Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻
Odpowiedz

Majowe testowanie - w maju testujemy 🤞🏻 Zimą się rozpakujemy 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    Dziewczyny, ja też chcę mieć suwaczek 🙈😆 ale ja mam zwykła qersje ovufriend i nie wiem czy mogę nawet dodać:(
    Dodaj jako BBCode, to bodajże pierwszy kod od góry, który się wyświetla po stworzeniu suwaczka 😊

Kod powinien być w tych nawiasach kwadratowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 10:21

Dip88 lubi tę wiadomość

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dodaj jako BBCode, to bodajże pierwszy kod od góry, który się wyświetla po stworzeniu suwaczka.

Powinien mieć mniej więcej taką postać: Link do obrazka
    (Tylko bez spacji po img, ja je musiałam dać, bo inaczej wstawia ikonkę obrazka)
    Juz mam 😘❤

Kasiekkk lubi tę wiadomość

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka86 wrote:
    Hej! Ja z prośbą żebyście rzuciły okiem.
    Nie wiem ale coś mi kazało rano zrobić test🤣
    9 dni przed @ a 6dpo.
    Czy ja zwariowałam? Widzicie cień?

https://ibb.co/gRq4sgV
    https://ibb.co/82tbL9m

Widzę cień, z tym że właśnie podejrzewała bym, że owulacja była troszkę wcześniej, bo 6dpo... Ale to drugorzędna sprawa! Po cichu gratuluję, zatestuj koniecznie jeszcze raz za 2 dni 😊

Ulka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddzia007 wrote:
    Ja mam ogromny problem z kawą, do tej pory piłam spokojnie po 4-5 dziennie i strasznie trudno mi zrezygnować. Staram się ograniczyć do 1-2 i ratuję się kawami zbożowymi :D
    Nescafe ma bardzo dobrą zwykłą kawę bezkofeinową. Jeśli lubisz smak kawy, to koniecznie spróbuj, bo praktycznie nie czuć różnicy :)

Marcelq lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Nescafe ma bardzo dobrą zwykłą kawę bezkofeinową. Jeśli lubisz smak kawy, to koniecznie spróbuj, bo praktycznie nie czuć różnicy :)
    Wlasnie tez myslalam, zeby sobie kupic, ja akurat bardzo lubie jacobsa zielonego i widzialam, ze tez jest w wersji bezkofeinowej i moze zobacze

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie wrote:
    Wlasnie tez myslalam, zeby sobie kupic, ja akurat bardzo lubie jacobsa zielonego i widzialam, ze tez jest w wersji bezkofeinowej i moze zobacze
    Mi kuzynka karmiąca dzieciątko przyniosła właśnie na spróbowanie, bo sama ją pije i smakowo sero nie różni się od zwykłej :)

I to chyba właśnie u mnie problem, bo mnie przez ten smak odrzuciło 😁

Rosalie lubi tę wiadomość

• Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak radzic sobie ze stresem w pracy? U nas jakies zmiany nagle i tak nam dzisiaj cisnienie podniesli, ze jeszcze w tej pracy tak wsciekla to nie bylam 😡 a jak wiadomo, maluszkom to szkodzi

Swoja droga, utwierdzili mnie tylko w przekonaniu, by wiac przy najblizszej mozliwej okazji 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2021, 15:34

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, mnie co prawda sama moja praca odpowiada i jest okej, ale atmosfera to........ głównie pracuje z dziewczynami, a wiadomo jak to jest. Szepty, plotki, robienie na złość itp 😵😐 ostatnio to przebiły wszystko. Staraj się myśleć, że może niedługo juz nie będziesz musiała tam chodzić. Może zaszkodzić

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie, bardzo mi przykro, że masz nieprzyjemne sytuacje w pracy :/ Wiem, jak bardzo długotrwały stres w pracy może człowieka wykończyć, więc mam nadzieję, że u Ciebie to jednorazowa akcja...

Co do sposobów radzenia sobie ze stresem, to mi zawsze pomagało:
    1. Słuchanie głośno muzyki
    2. Medytacja i joga
    3. Szybki spacer lub bieganie, jak miałam jako taką kondycję
    4. Jak byłam zbyt wściekła, żeby mieć ochotę na cokolwiek, to szłam spać. Po obudzeniu się było lepiej.

Rosalie, Miasa lubią tę wiadomość

• Moniiak Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, jakie suplementy z kwasem foliowym bierzecie ? Ja do tej pory brałam Pregna Start. I się zastanawiam czy dalej to , czy juz jakąś zwiekszona dawkę?🤔

n59y9jcgmc6pw58e.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalie mi też strasznie podnoszą ciśnienie w pracy, mam ochotę uciekać na l4 przy pierwszej możliwej okazji 😅 po za tym chciałam poukrywać trochę ciążę a wpadli na cudowny pomysł żeby raz w miesiącu przyjeżdżać do biura, cudowne wyczucie czasu 😅

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregne 🙂
    Ja już na szczęście wracam do domu, żołądek boli dziś cały dzień. Muszę jakoś tu zaradzić bo nie pociagne długo na samych bułkach.

Ula ja widziałam kreskę na tym zdjęciu które później wstawilas ☺️

• Bebu Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suplementów, to czy wiecie do kiedy powinno się brać kwas foliowy ? Czy jest w ogóle jakaś magiczna data od której powinno się przestać suplementować go w ciąży ?

• Marcelq Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, śledzę ten wątek od początku 🤗 Gratuluję Wam wszystkim i życzę spokojnej ciąży. Zapisana byłam na czerwcowe testowanie, w końcu taki chwytliwy tytuł to żal było nie dołączyć. 🤣 31.05 wyszły mi dwie kreseczki na teście ciążowym beta z tego dnia (11dpo) wyniosła 21,6 dziś zrobiłam ponownie i wynosi 106 😊 wg kalkulatora wzrost jest w normie (404,8%). Czy mogę do Was dołaczyć? Czytam Wasze wpisy i ten wątek jest pełen pozytywnej energii 🥰.

Rosalie, Kasiekkk, Belie, Dip88 lubią tę wiadomość

uwo9skjosvqwcbnx.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, skutecznie zepsuli mi humor przed dlugim weekendem :/ dobrze, ze zobacze morze, chociaz troche sie zrelaksuje i zabiore pierwszy raz malucha na plaze ❤ jeszcze w brzuszku, ale juz bedzie piekne wspomnienie 🥰 na szczescie musze sie zajac pakowaniem itp, wiec chociaz zajecie bedzie, zeby sie nie wkurzac na robote

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:
    Cześć dziewczyny, śledzę ten wątek od początku 🤗 Gratuluję Wam wszystkim i życzę spokojnej ciąży. Zapisana byłam na czerwcowe testowanie, w końcu taki chwytliwy tytuł to żal było nie dołączyć. 🤣 31.05 wyszły mi dwie kreseczki na teście ciążowym beta z tego dnia (11dpo) wyniosła 21,6 dziś zrobiłam ponownie i wynosi 106 😊 wg kalkulatora wzrost jest w normie (404,8%). Czy mogę do Was dołaczyć? Czytam Wasze wpisy i ten wątek jest pełen pozytywnej energii 🥰.
    Witam! Mialam taka sama sytuacje, rzutem na tasme tu zostalam, a z czerwcowego musialam sie wypisac 😂 gratuluje!! 🌹piekny przyrost, rosnijcie zdrowo! Rozgosc sie :)

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Rosalie Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiak wrote:
    A tak z innej beczki, jakie suplementy z kwasem foliowym bierzecie ? Ja do tej pory brałam Pregna Start. I się zastanawiam czy dalej to , czy juz jakąś zwiekszona dawkę?🤔

Ja biore premium mama dha czy jakos tak plus dodatkowo ta dodatkowa forme folianow - metafolin, bo takie dostalam zalecenie od gina

0d1yskjo8vrc1yk9.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:

Gratulacje! 🥰 ale fajnie, że tak wcześnie udało Ci się wyłapać ciążę!

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • Kasienka22 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na kolejne wieści z wizyt, która jest następna w kolejce? 😀

🙋🏽‍♀️ 25l.
    🙋🏽 27l.
    + 🐈🐈‍⬛

f2w3ikgn2nxq0ylr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelq wrote:

Gratulacje! Pewnie, że możesz! :) Śliczny przyrost <3 Mój pierwszy był podobny procentowo, a ostatnio było już 3996, czas szybko leci ;) Na kiedy planujesz zapisać się do lekarza?

‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ