X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, nie do końca rozumiem pytanie o biochema, może dziewczyny, które miały na to odpowiedzą.

Nasti, czerwcowy wątek ma bardzo chwytliwy tytuł, na pewno go nie przegapisz 😉

Sparky, nie puszczam kciuków, jeszcze wszystko może się zmienić ❤️

Sparky lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Ja robiłam po 24 bo nie miałam jak iść po 48 :)

Wytrzymam do poniedzialku, bo 3 skierowania mi nie wystawia, zeby isc i dzis i w pon jeszcze 😅

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Ariadne002 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie przy biochemię (przynajmniej u mnie) zaczęło się dopiero jak bhcg spadło do 0 ale na prawdę nie ma co panikować bo zagnieżdżanie mogło być późno :)
    Ja w pierwszej ciąży 12dpo miałam bhcg 8,9 a teraz ta niska beta ma 4,5 roku i dom mi roznosi ;)

2nn3xzkr9nr4vkgp.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test (11dpo). Oczywiście negatyw, bez żadnych wątpliwości 🤷🏼‍♀️
    W 11 dpo tez mialam negatywa, a w 13dpo pozytywna beta :)

Sparky, Magda_Lena lubią tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie moge zrozumieć czemu nam nie wyszlo. Owu potwierdzona u gin. I w owu ♥️. I normalnie miesiączka przyszła. Nie rozumiem dlaczego .. wszystkie badania idealne tsh, fsh,lh , amh wszystko.. 😭

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    W 11 dpo tez mialam negatywa, a w 13dpo pozytywna beta :)

Wiem wiem 😃 Jakieś resztki nadziei jeszcze mam. W 12 dpo zawsze mi spada temperatura, więc jutro już będę wiedziała na pewno jeśli faktycznie się nie udało 🙃

Postaraj się tak nie stresować tą betą, zobaczysz w poniedziałek jaki będzie przyrost, nerwy w niczym nie pomogą. Będzie dobrze 😘🍀

Rosalie, Kasiekkk lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Kurde nie moge zrozumieć czemu nam nie wyszlo. Owu potwierdzona u gin. I w owu ♥️. I normalnie miesiączka przyszła. Nie rozumiem dlaczego .. wszystkie badania idealne tsh, fsh,lh , amh wszystko.. 😭

Ech, tak to niestety jest, coś może pójść nie tak na wielu etapach 🥺 W poprzednim cyklu też miałam potwierdzoną owulację na USG, dobre wyniki, mąż badał nasienie i też bardzo ok. Mimo to nie wyszło. Który już cykl się staracie?

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Wiem wiem 😃 Jakieś resztki nadziei jeszcze mam. W 12 dpo zawsze mi spada temperatura, więc jutro już będę wiedziała na pewno jeśli faktycznie się nie udało 🙃

Postaraj się tak nie stresować tą betą, zobaczysz w poniedziałek jaki będzie przyrost, nerwy w niczym nie pomogą. Będzie dobrze 😘🍀

Probuje 🙈 noc byla najgorsza, bo bylam mega niespokojna, a takie spanie to nie spanie 🤷🏼‍♀️
    Musi byc dobrze, udalo sie, wiec po prostu musi!

Sparky lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Spokojnie, na pewno niedlugo sie uda! 😘
    Ktory to byl cykl staran?
    Ja w tym miesiacu w ogole bylam pewna, ze nie ma szans itp i nie myslalam o tym, a seks byl raz w plodne tylko i jakos sie udalo 😅 podbija to ta glupia teorie o nie mysleniu o tym 🙄

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Probuje 🙈 noc byla najgorsza, bo bylam mega niespokojna, a takie spanie to nie spanie 🤷🏼‍♀️
    Musi byc dobrze, udalo sie, wiec po prostu musi!

I tego się trzymaj 😃 Łatwo tak doradzać, jak się nie jest w takiej sytuacji 🤣 Pewnie na Twoim miejscu miałabym tak samo 🤣

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Spokojnie, na pewno niedlugo sie uda! 😘
    Ktory to byl cykl staran?
    Ja w tym miesiacu w ogole bylam pewna, ze nie ma szans itp i nie myslalam o tym, a seks byl raz w plodne tylko i jakos sie udalo 😅 podbija to ta glupia teorie o nie mysleniu o tym 🙄

1cs.. ale juz jestem zalamana. Taka mam psychike.

preg.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Ech, tak to niestety jest, coś może pójść nie tak na wielu etapach 🥺 W poprzednim cyklu też miałam potwierdzoną owulację na USG, dobre wyniki, mąż badał nasienie i też bardzo ok. Mimo to nie wyszło. Który już cykl się staracie?

1cs ale byłam tak pozytywnie nastawiona z mężem ze bardzo to przeżywam. I czuje intuicyjnie, że i w tym sie nie uda. Skoro wszystko książkowo a jednak nic z tego. Tym bardziej ze owu potwierdzona byla u gin. A teraz nie ide. Bo lekarz kazal przyjsc we wrzesniu dopiero jesli sie nie uda

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:

Mam nadzieję, że wkrótce Wam się uda, ale widzę po sobie, że w każdym miesiącu przeżywam porażkę coraz mniej 🤦🏼‍♀️ W pierwszych cyklach było najgorzej 😬 Niestety do tych rozczarowań można się przyzwyczaić 😢

Trzymam kciuki za owocne starania. Mało komu udaje się w 1 cs, trzeba mieć mega szczęście 🤷🏼‍♀️

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    Mam nadzieję, że wkrótce Wam się uda, ale widzę po sobie, że w każdym miesiącu przeżywam porażkę coraz mniej 🤦🏼‍♀️ W pierwszych cyklach było najgorzej 😬 Niestety do tych rozczarowań można się przyzwyczaić 😢

Trzymam kciuki za owocne starania. Mało komu udaje się w 1 cs, trzeba mieć mega szczęście 🤷🏼‍♀️

Po prostu baaaaardzo to przeżywam , wiem że to nie pomoże tylko zaszkodzi. Ale naprawde nie umiem. Jestem smutna i zdolowana. Wgl cykle mam nie reguralne 29,32,30,32,29

preg.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są bardzo regularne cykle :)

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    O siostro, bylam tam. Po 1 cs chcialo mi sie wyc, wmowilam sobie, ze jestem bezplodna i w ogole to koniec swiata juz i nigdy nie bede mama... mysle, ze ta pierwsza porazka jest najgorsza. Zbieraj sily, bo zaczyna sie nowy cykl 😃 trzeba dzialac! Ja od 2 cyklu wprowadzilam kubeczek, a w 3 wprowadzilam specjalny zel, zamiast sliny, bo nie wiedzialam, ze ona moze uniemozliwic zajscie 😲 no i wiadomo, zdrowa dieta, lekki ruch(u mnie rower), ale w tym to juz nawet jakies winko czy piwko wpadlo, bo bylam pewna, ze i tak nic z tego 😅
    I o dziwo sie udalo, byleby sie dobrze rozwijalo, a nie bylby to biochem, bo mi serce chyba by peklo 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 10:17

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Po prostu baaaaardzo to przeżywam , wiem że to nie pomoże tylko zaszkodzi. Ale naprawde nie umiem. Jestem smutna i zdolowana. Wgl cykle mam nie reguralne 29,32,30,32,29
    Tez mam takie cykle i tez myslalam, ze nieregularne :) jest dobrze, uda sie Wam! Ja w duchu zaczelam sobie zartowac, ze dzidzia kaze czekac na siebie, jakos mi to pomagalo

Alis96 lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    O siostro, bylam tam. Po 1 cs chcialo mi sie wyc, wmowilam sobie, ze jestem bezplodna i w ogole to koniec swiata juz i nigdy nie bede mama... mysle, ze ta pierwsza porazka jest najgorsza. Zbieraj sily, bo zaczyna sie nowy cykl 😃 trzeba dzialac! Ja od 2 cyklu wprowadzilam kubeczek, a w 3 wprowadzilam specjalny zel, zamiast sliny, bo nie wiedzialam, ze ona moze uniemozliwic zajscie 😲 no i wiadomo, zdrowa dieta, lekki ruch(u mnie rower), ale w tym to juz nawet jakies winko czy piwko wpadlo, bo bylam pewna, ze i tak nic z tego 😅
    I o dziwo sie udalo, byleby sie dobrze rozwijalo, a nie bylby to biochem, bo mi serce chyba by peklo 🥺

A jakiego żelu używaliście? Też chcę jakiś kupić i chętnie przyjmę polecenie 😃

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fertilsafe plus, bo byl tanszy niz jakis inny, ktory mi wyskoczyl 😅 i w sumie tej duzej tuby nawet nie otworzylam, bo tylko jedna mala ampulke zuzylismy 😂 nie wiem na ile to zasluga tego zelu, ale to juz niewazne :D

Sparky lubi tę wiadomość

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nulka_23 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariadne002 wrote:
    Krwawienie przy biochemię (przynajmniej u mnie) zaczęło się dopiero jak bhcg spadło do 0 ale na prawdę nie ma co panikować bo zagnieżdżanie mogło być późno :)
    Ja w pierwszej ciąży 12dpo miałam bhcg 8,9 a teraz ta niska beta ma 4,5 roku i dom mi roznosi ;)
    Może jestem dziwna ale uwielbiam takie wieści że beta była mała a teraz biega i rozrabia ❤️ rozczulają mnie💚💚💚

Ariadne002, Kasiekkk lubią tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ