dopiero, teraz bede odchodzic od zmyslow do poniedzialku... bo po 24h nie ma sensu robic, prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 08:20

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Moglam zrobic dzisiaj dopiero, teraz bede odchodzic od zmyslow do poniedzialku... bo po 24h nie ma sensu robic, prawda?

Może mieć sens, ale nie musi. Jeśli beta podwoiła Ci się w ciągu jednej doby, co jest możliwe, bo początkowo rośnie szybciej, to się uspokoisz, bo znaczy że po 48h byłoby jeszcze więcej, jeśli nie, co też jest możliwe, bo przecież podwajać się powinna co 48, a i wzrost o 66% w ciągu 48h jest ok, to będziesz się jeszcze bardziej denerwować

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie test z facelle, bardziej czuly, moze mnie uspokoi troche. Myslalam, ze bede miec wynik jak Ty mniej wiecej, a tu o polowe mniej... ale moze dopiero w 11 albo 12 dniu sie zagniezdzilo? I to chyba mogloby byc logicznym wyjasnieniem. I tak boje sie, ze cos pojdzie nie tak... 🥺

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:

Poza tym moje testy też zaczęły ciemnieć dopiero na 3 dzień od pierwszego, więc serio wyluzuj. Nie popełniaj moich błędów i nie funduj sobie takich nerwów 😁

Jutro pewnie będzie już ciemniejszy. I nie zapominaj, że nawet dwa testy tej samej firmy mogą się różnie odbarwiać, nie są przecież idealne i służą do potwierdzania ciąży, nie do badania przyrostu bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Kupie test z facelle, bardziej czuly, moze mnie uspokoi troche. Myslalam, ze bede miec wynik jak Ty mniej wiecej, a tu o polowe mniej... ale moze dopiero w 11 albo 12 dniu sie zagniezdzilo? I to chyba mogloby byc logicznym wyjasnieniem. I tak boje sie, ze cos pojdzie nie tak... 🥺

Jeśli Cię to uapokoi, to kup właśnie 10-kę,odczekaj od powrotu do domu jeszcze 2-3 godziny i nie pij w tym czasie i sobie powtórz test :)

Ja miałam wyższy wynik, ale ja spadek temp na implantację miałam już w 6 dni po owu i pierwszy cień 9 dni po owu, a na badaniu krwi byłam dopiero 12 dni po owu. Jakbyś Ty zrobiła badanie nie wczoraj, tylko w poniedziałek pierwsze, to też miałabyś wyższy poziom :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, naprawdę postaraj się nie denerwować, to bardzo szkodzi. A ciąża trwa 9 miesięcy, daj jej czas się rozkręcić 😊 Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ❤️

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie patrzac na wykres, moge miec racje, mam drugi skok w 11 dpo, a wtedy mialam ostatniego negatywa, wiec w 13dpo moze byc sam poczatek i moze byc nisko, jak ja wytrzymam do tego poniedzialku do 17... 🤯 oszalec mozna. Pocieszam sie tez, ze Was tez tak kluje i wszytsko macie dobrze.

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Rosalie, naprawdę postaraj się nie denerwować, to bardzo szkodzi. A ciąża trwa 9 miesięcy, daj jej czas się rozkręcić 😊 Wszystko będzie dobrze, zobaczysz ❤️
    Spróbuję ❤

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Spróbuję ❤

Chciałam Ci pokazać, jak słabo widoczny był mój test 25-ka przy tym wyniku 47, ale jest za słabo widoczny, żeby aparat w telefonie go złapał 😂

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Chciałam Ci pokazać, jak słabo widoczny był mój test 25-ka przy tym wyniku 47, ale jest za słabo widoczny, żeby aparat w telefonie go złapał 😂
    Ooo ❤ dziękuję kochana! Postaram się uspokoić, kupię te testy 10 i zobacze jak one. Ale te horieny są do bani, serio, nie lubie ich! Nie polecam! 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Ooo ❤ dziękuję kochana! Postaram się uspokoić, kupię te testy 10 i zobacze jak one. Ale te horieny są do bani, serio, nie lubie ich! Nie polecam! 😅
    Miałam owulacyjne horieny i też słabo się odbarwiały 😁

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Miałam owulacyjne horieny i też słabo się odbarwiały 😁
    No ja wg nich nie mialam owulacji, a jestem w ciazy 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogolnie, to dopoki nie zaczne krwawic, to jest ok, prawda? Pod katem biochema czy cos

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ