Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Hej, powodzenia w staraniach, oby szybko Wam się udało, będę trzymać kciuki :) Polecam Ci też zapisać się na wątku czerwcowym na testowanie, sporo dziewczyn już tam jest :)
    Dziekuje , jestem tu nowa ogulnie narazie sie jeszcze gubie w tych watkach , musze poszukac 😅

• Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test (11dpo). Oczywiście negatyw, bez żadnych wątpliwości 🤷🏼‍♀️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Zrobilam test i znowu taki strasznie blady... boje sie 🥺
    Moglam zrobic dzisiaj dopiero, teraz bede odchodzic od zmyslow do poniedzialku... bo po 24h nie ma sensu robic, prawda?
    Ja robiłam po 24 bo nie miałam jak iść po 48 :)

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, nie do końca rozumiem pytanie o biochema, może dziewczyny, które miały na to odpowiedzą.

Nasti, czerwcowy wątek ma bardzo chwytliwy tytuł, na pewno go nie przegapisz 😉

Sparky, nie puszczam kciuków, jeszcze wszystko może się zmienić ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Ja robiłam po 24 bo nie miałam jak iść po 48 :)

Wytrzymam do poniedzialku, bo 3 skierowania mi nie wystawia, zeby isc i dzis i w pon jeszcze 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie przy biochemię (przynajmniej u mnie) zaczęło się dopiero jak bhcg spadło do 0 ale na prawdę nie ma co panikować bo zagnieżdżanie mogło być późno :)
    Ja w pierwszej ciąży 12dpo miałam bhcg 8,9 a teraz ta niska beta ma 4,5 roku i dom mi roznosi ;)

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test (11dpo). Oczywiście negatyw, bez żadnych wątpliwości 🤷🏼‍♀️
    W 11 dpo tez mialam negatywa, a w 13dpo pozytywna beta :)

Sparky, Magda_Lena lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie moge zrozumieć czemu nam nie wyszlo. Owu potwierdzona u gin. I w owu ♥️. I normalnie miesiączka przyszła. Nie rozumiem dlaczego .. wszystkie badania idealne tsh, fsh,lh , amh wszystko.. 😭

202505142751.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    W 11 dpo tez mialam negatywa, a w 13dpo pozytywna beta :)

Wiem wiem 😃 Jakieś resztki nadziei jeszcze mam. W 12 dpo zawsze mi spada temperatura, więc jutro już będę wiedziała na pewno jeśli faktycznie się nie udało 🙃

Postaraj się tak nie stresować tą betą, zobaczysz w poniedziałek jaki będzie przyrost, nerwy w niczym nie pomogą. Będzie dobrze 😘🍀

Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kurde nie moge zrozumieć czemu nam nie wyszlo. Owu potwierdzona u gin. I w owu ♥️. I normalnie miesiączka przyszła. Nie rozumiem dlaczego .. wszystkie badania idealne tsh, fsh,lh , amh wszystko.. 😭

Ech, tak to niestety jest, coś może pójść nie tak na wielu etapach 🥺 W poprzednim cyklu też miałam potwierdzoną owulację na USG, dobre wyniki, mąż badał nasienie i też bardzo ok. Mimo to nie wyszło. Który już cykl się staracie?

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Wiem wiem 😃 Jakieś resztki nadziei jeszcze mam. W 12 dpo zawsze mi spada temperatura, więc jutro już będę wiedziała na pewno jeśli faktycznie się nie udało 🙃

Postaraj się tak nie stresować tą betą, zobaczysz w poniedziałek jaki będzie przyrost, nerwy w niczym nie pomogą. Będzie dobrze 😘🍀

Probuje 🙈 noc byla najgorsza, bo bylam mega niespokojna, a takie spanie to nie spanie 🤷🏼‍♀️
    Musi byc dobrze, udalo sie, wiec po prostu musi!

Sparky lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Spokojnie, na pewno niedlugo sie uda! 😘
    Ktory to byl cykl staran?
    Ja w tym miesiacu w ogole bylam pewna, ze nie ma szans itp i nie myslalam o tym, a seks byl raz w plodne tylko i jakos sie udalo 😅 podbija to ta glupia teorie o nie mysleniu o tym 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Probuje 🙈 noc byla najgorsza, bo bylam mega niespokojna, a takie spanie to nie spanie 🤷🏼‍♀️
    Musi byc dobrze, udalo sie, wiec po prostu musi!

I tego się trzymaj 😃 Łatwo tak doradzać, jak się nie jest w takiej sytuacji 🤣 Pewnie na Twoim miejscu miałabym tak samo 🤣

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Spokojnie, na pewno niedlugo sie uda! 😘
    Ktory to byl cykl staran?
    Ja w tym miesiacu w ogole bylam pewna, ze nie ma szans itp i nie myslalam o tym, a seks byl raz w plodne tylko i jakos sie udalo 😅 podbija to ta glupia teorie o nie mysleniu o tym 🙄

1cs.. ale juz jestem zalamana. Taka mam psychike.

202505142751.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ech, tak to niestety jest, coś może pójść nie tak na wielu etapach 🥺 W poprzednim cyklu też miałam potwierdzoną owulację na USG, dobre wyniki, mąż badał nasienie i też bardzo ok. Mimo to nie wyszło. Który już cykl się staracie?

1cs ale byłam tak pozytywnie nastawiona z mężem ze bardzo to przeżywam. I czuje intuicyjnie, że i w tym sie nie uda. Skoro wszystko książkowo a jednak nic z tego. Tym bardziej ze owu potwierdzona byla u gin. A teraz nie ide. Bo lekarz kazal przyjsc we wrzesniu dopiero jesli sie nie uda

202505142751.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Mam nadzieję, że wkrótce Wam się uda, ale widzę po sobie, że w każdym miesiącu przeżywam porażkę coraz mniej 🤦🏼‍♀️ W pierwszych cyklach było najgorzej 😬 Niestety do tych rozczarowań można się przyzwyczaić 😢

Trzymam kciuki za owocne starania. Mało komu udaje się w 1 cs, trzeba mieć mega szczęście 🤷🏼‍♀️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Mam nadzieję, że wkrótce Wam się uda, ale widzę po sobie, że w każdym miesiącu przeżywam porażkę coraz mniej 🤦🏼‍♀️ W pierwszych cyklach było najgorzej 😬 Niestety do tych rozczarowań można się przyzwyczaić 😢

Trzymam kciuki za owocne starania. Mało komu udaje się w 1 cs, trzeba mieć mega szczęście 🤷🏼‍♀️

Po prostu baaaaardzo to przeżywam , wiem że to nie pomoże tylko zaszkodzi. Ale naprawde nie umiem. Jestem smutna i zdolowana. Wgl cykle mam nie reguralne 29,32,30,32,29

202505142751.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardzo regularne cykle :)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    O siostro, bylam tam. Po 1 cs chcialo mi sie wyc, wmowilam sobie, ze jestem bezplodna i w ogole to koniec swiata juz i nigdy nie bede mama... mysle, ze ta pierwsza porazka jest najgorsza. Zbieraj sily, bo zaczyna sie nowy cykl 😃 trzeba dzialac! Ja od 2 cyklu wprowadzilam kubeczek, a w 3 wprowadzilam specjalny zel, zamiast sliny, bo nie wiedzialam, ze ona moze uniemozliwic zajscie 😲 no i wiadomo, zdrowa dieta, lekki ruch(u mnie rower), ale w tym to juz nawet jakies winko czy piwko wpadlo, bo bylam pewna, ze i tak nic z tego 😅
    I o dziwo sie udalo, byleby sie dobrze rozwijalo, a nie bylby to biochem, bo mi serce chyba by peklo 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 10:17

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Po prostu baaaaardzo to przeżywam , wiem że to nie pomoże tylko zaszkodzi. Ale naprawde nie umiem. Jestem smutna i zdolowana. Wgl cykle mam nie reguralne 29,32,30,32,29
    Tez mam takie cykle i tez myslalam, ze nieregularne :) jest dobrze, uda sie Wam! Ja w duchu zaczelam sobie zartowac, ze dzidzia kaze czekac na siebie, jakos mi to pomagalo

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ